Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Stari vrh » 6-sedežnica

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 15, 16, 17  Naslednja
 6-sedežnica « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Ned Okt 08, 2006 12:42 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

miki je napisal/a:
Ja, Špik je že povedal kako sem mislil: isti motor in reduktor, enaka hitrost, sedeže pa bolj skupaj (ker bo nova trasa krajša od stare) = večja kapaciteta.

Bi rekel, da stvar ni tako enostavna, drugače bi že povsod kjer je gneča nabutali sedeže bolj na gosto. Sploh za začetnike mora biti sedežnica bolj počasna in razdalja večja, tudi če je trak. Tako gostih sedežev, kot so na Krvavcu jaz nisem videl še nikjer. Ampak tam gre za dobre smučarje in enosedo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Pon Okt 09, 2006 10:39 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

Zdaj pa ne vem kako naj še napišem: povsod kjer je gneča ne moreš nabutati sedežev bolj na gosto, to je res. Če imaš npr. dvosedežnico s kapaciteto 1440 os/h (kar je maksimum za dvosedežnice) in razmik sedežev 5 sekund, ne moreš dati sedežev bolj na gosto, ker potem ni več dovolj časa za vstop.

Če pa imaš dvosedežnico s presledkom sedežev recimo 10 sekund (kar je zelo na redko) in posledično kapaciteto 720 os/h, pa imaš načeloma možnost 'nabutati' sedeže bolj skupaj in s tem povečati kapaciteto. Zakaj načeloma? Ker je verjetno cela sedežnica, od motorja, reduktorja, nosilne vrvi, stebrov in koleščkov dimenzionirana na 720 os/h. Če bi vse to menjal, je navadno bolje graditi novo napravo (čeprav je znanih nekaj izjem, npr. na Osojščici so enosedežnico predelali v dvosedežnico, pri tem pa ohranili stare stebre).

Drugače pa je pri prestavitvi rabljene naprave na novo traso: recimo da si dobil nekje rabljeno dvosedežnico dolžine 1500m, z višinsko razliko 500 m, razmikom sedežev 10 sek in kapaciteto 720 os/h, ti pa imaš hrib dolžine 750m in z višinsko razliko 250m. Z istim motorjem in reduktorjem lahko daš sedeže dvakrat bolj skupaj (saj jih tudi imaš dovolj, če je sedežnica zdaj dvakrat krajša), postaviš stebre malo bolj na gosto, morda menjaš kolesne baterije - zajlo (pardon, nosilno vrv) pa pri 'prestavitvi' skoraj vedno menjajo. Pa imaš 1440 oseb/uro.

Sedanja dvosedežnica Radvanje v svojem 'prvem življenju' v Avstriji tudi ni imela take kapacitete kot jo ima danes, bila pa je precej daljša. Pohorci so pri gradnji leta 1992 naredili približno tako kot sem jaz napisal zgoraj.
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
Leopold
PrispevekObjavljeno: Tor Okt 17, 2006 6:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 12:28
Kraj: Mengeš

Torej od zadnjega obiska mi je ostalo še nekaj slik:
Stebri od dvosedežnice, sedeži in ostala stara krama leži ob cesti:

Temelj zgornje postaje (nadmorska višina 1030m). Pomaknjena bo malce bolj levo kot stara.

In zdaj da me nebo kdo znoru, ko je videl stare slike, tada, še današnje :

Temelji spodnje postaje:

Malce slaba slika, ampak zadnja strmina dobiva končno podobo (buldožer jo je še preurejal, pa tudi ni videti več tako zelo strma), betoniranje struge pa je tudi že končano:

Sestavljen nosilec:

Pravkar pripeljana roba iz Avstrije:

In potem je prišla katastrofa, baterije so odpovedale in ni mi uspelo narediti nobenega posnetka več . Ampak, stebre imajo že vse, nosilce (kolesa in to) trenutno sestavljajo na parkirišču ampak manjka še nekaj delov. Če zanima koga kako zgledajo naj si pogleda slike s Krvavca ker je vsa železnina identična. Višje nisem bil, ampak stanje mora biti podobno (verjetno je zgornja postaja malo več zbetonirana). Spodaj morajo še dokončati temlje, o kakšni garaži ni še nič videti, nova hiška ima že streho, potrebno pa bo tudi še nekaj zemeljskih del. Glede na stanje pričakujem konec betoniranja v začetku novembra, potem še sušenje, montaža stebrov je napovedana za prvo polovico novembra, tako da bo po moje otvoritev šele v drugi polovici decembra.
mato
PrispevekObjavljeno: Tor Okt 17, 2006 10:59 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 0:00
Kraj: Pod starim vrhom

Živijo!

Ob 19h so fantje od doplemayerja še kar sestavljali, kar je videti na zadnji sliki.
Torej se nekaj dogaja.

LP Mato
Nazaj na vrh
decko
PrispevekObjavljeno: Tor Okt 17, 2006 11:06 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Sep 2006 21:58

Lepo, potem bo res še letos
če pa koga zanese pot gor pa nej še kej poslika tko da bomo skoz na tekočem

Super slike!!!!
Nazaj na vrh
mlavta1
PrispevekObjavljeno: Sob Okt 28, 2006 2:20 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smučarski vaditelj
Smučarski vaditelj

Pridružen/-a: Tor Okt 2005 21:30

No, danes sem bil gor, ker smo pomagali malo delat. Trije stebri so že postavljeni, v ponedeljek pa pride helikopter, ne vem ali iz švice ali Italije, da postavi še druge,.. Delajo pa tudi na veliko splodnjo in zgornjo postajo. Na žalost sem pozabil na digitalca =(
Pa lep pozdrav
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
m_arko
PrispevekObjavljeno: Sob Okt 28, 2006 7:43 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sob Okt 2006 19:07

Ker si ti pozabil digitalca, bom jaz prilepil link do slik, ki sem jih naredil danes na Starem vrhu
http://sestseda.moj-album.com/album/5524884/

Pa zgleda da bodo širili cesto (za namen parkiranja??) od spodnjega parkirišča naprej proti Zaprevalu. Trenutno so že razširjeni trije mostički.
Nazaj na vrh
Leopold
PrispevekObjavljeno: Sob Okt 28, 2006 8:11 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Parkirišč je bilo že zdaj premalo, tako da je vsaka širitev dobrodošla.
mlavta1
PrispevekObjavljeno: Sob Okt 28, 2006 9:12 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smučarski vaditelj
Smučarski vaditelj

Samo imajo pa res še veliko dela. Do decembra so dobri =) Parkirišča so pa res dokaj potrebna ja. Še posebej letos ko bo kar nekaj več folka.
lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
m_arko
PrispevekObjavljeno: Sob Okt 28, 2006 9:29 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sob Okt 2006 19:07

Glede na danes videno malo dvomim, da bo vse skupaj zalaufalo pred 15. decembrom. Če pa jim bo še vreme kaj nagajalo pa sploh. No, upam na najboljše. Drugače pa komaj čakam, da se bom grel na šestsedi
Nazaj na vrh
Leopold
PrispevekObjavljeno: Sob Okt 28, 2006 9:54 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Drgač se greš lahk gret na 6sedo v Nassfeld
Parkirišiča bojo res prepotrebna (pomoje bo še to premalo), del ceste iz Selške doline so tudi lepo obnovili. Važno da so z betoniranjem končali, ker to je še najbolj zamudno, ampak vseeno pričakujem otvoritev okoli božiča.
Leopold
PrispevekObjavljeno: Ned Okt 29, 2006 7:16 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Namerava kdo it jutr gor (poslikat ali celo kakšen filmček nardit)? Lahko bi se kaj organiziral (da ne bi pol 3 je gor slikal ali v najslabšem primeru nobeden).

Pa nekaj iz njihove strani:
Citiram:

29. 10. 2006
V ponedeljek 30. 10. 2006 bo v dopoldanskem času priletel helikopter. Postavljal bo stebre nove sedežnice.

in
Citiram:

V torek 31.10. bo priletel helikopter
ter postavil stebre nove 6-sedežnice

mlavta1
PrispevekObjavljeno: Ned Okt 29, 2006 11:12 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smučarski vaditelj
Smučarski vaditelj

Ja, sem tudi jaz opazil da so prestavili. Samo škoda ker me tudi v torek ni. Slikal bo pa nekdo drug, tako da za fotke se ni za bat=)
Nazaj na vrh
dolenc
PrispevekObjavljeno: Tor Okt 31, 2006 3:31 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Tor Okt 2006 15:29
Kraj: Stari vrh

Na Starem vrhu so pred kakšno uro končali s postavljanjem 6 sede gledalo je skoraj toliko folka kot ga pozimi smuča
Nazaj na vrh
decko
PrispevekObjavljeno: Tor Okt 31, 2006 8:10 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Sep 2006 21:58

Slike za tiste ki nas ni bilo gor?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 15, 16, 17  Naslednja Stran 7 od 17

Kazalo po Smucisca.net forumu » Stari vrh » 6-sedežnica
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net