Avtor |
Sporočilo
|
Lux |
Objavljeno: Pet Feb 15, 2008 9:19 am Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Pet Dec 2004 0:06 Prispevkov: 516 Kraj: Mozirje
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mariborcan |
Objavljeno: Pet Feb 15, 2008 1:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 3:45 Prispevkov: 400 Kraj: Maribor
|
Ja, to sta kar smiselni alternativi predlagala. Je pa seveda odvisno, ali je za njega sprejemljivo se voziti po kakšno uro daleč, če je rezerviral nastanitev direkt ob smučišču.
Pozoren pa sem postal še na eno zanimivost: za to Štajersko vozovnico je, kot gre iz napisanega sklepati, vseeno, v katerem od teh centrov kupiš večdnevno vozovnico, zato je fajn vzeti v obzir, da cene večdnevnih vozovnic v teh centrih niso enotne, in kupiti tam, kjer je najcenejša. Primer 7 dnevne vozovnice: Golte 128 EUR, Kope 129 EUR, Rogla 139 EUR, MB Pohorje 155 EUR. Splača se torej iti prvi dan smučati na Golte ali Kope oziroma se tam samo oglasiti in kupiti karto, odvisno od smeri prihoda ti je katera od teh destinacij lahko celo čisto spotoma ali pa le mali ovinek. Če gresta smučati dva odrasla, je prihranek, če kupiš na Golteh namesto na MB Pohorju, 54 EUR oz. 68 Laških , pri dveh odraslih z otrokom pa se ti najbolj splača kupiti na Kopah in prihraniš 63 EUR (na Golteh 62 EUR). V bistvu ti na mestu nakupa sploh ni potrebno smučati, če nočeš, čisto preprosto se lepo oglasiš na Golteh in kupiš 7 dnevno karto, ki jo nato na MB Pohorju pač vsaki dan deponiraš in zamenjaš za dnevno in lahko vse dni tu smučaš. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Pet Feb 15, 2008 2:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
Zanimive kalkulacije...lepo da si si vzel čas in smo zopet videli, da Pohorci dobesedno "lupajo" ljudi......mislim, da smo mu dali kar v redu iztočnice za preživetje dopusta (pa še cenovno zna priti čisto OK skozi)......sicer je pa to namen tega foruma, mar ne??  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DARKO |
Objavljeno: Pet Feb 15, 2008 6:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pon Feb 2008 19:58 Prispevkov: 5
|
POZDRAVLJENI FANTJE, ŠE POSEBEJ DOMAČINI MARIBORČANI.
HVALA ZA VAŠE PREDLOGE GLEDE MOJE DESTINACIJE NA BOLFENKU.
Moram vam pa vseeno povedat da jaz to jemljem bolj kot en dopust za oddih.
Žena je noseča in ne smuča, hči in sin pa se še učita smučat - prvi zavoji- 2 uri max smučanja na dan dost. Jza pa vsak dan popoldan malo pregledam kaj nudi pohorje in to je to.
Najbrž pa da bo vseeno toliko snega,da bomo lahko vsaj toliko smučali.
Se vam pa vsem zahvaljujem za vaše predloge in pomisleke. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mariborcan |
Objavljeno: Pet Feb 15, 2008 6:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 3:45 Prispevkov: 400 Kraj: Maribor
|
Potem se po moje nimaš kaj za bat, za učenje otrok bo Sleme čisto v redu in še čisto pri roki ti je poleg tvoje nastanitve. Tebi pa ostane kakšna fura v dolino (trenutno zasnežujejo, verjetno bo odprto) pa kakšen izlet na Areh naredite. Glede te variante s Štajerko smučarsko vozovnico pa le premisli, ali se ti morda splača kje drugje karto kupiti, lahko kar nekaj prišparaš, edino pač moral boš vsaki dan posebej zamenjevat za dnevno karto tu na Pohorju (pa ob nakupu mogoče za ziher vprašaj, če to vse tak štima, da ne bi doživel kakšnega neprijetnega presenečenja).
Lp in prijeten dopust v MB vam želim! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Fantastic |
Objavljeno: Pet Feb 15, 2008 8:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Čet Nov 2007 18:06 Prispevkov: 818 Kraj: wait city
|
veš DARKO,do takrat bo snega še vedno več kot dovolj,tudi v dolino...saj do torka bojo lahko zasneževali vse do doline...(bom raje previden z temi izjavami,vreme se hitro spreminja...)
aja,pa še eno vprašanje,kje je na pohorju meter za merjenje snega??(npr zdaj piše,da je 30 cm snega) _________________ Lp Georg! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Pet Feb 15, 2008 8:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3286
|
Na vrhu belvija sicer pa lahko zlahka za areh rečemo do 80 cm belvi do 50cm pa ostale proge do 40 cm:) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
doppelmayr |
Objavljeno: Pet Feb 15, 2008 8:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Tor Apr 2007 13:36 Prispevkov: 561 Kraj: Maribor
|
Ja ki pa te je 30cm? _________________ Sezona 2009/10: 12xMB Pohorje 3xKope
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Windy |
Objavljeno: Pet Feb 15, 2008 8:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Avg 2007 11:13 Prispevkov: 670 Kraj: Maribor
|
Danes sem spet preživel dober smučaski dan na pohorju, ki pa žal ni bil sončen in niti najmanj topel
Zjutraj je pri meni doma tik pod pohorjem zgledalo takole:
Areh
vsake tolko časa se je privlekla kakšna megljica.
Ruška:
Moram povedati da na arehu res ni kakšne bojazni da ne bi zdržalo vsaj do konca februarja saj je snega res več kot dovolj.
No kasneje sem se odpravil pogledat tudi na belvi.Sleme odlično zasneženo v zgornjem delu sta do kakšnih 1bila prižgana 2 topa...sicer si se pa tam vozil dobesedno preko kupov umetnega snega.
Evo par slikc mariborskega slaloma:
Sicer pa habakuk in proga pod habakukom zgledata kar obetavno tako da mislim da ju bodo od takšnem tempu odprli jutri ali pa vsaj v nedeljo.
Topništvo na habakuku:
Pogled navzgor iz trikotne jase:
Na stadionu poztavljenih kakšnih 10 topov pred vsakim pa kakšen kupček snega.Žal od tam slike nimam.
Ps se opravičujem za slabo kvaliteto slik saj so narete z telefonom ker se mi fotoaparata ne da vlačit s seboj.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Pet Feb 15, 2008 11:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
Joco in Jani sta mi zaupala, da je na Arehu sneg zagarantiran do aprila....Bo v redu??  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mell |
Objavljeno: Sob Feb 16, 2008 12:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sob Feb 2008 12:50 Prispevkov: 2
|
Ej lenko.. Kok mislis če se snega nimate velik da bi ga mela celska koča.. omg  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Mell |
Objavljeno: Sob Feb 16, 2008 1:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sob Feb 2008 12:50 Prispevkov: 2
|
grega HAHA.. NA celski ne zasnezujejo omg ko bi le  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bronco |
Objavljeno: Sob Feb 16, 2008 1:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 11:31 Prispevkov: 177 Kraj: Maribor
|
Bil zjutraj gor. Smuka odlična, topovi bruhajo kar precej. Podlaga dobra, le čez čas so se pokazale ledene plošče. Pihalo pa je kot hudič, kar pa pri -7°C ni najbolj prijetno.
Končni vtis: zelo dobro!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Fantastic |
Objavljeno: Sob Feb 16, 2008 1:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Čet Nov 2007 18:06 Prispevkov: 818 Kraj: wait city
|
Citiram: | grega HAHA.. NA celski ne zasnezujejo omg ko bi le |
???
Citiram: | Bil zjutraj gor. Smuka odlična, topovi bruhajo kar precej. Podlaga dobra, le čez čas so se pokazale ledene plošče. Pihalo pa je kot hudič, kar pa pri -7°C ni najbolj prijetno.
Končni vtis: zelo dobro |
Torej mi danes nočna ne uide...
kaj na MB slalom,so kupi??delajo topovi tam?? _________________ Lp Georg! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bronco |
Objavljeno: Sob Feb 16, 2008 1:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 11:31 Prispevkov: 177 Kraj: Maribor
|
Kupov dopoldne še ni bilo. Se pa je počasi že nabiral zrnast sneg. Par topov je pihalo tudi na MB slalomu, drugače pa so najbolj zasneževali Habakuk do Trikotne jase. Nekaj topov je delalo tudi na stadionu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|