Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Novice » Korona in pričakovanja na sloven. smučiščih v sezoni 2020/21

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 Korona in pričakovanja na sloven. smučiščih v sezoni 2020/21 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Ali podpirate pobudo podaljšanja veljavnosti turističnih bonov do konca zimske sezone 2020/21
Da
97%
 97%  [ 36 ]
Ne
2%
 2%  [ 1 ]
Skupaj glasov : 37
Avtor Sporočilo
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Ned Avg 30, 2020 8:31 pm    Naslov sporočila: Korona in pričakovanja na sloven. smučiščih v sezoni 2020/21 Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


Kako bo letos na slovenskih smučiščih

Žičničarji, ki imajo za seboj katastrofalno zimsko sezono, poletna pa je marsikje okrnjena, si želijo, da bi država unovčevanje turističnih bonov podaljšala do konca nove zimske sezone.

Zadnja zimska sezona je bila za žičničarje katastrofalna. Najprej zaradi neugodnega vremena, nato pa so jo bili primorani predčasno zaključiti 13. marca ob razglasitvi epidemije novega koronavirusa in izdaji odloka o prepovedi obratovanja žičnic, skupaj z ostalimi javnimi prevozi.

V maju so nato zimsko sezono ob upoštevanju preventivnih ukrepov za nekaj dni nadaljevali le na najvišje ležečem slovenskem smučišču, na Kaninu, kjer so bili po navedbah v. d. direktorice zavoda Sončni Kanin Manuele Božič Badalič edino smučišče na svetu, ki je obratovalo v času epidemije.

Vse od ponovnega zagona na Kaninu obratujejo skladno z vsemi priporočili in ukrepi, spoštovanje teh priporočil pa je minuli teden na Kaninu, pred tem pa tudi na nekaterih drugih večjih smučarskih središčih preveril inšpektorat in po besedah Božič Badaličeve, ki je tudi predsednica Združenja slovenskih žičničarjev, nepravilnosti ni ugotovil.

»Mi zaenkrat nimamo nobenih težav, do danes se ni nihče okužil pri nas ali pa da bi mi zaznali kakšno okužbo. Spoštujemo varnostno razdaljo, razkuževanje kabin, v kabine, ki imajo zmogljivosti za štiri osebe, vstopajo osebe posamično, razen osebe skupnega gospodinjstva,« je opisala spoštovanje ukrepov na Kaninu.

V poletnem času, ko so obiskovalci Kanina razporejeni čez ves dan, težav z vrstami pred vstopom v gondolo ni, se pa zavedajo, da lahko te nastanejo pozimi, ko je večjo gnečo pričakovati pred začetkom in ob koncu obratovanja smučišč.

Tudi sicer zimske razmere prinašajo drugačne okoliščine glede obvladovanja širjenja okužb kot poletne, tega se žičničarji zavedajo. Božič Badaličeva ocenjuje, da se na samem smučanju težko okužiš z novim koronavirusom, drugače pa je z druženji v lokalih in restavracijah ob smučiščih in na zabavah po smučanju.

»Tu je težava, ker mi pozimi, razen v lepem vremenu, ne moremo streči zunaj. Pozimi se bomo srečali z zaprtim prostorom, neugodnim vremenom, ko ljudje iščejo zavetje, tu zna biti problem,« je dejala.

A ob tem opozorila, da če država razmišlja v smer, da bi omejila število smučarjev na samem smučišču, da bi to verjetno pomenilo obratovanje pod pragom rentabilnosti. »In v tem primeru marsikatero smučišče ne bo obratovalo, razen če ne bo država dala nekega nadomestila za izpad,« je dejala za STA.

Sicer pa je negotovosti pred začetkom zimske sezone še več. Pod vprašajem je denimo uspešnost prodaje sezonskih smučarskih vozovnic, ki jih smučarska središča ponavadi začnejo prodajati že v jesenskih mesecih. Vprašanje je tudi, kakšne bodo v prihodnje razmere na Hrvaškem, od koder prihaja na smučanje v Slovenijo kar nekaj ljudi.

Ne glede na vse te negotovosti pa se po besedah predsednice združenja slovenskih žičničarjev vsi smučarski centri pripravljajo na novo sezono. Pregledujejo naprave in izvajajo nujna vlaganja, ki so potrebna za to, da bodo naprave varne. Vsi bodo poskušali naprave zagnati čim prej, ko bo možno, ob tem pa upajo, da bo ostalo pri pravilih, kot so zdaj, in da se pogoji ne bodo bolj zaostrovali.

Je pa bila iztekajoča se poletna sezona uspešna predvsem za tiste upravljavce žičniških naprav, ki ponujajo tudi nastanitvene zmogljivosti. Te so bile čez poletje dobro zasedene, k čemur je prispevalo tudi unovčevanje turističnih bonov.

Iz družbe Unitur so denimo za STA sporočili, da so julija na Rogli in v Termah Zreče imeli 31 odstotkov več nočitev kot julija lani, da so dosegli 77-odstotno zasedenost vseh lastnih namestitvenih zmogljivosti ter ustvarili kar 30 odstotkov več prihodkov od prodaje kot julija lani. Podobno kaže tudi za avgust.

»Naša želja bi bila, da bi se ti boni podaljšali še vsaj do konca zimske sezone. Marsikdo bi jih koristil v zimski sezoni za bivanje v smučarskih središčih. S tem bi smučiščem veliko pomagali,« pravi Božič Badaličeva. Združenje predlaga tudi, da bi država uporabo bonov razširila še na možnost nakupa smučarskih kart, žičničarjem pa bi koristilo tudi, če bi se še do konca leta podaljšalo subvencioniranje čakanja na delo doma.

Država je sicer v tretjem protikoronskem paketu tudi upravljavcem žičniških naprav priznala upravičenost do posebne finančne pomoči oziroma povrnitve dela fiksnih stroškov. Do nje so upravičeni vsi, ki so imeli v zadnji smučarski sezoni vsaj en dan veljavno obratovalno dovoljenje.

Za prejem pomoči imajo upravljavci žičniških naprav in smučišč še do konca avgusta čas za oddajo vlog na ministrstvo za infrastrukturo. »Te so žičničarji večinoma že oddali. Sredstva se pričakujejo v začetku novembra,« je še povedala Božič Badaličeva. Po njenih besedah se ocenjuje, da bodo žičničarji prejeli skupno za okoli 740.000 evrov tovrstne pomoči.

VIR
https://svetkapitala.delo.si/aktualno/kako-bo-letos-na-slovenskih-smuciscih/


Nazadnje urejal/a Wca z Bca Ned Avg 30, 2020 8:34 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Ned Avg 30, 2020 8:32 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


Upam, da se bo zimska sezona začela kolikor toliko normalno.

Se mi pa zdi pa smiselno, da bi veljavnost bonov podaljšali še do konca zimske sezone 2020/21, glede na to da se spet zapirajo meje in veliko smučarjev iz tujine ni pričakovati. To velja predvsem za tiste smučarska središča, kjer velik delež predstavljajo stacionarni gostje.

Boni, ki so se v poletni sezoni izkazali za dobro odločitev, bi jih lahko uporabili še za zimsko sezono.

Upam, da se bo z nekimi pametnimi ukrepi dalo v celoti izpeljati tudi zimsko sezono, ker drugače...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Pon Okt 12, 2020 11:37 am    Naslov sporočila: Covid-19 ne odhaja nikamor. Kakšna bo nova smučarska realnos Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


Covid-19 ne odhaja nikamor. Kakšna bo nova smučarska realnost?


Potem ko je včeraj sneg dokaj bogato pobelil višje ležeča slovenska smučišča (na Kaninu in Voglu je zapadlo pol metra snega), smo preverili, kakšne ukrepe bomo v tej neobičajni sezoni morali spoštovati na slovenskih smučiščih.

