| |
 |
|
| Kope - aktualne informacije 2025/2026 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
| Avtor |
Sporočilo
|
| miki |
Objavljeno: Sre Nov 19, 2025 9:31 pm Naslov sporočila: Kope - aktualne informacije 2025/2026 |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3732 Kraj: Maribor
|
Kratko poročilo s terena, danes dopoldne. Za začetek: vreme mi to jesen na Kopah res ne služi. Že septembra sem tam naokoli kolesaril v oblačnem vremenu (OK, takrat mi je še pasalo da ni bilo vročine ), pa oktobra sem enkrat prikolesaril iz sončne Ribnice v gosto meglo in rosenje na Kopah, zakaj bi danes z avtom bilo kaj drugače?
Ampak k bistvenemu: naravnega snega je nekje 15 cm, po Pungartu pa dela 16 topov vseh barv. Spodaj novi 'dvoštevilčni' rumenjaki:
... starejši modrijani:
... osamljen Poljak:
Kar nekaj zelencev:
Dva novejša modrijana:
Po V. Kopi topovi še ne delajo:
Kar nekaj jih še stoji po raznih robovih smučišča:
(k zadnji sliki MORAM pokomentirat: (a) kaj dela top na kontejnerju? In kaj pri vragu sploh tu počneta kontejnerja?? A smo na Pohorju ali v Rotterdamu ? Eni po smučišču gradijo barake, drugi pa jih osrečujejo s kontejnerji ... )
Aja, 3 ali 4 topovi zasnežujejo še Sedlo:
Pod črto: no ja, lahko bi bilo slabše, lahko pa tudi boljše. Vsekakor je 16 (delujočih) topov solidna gostota za dolžino Pungarta. Bistvene razlike med kvaliteto snega različnih proizvajalcev nisem opazil (sicer pa gre za osnovno zasneževanje ko se ne gleda na kvaliteto), količino pa je trenutno, ko so kupi še nizki, težko ocenit. Me je pa prijetno presenetil Poljak z opazno manjšim hrupom in predvsem 'prijetnejšo' frekvenco zvoka kot konkurenca. Recimo tako: če bi imel apartma ob smučišču, bi si želel, da upravljalec nabavi Supersnow-e . _________________ Sezona 2025/2026: 6 smučarskih dni = 4 x Kitzsteinhorn, 2 x Meli. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| lenko |
Objavljeno: Sre Nov 19, 2025 10:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3325
|
... Hja odprtje debate, ali je bolje da več dni prijetno brni, ali da brni bolj in manj dni?
Zraven je pa še povezano to, da boš prej prejel goste ali pa kasneje...
Lahko pa bi naredili power mode za zasneževanje za podlago, potem ko pa gre za kvaliteto, pa silent mode. Ne smem na preglas, ker me bo kdo skopiral .
Hvala Miki za slike, ti zavidam izleta med delujoče topove. Očitno gredo v modernizacijo zasneževanja, pa še ne vedo kam točno, glede na paleto topov. Nekaj topov je definitivno novih, od oka 2 demaca, vsaj 3 technoalpini, nekaj rabljenih lenkotov? Namreč navajajo cifro 20. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
 |
|
Stran 1 od 1 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|