Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2022/23

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 17, 18, 19  Naslednja
 Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2022/23 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Čet Maj 12, 2022 10:13 am    Naslov sporočila: Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2022/23 Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 941


Prav je da začnemo s tole, čeprav je stara že nekaj dni in bo kmalu "pase":

Začetek predprodaje novih sezonskih smučarskih vozovnic

Predprodaja sezonskih smučarskih vozovnic za zimo 2022/2023 na Mariborskem Pohorju in Arehu se bo pričela 9. maja. Začetno obdobje predprodaje, ko bo na blagajni na spodnji postaji gondole moč kupiti nove sezonske vozovnice po najugodnejših cenah, bo trajalo do 22. maja. Nakup vozovnic bo mogoč tudi z unovčitvijo bona 2021.

Predprodaja za prihodnjo zimo na Pohorju bo obsegala tri obdobja, pri čemer bodo nove sezonske smučarske vozovnice samo v času t. i. super predprodaje od 9. do 22. maja za odrasle stale 430 EUR, za mladino, študente in seniorje 360 EUR, za otroke 240 EUR in enako tudi za invalide. Naprodaj bodo osnovne in družinske sezonske vozovnice. Več informacij o nakupu z bonom je dostopnih TUKAJ.

Blagajna pod Pohorjem, ki obratuje vsak dan, bo imela med super predprodajo podaljšan delovni čas, saj bo ob četrtkih odprta do 17. ure in ob vikendih do 16. ure. Vozovnice bo možno naročiti tudi preko e-naslova info@visitpohorje.si in jih plačati na podlagi prejetega predračuna. Vsem imetnikom sezonske vozovnice za predhodno zimo bo ob nakupu nove ta zapisana na staro vozovnico, ki jo je tako treba prinesti na blagajno.

V naslednjih obdobjih predprodaje – ta se bo zatem nadaljevala ob koncu poletja – se bodo cene sezonskih vozovnic postopoma zviševale. Novi ceniki so objavljeni na spletni strani v zavihku Ceniki. Glavni razlog za dvig cen sezonskih smučarskih vozovnic je v občutni podražitvi energentov, še zlasti v bistveno višjih cenah električne energije.

Načrtovan prenos upravljanja pohorskih žičnic in smučišč z Javnega podjetja Marprom na družbo Šport Maribor ne bo imel nikakršnega vpliva na nakup oziroma uporabo vozovnic. Tako JP Marprom kot Šport Maribor sta v 100-odstotni lasti Javnega holdinga Maribor in imata pri prenosu dejavnosti enoten cilj – nemoten proces za uporabnike. Vsem kupcem vozovnic je zato zagotovljeno normalno koriščenje pod takšnimi pogoji, kot bodo kupljene, ne glede na spremembo upravljavca na Pohorju.

Visit Pohorje


Naj samo pripomnim da gre za dobrih 15% podražitev od lanske super predprodaje, kar je glede na podražitev stroškov pričakovano, se pa bojim, da počasi presegajo "razumno mero" za navadnega smučarja.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Pet Sep 02, 2022 7:01 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34
Prispevkov: 3117


Da nadaljujem monolog, v tej meni priljubljeni temi.
Danes je v mestu bilo za videti ustvarjanje s snowfactorijem, in ratrakom sredi glavnega trga. Celotedensko "ledovanje" so uporabili za promocijo podjetja Marprom in smučišča.
So pa se predstavila vsa podjetja v javnem holdingu Maribor.

Če ima kdo dostop do večera:
https://www.vecer.com/maribor/aktualno/druga-obletnica-javnega-holdinga-maribor-kdo-bo-to-zimo-upravljal-pohorje-se-vedno-ni-znano-10295521

Se mi pa zdi da že malo zamujajo z naročilom nove sedežnice in vmesne postaje... Glede na potek javnih razpisov, bo drugo leto kaj kmalu tu... Pa je do takrat še potrebno nekaj inženiringa narediti, pa sprocesirati cel proces javnega naročanja.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Pet Sep 02, 2022 7:57 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 941


Javni holding: Mariborčanom se ni treba bati, da bi ostali brez ogrevanja. Kdo bo to zimo upravljal Pohorje?


Javni holding Maribor je na Glavnem trgu obeležil drugo obletnico ustanovitve. Župan Arsenovič z rezultati zadovoljen, a so njegove ambicije še precej višje.

https://iasstorage.vecer.com/data/Resources/00/00/00/00/00/00/07/50/44/34/7504434q6B8C0FD59EBCF8529A69BD8F0922EEAD_1200.jpg

Za promocijo Pohorja so na Glavni trg pripeljali prvi letošnji umetno narejeni sneg.



Javni holding Maribor (JHMB) je na Glavnem trgu obeležil drugo obletnico ustanovitve. Drugega septembra 2020 se je pod skupno streho združilo šest občinskih podjetij, Energetika, Mariborski vodovod, Marprom, Nigrad, Pogrebno podjetje in Snaga, kasneje se je skupini pridružil še Šport Maribor. Holding, ki je lani ustvaril dobrih sto milijonov evrov prometa in več kot štiri milijone evrov dobička, tako zaposluje že 95 ljudi, medtem ko celotna skupina šteje blizu 1170 sodelavcev.

"Leta 2018 sem obljubil boljši mestni servis in tega zdaj tudi zaradi holdinga imamo. Z rezultati poslovanja sem zelo zadovoljen, bal sem se namreč, da bo iskanje sinergij trajalo precej dlje. Kljub temu pa so cilji še dosti višji. Če pogledamo sosednji Gradec, tam ima občina letni proračun 600 milijonov evrov, skupaj s svojimi podjetji pa letno obrne dve milijardi. Po tej logiki bi moral Maribor, ki ima proračun 140 milijonov evrov, letno obračati vsaj 420 milijonov, manjka nam jih torej še vsaj 180. Verjamem, da to lahko dosežemo, seveda z dobrim upravljanjem ter vključevanjem tujega kapitala in predvsem znanja," je poudaril župan Saša Arsenovič.

Na Glavnem trgu so se javnosti predstavili tudi vsi direktorji občinskih podjetij: od leve Matjaž Krevelj (Nigrad), Andrej Rihter (JHMB), Ranko Šmigoc (Marprom in Mestne nepremičnine), Lidija Pliberšek (Pogrebno podjetje), Miran Jug (Mariborski vodovod), Boris Novak (Energetika), Franc Dover (Snaga) in Boštjan Tancer (Šport Maribor). IGOR NAPAST
Problem ogrevanja naj rešita EU in država

Je pa holding, kljub dobrim lanskim in tudi letošnjim rezultatom, pred težkim obdobjem. Kot je zatrdil direktor Andrej Rihter, se Mariborčanom ni treba bati, da bi ostali brez ogrevanja, vode ali odvoza odpadkov, se pa postavlja vprašanje, po kolikšni ceni bodo te storitve v prihodnje opravljene: "Zalog bo dovolj, bosta pa morali država in EU k temu problemu pristopiti resno. Glede plina bo treba postaviti neko cenovno kapico, seveda pa se postavlja vprašanje, kdo bo plačal razliko v ceni. Tu ne gre le za Energetiko."

"Maribor bi moral letno obračati vsaj 420 milijonov evrov, manjka nam jih torej še vsaj 180"
Da je to problem, ki ga ne morejo rešiti ne župan, ne direktor holdinga, ne direktor Energetike, meni tudi Arsenovič: "Nobeno naše podjetje nima toliko kapitala, da bi lahko Energetiki zagotovilo dovolj denarja za nakup plina po trenutnih cenah. Vse je odvisno od nečesa, na kar nobeden od nas nima vpliva. Kako dolgo bo trajala vojna v Ukrajini in kako dolgo bodo tisti, ki s tem služijo, imeli interes, da se vse skupaj nadaljuje. Ja, eni znajo s tem služiti, plačali pa bomo mi. Upam, da v čim manjši meri."


Ob energetskem pa je pred holdingom še en velik izziv, prenos Marpromovih dejavnosti na Pohorju na Šport Maribor. Ali bo ta že letos upravljal smučišča, še zmeraj ni znano. "Aktivnosti za prenos Pohorja potekajo izjemno hitro, smo tik pred podpisom pogodbe o oddelitvi. So pa v pogodbi opredeljeni tudi določeni odložni pogoji, in dokler ti niso izpolnjeni, je nemogoče prenesti zaposlene iz enega podjetja na drugo. Zato v tem trenutku še ne morem reči, ali bo Šport Maribor Pohorje prevzel že to zimo," je povedal Rihter.


Se bo pa zaradi Pohorja v občinski proračun steklo manj dividend holdinga od načrtovanih. Od prvotno predvidenih od 1,6 milijona do 1,9 milijona bo v proračun prišlo le med 300 in 400 tisoč evri. "Kot veste, smo na državnem razpisu za razvoj Pohorja dobili šest milijonov evrov, a moramo zdaj za investicije milijon zagotoviti sami, zato bo razlika ostala v holdingu. Je pa to za nas zdaj velik izziv, proračun je bil sprejet, plani narejeni ... Že tako imamo kar nekaj projektov, ki čakajo le še na izvedbo, a denarja zanje nimamo," je pojasnil Arsenovič.


Ob predstavitvi holdinga je Pokrajinski arhiv Maribor na Glavnem trgu pripravil tudi razstavo ob 90. obletnici povezovanja prvih mariborskih občinskih podjetij, ta so se v neke vrste holding prvič združila že 1. septembra leta 1932. Pred nekdanjim kazinojem pa sta župan in predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec svečano zagnala tudi digitalni odštevalnik, ki odšteva dneve do Olimpijskega festivala evropske mladine (OFEM) 2023. Do tega je od danes še 324 dni.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Pet Sep 02, 2022 8:00 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 941


Po mnenju mnogih je laufanje snow factoryja v sedanjih razmerah - šauflanje denarja skozi okno.
Včasih smo bili veseli, če so za promocijo postavili na trg svobode eno gondolo in v njej prodajali sezonske karte, sedaj jim tudi ratrak na kupu snega ne pomaga.

Upam, da ni to tisti ratrak, poimenovan Beno.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Sob Sep 03, 2022 6:58 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34
Prispevkov: 3117


Ni to ta ratrak. Beno je pistenbully 400.
Zanimivo kako je pod temi objavami vedno nekje prisoten bivši direktor Marproma, češ da je to zapravljanje denarja. Sam je še leto nazaj zagovarjal to, da bi na stadion bilo potrebno dati več snowfactorijev, zdaj pa se je zgodba obrnila, in pravi kako je to samo zapravljanje denarja.
Kaj je realnost odzadaj? Posiljevanje proizvajalca snowfactorija, s strici iz ozadja ki krmarijo zgodbo na Pohorju? In silijon tega dotičnega proizvajalca naprej?
To da je metanje denarja vstran, in totalno nepotrebno nekateri trobimo/trobijo že od dobave 2018 leta...


Ob znani ceni elektrike na Pohorju, in temu dejstvu, da je snowfactory obratoval od ponedeljka, lahko izračunamo porabo. Trobiti o porabljeni vodi pa je nevmesno, glede na to, da voda za snowfactory pride iz zajetja na trikotni jasi, kjer se samo zajezi potok. Če bi bila tukaj voda problem, potem je potrebno s prstom tudi pokazati na vse tiste, ki zalivajo vrte ali pa sadovnjake/polja. Pa take, ki perejo po 2 majci v pralnem stroju, pa pomivalca 3 krat na dan.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Sob Sep 03, 2022 7:38 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 941


Vem da je Beno 400tka - sem mislil bolj sarkastično.

Se pa strinjam z ostalim kar si zapisal - očitno Bernarda vseeno močno peče to da so mu vzeli igrače v Mariboru, čeprav ima sedaj sanjsko službo v Sečovljah. Sam sem sicer prognoziral, da ga pripravljajo za direktorja Letališča Maribor.

Sem pa včeraj po njegovih podatkih s FB malo računal in ob tridnevnem delovanju in upoštevanju izgub ter borznih cen elektrike prišel do stroška med 900 in 5.000 € elektrike.

A so mogoče sočasno prodajali še sezonske, da bi to vsaj malo pokrili?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kotulc
PrispevekObjavljeno: Pon Sep 12, 2022 12:09 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 13:46
Prispevkov: 876


Objavljeni so novi ceniki, dnevna odrasla vozovnica (med vikendi) 43€, 3urna vozovnica 39€,...

Verjetno sledijo med sezono veliki popusti... drugače bo prazno. 3 urna vozovnica je npr. 3€ dražja kot na Obertauernu in 8,5€ dražja kot na Peci
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Pon Sep 12, 2022 12:45 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34
Prispevkov: 3117


Imaš na voljo že velik popust za 5x dnevno karto, poljubni dan v sezoni:
https://www.visitpohorje.si/pred-zimo-se-ugoden-nakup-dnevnih-smucarskih-vozovnic/

Prazno pa itak ne bo, dovolj bo 60+ starih uporabnikov pohorke in podobnih kart
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Čet Sep 15, 2022 10:17 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 941


Verjetno vam večini ne odpre celega članka, zato evo vam ga na:

Mariborsko Pohorje: Za dnevno smučarsko vozovnico tudi 43 evrov


Zaradi podražitve energentov bo smučanje v novi sezoni na Mariborskem Pohorju precej dražje; to soboto, ko bo na Snežnem stadionu potekal Laško Pohorski smuk, si lahko zagotovite dnevne vozovnice po znižani ceni.



Štiričlanska družina bo za smučarske vozovnice med vikendom plačala vsaj 136

Potem ko je že nekaj časa v teku predprodaja sezonskih smučarskih vozovnic, Marprom to soboto, 17. septembra, ponuja tudi ugoden nakup dnevnih smučarskih vozovnic. Kar velja izkoristiti, saj se v letošnji zimski sezoni napoveduje občutna podražitev smučanja na Mariborskem Pohorju - če je bila prejšnjo zimo redna dnevna cena 33 evrov (med tednom) in 36 evrov (ob vikendih in praznikih), bo nova cena 39 evrov (med tednom) in 43 evrov (ob vikendih in praznikih).


"Po občutni podražitvi energentov, še zlasti nekajkratnem dvigu cen električne energije, je bil upravljavec žičnic in smučišč na Pohorju zaradi pokrivanja stroškov zimske sezone primoran povišati cene smučarskih vozovnic. Čeprav so se te podražile tudi do 20 odstotkov, je to bistveno manj od podražitve energentov, s katero je bil soočen upravljavec," so pojasnili v Javnem holdingu Maribor in poudarili, da dodatnih podražitev med sezono ne načrtujejo, saj ima Marprom sedanjo ceno električne energije zagotovljeno do konca zimske sezone.

"Gre za personalizirano vozovnico, ki ni prenosljiva"
V soboto, ko bo Snežni stadion gostil dogodek Laško Pohorski smuk, bo pri blagajni pod Pohorjem naprodaj nov paket dnevnih smučarskih vozovnic petkrat v sezoni; vozovnice iz tega paketa bo mogoče izkoristiti na pet izbranih dni v zimski sezoni 2022/23 (delavniki, vikendi, prazniki, počitnice), so napovedali v Marpromu. Znižana predprodajna cena paketa petih dnevnih vozovnic bo 149 evrov za odrasle, 127 evrov za mladino, študente in seniorje, 86 evrov za otroke in enako tudi za invalide (redne cene od 1. decembra bodo 179/149/98 evrov), kar je skoraj 30 odstotkov manj od nakupa petih posameznih dnevnih vozovnic v času sezone. "Gre za personalizirano vozovnico (eno kartico z zapisanimi petimi dnevnimi vozovnicami), ki ni prenosljiva, v prvi vrsti pa je namenjena lokalnim smučarjem, saj vključuje smuko na pet poljubnih (ne zaporednih) dni med zimsko sezono na Mariborskem Pohorju in Arehu," so pojasnili v Marpromu.


Kot rečeno, pa bo v soboto na Snežnem stadionu od 10. ure Laško Pohorski smuk v organizaciji agencije Extrem. Gre za "najodmevnejšo smučarsko tekmo leta na Pohorju", ki ponuja adrenalinsko vijuganje po zeleni strmini na legendarnih smučeh RC Elan in retro žur z legendami v pohorski areni, napoveduje organizator. Ambasadorja dogodka sta nekdanji reprezentant Bernard Vajdič in demonstratorka Manja Pernek, zmagovalce bo pozdravil tudi Bojan Križaj, za apres ski pa bodo poskrbeli Soulfingers in didžej Ice Simony.

Dogodek Laško Pohorski smuk je na Snežnem stadionu prvič potekal lani v začetku oktobra.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Sob Nov 12, 2022 9:36 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

Kratek pregled situacije: okoli spodnje postaje Vzpenjače so se pojavili topovi, očitno pripravljeni na prevoz do ustreznih lokacij. Preko palca 10 Sherp in 14 modrijanov:




Na Areh in Ruško so pripeljali krogce / sidra:


Nekega kopanja po Piskru, o katerem je nekaj tednov nazaj nekdo pisal na forumu, nisem zasledil. So pa do ceste, ki prečka Pisker na najboj strmem delu (tam kjer pozimi nekateri parkirajo, iz meni povsem nedoumljivih razlogov) tudi pripeljali modro floto, mislim da 10 Lenkov in 2 Titana:

_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Faraonka
PrispevekObjavljeno: Ned Nov 20, 2022 12:07 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Jan 2014 18:39
Prispevkov: 53


Huh, ta sneg me je naredil pozitivno nervozno. Upam, da čimprej usposobijo kamere z Areha, ker nobena ne dela, samo MB stran.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Ned Nov 20, 2022 10:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34
Prispevkov: 3117


Sneženje pretekle noči je tudi mene pognalo na hrib malce obiskati idilo na hitro. Sicer topovi še ne delajo ker je pretoplo, upam da bo kaj kmalu drugače.
Po Cojzerici in mariborskem delu nisem skakal, tudi nisem štel topov tako kot prejšnja leta, mam pa par skromnih slik:





Na areški 4 nizkotlačni topovi, slovenskega proizvajalca. Čakajo na milost.

Me pa skrbi naslednje:


Jezero na Areho napram drugim letom ni napolnjeno, očitno se že poznajo nekateri ukrepi varčevanja? Če bi crknila recimo črpalka pod spodnjo postajo Piskra, bi še vedno vodo lahko črpali iz jezera pod Glažuto. Tako da to ni razlog. Tudi snežna "tovarna" ne dela tako kot zadnjih nekaj let, za kar sem srčno vesel.
Zelo dober opazovalec bo pa opazil meglico iz jezera, kar pomeni da je še voda precej topla, in da se ohlaja z naravno konvekcijo... Kje so leta, ko so jezera prezračevali s kompresorji in omogočili hitrejše hlajenje in preprečevali zmrzovanje...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 21, 2022 10:52 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

lenko je napisal/a:
(...) Po Cojzerici in mariborskem delu nisem skakal, tudi nisem štel topov tako kot prejšnja leta, mam pa par skromnih slik (...)

No, da dopolnim še s Piskrom/Cojzarico. Trije topovi od ceste navzgor, pa ± 12 od ceste do spodnje postaje Cojzarice. Pogojev za zasneževanje zagotovo ni bilo, po tleh je še blato, termometer mi je kazal +1:




Kaj za vraga delata zdaj v drugi polovici novembra tukaj dva bagerja (manjši je skrit za drevjem)??


Pa še ena jesenska, ki nima neposredne zveze s snežnimi razmerami:


Snežna odeja je seveda simbolična, mogoče da ga je na vrhu Cojzarice 7 ali 8 cm. Zdaj pa seveda dve ugibanji:

- kaj bo prinesel jutrišnji ciklon? Napovedi višine snega so se zdaj precej ustalile med 37 cm (Snowforecast), 43 cm (Bergfex) in 45 cm (yr.no), upam da imajo prav.

- po torkovih padavinah nas v četrtek in petek zagotovo čaka krajša odjuga (kar je čisto OK, se bo sneg bolje usedel), bolj napeto je vprašanje, kaj sledi prihodnji vikend? Včeraj zvečer se je na več prognozah za dneve od nedelje dalje pokazala kar konkretna ohladitev, danes se nekateri že 'vlečejo nazaj'. Bergfex pravi, nič novega snega in rahla ohladitev (-2 v ponedeljek), Snowforecast 8 cm snega im tudi bolj simbolična ohladitev, yr.no skoraj nič snega, ampak občutnejša ohladitev. Po najbolj optimističnem scenariju bi torej lahko čez en teden imeli tam nekje med 30 in 40 cm že preobraženega snega, na vrh 5 - 10 cm novega in zraven še pogoje za zasneževanje ... ampak kaj ko (ne samo glede vremena) že dolgo visem več optimist
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 21, 2022 1:58 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34
Prispevkov: 3117


Kachelmann napoveduje zgoraj pol metra novega ob dokaj močnem severniku, kar pomeni mestoma spihano, mestoma nekaj manj snega. 30 vm ga zna biti. Bodo pa temperature po vrhu nekje -4 kar bi ob neupoštevanju varčevalnih ukrepov bilo že za zagon topov.
Zanimivo bo, kako se bodo odločili glede varčevanja. Imajo eno izmed fražjih kart, kar bi moglo pomeniti, da se ne bo varčevalo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ledenko
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 22, 2022 8:41 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mojster zasneževanja
Mojster zasneževanja

Pridružen/-a: Pet Okt 2005 22:49
Prispevkov: 1891


V informacijo okrog varčevanja z energijo:
Avstrijci so do tega tedna jokali in debatirali ali začeti zasneževanje, zdaj pa prav vsi startajo takoj, ko je dovolj mrzlo za start. Nihče ne špara, vsi nažigajo z vsem kar premorejo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 17, 18, 19  Naslednja Stran 1 od 19

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2022/23
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB