|
 |
|
Krvavec - komentarji |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
smuciscar |
Objavljeno: Čet Feb 26, 2009 10:43 pm Naslov sporočila: Krvavec - komentarji |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Tor Dec 2004 16:44 Prispevkov: 778
|
Tukaj komentirajte stvari, ki nimajo veze z aktualnimi informacijami in pripomogli boste k večji preglednosti foruma!
Nazadnje urejal/a smuciscar Sob Okt 23, 2010 2:04 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Rotty |
Objavljeno: Ned Mar 01, 2009 10:37 am Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Nov 2005 17:08 Prispevkov: 186 Kraj: Črnuče
|
Da ne bo tema samevala...
Ko smo ravno pri kabinski žičnici in njeni okvari. A kdo ve kakšna je polna obremenitev jeklenice?
Sem sem pa včeraj fino nasmejal, ko je prispevek na 24 kur razlagal, da bo finančni izpad skoraj 500.000 e, na RTVSLO pa je Vrančič razlagal, da bo izpad v 4 dneh okoli 100.000 e...no če bi res bilo okoli 8000 obiskovalcev v teh dneh, je resnica pomojem nekje bolj ali manj vmes, z vsem vred (tudi gostinci) okoli 250.000 e.
Pa da še nadaljujem...za vse nas imetnike sezonskih kart, ki imamo decemberski izpad, sedanji izpad in izpad imenovan Zvoh. Baje dobimo popust za naslednje leto. Še niso sigurni ali bo 0 e ali pa 0.0 e in eno luknjo v koleno  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bobi |
Objavljeno: Pon Mar 02, 2009 10:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Nov 2005 19:57 Prispevkov: 35
|
danes sem na valu 202 ujel, da naj bi bilo izgube cca 150 k? za 4 dni neobratovanja.
ja glede letne karte sem pa tud jest skeptičen - koliko bo naslednje leto cenejša - moje mnenje je da bodo umetno dvignil ceno pol pa odbil kakšnih 20%
pri meni je letos podn - vreme pa šiht pa dopust - do danes sem bil 12x gor, in se bo treba kr potrudit da jo izkoristim |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Leopold |
Objavljeno: Pon Mar 02, 2009 10:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 12:28 Prispevkov: 1215 Kraj: Mengeš
|
Rotty ne pretiravaj. Oni ti garantirajo 100 smučarskih dni, skoraj vsako leto pa jih dobiš čez 150. Pa konec koncev pa tudi Zvoh delal vsaj polovico sezone. _________________ Sezona 24/25: 5x Obertaurn, 4x Krvavec, 1x Vogel, Kranjska Gora, Pokljuka, Jezersko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Rotty |
Objavljeno: Pon Mar 02, 2009 11:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Nov 2005 17:08 Prispevkov: 186 Kraj: Črnuče
|
Khmmm delala je cca. 30 dni od 90...kdaj (če sploh) bodo pa zagnali mrtvega pacienta, pa ni najbolj jasno. In na konec bo 30 od 150. Pa je Zvoh tako rekoč 20% celotnega smučišča. Kaj mi pomaga, če popravijo vse in zaženejo naprave aprila, če sta januar in februar izgubljena!
Poleg tega, Kržišče crkuje takorekoč na dnevni bazi, enoseda crkuje, sedaj še šestseda neki štrajka...pa strela v kabinsko decembra, pa tole sedaj. In se počasi nabira in se nabere!
Kako bi gledal, če bi ti TV signal delal ponoči in med tednom dopoldne...zvečer od 19.00-00.00 in preko vikenda pa bi izpadlo 20% kanalov od tega Slo, PopTV in A kanal...pa bi ti rekli, ah kaj bi pa še radi, sej v glavnem dela! Imamo pač tehnične probleme. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Marvin |
Objavljeno: Tor Mar 03, 2009 12:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sre Okt 2006 12:28 Prispevkov: 385
|
Meni se pa zdi, da zvoh dejansko pokrije samo tisti del proge zgoraj. Spodnji del proge dosežeš tudi z njivicami ali 6-sedo. Če govorimo o izkušnji smučanja/bordanja je zvoh res vsaj 20%
Sam bi raje videl, da bi namesto refundiranja/popustov zgradili kaj novega. Recimo to gondolo prestavili na zvoh in spodaj zgradili novo. Pač kakšna nova investicija...
Če se ne motim se gondola na Krvavec kar pogosto kvari. Lani je bilo par primerov, letos tudi. To zadnjo lahko označimo kot hujšo okvaro. Prejšnji teden sem bil v Kronplatzu in ko sem primerjal njihove gondole s krvavško, ki so po mojem skromnem mnenju veliko bolj obremenjene kot krvavška, se mi zdi da je problem mogoče v slabem vzdrževanju?! Šparanje? Če je to res so slabo izračunali... _________________ ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Leopold |
Objavljeno: Tor Mar 03, 2009 12:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 12:28 Prispevkov: 1215 Kraj: Mengeš
|
Včeraj so po dnevniku povedali, da bodo skupaj z občino Cerklje v naslednjih dveh - treh letih investirali 5 miljonov za nov dostop - preko Kriške. Torej bodo verjetno asfaltiralicesto do Kriške in tam uredili parkirišče, verjteno se zraven šteje še Jezerca (sedežnica) + parkirišče. _________________ Sezona 24/25: 5x Obertaurn, 4x Krvavec, 1x Vogel, Kranjska Gora, Pokljuka, Jezersko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
_nyc_ |
Objavljeno: Sre Dec 30, 2009 8:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Nov 2007 0:48 Prispevkov: 351 Kraj: kranj
|
če bo kdo praznoval novo leto gor naj pove pa gremo na kakšn pir. _________________ sezona 07/08: Krvavec 69x
sezona 08/09: Krvavec 70x. Stari Vrh 2x
sezona 09/10: Krvavec 56x. Stari Vrh 1x
sezona 10/11: Molltal 2x. Krvavec 64x. Kranjska gora 4x
sezona 11/12: kaprun 2x, Krvavec 79x
12/13: Krvavec 110x, Rogla 1x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tonka |
Objavljeno: Pet Feb 07, 2025 4:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Feb 2019 18:56 Prispevkov: 34 Kraj: Ljubljana
|
Ker sem premlad, da bi lahko to doživel, me zanima: je tu kdo, ki je na Krvavcu smučal v dolino? Kakšna je bila proga? Kakšnih slik se verjetno ne bi dalo najti ... _________________ http://zicnice.mojforum.si/
21/22: 4x Schladming, 5x Kronplatz, 1x Drei Zinnen, 1x Kronplatz-Alta Badia-Arabba
22/23: 1x Višarje, 5x Kronplatz, 1x Kronplatz-Alta Badia-Arabba-Marmolada, 1x Drei Zinnen, 2x Krvavec, 1x Obertauern
23/24: 1x Krvavec, 1x Katschberg, 7x Arabba/Sella Ronda, 1x Turracher Höhe, 1x Obertauern
24/25: 7x Krvavec, 1x Obertauern, 7x Arabba/Sella Ronda |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Pon Feb 10, 2025 9:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2887 Kraj: Ljubljana
|
V dolino sem smučal večkrat. V zlatih časih proga ni bila urejena ali označena, mislim, da smo smučali tudi drugje, kot je pozneje potekala proga. Na primer začetek je bil lahko v grabnu pod Kržiščem ali pa pod spodnjo postajo kabinske žičnice. Če se prav spomnim, so bili nekateri odseki kar brutalni. Ker nismo zares vedeli zagotovo, kje naj bi smučali, smo posebej v kakšni megli izbirali precej unikatne gozdne proge. Se mi je recimo zgodilo da se je lepa poseka končala v gošči smrekovih mladic, tako da smučanje ni bilo več mogoče in smo se kakšno uro vračali v hrib, ali pa se prebijali skozi goščo, da smo bili vsi popraskani. Pozneje je bila proga v dolino urejena in označena. Začela se je s cesto pri Kržišču, na kateri so bili nekateri odseki zelo položni in je znal biti problem, če je bil sneg zelo počasen. Najatraktivnejši je bil spodnji del proge nad parkiriščem, kjer pa je bilo vedno bolj malo snega in precej kamnov, tako da smo zadnje metre velikokrat hodili.
Na progi v dolino je bila tistih nekajkrat, ko je bila odprta, precejšnja gneča. To so bili časi stare kabinke, ko je ob koncu dne bilo na Krvavcu večtisoč smučarjev, kapaciteta pa se mi zdi 600/uro. Čakalo se je več ur za v dolino. Entuziasti so šli peš dol tudi kadar ni bilo snega. Včasih smo zaradi gneče na smučišču šli v dolino tudi tekom dneva, a so to kasneje preprečili, ker je karta veljala samo za eno vožnjo s kabinko navzgor.Enkrat si še lahko prepričal žičničarja, da si pozabil rokavice v avtu, če bi te videl drugič, da greš še po kapo ... To omejitev so sicer uvedli zato, ker smo dnevne karte na parkirišču prodajali popoldancem ali pa si prišel ob recimo dveh in nažical nekoga, ki je prišel prej dol, da bi se izognil gneči, da ti šenka karto. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejv |
Objavljeno: Pon Feb 10, 2025 12:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Jan 2009 22:37 Prispevkov: 36 Kraj: Ljubljana
|
Tonka je napisal/a: | Ker sem premlad, da bi lahko to doživel, me zanima: je tu kdo, ki je na Krvavcu smučal v dolino? Kakšna je bila proga? Kakšnih slik se verjetno ne bi dalo najti ... |
V 80-tih se je še čisto normalno smučalo v dolino po Lukenjskem grabnu, kot se je imenoval spodnji del proge. Zadnjič sem smučal v dolino leta 1993 ali 1992.
Proga je šla po trasi današnje ceste (ki je bila takrat ozka gozdna cesta) in je bila po navadi zvožena, a ne ratrakirana. Pri Ambrožu je zavila spet na gozdno cesto, ki je pripeljala do zadnjega grabna. Tam se je šele nekoliko razširila in postala nekoliko bolj podobna pravi progi (še vedno ozka in ne pretirano strma). Tam si prismučal do postaje gondole.
Nekega velikega užitka ni bilo, je pa bila velika višinska razlika. In seveda, sploh v zgornjem delu si lahko ubiral bližnjice skozi gozd proti Ambrožu.
Enkrat v 80-ih, nekje okrog leta 84 se je celo zgodilo, da so zaradi vetra zaprli gondolo (bilo je med šolskimi počitnicami) in so nas vse nagnali s smučmi v dolino. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tonka |
Objavljeno: Tor Feb 11, 2025 4:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Feb 2019 18:56 Prispevkov: 34 Kraj: Ljubljana
|
Zanimivo, hvala za odgovore! _________________ http://zicnice.mojforum.si/
21/22: 4x Schladming, 5x Kronplatz, 1x Drei Zinnen, 1x Kronplatz-Alta Badia-Arabba
22/23: 1x Višarje, 5x Kronplatz, 1x Kronplatz-Alta Badia-Arabba-Marmolada, 1x Drei Zinnen, 2x Krvavec, 1x Obertauern
23/24: 1x Krvavec, 1x Katschberg, 7x Arabba/Sella Ronda, 1x Turracher Höhe, 1x Obertauern
24/25: 7x Krvavec, 1x Obertauern, 7x Arabba/Sella Ronda |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zelenec |
Objavljeno: Čet Feb 13, 2025 3:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Sep 2005 14:17 Prispevkov: 199
|
Citiram: | Enkrat v 80-ih, nekje okrog leta 84 se je celo zgodilo, da so zaradi vetra zaprli gondolo (bilo je med šolskimi počitnicami) in so nas vse nagnali s smučmi v dolino.
|
To bi imeli novinarji kaj pisat, če bi se zgodilo danes
Sicer pa smo Stajerci podobno smučali iz Golt, v 80 letih. Najprej neskončno daleč po cesti, potem pa pri prvih travnikih direkt dol... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Frenk |
Objavljeno: Čet Feb 13, 2025 4:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Sep 2005 21:52 Prispevkov: 565 Kraj: Šoštanj
|
Najprej malo pod gondolo do ceste potem pa tako kot si napisal zelenec. LP Frenk _________________ 2019/2020
3 Saalbach, 14 Rogla
2020/2021
12 Rogla
2021/2022
13 Rogla |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejv |
Objavljeno: Čet Feb 13, 2025 4:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Jan 2009 22:37 Prispevkov: 36 Kraj: Ljubljana
|
zelenec je napisal/a: | Citiram: | Enkrat v 80-ih, nekje okrog leta 84 se je celo zgodilo, da so zaradi vetra zaprli gondolo (bilo je med šolskimi počitnicami) in so nas vse nagnali s smučmi v dolino.
|
To bi imeli novinarji kaj pisat, če bi se zgodilo danes
|
In ne boš verjel, takrat smo seveda šli po cesti od zgornje postaje kabinske žičnice, kjer je bilo veliko porivanja, saj je prvi del popolnoma raven.
Med smučarji je bil tudi možak (morda 30 let star, tedaj se mi je zdel že metuzalem), ki je bil brez ene noge in je smučal samo na eni smučki, na palicah pa je imel kratke smuči. Veš kako se je mučil po ravnem...
Borderjev pa takrat še ni bilo.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
 |
|
Stran 1 od 1 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|