Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Švica » Davos

Objavi novo temo  Odgovori na to temo
 Davos « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 03, 2020 12:04 am    Naslov sporočila: Davos Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

Da malo popestrim turobno corona - jesen 2020: kot je večini verjetno znano, je začetek letošnje sezone v Švici povsem normalen in tudi ni videti da bi se na tem kaj spremenilo, kljub pritiskom iz Nemčije in Italije (malo bom žleht: če pred 80 leti niso popustili pritiskom iz Rima in Berlina, jim tudi letos ne bodo ).

Smučišče nad Davosom in Klostersom je letos pričelo obratovati neverjetno zgodaj, in sicer 24. oz. 25. oktobra (!), seveda ne s polno ponudbo: https://www.alpinforum.com/forum/viewtopic.php?f=145&t=64315&start=25

Plan prog: https://www.bergfex.si/davos-parsenn/panorama/

Kolega z AF (ki se mu ne da več pisati poročil) mi je dovolil da prilimam nekaj njegovih fotk od nedelje. Trenutno obratuje osrednji del smučišča: oba odseka tirne vzpenjače, šestsedežnica Rapid (paralelno z 2. odsekom tirne vzpenjače), šestsedežnica Furka - Zipper, štirisedežnica Totalp in paralena nihalka Parsenhuttenbahn, ter kratka vlečnica Kreuzweg (na planu prog je to tista čudno vrisana št. 18, v resnici leži na nasprotnem pobočju od sedežnice Furka - Zipper.

Zgodaj zjutraj ob šestsedežnici Rapid, čudovita sončna svetlordeča proga. Na nasprotni strani se vidi smučišče Jakobshorn, dopoldne še v senci:


Šestsedežnica bi lahko stala kjerkoli, ampak tirna žičnica je pa tipično švicarska:


Na štirisedežnici Totalp, desno od nje paralelno nihalka Parsenhuttenbahn. Štirisedežnica Meierhoftali, katere zgornjo postajo se vidi na sliki, še ne obratuje ker na pripadajoči progi letos niso uspeli dokončati načrtovanega zasneževanja:




Šestsedežnica Furka - Zipper s pripadajočo progo. Z naravnim snegom bi ob večini žičnic bili na razpolago vsaj po dve progi, trenutno pa seveda samo po ena:






Nekoliko skrita proga 17, trenutno odprta do spodnje postaje vlečnice Kreuzweg:


Kako v teh časih omogočiti, da za isto mizo sedijo 4 osebe ki niso iz istega gospodinjstva :


Na nasprotni strani Davosa je ta konec tedna (prvič v sezoni) obratovalo še smučišče Jakobshorn: https://www.bergfex.si/davos-jakobshorn/panorama/

Ponudba je še skromna, trenutno je smuka možna samo ob 2. odseku nihalke in sedežnici Usser - Isch. Pogled v dolino (in na smučišče Parsenn v ozadju) z zgornje postaje 2. odseka nihalke:


Rdeča proga ob sedežnici Usser - Isch:


Črna 5, Jakobshorn Nord:


Proga proti vmesni postaji:

_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Stran 1 od 1

Kazalo po Smucisca.net forumu » Švica » Davos
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB