Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Čvek » Schengen

Objavi novo temo  Odgovori na to temo
 Schengen « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 20, 2007 10:06 pm    Naslov sporočila: Schengen Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3454
Kraj: Maribor

Tako, pa smo ga dočakali. Schengen namreč. Za začetek si dovolim citirati samega sebe iz prispevka enkrat sredi marca:

Citiram:
Sicer pa se mi zdi evro najboljša in najkoristnejša pridobitev našega skoraj že triletnega članstva v EU, vsaj dokler ne vstopimo v Schengen (trenutka, ko bodo naši, avstrijski in italijanski organi spakirali kovčke in prenehali opravljati svoje nekoristno delo, se veselim še za spoznanje bolj kot letošnje uvedbe skupne denarne enote !). Glede na to, da sem vsaj enkrat tedensko na oni strani meje, se mi je življenje z evrom bistveno poenostavilo, ni več nekih zoprnih menjav, pa nakupov tuje valute itd. Potem pa sem vedno imel v tujini polno denarnico tolarjev in premalo evrov, ali pa sem doma v denarnici našel cel kup evrov, iskal pa sem SIT-e. Skratka nerodno. Tudi primerjava cen je mnogo lažja, zdaj še bolje vidimo, kako požrešni so naši žičničarji, hotelirji, trgovci itd.


Današnji dogodek ima zame več simbolike kot praktične vrednosti - saj čakalnih vrst na mejah že nekaj let praktično ni bilo. Ampak 'organi' so še vedno posedali po svojih kabinah in nadlegovali mimoidoče . Priznam da nisem verjel, da bom dočakal ta dan, ko bomo postali (skoraj) povsem enakopravni člani evropske družine - skoraj zato, ker nekatere članice (med njimi Avstrija in Nemčija) še niso omogočile prostega pretoka delovne sile. Ampak tudi sedemletno prehodno obdobje se bo izteklo, če še tako 'bremzajo'.

Veseli me, da so slovenski mediji vsaj v zadnjih tednih spremenili svoj način poročanja in se namesto težavam, ki jih bo Schengen prinesel prebivalcem ob hrvaški meji, raje posvetil prednostim, ki jih bo prinesel prebivalcem ob preostalih treh mejah.

Glede na to, da veliko članov tega foruma redno hodi smučat na drugo stran meje, torej (predvsem) v Avstrijo in delno tudi v Italijo, pričakujem, da nisem edini 'schengenski' navdušenec tukaj. Zelo pa me zanima mnenje drugih , prosim da kaj pokomentirate.

Tako, zdaj pa počasi pakiram in grem na Šentilj proslavljat !!!

P.S.: vsem ki pa nad Schengnom niso tako navdušeni kot jaz: predstavljajte si, kako današnji dan gre v nos raznim Haiderjem, Heimatdienstovcem in drugim avstrijskim desničarjem (pa tudi kakemu italijanskemu neofašistu), ki so desetletja svojo mejo prikazovali kot poslednji branik evropske kulture in civilizacije pred barbari z vzhoda in juga ... že ob misli na njihovo jezo sem dobre volje !
_________________
Sezona 2023/2024: 40 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, Osojščica, 2 x Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
baltic
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 20, 2007 11:00 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 13:00
Prispevkov: 641
Kraj: Kranj

Naj najprej omenim da nisem lih EU pristaš. Mi gre na ku..c k slišm pa poročilih "z strani EU določena najnižja trošarina", "EU zahteva znižanje onesnaženosti (in veleumne ideje nekaterih politikov v povezavi)" pa še cene so se povišale, mam filing da več denarja damo EU kot dobimo. Pa pogrešam od prej vrnitev davka, ko si kšne stvari kot ure, tehniko itd kupu v Avstriji pa 10 % nazaj dobu

Drgač pa se mi zdi dobr da nebo treba dokumentov pa kdaj se je še čakal na meji, sploh če si šu na vzhod (Avstrija-Slovaška)

Me je pa tista izjava o Heiderju mal bl prepričala, da se kr veselim Schengena. Sicer pa naj si haider in co misljo kar hočjo sam dejstev pa nemorje spremenit in to da so pred 60 leti te kulturni ljudje, njihovi ideološki predniki ko cucki bežal čez te meje pred barbari
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
andro_
PrispevekObjavljeno: Ned Dec 23, 2007 10:14 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Tor Feb 2006 20:39
Prispevkov: 537


ha ha ...
za glavno prizorišče so si izbrali prav naš kraj -> škofije
_________________
Sezona 2016/17
Serre Chevalier 6x
Cerkno 2x
Stari vrh 1x
Rudno 1x
Bad Kleinkirchheim1x
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Stran 1 od 1

Kazalo po Smucisca.net forumu » Čvek » Schengen
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB