Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Trbiž - Višarje

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 41, 42, 43  Naslednja
 Trbiž - Višarje « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
Mazo
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 19, 2008 11:23 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Feb 2008 22:39
Kraj: Mislinja

Dolgo že prebiram forum, danes pa sem se tudi registriral. 8.2. in 10.2 sem bil na Višarjah, smuka je bila dobra, res pa je da je bila v petek na praznik obupna gneča.Prilagam nekaj slik

user
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 20, 2008 8:57 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jan 2008 18:53

podobno kot moj predhodnik, sem tudi jaz novopečeni član

v soboto je bilo na Višarju odlično .. ljudi presenetljivo ˝malo˝, tako da se ni čakalo nikjer .. proge dobro zrihtane, zahvaljujoč svinjskemu mrazu je sneg fino škripal cel dan .. se pa res pozna da je dol prot dolini samo umetni sneg, nižje ko greš, bolj je trdo
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
spela
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2008 9:27 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Čet Feb 2008 9:25

V soboto se odpravljam na Višarje pa me zanima kakšne so proge? Zahtevne? Ali se najdejo tudi za take, ki nismo najboljši smučarji?
Nazaj na vrh
Jan
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2008 11:34 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Nov 2005 19:44
Kraj: Ljubljana

VIšarski gondoli imata zahtevne proge, se pa lahko odpraviš do Trbiža, kjer so proge bolj položne. Smučišča so povezana, zasnežena... in karta velja za vse.
toMzY8
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2008 2:16 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Čet Feb 2008 19:42

samo v soboto bo na višarjih gužva, ker ima petrol akcijo - 19eurov karta + elanov ski test bo
Nazaj na vrh
spela
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2008 2:48 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Čet Feb 2008 9:25

A res? Pol bo pa veretn res gužva. sam kaj k je tok lep vreme in me res vleče tja. Ker ŠD organizira...
Nazaj na vrh
benhur
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2008 7:02 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pet Nov 2006 13:27

kolk zahtevni sta ti progi o kateri je blo govora proge v zvezi z gondolo?
lp
Nazaj na vrh
bobo
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2008 8:47 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Čet Apr 2007 12:22

Ma ni spet take hude panike. Za popolne začetnike sicer niso višje ležeče proge, samo to ne v Trbižu, in ne na Višarjah (v Trbižu je v bistvu spust v dolino še precej bolj zahteven kot na Višarjah). Za začetke na smučeh so tiste 3 sedežnice in 1 vlečnica čisto spodaj v Trbižu. Tam je dejansko zelo položno in precej široko. Super progo za začetke imaš tudi na vrhu Trbiža, a je malo težava kako potem priti v dolino. Glede na to, koliko ljudi, ki niso kaj preveč domači na smučah se pa spušča tudi po vseh ostalih progah, mislim da znese pravzaprav vsakomur, no...

Pod črto - če iščeš dolge in zelo položne proge, potem se bojim, da ta varianta ni ravno najbolj idealna, razen če boš cel dan na malo krajših progah spodaj v Trbižu.
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 21, 2008 10:47 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

Saj vem da boste mislili da sem tečen: spremenil sem naziv teme v Trbiž - Višarje. To pa zaradi tega, ker tukaj v forumu pri mnogih (ne vseh, npr. Jan in Bobo sta svetli izjemi) uporabnikih opažam striktno napačno poimenivanje, namereč ime Višarje za celo smučišče. Potem pa berem ' ... sem bil na Višarjah ... ' in gledam slikice s Florjanke. Višarje je hrib na skrajno desnem delu smučišča, nikakor pa ne ime celega smučarskega centra (to je enako, kot če bi pisal da sem smučal na Zvohu, zraven pa limal fotke s Kržišča ). Nad samim Trbižem pa leži najprej Prisnik, nato pa Florjanka. Zato mislim da je najbolj pravilno poimenovanje 'Trbiž' za celo smučišče. Saj tudi rečemo, da smo šli v Schladming, pa s tem ne mislimo da smo smučali po glavnem trgu v mestu , amapk se razume da smo smučali na Planaiu, Hochwurznu itd. Ker pa se je poimenovanje Višarje tako zelo udomačilo, sem kot kompromis pustil obe imeni.

Pa brez zamere!
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
Jan
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 22, 2008 11:06 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

bobo je napisal/a:
(v Trbižu je v bistvu spust v dolino še precej bolj zahteven kot na Višarjah).

Sem upal, da se bo miki na to obesil. To drži, ampak ima alternativo.

Od letos vodi od Florjanke v dolino nova položnejša proga (nekje na forumu bi morale biti fotografije), iz Rateč izgleda zasnežena (datum 16.2.2008, ko sem uč vrgel tja gor).
bobo
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 22, 2008 12:08 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Čet Apr 2007 12:22

Tista nova proga okrog hriba je res da položnejša, a še vedno ima par delov, ki so za začetnika kar malo preveč zahtevni. Neke zelo položne variante za spust iz vrha Trbiža tako pač še vedno ni...
Nazaj na vrh
Mazo
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 22, 2008 3:31 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Miki hvala za popravek, ime Višarje sem uporabil samo zato, ker je bil tak naslov teme.

lep pozdrav
Mazo
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 25, 2008 5:27 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Včeraj sem bil zopet v Trbižu. Stanje je temparaturam primerno. Prilagam nekaj slik

Lep pozdrav
morel
PrispevekObjavljeno: Sob Mar 01, 2008 8:39 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Spammer
Spammer

Pridružen/-a: Pon Apr 2005 17:34
Kraj: Ljubljana - valda

danes sem bil gor. skos +8 stopinj, deset ljudi na progi, sneg se je nekako držal, nizka oblačnost vrh s cerkvico vred pa stalno v gostem oblaku, kot mleko. Ob priblično 15.00 je začelo močno deževat tko da smo se pobral....glede na sneg in število ljudi morm kar rečt, da ni blo tako slabo, kot se sliš.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Jan
PrispevekObjavljeno: Pon Mar 10, 2008 10:14 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Včeraj na Višarjah na trenutke mlečno - megleno, drugače visoka oblačnost. Sneg na zgornjih smučiščih odličen (Florjanca, Miskonca, zgornji del Višarij) spodaj pa spomladanski. Na žalost v dolini ni pomrznil sneg in se je že zjutraj (9:30) prediral.
Nova proga v dolino iz Prisnika je tudi zanimiva, večinoma družinska z enim dokaj dolgim strmim delom. Zato ni zanimiva ne za izkušene smučarje ne za družini. Včeraj so na primer starši z otroci hodili dol po smučišču.
Nova dvosedežnica Huette preizkušena, kakor tudi tekoči trak v tunelčku. Tekoči trak je zelo počasen, zato ta živčnim priporočam smuk in "štamfanje" do vrha, ki ga ni prav veliko. V traku imajo postavljene kontrolne kamere, ker ni nobenega žičničarja blizu, te pa budno spremlja na kameri. Zanimiva povezava bo to, a jo je potrebno vzeti bolj kot kakšen zabavišni park tipa Gardaland. Kakšna dobra proga več zgoraj "na grebenu" bi jim v teh spomladanskih dneh oz. razmerah prav prišla in podaljšala sezono.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 41, 42, 43  Naslednja Stran 6 od 43

Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Trbiž - Višarje
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net