Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Kanin » Bovec - aktualne informacije, prihodnost in izzivi

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 20, 21, 22  Naslednja
 Bovec - aktualne informacije, prihodnost in izzivi « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Pet Maj 12, 2017 1:22 am    Naslov sporočila: Bovec - aktualne informacije, prihodnost in izzivi Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


Obnova hotela Kanin na polovici, stala bo šest milijonov

Hotel z novim imenom Cubo Alp Resort s štirimi zvezdicami naj bi vrata odprl najpozneje prihodnje poletje.
11. maj 2017 ob 10:55,
zadnji poseg: 11. maj 2017 ob 10:58
Kanin - MMC RTV SLO

Bovški hotel Kanin, ki so ga pred skoraj dvema letoma kupili solastniki ljubljanskega hotela Cubo, počasi dobiva končno zunanjo podobo. Upajo, da bo hotel z novim imenom Cubo Alp Resort s štirimi zvezdicami vrata odprl najpozneje prihodnje poletje.

Hotel Kanin, za katerega je arhitekt Janez Lajovic leta 1973 dobil nagrado za najboljšo arhitekturno rešitev tistega leta v Jugoslaviji, je julija 2015 kupila koprska družba Alpe Adria Hoteli. Njen 50-odstotni lastnik je Rus Sergej Vorožejkin, ki je tudi solastnik butičnega hotela Cubo z nekaj več kot 20 sobami v Ljubljani. Za bovški hotel so na javni dražbi po stečaju družbe HIT Bovec odšteli 1,3 milijona evrov, vsaj 6 milijonov evrov naj bi jih stala obnova.

Začeli so popravljati zunanjost
Doslej so zamenjali streho in okna, popravili so slabosti hotela, kot so bili denimo alpskemu podnebju ne najprimerneje zasnovani balkoni. Ker so za obnovo morali pridobiti kulturnovarstveno soglasje, zunanjosti niso mogli spreminjati. Na balkonih so zato uredili talno ogrevanje in odvodnjavanje, da zastajanje snega in zamakanje ne bo povzročalo več težav.

Lastniki sicer doslej novinarjem nikoli niso želeli podrobno komentirati prenove, najverjetneje tudi zaradi informacij, ki so se pojavljale v javnosti, da gre za slamnata podjetja z neznanim izvorom denarja, kar pa so vedno zanikali. Tudi tokrat so bili redkobesedni. "Smo približno na polovici poti, do konca imamo še krepko leto dni. Še za kakšna dva meseca imamo večjih gradbenih del, čaka nas še nekaj popravkov okoli oken, obrobe na strehi, preobleka dimnika, čakamo še na lesena okna v pritličju, nato se lotimo notranjosti, ki je že skrbno načrtovana."

Energetska sanacija bo znižala stroške
"Poskrbeli smo za energetsko sanacijo, saj je prej samo kurjava stala 130.000 evrov letno, dogovarjamo se tudi, da bi se – ko bo občina uredila daljinsko ogrevanje na lesno biomaso – priključili," nam je ob razkazovanju treh različnih tipov sob v še surovem stanju – teh bo 101, ležišč pa več kot 250 – pripovedoval Mladen Stojiljković, prokurist hotela Cubo in direktor lastniško povezane družbe Adria Produkt. Ta je v začetku leta kupila tudi elitno zemljišče v Bovcu – Žaršče, ki pa je, kot redkobesedno pove, njihova dolgoročna turistična naložba. Ruske lastnike je sicer pred kratkim dobil tudi bar na spodnji postaji kaninske krožnokabinske žičnice, ki se je iz Skripi puba preimenoval v Kaninske legende, upravlja jih pa najemnik – javni zavod Sončni Kanin.

"Glede na to, da je v Posočju premalo hotelov, bo to vsekakor dobrodošla pridobitev in pravzaprav prva prava dovolj velika hotelska ponudba," obnovo pozdravlja direktor LTO Bovec Janko Humar. Prepričan je, da bo oživitev hotela pripomogla k dvigu kakovosti turistične ponudbe v zgornjem Posočju, ki ga je lani obiskalo slabega pol milijona turistov. V celotni dolini je namreč več kot 9000 nočitvenih zmogljivosti, a so te razpršene po manjših hotelih, zasebnih apartmajih in sobah ter kampih. Humar si obeta tudi možnosti za kongresni turizem, saj bo imel obnovljeni hotel tri kongresne dvorane, odprt bo celo leto.

Poudarek bo na dejavnih počitnicah in pestri kulinarični ponudbi, z masažnimi sobami bodo razširili tudi center dobrega počutja. Bazen ostaja enak, popravili bodo le premično streho, tako da bo lahko poleti delno odprt, in prostore olepšali. Stojiljković predvideva, da bodo morali zaposliti vsaj 40 ljudi.

Hotel bo dobil novo ime
Novo ime hotela bo Cubo Alp Resort. "Želja vseh lastnikov je narediti slovensko verigo, ki se bo imenovala Cubo skupina," napoveduje Stojiljković in dodaja, da je obnova hotela Kanin ena njihovih največjih in najdražjih naložb, ki pa je ne obžalujejo, saj menijo, da lahko Bovcu prinese nadaljnji razvoj. "Bovec je mesto, kjer je mogočih največ dejavnosti v Sloveniji – od vodnih športov, konjeništva, letalstva … ima ogromen potencial." Prepričan je, da lahko zgodbo in izkušnje iz Ljubljane preselijo tudi v Posočje.

Ko je poleti 2015 družba Alpe Adria Hoteli s sedežem v Kopru za 1,3 milijona kupila hotel Kanin, je šla celotna kupnina Novi KBM, 20 nekdanjih delavcev družbe HIT Bovec v stečaju pa je ostalo praznik rok. Te bodo prav te dni delno poplačali; skupno pa so dobili manj kot polovico prijavljenih terjatev – 47.000 evrov. Ker je prodano vse premoženje, delavci ne bodo poplačani v celoti, prav tako denarja ne bodo videli niti navadni upniki, saj se stečajni postopek končuje.

Vir
http://www.rtvslo.si/tureavanture/podobe-slovenije/foto-obnova-hotela-kanin-na-polovici-stala-bo-sest-milijonov/422013
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Charlie Uno
PrispevekObjavljeno: Pet Maj 12, 2017 3:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 18:09
Prispevkov: 327


In kaj je bilo narobe z imenom hotela Kanin?
En hotel Alp v Bovcu je že, ali je bil, če ga niso preimenovali in vsaj meni se bo težko privaditi na drugačno ime stavbe, tudi za hotel Kanin.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zima1
PrispevekObjavljeno: Pet Maj 12, 2017 7:08 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Nov 2012 18:35
Prispevkov: 290


Cubo Alp Resort

Ali moramo res počasi že vse imenovati v tujih jezikih.
Ajoj kam smo zabredli.[/b]
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joško
PrispevekObjavljeno: Sob Maj 13, 2017 9:52 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sre Avg 2015 10:41
Prispevkov: 244


Nenavadno je tudi to, da bo obnova trajala kar dve leti. V tujini običajno nov hotel zraste "iz nič" med eno in drugo zimsko sezono. Da le ne bomo spet davkoplačevalci tisti, ki bomo plačali dokončanje obnove, seveda spet z utemeljitvijo, da se vsak vložen evro v turistično infrastrukturo sedemkratno povrne
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Pet Jun 02, 2017 12:08 am    Naslov sporočila: Letališče letos v višji prestavi Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


Letališče letos v višji prestavi

Od konca minulega leta je nov upravljalec Letališča Bovec, podjetje za prevoz padalcev Aviofun, v urejanje, opremo in nakup letala vložil skoraj 75.000 evrov, ima pa še veliko načrtov. Med najbolj nujnimi nalogami izpostavlja ureditev črpališča za gorivo in zaposlitev upravnika za celoletno delovanje. Predlaga gradnjo jezerca, ki bi naredilo letališče še bolj atraktivno.

Aviofun resno vlaga v letališče in objekte na njem. Letos pričakujejo več kot 12.000 padalcev, z napisom pa bo letališče tudi bolj prepoznavno.

Že prvi organizirani skoki s padali iz letal so letos na bovško za več dni privabili številne padalce od vsepovsod, prevladovali pa so avstrijski in ruski gostje. Seveda so ti gostje prebivali v hotelih in nekaterih drugih zasebnih nastanitvah, obiskovali bovške restavracije in se odločali za različne druge športne aktivnosti, tako da lahko z lahkoto zatrdimo, da bovško športno letališče že sedaj pomeni pomembno dodano vrednost v skupni turistični malhi.

Upravljavec letališča AVIOFUN d.o.o. oziroma direktor Damijan Cehnar napoveduje še bolj pestro poletno dogajanje, po njegovih besedah pa je zadovoljstvo gostov, ki so že obiskali Bovško, izjemno in se radi vračajo v naše kraje.

vir
http://www.primorske.si/Novice/Goriska/Letalisce-letos-v-visji-prestavi
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
trops
PrispevekObjavljeno: Sob Jun 17, 2017 9:37 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Okt 2015 7:52
Prispevkov: 195
Kraj: Dol pri Ljubljani

V Bovcu je odprl vrata Garni hotel: ČEZ LETO KANIN

16. 6. 2017

Češki lastnik Jaroslav Rygl je od občine Bovec avgusta 2015 odkupil starejšo stavbo, ki je bila pri zadnjem potresu poškodovana in potrebna obnove in jo preuredil v hotel z enajstimi apartmaji, v katerih lahko nastanijo 48 gostov.

Stavba, v kateri je novi hotel, je bila že pred potresom v lasti bovške občine, ki je želela obnoviti vse stare hiše v središču Bovca. Ob popotresni prenovi je načrtovala, da bo v njej uredila mladinski hotel, vendar se je kasneje odločila za prodajo.

V prvi polovici tega meseca je Garni hotel že sprejel prve turiste, ki večinoma prihajajo iz tujine. V hotelu ponujajo zajtrke, za ostalo hrano pa bodo lahko poskrbeli gostje sami, saj so v apartmajih tudi manjše kuhinje. Obiskovalcem bodo ponujali vsa športna, rekreativna in druga doživetja na Bovškem.

V bovški občini je turistom na voljo preko 2000 hotelskih in privatnih nastanitev, skupaj s kampi pa kar okrog 5000 nastanitev. Ob vse večjem številu turistov težko pričakujejo tudi odprtje prenovljenega hotela Kanin, ki naj bi prve goste dočakal sredi leta 2018. Julija 2015 je hotel za 1,3 milijona evrov kupila družba Alpe Adria Hoteli iz Kopra, prenova v hotel s štirimi zvezdicami pa bo stala okrog šest milijonov evrov.

Občina Bovec še vedno prodaja hotel Alpine v Logu pod Mangartom, ki pa je trenutno v najemu. Bovške goste sprejemajo tudi vse ostale privatne nastanitve in večji hotel Alp sredi Bovca, ki ga ima v dolgoročnem najemu mariborska družba Žnider Saba, sicer tudi lastnik in upravljavec bovškega Hotela Mangart.

Uredništvo

Vir: http://go-portal.si/v-bovcu-je-odprl-vrata-garni-hotel-cez-leto-kanin/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Tor Jun 20, 2017 4:56 am    Naslov sporočila: HOTEL ALPINE V LOGU POD MANGARTOM PRODAN Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


HOTEL ALPINE V LOGU POD MANGARTOM PRODAN

Danes je bila v županovi pisarni Občine Bovec dokončno podpisana kupoprodajna pogodba o prodaji Hotela Alpine v Logu pod Mangartom. Kupec je dosedanji najemnik družba MRKEURO d.o.o., v kateri so s poslovanjem hotela očitno zadovoljni.

Spomnimo, da je aprila 2015 župan Občine Bovec Valter Mlekuž podpisal najemno pogodbo za najem takratnega Hotela Šola v Logu pod Mangartom z najemnikom MRKEURO d.o.o., ki je bil izbran na razpisu Občine Bovec. Najemnik je Občini Bovec že takrat vnaprej plačal najemnino za dve leti. Kot pravi direktor podjetja MRKEURO d.o.o. Rostyslav Mikhnevych, pa je bil z odnosi med Občino Bovec in županom Mlekužem ter njimi ves čas zelo zadovoljen. Hotel so uredili in v spodnjih prostorih odprli picerijo, ki je kmalu zaslovela daleč naokoli, uredili so pokrit zimski vrt in nadgradili poletnega, kmalu pa so picam dodali še drugo hrano.

»Vesel sem, da se nisem zmotil. Ob oddaji v najem sem dejal, da verjamem, da smo imeli tokrat srečno roko in bo Hotel Šola končno zaživel, z njim pa tudi za sam Log pod Mangartom. Res smo od najemnika morda veliko zahtevali, vendar menim, da je njegova odločitev za prevzem v najem pod takimi pogoji že takrat pomenila tudi, da se bo upravljanja lotil resno in odgovorno. Danes vidimo, da je bilo res tako, saj Hotel Alpine deluje dobro in nam ga je zato uspelo tudi prodati,« se je ob podpisu kupoprodajne pogodbe spomnil župan Občine Bovec Valter Mlekuž, ki je prepričan tudi, da se je zanimanje za nakupe nepremičnin na Bovškem začel ponovnim zagonom smučišča Kanin.

Občina Bovec je bila dvotretjinska, Zadruga Mangart pa tretjinska lastnica objekta in opreme. Zato so danes podpisali tripartitno kupoprodajno pogodbo: v imenu Občine Bovec župan Valter Mlekuž, v imenu Razvojne zadruge Mangart z.o.o. njen predsednik Branko Vidmar in v imenu kupca direktor podjetja MRKEURO d.o.o. Rostyslav Mikhnevych. S tem pa je Hotel Alpine tudi uradno prodan.

Vir
http://obcina.bovec.si/2017/06/19/hotel-alpine-v-logu-pod-mangartom-prodan/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Tor Jun 20, 2017 5:03 am    Naslov sporočila: POSKUS UVEDBE NOVE AVTOBUSNE LINIJE Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


POSKUS UVEDBE NOVE AVTOBUSNE LINIJE

Občina Bovec si skupaj z avtobusnim prevoznikom Arriva iz Kopra prizadeva za uvedbo nove mednarodne avtobusne linije iz Ljubljane, prek Kranjske Gore, Rateč, Trbiža, Rablja do Bovca in nazaj.

V ta namen so se v županovi pisarni Občine Bovec pred kratkim sestali predstavniki Občine Bovec z županom Valterjem Mlekužem na čelu, predstavniki LTO Bovec in odgovorna iz družbe Arriva Drago Korošec in David Glavina. Beseda je tekla v smislu čimprejšnje zagotovitve te mednarodne linije v poletni sezoni, seveda pa je za to treba pridobiti soglasja in dovoljenja italijanskih oblasti oziroma resornega ministrstva, zato dinamika razvoja dogodkov ni odvisna zgolj od slovenskega prevoznika in slovenskih soglasodajalcev.

Za začetek naj bi avtobus vozil vsak dan dopoldne (med tednom) iz Ljubljane do Bovca s postankom na registriranem mednarodnem postajališču na Trbižu, se potem še enkrat vrnil na Trbiž in nazaj v Bovec, popoldne pa po isti poti zopet v Ljubljano.

Seveda pa so želje veliko večje, saj bi bilo po mnenju vseh prisotnih smiselno vzpostaviti postanek vsaj še na železniški postaji Boscoverde na Trbižu, v Rablju, ob Rabeljskem jezeru, na Predelu, pri Mlinču,v Strmcu in v Logu Pod Mangartom. Dolgoročno pa bi morali zagotoviti tudi krožni promet K. Gora, Vršič, Bovec, Trbiž, K. Gora in v obratni smeri, vse pa na način »sestopi in ponovno vstopi«.

Občina Bovec je za omenjenega avtobusnega prevoznika za postanek pri Rabeljskem jezeru že pridobila soglasje lastnika privatnega parkirišča pri lokalu »Chaletal Lago«, kar pomeni, da se bo tam lahko avtobus ustavil že takoj ob vzpostavitvi mednarodne linije. Vloga je bila s strani avtobusnega prevoznika že oddana na resorno italijanski ministrstvo.

Vir
http://obcina.bovec.si/2017/06/16/poskus-uvedbe-nove-avtobusne-linije/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Čet Jun 22, 2017 9:47 pm    Naslov sporočila: Bovec bogatejši za nov adrenalinski park Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


Bovec bogatejši za nov adrenalinski park

V Bovcu so odprli nov pustolovski park, ki je na območju vhodne postaje krožne kabinske žičnice na Kanin, gre pa za zanimivo in dodatno turistično ponudbo tamkajšnje športne agencije.

Po zagotovilih graditeljev je pustolovski park postavljen po najvišjih evropskih varnostnih standardih, še vedno pa poudarjajo, da morajo udeleženci upoštevati varnostne zahteve, saj je kljub vsemu vsak na ovirah, ki so dvanajst metrov nad tlemi, sam.

Vsi udeleženci se najprej seznanijo z varnostnimi zahtevami. "Ko vodnik vidi, da znajo pravilno in varno uporabljati opremo, ga spustijo v park in nadaljuje sam," je za TV Slovenija pojasnil Filip Horvat iz bovškega športnega centra.

"Vedno je treba biti pripet z dvema karabinoma ter delati z glavo," še dodajajo. Pustolovski park ima sicer trideset odsekov - dvajset za odrasle, deset pa jih je bolj pri tleh in so namenjeni tudi za otroke. "Gre za samogradnjo, ampak smo jo izvajali v skladu z evropskim standardom za gradnjo tovrstnih naprav in je podprta z dokumentacijo."

Več si lahko ogledate v spodnjem prispevku.
http://4d.rtvslo.si/arhiv/slovenska-kronika/174478375

vir
https://www.rtvslo.si/tureavanture/podobe-slovenije/video-bovec-bogatejsi-za-nov-adrenalinski-park/425667

Pa še prispevek iz radia Koper:
https://www.rtvslo.si/radio-koper/prispevki/novice/nov-pustolovski-park-v-bovcu/425657

Na Bovškem poleg dveh "zipline" parkov, v dolini Krnica pod Kaninom in v soteski Učje, ter parka pustolovskih doživetij ob potoku Gljun in slapu Virje odslej ponujajo še pustolovski park, namenjen tako najmlajšim kot tudi zahtevnejšim adrenalinskim navdušencem. Ponuja 30 različnih ovir in preprek, ki jih bo običajen obiskovalec premagal v uri in pol, prihodnje leto bodo dodali še 10 novih.

Po več kot treh letih trdega dela sta Maja in Filip Hrovat iz podjetja Bovec šport center v nekdanji neurejeni grapi, zdaj pa ličnem gozdu tik pod kaninskim parkiriščem odprla nov pustolovski park s 24 preprekami in 6 "zipline" jeklenicami. "Zdaj je narejen otroški del parka, ki je na višini do največ enega metra in gredo lahko vanj otroci od treh let naprej, in dve malo bolj zahtevni progi, ki sta namenjeni tudi največjim 'adrenalincem'. Za naslednjo sezono računamo še na deset dodatnih postaj za najstnike, od 10 do 15 let starosti," je povedal Filip.

Povprečnemu obiskovalcu bo težavo predstavljala že višina – elementi za odrasle so postavljeni na najmanj 8 in največ 12 metrih. Pomembno je ravnotežje, pravi obiskovalec Jakob: "Najtežje so vrvice, ker so težke, ker moraš plezati in se ves čas gugajo sem in tja. Težko je hoditi po njih. Zabavno je bilo." Ana je dodala: "Sodelujejo ne samo roke, tudi ramenski obroč, hrbet in tudi noge, v bistvu povezava celega telesa. Vedno je treba biti pripet z dvema karabinoma oziroma popkovinama, treba je delati z glavo, ker se tako kot pri vsakem športu lahko tudi tukaj kaj zalomi''

Zato je bila varnost že pri gradnji na prvem mestu, dodaja Filip: "Ta park je zgrajen po evropskem standardu in temu primerno smo tudi nabavljali material, z vsemi zahtevanimi atesti in na zahtevani način smo ga tudi montirali. Na koncu seveda sledi tehnični prevzem s strani akreditiranega podjetja iz tujine, ker pri nas takšnih akreditacij nima nihče."

Odrasli bodo morali za uro in pol dolgo doživetje odšteti 25, za otroke pa 15 evrov.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Čet Avg 24, 2017 1:06 am    Naslov sporočila: S KOLESOM V ZAVETJU GOZDA Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


S KOLESOM V ZAVETJU GOZDA

Z ureditvijo 500 metrov dolgega odseka so na Bovškem zaokrožili kolesarsko pot med Kalom Koritnico in Bovcem izven glavnih cest. Zaradi poletne velike obremenjenosti glavnih cest s prometom, so jo kolesarji težko pričakovali. Namenjena je tudi sprehajalcem in tekačem.

Z novim odsekom poti v zavetju gozda se približujejo cilju, da bi krožno kolesarsko pot izven glavnih cest uredili po vsej občini. Lani so uredili odsek pri Kršovcu in ga tako povezali z Jablancami in naprej do Čezsoče, pot se nadaljuje pod Polovnikom do Loga Čezsoškega in po levem bregu Soče po gozdni vlaki, ki so jo uredili pred dvema letoma, do Trnovega ob Soči oziroma Magozda in Drežnice. Letos so za ureditev pol kilometra dolgega odseka pod Ravnim lazom namenili skoraj 15.000 evrov.

Kolesarji lahko začnejo vrteti pedala v Bovcu in nadaljujejo mimo letališča po Rogarjevi cesti do čezsoškega mosta, tam zavijejo levo in se zapeljejo do Jablanc in Kršovca, kjer jih čaka kilometer glavne ceste do Kal Koritnice. Nato spet zapeljejo na stransko pot mimo Kukča do glavne ceste iz Bovca proti Predelu, ki jo samo prečkajo in po gozdu nadaljujejo navzdol proti Bovcu, kar omogoča nov, urejen odsek. “Ker je kolesarjev tudi na Bovškem vse več, glavna cesta po ozki dolini je poleti preobremenjena, moramo urediti čim več varnih stranskih poti. Če bomo vsako leto naredili kakšen nov odsek, bomo v nekaj letih zmagali,” napoveduje bovški župan Valter Mlekuž. Letos urejen odsek je pomemben tudi za izvedbo jesenskega maratona, saj z novo traso ne bo več potrebna popolna zapora glavne ceste. “Zato bomo v proračunu tudi naprej zagotavljali denar za te posege,” obljublja župan.



VIR: http://www.primorske.si/Novice/Goriska/S-kolesom-v-zavetju-gozda
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Čet Avg 24, 2017 1:12 am    Naslov sporočila: KOLESARSKA STEZA OD BOVCA DO KOBARIDA Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


KOLESARSKA STEZA OD BOVCA DO KOBARIDA

Posoška podjetja že več let opozarjajo na nihanja električne napetosti, ki jim letno lahko povzročijo tudi milijonsko škodo.

Težave so do zdaj že omilili z manjšimi ukrepi, zagotovo pa jih bo še zmanjšal nov 23-kilometrski podzemni dvosistemski kablovod med Kobaridom in Bovcem, ki ga namerava Elektro Primorska zgraditi do leta 2020. Ker bo 3.150.000 evrov ocenjen kablovod vkopan, bosta občini traso, ki so jo natančno že določili, izkoristili za ureditev kolesarske poti ob Soči.

Trenutno izdelujejo geodetski načrt, gradbeno dovoljenje naj bi pridobili v prvi polovici prihodnjega leto in takoj začeli z gradnjo, ki jo bodo razdelili na tri faze. Traso so spomladi že določili – od Kobarida po stari makadamski cesti ob Soči do Otone, nato ob glavni cesti do Trnovega, kjer bo prečkala Sočo po poti, ki gre sicer iz Magozda, nadaljevala do Loga Čezsoškega, nato ob lokalni cesti do Čezsoče in do razdelilne transformatorske postaje v Bovcu. Mariborsko podjetje SODO bo istočasno začelo gradnjo nove razdelilne transformatorske postaje v Kobaridu, ki bo zahtevala dve leti in tri milijone evrov.

Pri iskanju soglasij bosta na pomoč priskočili občini, ki si želita po omenjeni trasi urediti kolesarsko stezo. Župan Občine Bovec Valter Mlekuž težav ne pričakuje. "Veliko ljudi se ukvarja s turizmom, vedo, da je to dobro in jaz ne pričakujem nobenih zapletov, da teh soglasij ne bi dobili. Če nam bo uspelo izpeljati to kolesarsko pot od Bovca do Kobarida in potem naprej po sončni strani do Tolmina, bo to ena najlepših kolesarskih stez v Sloveniji," je prepričan Mlekuž. Vsaj za zdaj imajo v mislih utrjeno makadamsko kolesarsko pot.

VIR: https://www.rtvslo.si/lokalne-novice/gorisko/do-leta-2020-nov-podzemni-kablovod-in-kolesarska-steza-med-kobaridom-in-bovcem/430242
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Čet Avg 24, 2017 1:19 am    Naslov sporočila: V ZGORNJEM POSOČJU JULIJA ZABELEŽILI SKORAJ 100.000 NOČITEV Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


V ZGORNJEM POSOČJU JULIJA ZABELEŽILI SKORAJ 100.000 NOČITEV

V Zgornjem Posočju so zadovoljni z letošnjim poletnim turističnim obiskom, ki močno presega lanskega. Povečan obisk prinaša tudi težave, a te po navedbah direktorja Lokalne turistične organizacije (LTO) Bovec Janko Humar niso nič drugačne kot v ostalih turističnih krajih, jih bodo pa skušali do prihodnje sezone v največji možni meri odpraviti.

Na Bovškem že tretje leto zapored beležijo rekordno rast turističnega obiska, ki se meri z dvomestnimi številkami. Konec junija so tako poročali o 44-odstotni rasti nočitev v prvem polletju.

Ker pa večino, kar dve tretjini nočitev, na območju naredijo v juliju in avgustu, podatki o obisku v teh dveh mesecih prinesejo pravo sliko o številu obiskovalcev, je za STA povedal Humar.

VIR: http://svetkapitala.delo.si/aktualno/v-posocju-julija-zabelezili-skoraj-100-000-nocitev-3105

Julija so zabeležili skoraj 100.000 nočitev, kar je 22.000 več kot lanskega julija. To pomeni skoraj 30-odstotno rast glede na lani. Humar meni, da bodo tudi avgustovski rezultati boljši od lanskih, zato pričakuje ob koncu leta rast za več kot 20 odstotkov.

"Že dva meseca je pri nas tako, da se brez predhodne rezervacije skorajda ne dobi proste namestitve; dejansko se da dobiti prostor šele takrat, ko predhodni gostje odidejo. Zato našim večdnevnim gostom priporočamo vnaprejšnjo rezervacijo," je dejal Humar. Povprečna dolžina bivanja na Bovškem še vedno ni dolga, obiskovalci ostajajo v povprečju le po dva dneva in pol.

Med obiskovalci Bovške je tudi letos največ Nemcev, sledijo jim domači, slovenski gostje, na tretjem mestu pa so Čehi.

Zaradi turističnega navala prihaja sicer tudi do težav zaradi preobremenjenosti lokalne infrastrukture, "Pri nas je dobrodošel vsak gost. Težave, ki jih v letošnjem poletju s seboj prinaša turistični obisk, pa bomo poskušali odpraviti še pred prihodnjo turistično sezono," je za STA napovedal bovški župan Valter Mlekuž.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Pon Sep 04, 2017 11:38 pm    Naslov sporočila: BOVEC MARATON TIK PRED VRATI Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


BOVEC MARATON TIK PRED VRATI

Z včerajšnjim dnem je minil še zadnji dan za prijave na Bovec maraton 2017, po celoletnih pripravah in izvajanju številnih aktivnosti na vseh ravneh, pa Organizacijski odbor Bovec maraton 2017 z županom Valterjem Mlekužem sporoča, da je vse pripravljeno za tekaški spektakel.

Že v prvi izvedbi maratonskega dogodka je na Bovec maratonu 2016 skupno teklo kar 1447 tekačev in tekačic, od tega 175 na maratonski preizkušnji. Z letošnjimi prijavami je organizator lahko zadovoljen, saj se je prijavilo na:

42km: 215 tekačev
21km: 908 tekačev
8km: 475 tekačev

Prepričani smo, da bo čisto vsakega posameznika očaral tek ob najlepši slovenski smaragdni lepotici Soči, v neokrnjeni naravi, na katero smo lahko vsi Slovenci nadvse ponosni. Pa ne le na našo naravno okolje, temveč na vse, ki so že doslej za izvedbo maratona res veliko naredili. Spomnimo, da je Občina Bovec že lani na novo uredila del poti med Kršovcem in Jablancami, letos pa okoli 500 m dolg odsek pri Bovcu in zanj namenila 15.000,00€. Seveda je zdaj celotna trasa primerna tudi za kolesarjenje, za maratonce, ki so to pot pretekli že lani, pa pomeni dodatno novo izkušnjo. Veliko pa nov odsek zaradi zapore cest pomeni z logističnega vidika.

Seveda pa je neprecenljivo delo prostovoljcev, ki so tudi v minulem vikendu urejali traso, obrezovali veje ob njej in izravnavali tekalno površino na posameznih mestih. Nepogrešljivi pa bodo tudi na sami prireditvi, saj bodo prav številni prostovoljci skrbeli za nemoten potek in izvedbo Bovec maratona.

Zavod Sončni Kanin vsem maratoncem in maratonkam nudi cenejše vozovnice za obisk Kanina v poletnem času. Ob dvigu štartne številke boste prejeli kupon in se tako lahko na Kanin popeljali zgolj za 11€.



VIR
http://obcina.bovec.si/2017/09/04/bovec-maraton-tik-pred-vrati/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Tor Sep 05, 2017 10:26 pm    Naslov sporočila: Bovški hotel Alp kupili sedanji najemniki Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


Bovški hotel Alp kupili sedanji najemniki

Heta Asset Resolution je konec avgusta mariborski družbi Žnider Saba prodala hotel Alp v Bovcu. Mariborčani, ki so tudi lastniki in upravljalci bovškega Hotela Mangart, so imeli hotel Alp že od lanskega aprila v dolgoročnem najemu.

"Po enem letu dela v hotelu Alp, ki mi je bil že od nekdaj všeč, ker je pravi spomenik bovškega turizma, smo se odločili za nakup. V veliko čast mi je bilo, da smo ga lahko vzeli v najem, potem pa se je pojavila možnost za odkup," je povedal direktor družbe Žnider Saba Aljaž Žnider.

Povedal je še, da trenutno pripravljajo sanacijski načrt, saj je hotel dotrajan in zato potreben temeljite prenove: "Na njem je viden znak starosti, prav tako ga niso nič obnavljali. Ob koncu sezone se tako pripravljamo, da ga obnovimo, poživimo in pripravimo na novo turistično sezono."

Želijo mu povrniti slavo, ki jo je imel hotel, ki stoji v samem centru Bovca, v 80. in 90. letih prejšnjega stoletja.

Hotel so prevzeli 24. avgusta, ob zaključku poletne sezone. O ceni, ki jo je mariborska družba plačala Heti, pa Žnider ni želel govoriti, saj ostaja poslovna skrivnost.

Koliko časa bo trajala prenova in koliko bo stala, Žnider ni znal povedati. Prav tako ne, ali jim bo uspelo hotel urediti, da bi ga odprli pred začetkom letošnje zimske sezone: "Nič si ne upam obljubiti, česar potem ne bi mogel izpolniti. Vse ostaja odprto." Ob tem pa se nenehno dogovarjajo z družbo Sončni Kanin in upajo na najboljše.

S tem, da je hotel Alp dobil novega lastnika, so zadovoljni tudi na Občini Bovec. Želijo si le, da bi hotel odprl vrata v zimski sezoni, saj bodo njegovih 180 postelj ob napovedanem obisku še kako potrebovali.

VIR
http://www.primorske.si/Novice/Goriska/Bovski-hotel-Alp-kupili-sedanji-najemniki
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
marko
PrispevekObjavljeno: Sre Sep 06, 2017 8:40 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Prispevkov: 2833
Kraj: Ljubljana

Hotel je po moje goden za malo bolj temeljito prenovo. Nekoliko bi lahko pa prenovili tudi osebje in pristop. Sem bil 2 leti zapored v isti sobi v hotelu. V njej je bil še vedno isti pokvarjen hladilnik in televizor, rože na balkonih so bile suhe, ker jih nihče ni zalival, na hodniku cel teden (gotovo dlje) izruvana vtičnica, natakar, ki razlikuje samo belo in črno vino, internet, ki deluje samo pri recepciji (kar je problem, ker je tudi celularni internet zelo slab) ...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran 1, 2, 3 ... 20, 21, 22  Naslednja Stran 1 od 22

Kazalo po Smucisca.net forumu » Kanin » Bovec - aktualne informacije, prihodnost in izzivi
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB