Avtor |
Sporočilo
|
matiček |
Objavljeno: Sre Avg 02, 2006 6:15 pm Naslov sporočila: Zgodovinske žičnice |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Jun 2006 16:48 Prispevkov: 499 Kraj: Ljubljana
|
To je tema o žičnicah iz zgodovine, ki ne stojijo več. Sem lahko lepite slike teh naprav, pišete o njih.... _________________ Letos smučal: 1x Stari Vrh, 1x Kranjska gora, 3x Soriška Planina, 1x Kope |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bole |
Objavljeno: Sre Avg 02, 2006 9:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Dec 2004 15:01 Prispevkov: 874 Kraj: Maribor
|
Mhm, če se menmo o zgodovinskih žičnicah, lahko prlepimo usako drugo napravo s slovenskega smučišča! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matiček |
Objavljeno: Sre Avg 02, 2006 9:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Jun 2006 16:48 Prispevkov: 499 Kraj: Ljubljana
|
Dobr povedal Primer je Velika Planina, Kobla, Vogel....no, skoraj na vsakem smučišču pri nas se najde kaj muzejskega razen na Cerknem.
Samo kot zgodovinske jaz štejem tiste, ki ne stojijo več in v tej temi naj bi debatirali lih o njih. _________________ Letos smučal: 1x Stari Vrh, 1x Kranjska gora, 3x Soriška Planina, 1x Kope |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
baltic |
Objavljeno: Ned Okt 01, 2006 12:02 am Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 13:00 Prispevkov: 641 Kraj: Kranj
|
no da dam eno. Je žičnica na Krvavec iz 50 let. Slika je na naslovnici Planinskega vestnika iz 1958 leta.
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Frenk |
Objavljeno: Ned Okt 01, 2006 8:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Sep 2005 21:52 Prispevkov: 566 Kraj: Šoštanj
|
Zdravo!
pod to temo bi dodal,da je bilo v času prve svetovne vojne na področju Julijcev okoli PETDESTžičnic.... Mislite si kar hočete..Pojdite v Kobariški muzej prve vojne.Ostanki danes:Tovorna žičnica na Komno,na Kriške pode-ne vem če še obratuje.
LP Frenk |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
baltic |
Objavljeno: Ned Okt 01, 2006 9:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

|
pa še tm bliz Krna iz Lepene gre ena |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Pon Okt 02, 2006 12:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2897 Kraj: Ljubljana
|
baltic je napisal/a: | no da dam eno. Je žičnica na Krvavec iz 50 let. Slika je na naslovnici Planinskega vestnika iz 1958 leta.
 |
Ne vem če je tole čisto prav. Jaz se namreč spomnim, da je bila pred Pominimi jajčki na Krvavec speljana dostavna dvosedežnica, na kateri si se vozil postrani in s smučmi v naročju. Se mi zdi, da so morali to sedežnico postaviti v 50-ih letih, zanesljivo pa je stala tam v 60-ih. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
baltic |
Objavljeno: Pon Okt 02, 2006 2:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

|
to nevem če je prav sem še premlad, sem pa to poskeniral z naslovne strani Planinskega vestnika iz oktobra 1958, piše pa da je žičnica na Krvavec. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
_nyc_ |
Objavljeno: Pet Nov 23, 2007 4:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Nov 2007 0:48 Prispevkov: 351 Kraj: kranj
|
marko je napisal/a: | baltic je napisal/a: | no da dam eno. Je žičnica na Krvavec iz 50 let. Slika je na naslovnici Planinskega vestnika iz 1958 leta.
 |
Ne vem če je tole čisto prav. Jaz se namreč spomnim, da je bila pred Pominimi jajčki na Krvavec speljana dostavna dvosedežnica, na kateri si se vozil postrani in s smučmi v naročju. Se mi zdi, da so morali to sedežnico postaviti v 50-ih letih, zanesljivo pa je stala tam v 60-ih. |
sj to je iz krvauca.najprej je bla ta.pol 2 seda.pa jajčki.pa zdj ta k je. _________________ sezona 07/08: Krvavec 69x
sezona 08/09: Krvavec 70x. Stari Vrh 2x
sezona 09/10: Krvavec 56x. Stari Vrh 1x
sezona 10/11: Molltal 2x. Krvavec 64x. Kranjska gora 4x
sezona 11/12: kaprun 2x, Krvavec 79x
12/13: Krvavec 110x, Rogla 1x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Ned Nov 25, 2007 9:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

|
_nyc_ je napisal/a: | marko je napisal/a: | baltic je napisal/a: | no da dam eno. Je žičnica na Krvavec iz 50 let. Slika je na naslovnici Planinskega vestnika iz 1958 leta.
 |
sj to je iz krvauca.najprej je bla ta.pol 2 seda.pa jajčki.pa zdj ta k je. |
Ne! Od svojega zadnjega posta sem ugotovil, da je tole na sliki tista stara dvoseda, kjer si se vozil postrani. Ta dvoseda pa je imela tudi kabino za prvo pomoč, ki je na sliki. Na Krvavcu so bile samo 3 dostavne žičnice. Dvoseda, jačka za 4 in to kar je zdaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
_nyc_ |
Objavljeno: Ned Nov 25, 2007 11:21 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
marko je napisal/a: | _nyc_ je napisal/a: | marko je napisal/a: | baltic je napisal/a: | no da dam eno. Je žičnica na Krvavec iz 50 let. Slika je na naslovnici Planinskega vestnika iz 1958 leta.
 |
sj to je iz krvauca.najprej je bla ta.pol 2 seda.pa jajčki.pa zdj ta k je. |
Ne! Od svojega zadnjega posta sem ugotovil, da je tole na sliki tista stara dvoseda, kjer si se vozil postrani. Ta dvoseda pa je imela tudi kabino za prvo pomoč, ki je na sliki. Na Krvavcu so bile samo 3 dostavne žičnice. Dvoseda, jačka za 4 in to kar je zdaj. | tut ta je ud krvauca.k so mi slike kazal.ta je bla po so pa postavl stolp gor.k sm gledou slike.pa še fotr mi je reku k dela na krvauc. _________________ sezona 07/08: Krvavec 69x
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Pon Nov 26, 2007 9:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

|
Ne bereš dobro. To je samo reševalna kabina za na dvosedo in ne posebna žičnica. Sem videl to sliko povečano in se lepo vidi rdeč križ. Sicer je pa na straneh od Krvavca tudi ena slika, kjer sta lepo vidni tale gondolca in dvojni sedež hkrati na zajli. (pod Krvavec poleti) Sicer pa se da tudi prebrati, da so to dvosedo postavili leta 1958 in to bolj za brez veze, ker so prvo smučarsko vlečnico gor postavili šele 1960, pa še to je bila ena improvizirana žičnica, ki je služila izgradnji TV stolpa. Prave žičnice so bile postavljene šele 1966 (enoseda) in vlečnica Njivice.
Leta 1973 so prišli Pomini pirhi, leta 1999 pa obstoječa žičnica. Vse to tudi lepo piše na straneh Krvavca.
Torej še enkrat, bile so samo 3 dostavne: dvoseda (z nekaj kabinami), stara jajjčka in obstoječa naprava. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Špik |
Objavljeno: Pon Nov 26, 2007 11:32 am Naslov sporočila: |
|
|
 Snemalec

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 12:14 Prispevkov: 1048
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
_nyc_ |
Objavljeno: Pon Nov 26, 2007 2:32 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
marko je napisal/a: | Ne bereš dobro. To je samo reševalna kabina za na dvosedo in ne posebna žičnica. Sem videl to sliko povečano in se lepo vidi rdeč križ. Sicer je pa na straneh od Krvavca tudi ena slika, kjer sta lepo vidni tale gondolca in dvojni sedež hkrati na zajli. (pod Krvavec poleti) Sicer pa se da tudi prebrati, da so to dvosedo postavili leta 1958 in to bolj za brez veze, ker so prvo smučarsko vlečnico gor postavili šele 1960, pa še to je bila ena improvizirana žičnica, ki je služila izgradnji TV stolpa. Prave žičnice so bile postavljene šele 1966 (enoseda) in vlečnica Njivice.
Leta 1973 so prišli Pomini pirhi, leta 1999 pa obstoječa žičnica. Vse to tudi lepo piše na straneh Krvavca.
Torej še enkrat, bile so samo 3 dostavne: dvoseda (z nekaj kabinami), stara jajjčka in obstoječa naprava. |
sam na krvaucu je pa bla ta zicnca _________________ sezona 07/08: Krvavec 69x
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Sre Nov 28, 2007 10:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

|
_nyc_ je napisal/a: | marko je napisal/a: | Ne bereš dobro. To je samo reševalna kabina za na dvosedo in ne posebna žičnica. Sem videl to sliko povečano in se lepo vidi rdeč križ. Sicer je pa na straneh od Krvavca tudi ena slika, kjer sta lepo vidni tale gondolca in dvojni sedež hkrati na zajli. (pod Krvavec poleti) Sicer pa se da tudi prebrati, da so to dvosedo postavili leta 1958 in to bolj za brez veze, ker so prvo smučarsko vlečnico gor postavili šele 1960, pa še to je bila ena improvizirana žičnica, ki je služila izgradnji TV stolpa. Prave žičnice so bile postavljene šele 1966 (enoseda) in vlečnica Njivice.
sam na krvaucu je pa bla ta zicnca |
Ej tebi ni pomoči! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|