Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Belo jezero (Weissensee)

Objavi novo temo  Odgovori na to temo
 Belo jezero (Weissensee) « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
tomi
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 14, 2009 2:09 pm    Naslov sporočila: Belo jezero (Weissensee) Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18
Prispevkov: 1310
Kraj: Jesenice

Za Novo leto sva se ustavila ob Belem jezeru. Smučišče je manjše, s štirimi vlečnicami in štirisedežnico. Pričakoval sem nezahtevno družinsko smučišče in bil takoj presenečen, ker je sedežnica odklopna in temu primerno hitra, proge pa so široke in strme. Sedežnica je dolga 1300m z višinsko razliko 380m, zgoraj je še ena strma vlečnica in nekoliko odmaknjeni, (verjetno) otroški vlečnici, ob spodnji postaji sedežnice pa je še velik otroški park. Še ena položna vlečnica je naprej ob jezeru. Proge so bile perfektno popeglane, sneg je bil idealen, naravni, imajo pa tudi popolno zasneževanje.

Spodnja postaja sedežnice:




Zgornja postaja:




FIS proga in strma vlečnica:




Zgornja postaja:




Zgornji del smučišča:




Spodnji del:






Še nekaj slik, nekatere so slabše kvalitete, ker so narejene iz filmčkov, ki sem jih v hudem mrazu pomotoma naredil namesto slik:










Simpatično smučišče, ne prav daleč, a nekoliko od rok, seveda pa je zelo zanimivo v kombinaciji z drsanjem, tudi tekaške proge so zelo lepe. Na jezeru naredijo vzporedno steze za drsanje, peš hojo in smučarski tek. Sonca je na jezeru dovolj, na smučišču pa v tem času bolj malo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tomi
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 28, 2010 10:34 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18
Prispevkov: 1310
Kraj: Jesenice

Zaradi vetra sva torej danes pobegnila s Kačjaka in zavila na Belo jezero. Tu je bilo mirno, nekoliko močnejši veter, a praktično nemoteč, je bil le na vrhu. Vreme pa je bilo oblačno, le včasih je skozi oblake sramežljivo pokukalo sonce. Žal vedno ne more biti vse idealno. A vidljivost je bila dobra, žičnici in progi pa praaaaazne .
Neverjetno, da je bilo tako malo ljudi. Samo dvakrat ali trikrat sva počakala na drugi sedež, pa še to samo zato, da sva se peljala sama. Obisku primerno je bilo seveda tudi stanje prog. Zgoraj je bil sneg pomrznjen, spodaj pa bolj mehak, a hiter spomladanski. Do tretje ure popoldan sem se pošteno nasmučal.















Pogled proti jugu in zoom na Mokrine:






Lp. Tomi
_________________
Sezona 2009/10: 19x Moelltal, 15x Turrach, 8x Osojščica, 5x BKK, 3x Mokrine, 2 x Goldeck, 2x Tromeja, 2x Kačjak, 1x Verditz; 1x Innerkrems, 1x Belo jezero, 4x Španov vrh, 1x Kobla
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 27, 2011 11:38 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

Ta vikend je bil spet namenjen odkrivanju 'vaških' smučišč avstrijske Koroške. V soboto sva se odpeljala 'za soncem' proti zahodu: od meje na Holmecu pa mimo Celovca in Beljaka so naju spremljali visoki sivi oblaki, šele pri Hermagorju se je začelo sramežljivo kazati sonce. Tam sva zavila desno in se najprej za dve uri ustavila na dveh vlečnicah in pol v Weissbriachu - poročilo bo, ko bo. Nato sva se spakirala v avto in čez slabih 15 minut sva se sparkirala pri spodnji postaji štirisedežnice na belem Jezeru (Weissensee). Tam imajo na (pre)malem parkirišču zanimivo finto: najprej je treba plačat parkirnino, za 4 ure neskromnih 4,80 evrov, potem pa s polovico parkirnega listka in smučarsko karto na blagajni žičnice dobiš denar nazaj . Karkoli ...

Samo smučišče je sicer majhno, a nama je bilo zelo simpatično. Tomi ga je sicer že predstavil, ampak vseeno si bom drznil ponoviti nekaj dejstev. Plan prog: http://www.weissensee-bergbahn.at/de/informationen/panoramakarte.html

Glavna žičnica je štirisedežnica, nekoliko starejši model proizvajalca Girak, odklopna brez kupol s skromno kapaciteto 1200 os/h, kar je manj kot pri nekaterih dvosedežnicah. Ampak je povsem zadoščalo!


Stanje proge nekaj minut čez dvanajsto, na sončno soboto:




Prazno smučišče, sonček, temperature okoli ničle ... idealno:


Pa lep pogled na jezero:


Sedežnica ima 380m višinske razlike na dolžini 1300m, to so podatki primerljivi recimo z Jurgovim na Rogli, torej ne gre za kašne hudo položne začetniške proge - modra oznaka na planu prog nekoliko zavaja. V zgornji polovici je proga ena, spodaj pa se razcepi v položnejšo varianto na levi in bolj strmo pod sedežnico - na tej je bilo stanje ob pol enih takšno:


Po desetih furah sva pogledala kaj se skriva za zgornjo postajo štirisedežnice, kjer smerokaz z napisom 'Sonnenlift' kaže po eni ozki cesti ki izginja nekam v gozd. Po povezavi, ki spominja na pohorske (podoben naklon in širina, samo precej krajše), po približno 500 metrih prideš do spodnje postaje zelo kratke (140m, 32 m višinske) vlečnice na krogce Ringlift. Tam v prvem trenutku šok: vlečnica ne obratuje. Nato olajšanje: žičko jo požene, ko se kdo pripelje na spodnjo postajo . Sledi še enih 200 m položne povezovalne poti, nakar se znajdeš na (vsaj za najin okus) zelo lepi in sončni planini Nagler Alm, kjer obratuje otroška vlečnica Sonnenlift na krogce:


Proga je res čisto otroška, pokrajina pa lepa in idilična, malo spominja na Veliko planino. Sneg je tu na 1300m samo naravni, zelo malo ga je, ampak na položni progi s travnato podlago ga je ravno dovolj za brezskrbno smuko:


Predvsem pa se splača priti na Nagler alm zaradi simpatične koče z odlično hrano:


Na povratku spet uporabiš vlečnico Ringlift (to je njena celotna dolžina) ... :


... im po kratki povezavi spet dosežeš glavno smučišče. V zgornji polovici poleg sedežnice obratuje še vlečnica na sidra, vendar razen zgornjih 100m odpira isto progo kot sedežnica. Proge na tej strani so seveda zasnežene:




Pod črto: kdor išče vrhunsko smuko, na Belem jezeru nima kaj iskati. Kdor pa si želi pol dneva smuke 'za dušo' v idiličnem okolju in na zelo praznih progah, bo zadovoljen. Kontrast proti Mokrinam teden dni nazaj bi težko bil večji! Kot je omenil že Tomi, so na Belem jezeru urejene tekaške proge, sprehajalne poti in seveda kilometri stez za drsanje, publika je temu primerno mešana - tako preko palca bi ocenil, da je med potniki na sedežnici bila vsaj tretjina ne-smučarjev. Lepo, še prideva!

_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tomi
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 02, 2019 9:11 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18
Prispevkov: 1310
Kraj: Jesenice

Danes sva po dolgem času ponovno obiskala to smučišče in po petkovem presenečenju glede obiska na Hochsteinu doživela novo, tokrat precej večje še tu. Že zjutraj se je parkirišče hitro polnilo (dnevna parkirnina je 6€, ki jih ob predložitvi listka in smučarske karte dobiš nazaj), a je smučišče s hitro, a skromno zmogljivo sedežnico in kar širokimi progami nekaj časa še zmoglo vse številčnejši obisk. Sneg je bil kar dober:







Sledilo je naslednje presenečenje, zgoraj ob vlečnici je slalom trenirala nemška reprezentanca z Neureuterjem na čelu:



Spodnja strmina je bila zaprta, ker so z balknom pripravljali progo za trening Avstrijci:



Vrsta pred sedežnico se je vztrajno podaljševala, okrog 11h je bilo takole:



Na tej žičnici je to pomenilo kakšnih 10 minut čakanja, kar sem prenesel le 1x, naredil še par voženj na vlečnici, kjer je bilo prazno in zaključil. Kajti tudi proge so bile polne tečajnikov, otrok, slabih smučarjev in začetnikov.

Auf Wiedersehen? Malo morgen, vsaj za novo leto .
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tomi
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 03, 2019 5:16 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18
Prispevkov: 1310
Kraj: Jesenice

https://kaernten.orf.at/news/stories/2956694/

Hirscherja veter očitno ne moti:

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Stran 1 od 1

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Belo jezero (Weissensee)
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB