Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Francija » Montgenevre

Objavi novo temo  Odgovori na to temo
 Montgenevre « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
Leopold
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 03, 2011 6:19 pm    Naslov sporočila: Montgenevre Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 12:28
Prispevkov: 1205
Kraj: Mengeš

Montgenevre je smučišče nad prelazom med Italijo in Francijo. Čez prelaz se peljemo če gremo proti Brianconu in smučišča v regiji Hautes-Alpes. Smučišče je del sistema Via Lattea.Zemljevid smučišča
Smučišče se nahaja na obeh straneh prelaza na višini med 1800 in 2500m. Na smučišče sta dva nova Telemixa, ena odklopna 4seda, krajša kabinka za 6oseb in cel kup fiksnih 4 sedežnic in avtomatskih krogcev. Teren je večinoma nad gozdno mejo.

Prva vožnja je bila z dolgim telemiksom Serre-Thibaud.

Pogled iz vrha proti modri progi v dolini, nasproti strma vlečnica 3fourneous

Dolina proti sedežnici Roucher rouge


Briancon

Pogled na drugo stran smučišča

Lepa rdeča proga ob sedežnici Chalvet, ki ni obratovala:

Druga stran smučišča, spust proti prelazu

Sedežnica Prarial

Odklopna 4 sedežnica Les Gondrans. Ob njej so pložne široke proge.


Ker je to mejno področje je tukaj po hribih cel kup trdnjav

Dolga 4 seda Rocher de l'aigle, lepa trasa, proga pa je tudi lepo skrita


_________________
Sezona 21/22: 5x Krvavec, 4x Kranjska gora, 1x Vogel, Stari Vrh, Cerkno
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Damjan-doc
PrispevekObjavljeno: Ned Dec 04, 2011 1:13 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sre Nov 2005 23:31
Prispevkov: 370


Na poti v Alpe d Huez smo se peljali čez Montgenevre, ampak si nisem mislil, da je tako...ni slabo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 23, 2018 4:33 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Prispevkov: 2833
Kraj: Ljubljana

Ker mi ne vem zakaj noče naložiti slik (že 2x mi je po nalaganju, ki je že tako precej zamudno opravilo, enostavno se pojavil samo prazen naslov brez linkov), bo moje poročilo kratko in brez slik. Bom vseeno napisal par stvari, ki utegejo komu koristiti.

Montgenevre je za francoska smučišča relativno blizu, prevoz pa je cenejši, ker ne rabiš plačati dragega tunela. Je sestavni del velikega francosko - italijanskega smučišča Val Lattea, ki naj bi obsegal cca. 400 km prog. Najbrž jih je nekaj manj, ampak še vedno precej več kot v kateremkoli avstrijskem smučišču. V Italiji zajema znane centre Sestriere, Sansicario, Pragelato ...

Jaz sem sicer smučal v Serre Chevalieru pol ure stran na francoski strani ampak karta Grand Galaxy velja tudi tu. S temi kartami je sicer zadeva zelo skrivnostna. Na spletni strani, na prospektu ali na sami karti ni Grand Galaxy nikjer omenjen, niti možnost smučanja na drugih smučiščih. Karta namreč poleg SC velja še na L2A, Puy Saint Vincentu in La Grave. Val Lattea oziroma Montgenevre ni omenjen nikjer in sem za možnost smučanja tu izvedel čisto slučajno. Razlika je tudi v tem, da na L2A velja kar originalna karta, za Montgenevre pa moraš najprej na blagajno SC, kjer ti natisnejo eno potrdilo, s katerim moraš na blagajno, kjer ti en del odstrižejo, da dobiš 2. karto. Ko prečkaš mejo, moraš pri Italijanih spet na blagajno, da dobiš še 3. karto.

Ker nimam slik, ne bom veliko pisal. Smučišče je bilo meni zelo všeč, za francoske razmere deluje zelo moderno, čeprav tudi tu ni nobenih pokritih sedežnic, so pa tudi kombinirane naprave in kabinke, vlečnic pa skoraj ni. Gostinska ponudba je zelo dobra, cene zelo sprejemljive. Proge so bile skoraj vse zelo dobro urejene in označene. Sem najprej mislil, da zato, ker so zraven Italijani, ampak dlje ko greš proti Italiji, še posebej na povezavah, bolj je vse šlampasto. Italijanski del me je malo razočaral, ampak še zdaleč nisem presmučal celega. To se v enem dnevu pač ne da. Jaz sem poleg smučanja na francoskem delu naredil krog do Sestriera in nazaj, za kaj več pa je zmanjkalo časa. Slabša priprava prog, slabe oznake, zapuščeni olimpijski objekti, nedelujoč tekoči trak, tako da moraš na povezavi štamfati ... Vseeno vredno obiska, ker proge pa so kar lepe. Gneče ni bilo niti na sedežnicah, na progah pa sploh ne, saj ima večina naprav več prog.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Matic
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 26, 2018 11:16 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Admin
Admin

Pridružen/-a: Pet Mar 2005 22:15
Prispevkov: 551


Marko, hvala za omembo glede nalaganja slik.

Smo uredili, tako da nalaganje slik zdaj spet deluje. Prosim, če mi lahko javiš na PM v primeru da se bo problem še pojavil, morda pri večjem številu slik. Jaz sem poskušal z malo slikami in zdaj deluje OK.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
marko
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 26, 2018 4:43 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Prispevkov: 2833
Kraj: Ljubljana

Hvala. Me je kar malo minilo, da bi nalagal slike. Ko porabiš enih 15-20 minut, da jih naložiš, potem pa zadeva zmrzne, pa naslednji dan enako ...

Zgleda da zdaj dela.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Čet Mar 29, 2018 11:59 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

Še moj prispevek iz Montgenevra, kamor sva zavila v torek, 20. 3. Že Marko je omenil precej skrivnostno obnašanje Francozov glede možnosti smučanja pri 'konkurenci'. Nama so sicer na blagajni v Serre Chevalierju že v soboto popoldan poleg vozovnic izročili dva papirnata listka, na katerih sta poleg računa in številke s katero lahko 'zapreš' karto v primeru izgube, še dva pravokotnika za francoski Montgenevre in italiansko Vialatteo. Midva sva se odločila da ne bova 'dirkala' po smučišču in izgubljala časa na raznih povezovalnih žičnicah, zato sva celoten del proti Sestrieru izpustila in presmučala samo zahodni del, do Cesane.

Plan prog: http://www.jazzauxfrontieres.com/plan_piste_MONTGENEVRE_2017-18.png

Večina parkirišč v Montgenevru je plačljivih, folk sicer parkira tudi poševno na pločnikih na obeh straneh ceste, ampak nisem se imel namena prepirat s kakšnim francoskim žandarjem. Brezplačno pa je parkirišče malo za centrom, tam kjer je proga speljana po nadvozu čez cesto (za žirafo), samo čez kup snega stopiš in si na progi, pa še francoski mejni policaj ki tam postopa naokrog za vsak slučaj, če bi iz Italije prišla kakšna množica novih sodržavljanov, ti čuva avto :


Dan sva začela na 'telemixu' Serre Thibaud. Kot večina tovrstnih naprav v Franciji ima malo kabin in dosti sedežev, pomoje je na 7 ali 8 sedežev ena kabina, drugače kot pri avstrijsih 'Kombibahnih' na Turrachu ali v Lienzu. Moja boljša polovica je kljub temu pri -10 raje počakala na kabino :


Pogled proti zahodu k vlečnicama L'Alpet in Les 3 Furneous. Če ne maraš Pominih 'štang' med nogami se obema lahko izogneš, prvi z uporabo Telemixa, drugi preko dvosedežnice Chalvet Superior:


Začela sva ob dvosedežnici Rocher Rouge, perfekten sneg in prazno:




Po modri avtocesti ob vlečnici L'Alpet ... :


... proti centru naselja, od koder vozi stara kabinka proizvajalca Agudio, vendar so ji privoščili vsaj nove kabine. Na nasprotni strani gozdne proge ob štirisedežnici Prarial in še enem Telemixu Chalmettes, te se nama na koncu dneva žal niso izšle. Zadaj pa gole planjave ob sedežnici Gondrans:


Chalvet Superior - Odlične proge, stara žičnica:




Lepa, steptana črna proga ob vlečnici 3 Fourneos:


Tudi proge ob štirisedežnici Montquitane sva preizkusila. Meja je tu prav čudno zavita, apartmajski bloki ob spodnji postaji so v Franciji, vasica spodaj pa v Italiji:


Po zelo položni, skoraj ravni progi Golf se (z malo potiskanja in drsalnimi koraki) pripelješ do prve italijanske žičnice La Coche. Malo od spodnje postaje je blagajna kjer ti iz računa izrežejo drugi pravokotnik in izstavijo karto za italijanski del smučišča. Zakaj enostavno, če lahko komplicirano?


Če niti francoski del ni bil poln, je bil italijanski skoraj povsem prazen. Žičniški sistem je na pogled sicer modernejši kot francoski, nobenih vlečnic, samo fiksne in odklopne štirisedežnice. So pa fiksne sedežnice še bolj počasne kot francoske, občasno sem si zaželel da bi imeli tu kakšno hitro Pomino vlečnico:


Še najbolj uporabna na italijanski strani je odklopna štirisedežnica Serra Granet, ima kar nekaj lušnih gozdnih prog:




Z leve proti desni zgornje postaje fiksne štitisedežnice Sagnalonga - Bercia, odklopne Serra Granet in fiksne Gimont. Slednja ni obratovala, se pa da presmučat vse proge ob njej, če si se pripravljan na koncu peljati po zelo položni 'cestasti' progi 100 do spodnje postaje Serra Granet:


Ob štitisedežnici Sagnalonga - Bercia so tri lušne in zelo prazne proge, sneg je itak bil povsod odličen, sedežnica pa počasna da je hudo, Poštela in Stollenlift sta proti njej hitri ... :




Proga 90 bassa proti Cesani je slab vic, spodnja polovica je zelo ozka in položna potka - da ne bo kdo 'šimfal' Čopke. 90 tris do Cesane pa očitno ne obstaja, kjub obilici snega je ob spodnji postaji štirisedežnice na veliko posalo 'Fine Pista', zato sva tam zaključila in se začela vračati - seveda sva si v Italiji privoščila še vsak en Latte Macchiato, ki tu stane 2 evra, v Franciji pa vsaj dvakrat toliko. Pa še boljši je italijanski ... :


Col Boeuf, ima tri lepe proge, žal je bil čas samo za eno:


Tudi ob štirisedežnici Tremplin je bil čas samo za eno ponovitev odlične istoimenske črne proge:


Planota pod vrhom Gondrans je raj za začetnike, nama je bilo tu nekoliko prepoložno - kar je verjetno povezano s tem da sva sem prišla šele malo do štirih, zjutraj bi verjetno tu z užitkom karval in pisal kako čudovite so bile proge :


Še ena Poma za konec - z vlečnico Cretes:


... na rdečo progo Soureou:


Dve minuti pred koncem obratovanja sva še dobila eno 'furo' s Telemixom Serre Thibaud, takoj za nama so zaprli vhod. Ni bilo panike, Tremplin vozi 20 minut bolj dolgo in tudi od njegove zgornje postaje se bi pripeljala skoraj do avta. Vhod do kabin so zaprli nekaj minut prej, torej sva se neprostovoljno 'odločila' za sedež:


Pod črto: lepo je bilo, če bi hotela smušišče temeljito obdelat (velja za del do Cesane) bi potrebovala še en dan. Pa saj mora še kaj ostat za prihodnjič!

_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Tor Apr 03, 2018 9:57 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Prispevkov: 2833
Kraj: Ljubljana

miki je napisal/a:


1. Proga 90 bassa proti Cesani je slab vic, spodnja polovica je zelo ozka in položna potka - da ne bo kdo 'šimfal' Čopke. 90 tris do Cesane pa očitno ne obstaja, kjub obilici snega je ob spodnji postaji štirisedežnice na veliko posalo 'Fine Pista', zato sva tam zaključila in se začela vračati -


2. Planota pod vrhom Gondrans je raj za začetnike, nama je bilo tu nekoliko prepoložno - kar je verjetno povezano s tem da sva sem prišla šele malo do štirih, zjutraj bi verjetno tu z užitkom karval in pisal kako čudovite so bile proge :

3. Pod črto: lepo je bilo, če bi hotela smušišče temeljito obdelat (velja za del do Cesane) bi potrebovala še en dan. Pa saj mora še kaj ostat za prihodnjič!


