|
 |
|
Dachstein-West |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
odisej |
Objavljeno: Pon Jan 23, 2012 2:29 pm Naslov sporočila: Dachstein-West |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pon Jan 2012 14:28 Prispevkov: 2
|
Ne najdem nič na to temo. Petrol ima ponudbo za Vital Hotel, ki se nahaja v kraju Gosau. Smučišče je potem Dachstein-West menda. Ima kdo kaj informacij v zvezi s tem. Kakšna je tam smuka, kakšne so proge, je primerno tudi za otroke,... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Pon Jan 23, 2012 2:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
odisej |
Objavljeno: Pon Jan 23, 2012 3:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pon Jan 2012 14:28 Prispevkov: 2
|
Ni to, samo zanimajo me mnenja ljudi. Papir prevečkrat prenese preveč. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Pon Jan 23, 2012 3:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
Lej, če bi pogledal samo načrt smučarskih prog, bi ti po mojem moralo zadostovati....ne moreš falit....snega pa imajo toliko kot skoraj cela Slovenija skupaj .....za to pa je internet, da se malo sam pomatraš, potem pa kaj konkretnega vprašaš...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mihek |
Objavljeno: Pet Feb 22, 2013 4:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Jan 2012 21:52 Prispevkov: 122
|
14., 15. in 17. 2. smo smučali na smučarskem področju Dachstein-West. Smučišče leži na meji med Zgornjo Avstrijo in Salzburško. Povezuje Annaberg in Russbach na salzburški ter Gosau na zgornjeavstrijski strani. Je nizkoležeče (najvišja nadmorska višina le 1620 m, najnižja okoli 700 m). Smučišče ima uradno 140 km prog, po mojem mnenju precej manj, okoli 100 kilometrov. Večina prog je srednjetežkih. Predvsem proge, ki vodijo čisto do doline so tudi zelo dolge, razgibane in kljub gozdnati okolici pregledne, široke, marsikje idealne za karvanje. Seveda se najdejo tudi strme, zahtevnejše proge. Predvsem proga Wilde Hilde na področju Russbacha je znana po velikem naklonu, vendar je precej kratka. Ampak važno da te vsaj malo kolena zapečejo . Naprave so večinoma sedežnice, imajo pa tudi dve dolgi osemsedi gondoli. Veliko sedežnic je fiksnih, a so kratke in tako nemoteče. Daljše naprave so odklopne. Problematična je le prastara dolga dvosedežnica iz Astauwinkla proti Zwieselalmu, ki pa jo nameravajo zamenjati. V času našega obiska je bilo smučišče precej polno, tako da so bila glede čakalnih dob najbolj problematične krajša sidra, ki povezujejo področja vseh krajev vključenih v sistem. Predvsem na sidru, ki vodi s Zwieselalma proti področju Russbacha in Gosaua, se je ob kritičnih urah proti koncu smučanja čakalo tudi do 15 minut. Vreme je bilo 14. in 15. 2. sončno, 17. 2. pa oblačno z rahlim naletavanjem snega. Zadnji dan smučanja je bila tudi gneča dosti manjša kot prva dva dneva. Na nobeni napravi se ni čakalo, prav tako so bile prazne proge. Vseskozi pa je bilo mrzlo. Temperature so se gibale med -10 in 0°C. Snega je v tem času na področju Dachsteion-Westa ogromno, veliko več kot na smučiščih Flachaua in Schladminga. Preparacija prog je bila enkratna, na srečo se nikoli niso ojužile, prav tako ni bilo grbin, kupov snega in seveda tudi kamenja ne. Bolj ledena je bila edino proga v Hirscherjevem Annabergu, kjer ima avstrijska smučarska reprezentanca pripravljeno tudi progo za trening, ki je bila ob našem obisku vseskozi rezervirana. Pod imenom Gaudi Pisten imajo zelo dobro organizirane različne brezplačne atrakcije kot so proga za merjenje hitrosti smučanja, Marcel Hirscher Rennstrecke, proge s kuclji, Wilde Hilde, proge za snowcross itd. Kljub nizki legi je tudi panorama na smučišču enkratna, predvsem proti Dachsteinu z gosauskimi jezeri in tudi proti gorovju Tennengebirge.
Karta smučišča
http://www.bergfex.si/annaberg-lammertal/
14. 2.
Široka, več kot 4 km dolga proga 1 proti Russbachu
Vrh Hornspitza med Gosauom in Russbachom-nanj s salzburške strani pripelje osemseda gondola (letnik 1992), z zgornjeavstrijske pa moderna šestsedežnica s pokrovi
Področje Edtalma, kjer je najmodernejša šestsedežnica z ogrevanimi sedeži in oranžnimi pokrovi, pa tudi fiksna šestseda, ki so jo zaradi počasnosti na Alpinforumu označili kar za katastrofo
Proti Zwieselalmu
Štiriseda iz Annaberga. Spodaj Marcel Hirscher Rennstrecke, v zgornjem delu na levi strani proga za trening, na desni pa pripravljena turistična proga, kjer so številni padali...pa sploh ni bila tako ledena
15. 2.
Proga 10 s kočo Gablonzerhütte in goro Donnerkogel v ozadju
Pogled proti Gosauu
Proga Donnergroll z najvišje točke smučišča
Pogled s proge 14 proti štirisedi, ki na Zwieselalm pripelje z zahodne strani
Proga ob dvosedežnici, ki vodi do Astauwinkla
Težka proga 9b na podorčju Zwieselalma je tista izmed ˝črnih˝, na kateri je bila vseskozi precejšnja gneča
17. 2.
Pogled proti štirisedežnici, ki vodi na najvišji vrh z zgornje postaje gondole Zwieselalm
Edtalmbahn s progo Wilde Hilde
Del proge ob odklopni štirisedežnici iz Gosaua
Proti Russbachu po progi 1b
Pod črto. Gre za zelo prijetno smučišče z zelo dobrimi srednjetežkimi progami in ugodnimi cenami. Ko pa zgradijo še tisto načrtovano šestsedo in gondolo bo pa kljub nizki nadmorski višini sploh top. Le priporočam  _________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mihek |
Objavljeno: Sob Mar 01, 2014 12:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

|
V nedeljo smo smučali na smučišču Dachstein-West. Snega je letos dosti manj kot lani, v dolini praktično nič, zato pa je bila tudi gneča dosti manjša, čakalo se ni praktično na nobeni napravi. Zaradi pomanjkanja snega je zaprta štiriseda iz Annaberga in proge ob njej. Vreme odlično, zjutraj še nekaj oblačnosti, nato sonce. Temperature nekoliko previsoke, zaradi česar so se spodnji odseki dolinskih prog ojužili.
Najprej en spust po progi ob štirisedi iz Astauwinkla
Na progi 9
Črna 10b z najvišjega dela smučišča
Pogled s Zwieselalma
Ta črna 9b
Edtalmbahn, moderna šestseda z ogrevanimi sedeži
Hornspitz 2 nad Gosauom s pripadajočo progo
Fantastična svetlordeča proga proti Rußbachu
Proga ob fiksni šestsedi Höhbühel - res je počasna, ampak vsaj predolga ni
 _________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mihek |
Objavljeno: Pon Mar 09, 2015 7:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

|
7. in 8. 3. dva perfektna sončna smučarska dneva v Dachstein-Westu Snega je veliko (v dolini tudi do metra), le temperature so bile nekoliko previsoke, tako, da so se nižjeležeče in prisojne proge ojužile. Več obiskovalcev je bilo v soboto 7. 3.
Na progi ob novosti letošnje sezone, moderni gondoli Donnerkogelbahn, ki je zamenjala zastarelo dvosedežnico - lepo je vidna tudi srednja postaja, namenjena zlasti izstopu manj izkušenih smučarjev in smučarskih šol
Spodnja postaja gondole Donnerkogelbahn ponuja tudi športno trgovinico, izposojevalnico in tekoče stopnice za lažji dostop s parkirišča
Nova je tudi srednja postaja gondole PanoramaJet
Na progi 5c, ki je bila izvrstna, saj jo številni obidejo
Na izvrstni dolgi karving progi proti Rußbachu
Področje Edtalma
Proti Gosau na zgornjeavstrijski strani smučišča
Povezovalno sidro med Hornspitzom in Edtalmom
Öe3 pistenbully
Na štirisedi iz centra Annaberga
Proga 18 na področju Annaberga je bila oba dneva odlična tudi po 16. uri
|
Nazaj na vrh |
|
 |
baltic |
Objavljeno: Sob Jan 21, 2017 9:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 13:00 Prispevkov: 641 Kraj: Kranj
|
V četrtek in petek sem smučal na Dachstein Westu. Koliko prog ima, še zdaj točno ne vem, ker se pojavljajo številke od 50 do okoli 100 km prog, a bi prej rekel, da je okoli 50 km realno za osrednji del, brez drugih manjših smučišč. Najde se nekaj daljših dolinskih prog, najlepši sta do Russbacha in v Gosau, večina pa je krajših žičnic s pripadajočimi progami. Med napravami prevladujejo fiksne sedežnice, nekaj daljših je odklopnih ter kabink, najde se tudi precej vlečnic. Kljub temu, verjetno tudi zaradi izredno dobrih razmer, lepih razgledov in zmerne gužve, mi je smučišče delovalo prijetno in mi bilo bolj všeč od marsikaterega tehnično boljšega smučišča.
Smučišče je precej nizko, najvišja žičnica gre na 1620m, a zaradi velike količine snega to ni predstavljalo problem. Za Turami se začne prava zima. Pretirane gneče ni bilo, malo sem moral počakati samo na povezovalni vlečnici, proge so bile dobro pripravljene, čutila se je obilica novega snega, tako da se je do trde podlage zdrsalo samo na parih mestih.
Včeraj mi je tudi "uspelo" zamuditi ski bus, tako da sem vmesen čas do naslednjega izkoristil za par voženj na lokalnem smučišču St. Martin z 2 vlečnicama (3 je na drugi strani, a verjetno zaradi pomankanja smučarjev ne deluje). Smučalo nas je okoli 10.
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mihek |
Objavljeno: Tor Mar 13, 2018 7:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

|
Dachstein West, 10. 3. 2018 - 11. 3. 2018
V soboto in nedeljo smo smučali na področju Dachstein Westa. Vreme je bilo popolnoma spomladansko, prevladovala je visoka oblačnost, sonce pa se je le redko pokazalo. Temperature so bile ponoči nekoliko pod ničlo, tako da so bile proge zjutraj rahlo pomrznjene, čez dan pa se je ogrelo tudi do 10 °C. Zaradi visokih temperatur so se proge ojužile že okoli 10. ure dopoldne. Pri tem se je kot zelo pozitivno izkazalo to, da so glavne naprave s prilegajočimi progami odprli že ob 8. uri zjutraj, in sicer v sklopu akcijskega tedna Gaudiwoche, ki traja še vse do 18. 3. 2018. Odprte so bile vse naprave in proge. Večje gneče ni bilo. Pred napravami se ni čakalo že v soboto, v nedeljo pa so bile večinoma prazne tudi proge. Glede na to, da je za konec tedna napovedana ohladitev s sneženjem, bo verjetno večji del smučišča odprt vse do konca sezone
Panoramska karta: https://www.dachstein.at/winter/skiing/skiregion/interaktives-panorama/
Pa še nekaj fotografij
Na progi 18 pri Dolomitenhofu ob 8. uri zjutraj
Proga 19 proti Annabergu je v srednjem delu odprta le še v polovični širini, saj tam že primanjkuje snega
Pogled z zgornje postaje gondole Panorama-Jet Zwieselalm proti Donnerkoglu in Dachsteinu
Pogled s proge 16 proti sedežnici Aussichstberg s prilegajočimi progami
Na sedežnici Hornspitz II
Pogled na Rußbach s spodnjega dela proge, ki vodi mimo Franzl Alma
Na odlični karving progi 1 proti Rußbachu
Vmesna postaja gondole Donnerkogelbahn
Marcel Hirscher Rennstrecke
V srednjem delu proge 9d
Na strmejši progi ob zgornjem delu sedežnice Hornspitz II, za katero so značilne velike strmine in krajši položnejši odseki
Wilde Hilde je bila seveda zelo kucljasta
Na progi 10b ob sedežnici Törleck
V zgornjem delu proge 11
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Pon Jan 27, 2025 9:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3670 Kraj: Maribor
|
Tu bi zdaj moralo biti moje prvo poročilo s smučišča Dachstein-West, ampak žal bo samo poročilo s tretjine omenjenega smučišča. Pa tako lepo se je dan začel, 20 min vožnje z Ebna in natančno ob pol devetih sem parkiral pri spodnji postaji štirisedežnice Kopfbergbahn (A1) v Annabergu, mogoče da je bilo tam 10 avtov, pa še to dvomim da vsi od smučarjev. Priznam da sem se skoraj odpeljal mimo, pričakoval sem kaj večjega:
Sledi premik preko Astauwinkla in s kabinko Donnerkogelbahn (A3 + A4), sonce sem dočakal na vlečnici Angerlift (A6). Dve lušni progi tipa Cojzarica, odličen sneg, prijetno toplo:
Zdaj pa dalje ... ampak kako? Fiksna štirisedežnica Aussichtsberg je stala (oziroma, premikala sedež po sedežu), trije dečki pa nekaj šraufali:
Tako sem ostal uro in pol na tem koncu in vozil izmenično obe progi ob vlečnici in progo ob kabinki; slednja malo spominja na Peco. Zgoraj široka in sončna ... :
Pa vedno ožja ... :
Na sredini cesta v stilu Pece ali Kalsa (OK, malenkost širša je vseeno):
Potem pa spet 'strmina':
Spodnji odsek kabinke služi kot 'bejbika' in vmesna postaja - čeprav je načeloma možno tudi vstopat - služi v glavnem kot izstopna postaja za smučarske šole:
Ob pol dvanajstih so izjecljali, da štirisedežnica Aussichtsberg ta dan ne bo več obratovala . Za cel dan so mi bile štiri proge vseeno premalo, zato sem se odpravil nazaj proti avtu, vmes pa seveda naredil še dve furi na Astauwinkelbahn (A2):
Pogled nazaj na Donnerkogelbahn:
In še tri na nekoliko bolj zanimivi progi ob Kopfbergbahn. Povsem vaško vzdušje - fiksna naprava tipa Poštela, proga pelje dobesedno mimo kmetije s kupom gnoja , odličen putrček:
Dovolim si biti malo sarkastičen: če bi tile zabiti zepli poslušali razne Kajfež - Bogatajeve Lučke, bi vedeli, da se na 770 m ne da smučat, sploh pa ne na zahodnem pobočju. In v kakšni senzacionalistični reviji bi lahko ob članku o koncu smučarije prilimali tole fotko:
V turisičnem prospektu pa tole (ista proga, 150 višincev višje):
Za konec še nekaj 'topniških': zanimivo, na 'velikih' smučiščih v regiji prevladuje rumena barva, za njo pa modra. Čim pa prideš v ruralne predele, pa se pojavi zelena in celo rdeče - bela:
Nekaj častnih izjem:
Danes brez mojega 'zaključka pod črto'. Bom moral prit še enkrat, ko bo delalo vse, da bom lahko strnil vtise ... _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SeekK |
Objavljeno: Sre Jan 29, 2025 12:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jan 2008 14:21 Prispevkov: 55
|
Mi je žal da ni delalo celo smučišče, sem pa vseeno super vesel reporta. Namreč ravno "moj" del si presmučal.
Imam ponudbo za eno hiško v temle naselju, kjer se potem lahko odsmučaš dol. Imam 3 in 6 stara otroka, oba začetnika. Kolko je potem še strmine tu doli, da prideš do te "bejbike"?
miki je napisal/a: |
Pogled nazaj na Donnerkogelbahn:
|
Koliko plava je ta bejbika? Pač to bi potem bila primarna proga za vožnjo z otroki in probavam ugotovit če je to smiselno...me pa vleče sem, ker je vseeno še nekaj smučišča, da še sam naredim nekaj, ko otroci zaklučijo..
Hvala za vse informacije.
miki je napisal/a: |
Spodnji odsek kabinke služi kot 'bejbika' in vmesna postaja - čeprav je načeloma možno tudi vstopat - služi v glavnem kot izstopna postaja za smučarske šole:
 | |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Sre Jan 29, 2025 5:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

|
SeekK je napisal/a: | Imam ponudbo za eno hiško v temle naselju, kjer se potem lahko odsmučaš dol. Imam 3 in 6 stara otroka, oba začetnika. Kolko je potem še strmine tu doli, da prideš do te "bejbike"? |
Od hišk v naselju levo od proge, je do gondole mogoče še 200 metrov zelo položne proge, na koncu boš verjetno deco malo potiskal oz. jim nosil smučke .
SeekK je napisal/a: |
Koliko plava je ta bejbika? Pač to bi potem bila primarna proga za vožnjo z otroki in probavam ugotovit če je to smiselno...me pa vleče sem, ker je vseeno še nekaj smučišča, da še sam naredim nekaj, ko otroci zaklučijo..
|
Proga od vmesne postaje navzdol je bolj zelena kot plava, zagotovo primerna tudi za triletnika. Šestletniki so vozili tudi od vrha kabinke v dolino, proga je (mogoče z izjemo enega pobočja nad vmesno postajo) bolj svetlordeča.
Nimam sicer osebnih izkušenj z otroki oz. začetniki, ampak ti priporočam. Vsekakor bolj sproščena smučarija kot v kakem Schladmingu ali Flachauu, brez prepontentnih slovenskih divjakov ki s tekmovalnimi veleslalomkami hočejo 'zgazit' vse kar se jim postavi na pot, ali pijanih Nizozemcev ki ob dveh popoldan kozlajo v pisoar na lokaciji, s katere ne morejo priti v dolino drugače kot na smučeh (oboje doživel v preteklih 4 dnevih ). _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SeekK |
Objavljeno: Sre Jan 29, 2025 10:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jan 2008 14:21 Prispevkov: 55
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Sob Mar 01, 2025 9:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

|
V soboto, 22. 2., mi je uspelo to kar mi ni januarja - namreč, presmučat Dachstein West. Kakšne so bile snežne razmere in čakalne dobe en teden nazaj verejtno nikogar več ne zanima, ker ni več aktualno. Zato pa nekaj vtisov o smučišču, za lažjo orientacijo pripenjam plan prog:
Dan sem začel na povsem drugem koncu kot januarja; takrat na južnem koncu v Annabergu, tokrat na SV v Gosauu:
Kolega z enega od nemško govorečih forumov, ne vem več katerega, je Dachstein West glede 'sodobnosti' žičniške infrastrukture primerjal z Bad Kleinkirchheimom. Na to primerjavo sem večkrat pomislil, DW poleg treh kabink in treh odklopnih sedežnic premore še 5 fiksnih (4 x štirisedežnico in celo fiksno šestsedežnico) in kar tri vlečnice ki jih moraš uporabit, da presmučaš sistem. Ochsenkopflift je prva od teh:
Zdi se mi, da velika večina dnevnih smučarjev prihaja s severa, torej vstopajo v Gosauu ali Russbachu (tudi registrske tablice na avtih so bile pretežno iz Zg. Avstrije) in dopoldan potujejo proti Annabergu, nato pa nazaj. Zato je recimo Hochkogllift bil zjutraj 'proti toku' in povsem prazen:
Lepa, dolga, sončna proga v dolino k 'Panorama - jet Zwieselalm':
Simpatični kotiček ob sedežnici Torleck čisto na koncu smučišča:
Seveda sem ponovil tudi tisto kar sem presmučal že januarja, torej progo v dolino v Astauwinkel:
... in smučišča ob tretji od daljših vlečnic, Angerlift. Tu na severnem pobočju je še kar dišalo po zimi:
... na nasprotnem pobočju pod sedežnico Aussichtsberg (to je tista, ki je januarja cel dan 'štrajkala') pa na isti višini tako:
(ampak po medijih bodo pa še kar naprej lajnali kako je edino pomembno za prihodnost smučarije ustrezna višina, namesto lega)
Še eksotika v obliki fiksne šestsedežnice Hohbuhelbahn. Počasna že v osnovi, seveda pa žičko s prstom priraščenim na stikalo še pridno 'bremza' delovanje:
Za konec dneva še dolga in široka 'avtocesta' v Russbach. Pozorni opazovalec bo videl Arecote, modrijane in rumenjake na stebrih (naj zaupam: tudi Sufagi so vmes). Ne podpiram 'pohorskega' monopolizma, ampak da na eni progi montiraš topove 4 različnih proizvajalcev, pa tudi ne kaže na neko dolgoročno načrtovanje investicij:
Vtis? Ozemeljsko razgibano smučišče kjer ti zlepa ne postane dolgčas, verjetno bom še kaj prišel. Ampak za avstrijsko smučišče te velikosti neverjetno 'zaostalo' v razvoju. Tu najdeš vse; opuščene in že delno zaraščene proge ki so jih - glede na vidne hidrante - v preteklosti celo zasneževali:
... opuščene, ampak še ne demontirane vlečnice:
... vidne trase opuščenih in demontiranih vlečnic:
Pod črto: ja, kar je BKK na Koroškem, je Dachstein West na severu. Vključno s celim kupom nikoli uresničenih projektov, trenutno se govori o dveh rabljenih šestsedežnicah do leta 2026, ki naj bi nadomestile vlečnico Angerlift in sedežnico Aussichtsberg. Ostali živi in videli .
Link do nekaj več slikic: https://alpinfans.com/viewtopic.php?p=35081#p35081 _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
 |
|
Stran 1 od 1 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|