Za začetek se ustavimo pri naših severnih in zahodnih sosedih, kjer na tamkajšnjih ledenikih smučarji lahko tudi v poletnih mesecih tešijo svojo smučarsko lakoto.

Mastnak: Žičničar z megafonom ves čas opozarja na spoštovanje ukrepov

Najboljši slovenski deskar zadnjega obdobja Tim Mastnak, ki je septembra treniral na ledeniku Passo Stelvio v Italiji, pravi, da so Italijani glede ukrepov, povezanih z zajezitvijo novega koronavirusa, zelo striktni in se držijo predpisanih pravil.

"Maske so obvezne v gondoli, v vrsti, ko čakaš na vlečnico oziroma povsod, kjer si v stiku z ljudmi. Z masko je mišljena maska, buff oziroma rutke in šali niso dovolj.

Žičničar z megafonom ves čas opozarja na spoštovanje ukrepov. Na gondolo te brez maske ne spusti, zmanjšali so tudi število ljudi, ki so lahko hkrati v gondoli. Na Stelviu je sicer nihalka velika, tako da nas je bilo v njej kljub temu še vedno okoli 50. Tudi na Molltalu so omejitve. V "jajčke" gredo lahko največ štirje smučarji in ne šest kot je veljalo prej," je novo resničnost v Italiji opisal Celjan.

Hrovatova: Maske in razdalja

Tudi najboljša slovenska smučarka v tehničnih disciplinah Meta Hrovat poroča o podobni situaciji na avstrijskih smučiščih.

"Osnova je nošenje zaščitne maske v vrstah ter kabinskih žičnicah ali vlakih. Opozarjajo tudi na razdaljo 1,5 metra. Vsi ostali ukrepi pa so povezani s splošno veljavnimi načeli boja proti širjenju virusa. Tovrstna pazljivost je značilna tudi za Švico, kjer smo trenirali poleti," pripoveduje Kranjskogorčanka, ki se z ostalimi tekmovalci poskuša izogibati stikom z rekreativnimi smučarji, a priznava, da je v praksi to težko povsem izvedljivo.

Kakšne bodo usmeritve zaradi covid-19 na slovenskih smučiščih?

Predsednica Združenja slovenskih žičničarjev Manuela Božič Badalič pravi, da pred začetkom nove smučarske sezone še ni jasno, kakšne bodo usmeritve, saj imajo za zdaj le priporočila z NIJZ, ki so veljala že maja, glede na vedno slabšo epidemiološko situacijo v državi, pa se bodo ta, pred začetkom smučarske sezone, ki je običajno konec novembra oziroma v začetku decembra, prav gotovo še spremenila.

"Pri Združenju žičničarjev smo na NIJZ naslovili predlog ukrepov, ki se jih zadnji mesec držijo na francoskih, avstrijskih in italijanskih smučiščih. To v praksi pomeni, da na smučišču omejitev ni, je pa seveda obvezno nošenje zaščitnih mask oziroma druge zaščite čez predel nosu in ust v gondolskih napravah in razkuževanje. Z NIJZ smo dobili enak odgovor kot v mesecu maju, ta ne predvideva omejitve smučarjev na smučišču," pravi predsednica slovenskih žičničarjev in priznava: "Ta trenutek je zelo težko reči, kakšna pravila bodo veljala v praksi, počakali pa bomo, da se epidemiološko stanje nekoliko umiri, lahko pa rečem, da če bodo veljale omejitve glede števila smučarjev v žičničarskih napravah in na smučiščih, se bomo dokaj hitro znašli pod pragom rentabilnosti".

Bodo potrebni dodatni termini za prevoz z nihalko oziroma gondolo?

V primeru, da bi morali upoštevati zmanjšano število smučarjev v gondoli oziroma nihalki, bi bila ena od rešitev ta, da bi nihalka začela voziti še bolj zgodaj, pravijo na Voglu.

Lažje bo v primeru, ko na smučišče vozijo gondole, kjer sicer lahko sedi od štiri do šest smučarjev, in glede na to, da se večina na smučanje podaja v družbi ali z družino oziroma ljudmi z istega gospodinjstva, kot radi rečemo temu v času pandemije, ali s prijatelji, s katerimi se pripeljejo v istem avtu, bodo lahko tudi v gondoli sedeli skupaj.

"Če bi se kdo želel peljati sam, se bo lahko peljal sam," zagotavlja Božič Badaličeva, ki je tudi direktorica Javnega zavoda Sončni Kanin.

"Če bo veliko takih želja, bomo morali prilagoditi urnik vožnje oziroma bomo z obratovanjem gondole začeli bolj zgodaj kot do zdaj."

Kanin: Pripravljamo se tako kot na vsako sezono

Na Kaninu, najvišjem slovenskem smučišču, kjer je včeraj zapadlo že pol metra snega (za obratovanje naprav potrebujejo vsaj meter debelo snežno odejo), se sicer na sezono pripravljajo tako, kot da bistvenih sprememb ne bo.

"Opravili smo vse tehnične preglede žičniških naprav, varnost je vedno na prvem mestu," pravi prva dama Kanina. "Ostajamo optimistični. Naš slogan se glasi Smučamo do maja, in verjamem, da se bo svet do takrat že spet postavil v ustaljene tirnice."

Vogel: Namesto 40 v nihalko največ deset smučarjev hkrati

Tudi na Voglu se na sezono pripravljajo tako kot na vsako drugo, novega "covid režima" pa so se navadili že v poletnih mesecih.

"Pred spodnjo blagajno smo postavili talne oznake, da naši obiskovalci vzdržujejo razdaljo, medtem ko čakajo na nakup vozovnice, v nihalki se naenkrat lahko vozi manj ljudi kot običajno (namesto 40 največ deset)," je povedala Aleksandra Fiorelli, direktorica skupnih služb v Ski centru Vogel in napovedala, da bo nihalka, če bo to potrebno, začela obratovati bolj zgodaj kot do zdaj, saj se želijo izogniti predolgim čakalnim vrstam. Maske oziroma zaščita bo obvezna tako v gondoli kot na sedežnici.

Krvavec: Čakamo na usmeritve Združenja žičničarjev

Že ustaljena "covid pravila" bodo stalnica tudi na Krvavcu. Barbara Božič iz marketinga pri RTC Krvavec pravi, da se na sezono pripravljajo tako kot vedno, upoštevajo vse do zdaj znane ukrepe, namenjene zajezitvi virusa, in čakajo na nova splošna priporočila, ki jih bodo pred začetkom sezone za vsa smučarska središča sprejeli pri Združenju slovenskih žičničarjev.

"Na prvem mestu sta varnost in dobro počutje naših gostov, zato smo uvedli pomembno novost, in sicer ob nakupu sezonske vozovnice ponujamo snežno in covid-19 garancijo (več o tem v nadaljevanju prispevka, op. a.), vse dnevne vozovnice pa je mogoče izkoristiti v obdobju dveh sezon," je napovedala Božičeva.

Novost: snežna in covid-19 garancija

Na večini smučišč so že začeli prodajo sezonskih smučarskih vozovnic, nekateri od njih (Kanin, Krvavec, Cerkno) pri nakupu takšne vozovnice uvajajo tako imenovano snežno in covid-19 garancijo. To pomeni, da bi v primeru razglasitve epidemije in v primeru, da smučišče ne bi uspelo zagotoviti najmanj 70 smučarskih dni v sezoni (velja za Kanin) oziroma 100 dni (velja za Krvavec), bi bili imetniki takšnih vozovnic upravičeni do povrnitve sorazmernega deleža kupnine.

VIR
https://siol.net/sportal/rekreacija/covid-19-ne-odhaja-nikamor-kaksna-bo-nova-smucarska-realnost-536356
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
__Ziga__
PrispevekObjavljeno: Pon Okt 12, 2020 5:50 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Avg 2010 10:18
Prispevkov: 216


A ni nihalka za na Vogel drugače registrirana za 80 ljudi?
Kje so jih našli 40? Če se pa prav spomnim, so nas pozimi (pred Korono seveda) spuščali po 65 smučarjev v kabino. Upam da se ne motim.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kotulc
PrispevekObjavljeno: Pon Okt 19, 2020 4:48 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 13:46
Prispevkov: 876


https://www.vecer.com/slovenija/mikrobiologinja-maja-rupnik-zgodovina-nas-uci-da-bo-prihodnjo-jesen-verjetno-se-en-val-10224569

Gospa je strokovnjakinja na svojem področju, in to nas lahko skrbi: "Pričakujem, da se bo položaj pri nas čez prihajajočo zimo zaostroval, poleti prihodnje leto pa bo spet umiritev, kakršna je bila letos poleti." "Epidemija se bo gotovo končala, a žal ne v dveh mesecih. Zgodovina nas uči, da bo prihodnjo jesen verjetno še en val, potem pa bo novi koronavirus počasi začel izginjati z naslovnic in nas bo začel normalno spremljati."

Če bo tako, bosta prihodnji 2 sezoni za smučišča katastrofalni. In če 2 sezoni ne bo tečajev in šol v naravi, mislim, da bodo računalniki in igralne konzole dokončno premagale smučanje pri otrocih.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Pon Okt 19, 2020 6:49 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34
Prispevkov: 3118


Če bi bil Lenko teoretik zarote, bi rekel da je Covid-19 plod dela slovenske vlade, samo da jim ne bi bilo potrebno sofinancirati smučišča, ker jih bodo po dveh prihajajočih sezonah večino le-teh zaprli.

Če upoštevamo to, da so spomladi ponovno "odprli" državo po dveh mescih po pričetku ukrepov, potem je nam smučarjem lahko jasno, da bomo na trnih do konca, ali bo, ali ne bo. Priprave pa potekajo dalje, bo kar velika loterija z vsem skupaj.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Frenk
PrispevekObjavljeno: Pon Okt 19, 2020 7:45 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Sep 2005 21:52
Prispevkov: 558
Kraj: Šoštanj

Glede na nastale razmere in zaostrovanja ukrepov sem čedalje bolj skeptičen (pa sem že nabavil sezonsko medtedensko karto za Roglo) da bomo smučali. Po sedanjih omejitvenih ukrepih nebi smel smučati na Jurgovem..... (sem seveda iz Savinjske regije).
Lp Frenk
_________________
2019/2020
3 Saalbach, 14 Rogla
2020/2021
12 Rogla
2021/2022
13 Rogla
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zima1
PrispevekObjavljeno: Ned Nov 01, 2020 7:57 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Nov 2012 18:35
Prispevkov: 290


Nič kaj dobro tole z korono za letošnjo smuko ne kaže. Tudi če se bodo omejitveni ukrepi nekoliko sprostili, bo precej ljudi imelo strah do smučarskih centrov. Kritične bodo vrste na blagajni, pred žičniškimi napravami, tu nastopi problem z uporabo gostinskih objektov, wc prostorov. Vsekakor bo obisk okrjen (če sploh bo možna smuka) kajti covid se čez zimo sigurno še ne bo občutno zmanjšal.
Lanska zima je bila ena najslabših v zadnjem desetletju zaradi vremena, letos pa jo lahko poštene zagode še epidemija.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PogachnyK
PrispevekObjavljeno: Ned Nov 01, 2020 8:52 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Jan 2012 19:03
Prispevkov: 170


15.12 mam.še na bone rezervirano Roglo.. upam da bo kaj.

drugače preživim cca 20 dni v aparrtmaijih na Slo smučiscih ( presenečeni bi bili, koliko slovesnkih.podjetij si jih še vedno lasti še iz časov socializma.. Cene so sitnice.... Velika planina koća 23evrov na noc, apartma Bohinsja bistrica (jeglič) 12 evrov na dan...

ma sem.bolj sirotinja.jbg, ampak potem imam čas uživat ,) apartmaji so bolj tako-tako ampak jim.nič ne.manjka.


_________________
[img]https://giphy.com/gifs/fandor-movie-scene-mime-film-3oEduSyEJzGEm60xR6[/img]
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Ned Nov 01, 2020 9:48 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


Če bodo kake omejitve bodo imela največji problem tista smučišča z dostavnimi žičnicami(gondole, nihalke).

Lep primer je bil prejšnji vikend, ko so v italijanski Cervinii otvorili sezono.

Dolge vrste pred vhodom in prevoz na smučišče so največji problem.

Po enem dnevu so morali do nadaljnega, zaradi neupoštevanja koronskih omejitev, smučiše zapreti.







No v nasprotju z Italijani so se Avstrijci tega lotili malo bolj resno, kjer z redom in disciplino uspešno otvorili sezono kljub koroni. Lep prispevek tem v spodnji povezavi.

https://www.rtvslo.si/4d/arhiv/174728564?s=tv
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
winni
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 02, 2020 8:57 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Mar 2013 19:37
Prispevkov: 145


Še najbolje je preprosto preskočit letošnjo sezono. Ali si natrpan v gondoli z masko ali pa čakaš 3 ure preden prideš do snega.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Sob Nov 14, 2020 12:32 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


Prispevek iz Odmevov na tematiko negotove smučarske sezone v Sloveniji.

https://4d.rtvslo.si/arhiv/odmevi/174732229
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
PogachnyK
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 18, 2020 1:05 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Jan 2012 19:03
Prispevkov: 170




Ja...... bohbomagaj...
_________________
[img]https://giphy.com/gifs/fandor-movie-scene-mime-film-3oEduSyEJzGEm60xR6[/img]
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gapi202
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 18, 2020 1:10 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 22:08
Prispevkov: 2328


Za kakšne velike naprave ni slaba ideja. V kakšno 6 sedežno kabinko bo pa kar težko noter zlezt
_________________
10/11=12x
11/12=16x
12/13=17x
13/14=17x
14/15=23x
15/16=23x
16/17=62x
17/18=31x
18/19=34x
19/20=6xLesOrres,1x Katsci,2xKanin,5xkrgora,1xRudno, 3xStražaBled,4xMojstrana,2xStariVrh,1x Schladming,1xCerkno,
20/21=5xVogel2xMojstrana,3xSoriška,8xKr.gora, 3xKrvavec+15xturno
21/22=15xVogel,21x Kranjska Gora,1xstari vrh,1xkrvavec,3xKanin
22/23=21xVogel,17xKranjska Gora,1xKanin
23/24=1xVogel,2xKranjska Gora,1xKozji hrbet,1xMojstrana, 2xStari vrh
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Čet Sep 09, 2021 10:41 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

Bom nadaljeval kar v lanski temi. Če bo tako kot se glasijo zadnje napovedi, zna biti situacija v prihajajoči zimi kar normalna (vir: https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koronavirus/ijs-slovenija-se-bo-v-tednu-dni-obarvala-temnordece/593412):
Citiram:
Po napovedih Janeza Žiberta z Zdravstvene fakultete Univerze v Ljubljani bo po trenutnem tempu širjenja virusa vrh četrtega vala predvidoma dosežen čez tri tedne. (...)
Ob tem ocenjuje, da bo četrti val intenziven in da bo njegov vrh visok, kar pomeni tudi, da se bo lahko hitro končal. "Število necepljenih in tistih, ki še niso preboleli, ni več tako veliko. Zato ne pričakujemo, da bi val dolgo trajal," ocenjuje Žibert. Položnejšo in daljšo krivuljo potrjenih okužb bi bilo po besedah Žiberta pričakovati, če bi se protikoronski ukrepi drastično zaostrili.

Tudi projekcije IJS kažejo na umirjanje situacije že pred zimo:


No, če ne prej, bomo decembra bomo koliko so bile zgornje napovedi pravilne.
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran 1, 2  Naslednja Stran 1 od 2

Kazalo po Smucisca.net forumu » Novice » Korona in pričakovanja na sloven. smučiščih v sezoni 2020/21
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB