|
Kope - aktualne informacije 2024/2025 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
Smucar9 |
Objavljeno: Ned Jan 12, 2025 11:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2018 14:17 Prispevkov: 637
|
zelenec je napisal/a: | Res je, nisem ciljni gost Kop, saj me gneča že na cesti, nato pa nenormalna gužva na smučišču nikakor ne pritegnejo. Tudi fast food ponudba hrane, ki je vključena, ima svoj izvor v dvomljivih surovinah (drugače se ne izide), zato grem enkrat manj smučat na Roglo in si vzamem hrano zraven, kot pa tole kar slišim iz Kop. |
Priporočam Kaštivnik, in 2.gostilno pri sedežnici, ki je malo višje kot 1.gostilna direkt pri sedežnici.
Samo zaradi tega se splača it na Kope. Ostalo je bye-bye.
Sploh obvezno pogovarjanje z osebjem v pristni dalmatinščini na vrhu Kop pri teh dveh domovih  _________________ 2024/25: Flachauwinkl,Saalbach,Kitzbuhel,SkiWelt,Peca,Goldeck...
2023/24: Kals-Matrei,Tuxertal-Zillertal,Sillian,Kope,MB/Areh...
2021/22: Moelltal,Višarje,Zoncolan,BKK,(Speier/Groß/Ain)eck,Piancavallo...
2018/19: Nassfeld,Turracher,SanPellegrino,Obereggen,Canazei,Arabba,Civetta...
2017/18: Flachau,Eben,Filzmoos,Schladming,Katschberg,Krvavc,Rogla...
2016/17: Gerlitzen,Kronplatz,AltaBadia,Marmolada,Kr.Gora,Golte... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Sre Jan 15, 2025 11:43 am Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3647 Kraj: Maribor
|
Smucar9 je napisal/a: | Že kdo kaj videl, da bi kaj zasneževali Kaštivnik ? A imajo sploh tam kak (premični) sistem ?
Ali je glede na zglancanost Pahernika in Kopnika do naslednje pošiljke 1m naravnega snega + ratrakov & mal počivanja tega snega, itak utopija pričakovat kaj od pametnega smučanja na Kopah ? |
Po vrsti: ja, na rdeči (levi, če gledaš navzdol) progi na Kaštivniku imajo premični sistem zasenževanja. Mimogrede, vsi topovi na Kopah so premični. In ja, sem že videl da so ga zasneževali.
Danes se odpira, kar brez zasneževanja zagotovo ne bi šlo :
Citiram: | ODPIRAMO PROGO KAŠTIVNIK
Nabrusi smuči, preveri formo in se pripravi na spust, ki smo ga vsi čakali!
V SREDO, 15.1., se odpre težko pričakovani Kaštivnik! |
Desna, torej črna proga zasneževanja nima. _________________ Sezona 2024/2025: 45 smučarskih dni = 6 x Pohorje, 5 x Kitzsteinhorn, 4 x Schladming, 3 x Meli, Tauplitz, 2 x Obertauern, Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, 1 x Golte, Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Smucar9 |
Objavljeno: Sre Jan 22, 2025 8:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2018 14:17 Prispevkov: 637
|
Kaštivnik zgledno urejen in prazen. Spodnja polovica sicer ledene ploskve, a se jih z ornk robniki da speljat, al pa kr superveleslalom, pa je
Meteoblue bolj pravilno kazal oblačnost kot Meteologix. Po opoldnevu seveda ravno na visini Kop, da smo bli v megli a obcasno se je tkole razjasnilo.
Obe jedilnici prepolni in še vedno hrvasko sporazumevanje z osebjem.
A za 20€, you cant beat it !
Morda, upam da Areh/Pohorje
 _________________ 2024/25: Flachauwinkl,Saalbach,Kitzbuhel,SkiWelt,Peca,Goldeck...
2023/24: Kals-Matrei,Tuxertal-Zillertal,Sillian,Kope,MB/Areh...
2021/22: Moelltal,Višarje,Zoncolan,BKK,(Speier/Groß/Ain)eck,Piancavallo...
2018/19: Nassfeld,Turracher,SanPellegrino,Obereggen,Canazei,Arabba,Civetta...
2017/18: Flachau,Eben,Filzmoos,Schladming,Katschberg,Krvavc,Rogla...
2016/17: Gerlitzen,Kronplatz,AltaBadia,Marmolada,Kr.Gora,Golte... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zelenec |
Objavljeno: Sre Jan 22, 2025 9:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Sep 2005 14:17 Prispevkov: 199
|
Citiram: | Obe jedilnici prepolni in še vedno hrvasko sporazumevanje z osebjem.
|
Za to smo krivi sami, ravno na Kopah poleti me je skoraj kap ko sem videl da so vsi gosti okoli mene, ko so slišali da gre za južne kelnarje, prešaltali na njihov jezik.
Samozavest na nuli. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
__Ziga__ |
Objavljeno: Čet Jan 23, 2025 6:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pon Avg 2010 10:18 Prispevkov: 341
|
To je še v redu, ste imeli srečo Med božičnimi prazniki sam naletel na nekoga z Azije... (Morda Filipinec)...... "english only".... Hčerki ni bilo nič jasno, ko je hotela naročit svoj otroški meni......
S trebuhom za kruhom ja........daleč smo prišli |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JurijB |
Objavljeno: Čet Jan 23, 2025 9:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15 Prispevkov: 1015
|
Saj imamo možnost: namesto na dile, predpasnik pa kelnarit.
Ali pa v Avstrijo in Italijo, tam jih veliko govori "naški jezik". |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dutch191 |
Objavljeno: Čet Jan 23, 2025 8:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Jan 2023 23:06 Prispevkov: 22
|
Točno tako JurijB. Prav smešni so mi ti naši lokal patrioti....
Po TUJIH smučiščih, ki so našim lahko samo za zgled pa že 20-30 let itak ½ gostov, kot tudi dobršen delež strežnega osebja ni zgolj lokalnega izvora. Zadeva je pač preveč sezonska / kadra premalo / plače za lokalce prenizke itd.
Sicer pa vsak lahko voli s svojimi €uri. Če te motijo TUJCI greš pač drugam  _________________ 2024/25: Pitztal, Solden, Kope, Rogla, Sulden-Ortler
2023/24: BadGastein, Hochkönig, Saalbach, Rogla, Kope, Klippitztörl
2022/23: Winterberg, Willingen, Krvavec, Rogla, Vogel
2021/22: Warth-Schröcken, Damüls-Mellau, Bödele, Vogel, MB |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Čet Jan 23, 2025 9:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3647 Kraj: Maribor
|
Dutch191 je napisal/a: |
Po TUJIH smučiščih, ki so našim lahko samo za zgled pa že 20-30 let itak ½ gostov, kot tudi dobršen delež strežnega osebja ni zgolj lokalnega izvora. Zadeva je pač preveč sezonska / kadra premalo / plače za lokalce prenizke itd. |
To je res. Domišljam si da imam nekaj posluha za jezik in pogosto po avstrijskih kočah slišim nemščino z madžarskim ali slovanskim akcentom (v 90ih pa je bil pogost tudi trdi 'Hochdeutsch' ki je razkrival vzhodne Nemce). Vendar: vsi z gosti govorijo nemško, pač z večjim ali manjšim akcentom. Vsaj meni se še ni zgodilo, da bi me madžarska natakarica v avstrijski koči nagovorila v madžarščini. Tile Dalmatinci na Kopah pa se niti ne potrudijo govorit po slovensko. In ja, tudi mene moti ko potem slovenski gostje preklopijo na spakedrano slovensko 'srbohrvaščino'/jugoslovanščino v stilu tistega 'prevajalca' pri Hostarjih .
BTW, enako me zmoti tudi ko se na Hrvaškem z azijskim kelnarjem ne morem pogovarjati po hrvaško, ker je 'english only'. Se mi je lani tudi že zgodilo ... _________________ Sezona 2024/2025: 45 smučarskih dni = 6 x Pohorje, 5 x Kitzsteinhorn, 4 x Schladming, 3 x Meli, Tauplitz, 2 x Obertauern, Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, 1 x Golte, Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GreenIce |
Objavljeno: Čet Jan 23, 2025 9:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Sob Mar 2024 11:02 Prispevkov: 81
|
Mislim, da tujci redkokoga motijo.
Moti pa, da se greš biznis v neki državi pa se ne znaš naučit 10 stavkov pa imen jedi. Če je malo volje, se to naučiš v 1-2 tednih tekoče. In pravilno je, da ljudi to moti. Kot si rekel, glasujem s svojo denarnico.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dutch191 |
Objavljeno: Čet Jan 23, 2025 9:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Jan 2023 23:06 Prispevkov: 22
|
Nwm no, bil na kopah par tednov nazaj. Nimam težav s to samozavestjo ki jo omenjate ,... tako da ne preklopim če slišim Srba ki se matra po Slo. Naročil po naše, kelnar me je zastopil B.P. tudi govril ni slabo, pač z naglasom.
miki je napisal/a: | [
BTW, enako me zmoti tudi ko se na Hrvaškem z azijskim kelnarjem ne morem pogovarjati po hrvaško, ker je 'english only'. Se mi je lani tudi že zgodilo ... |
Kaj pa vem miki, morda sem mlajša generacija. Gledam po tujini, sploh prestolnicah. Osbeno me Engliš-only ne moti, to je danes pač Lingua franca. Sem srečen da me sploh še kdo kje postreže za normalno ceno. Imam občutek da bo počasi tako vse še samo take a way varianta ali pa 5 zvezdična restevracija . Že parkrat naletel tudi na tablo pred kafiči, ki opozarja da zaradi pomankanja osebja še dlje čaka itd.. _________________ 2024/25: Pitztal, Solden, Kope, Rogla, Sulden-Ortler
2023/24: BadGastein, Hochkönig, Saalbach, Rogla, Kope, Klippitztörl
2022/23: Winterberg, Willingen, Krvavec, Rogla, Vogel
2021/22: Warth-Schröcken, Damüls-Mellau, Bödele, Vogel, MB |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JurijB |
Objavljeno: Čet Jan 23, 2025 11:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15 Prispevkov: 1015
|
Če smo ravno pri Dalmaciji: lani poleti Murter, Tomy trgovina od junija zaposlena 2 tujca (predvidevam Malezija, Tajska, Indonezija,...) sporazumevanja "a la Tarzan"; v začetku avgusta je ena ženska že dokaj tekoče govorila hrvaško. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
__Ziga__ |
Objavljeno: Pet Jan 24, 2025 4:01 am Naslov sporočila: |
|
|

|
Vse se da, če se hoče.
Sam imam v službi kar nekaj sodelavcev "od dol", in nekateri res perfektno govorijo slovensko, verjetno celo boljše kot jaz sam, ki govorim bolj "ljubljansko žabarščino" Spet drugi niti ne pomislijo, da bi se potrudili kaj reči po slovensko.......
Osnove besede za postrežbo, ki je na meniju, se pa z malo volje naučiš v petih minutah......
Žal je kapital prevladal nad udobjem in apres ski zabave nad smučanjem.....
Ampak to je realnost.....tako se potem na koncu dneva štejejo dinarčki....  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Pet Jan 24, 2025 12:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2887 Kraj: Ljubljana
|
Ne gre za prevlado kapitala. Gre za to, da imaš na izbiro, ali boš zaprl pol gostilne (ali kar celo), ali pa boš imel tuje natakarje.
Mene je lani poleti v enem dalmatinskem hotelu precej motilo, da natakarju nisem uspel naročiti piva niti v hrvaščini, angleščini, nemščini, italijanščini, španščini, v kakšnih bolj eksotičnih jezikih pa nisem niti poskusil, saj je že prej poklical domačinko. V kuhinji so bili sami azijci, pa so poleg ostale hrane imeli enkrat španski, enkrat mehiški, pa italijanski dan, nikoli pa azijskega (indijski, tajski, kitajski ...) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zelenec |
Objavljeno: Pet Jan 24, 2025 4:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Sep 2005 14:17 Prispevkov: 199
|
Citiram: | Gre za to, da imaš na izbiro, ali boš zaprl pol gostilne (ali kar celo), ali pa boš imel tuje natakarje. |
Sploh ne gre za to dilemo ampak za to ali ljudje ki delajo s strankami, znajo slovensko ali ne. Tu sem pikolovski in želim naročiti slovensko, lastnik pa naj investira v osnovno znanje.
Glede na način funkcionirana na Kopah pa verjamem, da jim je še to prevelik strošek. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
__Ziga__ |
Objavljeno: Pet Jan 24, 2025 6:11 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
marko je napisal/a: | Ne gre za prevlado kapitala. Gre za to, da imaš na izbiro, ali boš zaprl pol gostilne (ali kar celo), ali pa boš imel tuje natakarje.
Mene je lani poleti v enem dalmatinskem hotelu precej motilo, da natakarju nisem uspel naročiti piva niti v hrvaščini, angleščini, nemščini, italijanščini, španščini, v kakšnih bolj eksotičnih jezikih pa nisem niti poskusil, saj je že prej poklical domačinko. V kuhinji so bili sami azijci, pa so poleg ostale hrane imeli enkrat španski, enkrat mehiški, pa italijanski dan, nikoli pa azijskega (indijski, tajski, kitajski ...) |
Popolnoma razumem....in kaj se da narediti?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|