Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Kanin » RED BULL SAMO GAS!

Objavi novo temo  Odgovori na to temo
 RED BULL SAMO GAS! « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Pet Mar 02, 2018 2:00 am    Naslov sporočila: RED BULL SAMO GAS! Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800




Prijave na Red Bull Samo Gas so odprte!

To, da se bo v soboto 7. aprila na Kaninu zgodilo nekaj epskega, (celo v teh temperaturah), čivkajo že ptički na vejah.

V soboto 7. aprila Filip Flisar visoko nad dolino Soče gosti prav posebno “partijo”, igre vsake slovenske mladosti — Red Bull Samo Gas ali po domače “Kdo se boji kosmatega moža?!?”

Pravila so preprosta:

Filip na vrhu Kanina zavpije: “Kdo se boji kosmatega moža?!

Množica odvrne: “Nihče!”

Filip: “Kaj pa če pride?!”

Množica: “Samo gas!!!”

Zadnji ujet tekmovalec zmaga!

Najpogostejša vprašanja:

Kdo lahko sodeluje?
Vsi smučarji in deskarji na snegu, ki smo že dopolnili 18 let (rojeni pred 7. aprilom 2000).

Kje in kdaj se lahko prijavim?
Tukaj https://tickets.redbull.com/event/red-bull-samo-gas-1?lang=en oziroma www.redbull.si/samogas od 1. marca dalje. P.S. splača se pohiteti, prostora je le za 200 tekmovalcev.

Kaj si za ceno startnine lahko obetamo sodelujoči?
Dnevno vozovnico za smučarski center Kanin-Sella Nevea, vrečko presenečenja, kriiila, izkušnjo življenja… pa še kaj bi se našlo.

Format tekmovanja
Red Bull Samo Gas je tekmovanje s skupinskim startom v eni sami kategoriji (smučarji in deskarji na snegu). Začetek tekmovanja oznani pok startne pištole. Filip Flisar začne zasledovati udeležence v trenutku, ko zadnji udeleženec prečka startno črto. Zadnji ujet udeleženec oziroma prvi udeleženec v cilju je zmagovalec kvalifikacijske skupine oziroma zmagovalec tekmovanja v velikem finalu.

Kvalifikacije
Tekmovalci bodo na podlagi žreba uvrščeni v kvalifikacijske skupine po 50 udeležencev. V finale napredujejo udeleženci, ki bodo v kvalifikacijski vožnji uspeli doseči zadnje merjenje vmesnega časa pred Filipom Flisarjem. Mesto merjenja vmesnega časa bo jasno označeno.

Finale
Finalna vožnja poteka po enakem načelu kot kvalifikacijske vožnje. Zadnji ujet tekmovalec oziroma prvi tekmovalec v cilju je zmagovalec Red Bull Samo Gas.

Kaj čaka najboljše?
Večna čast in slava! Brez skrbi… Filip skupaj s pokrovitelji pripravlja bogato zakladnico nagrad.

Kaj pa afterparty?
Bo! V popoldanskih urah se v pubu Kaninske legende na parkirišču pri spodnji postaji krožno-kabinske žičnice obeta pravi Apres Ski pancer tanz, kasneje pa bo noč pokazala svojo moč!

Pa vse ostale podrobnosti?
Vse kar moraš vedeti, te čaka na spodnjem povezanem dogodku, najbolj aktualnim informacijam pa sledi na uradnem Facebook dogodku https://www.facebook.com/events/561945324163385/

Promo video/napovednik
https://www.redbull.com/si-sl/events/red-bull-samo-gas

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
dejvi
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 07, 2018 10:04 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Snemalec smučišč
Snemalec smučišč

Pridružen/-a: Sre Nov 2005 7:45
Prispevkov: 571


Torej samo gas in smuk do konca...kako bi te pol sploh kdo ujel pa tudi če je Herman Maier?
_________________
Video arhiv
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Sob Apr 07, 2018 11:49 pm    Naslov sporočila: RED BULL SAMO GAS: PRVO POROČILO Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


RED BULL SAMO GAS: PRVO POROČILO



Na Kaninu, našem najvišjem smučišču, je danes 125 tekmovalcev bežalo pred kosmatim možem. Bežali so po progi za smučarski kros, kosmati mož pa je bil Filip Flisar.



Vse seveda organizirano, na prvem tekmovanju Red Bull Samo Gas. Sistem dirke je bil enostaven: skozi kvalifikacijske boje se je najboljših 26 prebilo v finale. Skupina je vedno štartala skupaj, Filip jim je dal nekaj prednosti, nato pa jih je lovil in izločal. Zmaga je bila rezervirana za tistega, ki bi ga Filip v finalni vožnji zadnjega ujel, ali pa bi prvi prišel do cilja.



Borbe sploh niso bile enostavne, za gledalce pa daleč od dolgočasnih. Ni manjkalo padcev in drznih prehitevanj, k zabavi sezone na Kaninu pa je pripomoglo tudi izjemno vreme.

Na koncu je zmagal domačin Matej Bradaškja, do cilja pa so pred Filipom prišli še trije. Verjetno bi jih bilo manj, če naš najboljši smučar krosist ne bi sredi najhujših bojev padel, naredil salto, se pobral in odsmučal dalje. S tem jim je podaril kar nekaj časa, sebi pa pridelal konkretno modrico. V cilju so bile bolečine celo tako hude, da mu je zdravniška ekipa odredila pregled v bolnišnici. Tam se je izkazalo, da je bil alarm k sreči odveč. Filipa Flisarja pač ne zlomiš kar tako.



“Ravno sem dva prehiteval, bili smo kar hitri, na enem ovinku pa je bil zelo mehak sneg, zagrabilo mi je smučko in padec je bil neizbežen. V celoti moja napaka, so pa padci kar običajni pri našem športu,” je povedal kosmati mož in dodal:” Sicer pa super dirka, ki jo moramo ponoviti drugo leto. Upam, da postane tradicionalna. Kljub hudi borbi, od vrha do dna, ni bilo nobenih poškodb, moje modrice so pravzaprav še najhujša reč. Matej je po moje zmagal pričakovano, že pred dirko sem vedel, da bo med top tri. Svaka čast tudi deskarju Kodriču, ki se je prebil med 26 najboljših! Kapo dol tudi za to, kako hitro je zapel vezi.” - Filip Flisar

Matej Bradašklja je zadnjih deset let znan predvsem kot eden naših najboljših freeride smučarjev, a ima podobno zgodovino kot Filip Flisar. Oba sta smučarsko kariero začela kot tekmovalca v alpskih disciplinah. Kasneje je tudi Matej razmišljal o smučarskem krosu, a kot pravi, je bil za razliko od Filipa vedno suh in za ta šport morda prekrhek. Pravi, da še vedno rad natakne veleslalomske smuči in potem malo divja po domačem hribu. Danes bi se prav lahko zgodilo tudi, da bi bil daleč od stopničk:



“Začel se je s katastrofalnim štartom v kvalifikacijah, ko sem nato moral voziti res divje, da sem sploh prišel v finale. Tam sem nato k sreči dobro štartal in suvereno in brez napak odpeljal celo vožnjo. Med dirko nisem veliko razmišljal o Filipu, vedel sem, da se bo vsako oziranje nazaj poznalo na času in slabši liniji, zato sem peljal hitro kakor sem mogel in čakal, kdaj se bo redbullova čelada pripeljala mimo. Na koncu se ni in bil sem seveda zelo vesel.” - Matej Bradaškja

Mitja Kodrič je bil na dirki najboljši deskar. Ker je bil štart tekaški in je bila hitrost zapenjanje vezi bistvena reč za rezultat, je z uvrstitvijo v finale, med najboljših 26, definitivno presenetil:

“Dejansko sem najprej hotel priti s smučmi, a mislim, da nog nimam dovolj močnih za tako dirko. Zato sem se raje odločil za bolj domač rekvizit - desko. Iskal sem sicer kakšne step-in vezi za izposojo, a nisem dobil nobenih s čevlji primernimi moji nogi. Potem sem šel pač z navadnimi. Zapenjanja vezi nisem nič treniral, ampak mi je reč v kvalifikacijah uspela izredno hitro, porabil sem kakih 5 sekund in štartal pred smučarji, nato pa odpeljal na polno. Malo mi je občasno tudi pomagalo, da imam desko, ker sem kak del z mehkim snegom lahko odpeljal z manj težavami. Gledal sem tudi kje so drugi padali in se tistim mestom izogibal.” - Mitja Kodrič



Pred Filipom Flisarjem so poleg zmagovalca v cilj prišli še drugi na dirki, tudi domačin, Kevin Berginc, tretji Martin Kuhar in četrti Jure Bokal.

Hvala vsi prisotni, hvala Kanin, hvala vreme! Uradni video prvega Red Bull Samo Gas in obširnejšo fotogalerijo si lahko obetamo v začetku naslednjega tedna!



VIR:
https://www.redbull.com/si-sl/samo-gas-prvo-porocilo
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Sre Apr 11, 2018 2:38 pm    Naslov sporočila: RED BULL SAMO GAS: URADNI VIDEO Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


RED BULL SAMO GAS: URADNI VIDEO

Uradni video epskega prvega bega pred kosmatim možem v zgodovini Slovenije, Kanina in sveta

https://www.redbull.com/si-sl/videos/samo-gas-video-2018
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Ned Apr 22, 2018 11:09 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


Še en zanimiv posnetek s strani tekmovalca. Padci, prehitevanja...

https://www.youtube.com/watch?v=xJ8RXAzU3y4
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
marko
PrispevekObjavljeno: Pon Apr 23, 2018 9:25 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Prispevkov: 2833
Kraj: Ljubljana

Tale je bolj snemal kot tekmoval. Ampak se kljub temu vidi, kako so takile podvigi lahko nevarni. Na temle spodnjem linku je ena podobna prireditev in ko se dva zatakneta, pa se recimo enemu odpne smučka, zadaj pa jih enih 20 prileti, je treba imeti veliko sreče, da ostaneš cel.

https://www.youtube.com/watch?v=VELneEncHYs
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Stran 1 od 1

Kazalo po Smucisca.net forumu » Kanin » RED BULL SAMO GAS!
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB