| |
| Mariborsko pohorje, aktualne informacije - 2025/2026 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
| Avtor |
Sporočilo
|
| Špik |
Objavljeno: Čet Nov 27, 2025 9:02 am Naslov sporočila: |
|
|
 Snemalec

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 12:14 Prispevkov: 1072
|
Kakšni pacienti. Še vedno sta dva topa zgoraj na Piskru na počitnicah. _________________ Malo tu, malo tam... samo da smo na snegu :-) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| lenko |
Objavljeno: Čet Nov 27, 2025 12:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3333
|
Štirje... Dejansko se lahko zgodi, da bo proga dokončana, le zgornjih 200m bo manjkalo zaradi nedokončanih elektro del... In to praktično v začetku decembra, ko bi pa res že mogla biti dela zaključena... Glavno da imamo nov park, nove kinderjajčke na Habakuku, pa še tukaj manjkajo mobilni, ko bi že mogli biti tukaj, pa bob stezo na bejbiki in vbistvu pokojno progo Bolfenk, ki je šla v druge namene.
Se mi zdi, da čez leta postajam bolj pikolovski, pa bolj sitno nastrojen, ampak to bi že v nekdanjih časih bila precej žalostna stvar...
Sem vam rekel, da se vam bo kolcalo po ŠCP-jevih časih. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| miki |
Objavljeno: Čet Nov 27, 2025 12:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3740 Kraj: Maribor
|
Eh Špik, povsem se strinjam z oznako pacienti. Jaz bi uporabil še kakšno bolj sočno. Čeprav že dolga leta hodim v glavnem smučat čez mejo in bi lahko zamahnil z roko in rekel, BM* za Pohorje, mi ni vseeno kaj ti pacienti delajo z našim hribom : NE delata topa na vrhu Piskra. NE delata topa na koncu Piskra. NE dela najvišji top pri Belviju. NE delajo topovi na koncu Slemena. Vsako leto nekaj kao investirajo, ampak izplen pa je vsako sezono slabši. Pa če sem ob prvem mrazu en teden nazaj še imel kanček razumevanja, češ, jeseni so (v skladu s pohorsko tradicijo) kopali po sistemu in še niso vsega 'fkup zašraufali', pa sem bil danes zjutraj neizmerno razočaran: topovi ki so nekaj dni nazaj povsem očitno že delali, do bili danes ponovno izklopljeni. Brez besed ...
No, k sreči se bo najpozneje jutri ogrelo in tako ostalo vsaj en teden, potem nam ne bo več treba gledat kamer in Pohorcem nihče ne bo več mogel očitat, zakaj ne zasnežujejo . _________________ Sezona 2025/2026: 7 smučarskih dni = 4 x Kitzsteinhorn, 2 x Meli, 1 x Schladming. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| lenko |
Objavljeno: Čet Nov 27, 2025 12:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

|
@Miki, tu pa se ne bi popolnoma strinjal. Pogoji so trenutno kar mejni, nekje -2°C na najnižjih točkah.
Zjutraj sta najnižja topa delovala, tudi ona crkovina na strmini je celo delala, za enega nad prelomnico pa nisem prepričan. Tudi topi na Cojzerici so delali. Tako da so očitno topničarji na svoji strani rešili, štromarji pa pač očitno ne...
Napoved pa bo tudi omogočala zasneževanje do sobotnega jutra. Tudi če gremo temperaturno gor, bo pa prisotna nizka vlažnost, okoli 30%, in če upoštevamo, da vsakih 10% vlage pomeni nekje -0,7°C vlažne temperature (pri temperaturi okoli 0°C), bo pri temperaturi okoli ničle vlažna temperatura -4°C, kar so celo boljši pogoji kot vladajo trenutno. Se pa bo formirala jutranja inverzija, z vrhom pri nekje 400m.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| lenko |
Objavljeno: Čet Nov 27, 2025 10:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

|
Aleluja. Tekom dneva so začeli zasneževati Pisker v celoti.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|