ad1) Miki progi 90 so se bolj izkušeni kar izognili tako, da so šli navzdol raje s hitro sedežnico Sagnalonga, ker je to precej hitreje kot počasna in dolga cesta naokoli. Sicer tam obstaja še rdeča proga 92 (po prospektu, na tvojem linku je ni), ki ob mojem smučanju ni bila urejena niti označena, po zemljevidu sodeč pa je še črna Croce bassa, katere pa tudi nisem videl (niti iskal). Proga pod sedežnico Rafuyel (90 tris), ki na prospektu sploh več ni narisana, ima ta problem, da se konča kar daleč od spodnje postaje in spodnje postaje Cesana-Ski lodge. Ima neugoden strm iztek direktno na cesto, poleg tega je obrnjena na jug na razmeroma nizki višini. Jaz se raje peljem s sedežnico navzdol in izpustim eno povprečno progo, kot pa da moram potem v pancerjih pešačiti po glavni cesti brez pločnika.

ad2) Prav imaš! Ampak tam niso samo položne proge. Ker sva midva parkirala pod Les Chalmettes, sva začela in končala na Gondransu in Observatoireu. Sva se prav težko spravila drugam, tako lepo je bilo. Poleg lahkih prog sta tudi 2 rdeči, bila pa so tudi cela pobočja nezahtevnega celca, ki je bil tu iz meni neznanega razloga nezvožen. In ni bilo samo za začetike.

ad3) Mislim, da je tu dela še za več kot 1 dan. Iz Claviera bi šel en dan za Sancicario pa recimo do Sestriera, pa en dan do Sauze D'Oux (pa še tega bi iz Claviera težko temeljito obdelal). Sestrier in Pragelato pa sta spet vsak za 1 dan. Ampak za te se mi zdi skoraj bolj smiselno, da se jih obdela iz nastanitve nekje na italijanski strani.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Ned Nov 18, 2018 10:37 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 941


Miki & Marko: ker sta bila zadnja tam vprašanje oz. pojasnilo.

Januarja gremo na Montgenevre za en teden - 6 dnevna karta Galaxie - na prospektu piše dobesedno: 1 dan v Serre Chevalier Valle, Puy Saint Vincent, Alpe d'Huez, 2 Alpes in en dan Via Lattea (Milki way), Bardonechia

Torej na podlagi tega zapisa sem vprašal njihovo "gondolsko" službo ali je to +++ ali ali ali in so mi odgovorili, da je po en dan na F smučiščih + en dan v I.

Torej z vajino karto Sere Chevalier sta lahko poleg Montgenevra smučala še kje drugje?

Drugače je doplačilo za Via Lattea (Sestriere) 24,5€ na dan.

Smučišča so mi sicer poznana, ker sem v sestrieru kar stalen gost.

EDIT: sem še enkrat prebral vse kar sta napisala in očitno je "ta boljša" varianta - vsak dan drugje! Jupi! Smo pač "potovalni friki" - pa ona adrenalinska gondola v La Grave me malo rajca - ker imam probleme z višino in mi je to izziv, pa še ob dobrih vremenskih in snežnih razmerah je to bližnjica na 2Alpes.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2018 12:26 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Prispevkov: 2833
Kraj: Ljubljana

Na moji karti je pisalo samo Serre Chevalier (a je bila Grand Galaxy). Z njo sem brez kakršnih koli zamenjav smučal na L2A, podobno bi bilo za Puy, za Alpe d Huez pa ne vem, za Montgenevre in Italijanski del sem moral na blagajni SC prevzeti kupončke, ki sem jih zamenjal za 2 novi karti na Vialatei (italijansko in francosko). Torej jaz sem smučal 2 dni izven svojega smučišča, mislim pa, da bi lahko 3 dni (morda tudi več), ampak če sem jih prav razumel samo 1x tudi v Montgenevru oziroma Italiji. Na prospektih namreč nikjer nič ne piše, blagajniki v glavnem nimajo pojma, meni pa je celo šef blagajne dal napačno informacijo (da bom v L2A moral na podlagi svoje karte pridobiti novo).

Glede na to, da boš imel ti karto Montgenevre, ki ni združljiva z ostalimi, nimam pojma, kolikokrat boš lahko smučal drugje. Jaz dokler nisem sedel na sedežnici, nisem bil prepričan, če bom lahko smučal. Na tvojem mestu bi se pozanimal na blagajni, ampak kljub temu pri drugem gostovanju ne bi šel predaleč. Iz SC se lahko še vedno dokaj hitro vrneš na prelaz, če bi se izkazalo, da so ti dali napačne informacije in karta ne velja.

Sicer pa na strani od smučišča (Motgenevre) piše:
Special galaxie benefits : 1 free day's skiing at 2 Alpes, Puy St Vincent, L'Alpe d'Huez, Serre Chevalier, Bardonecchia (Italy). Just show your valid ski pass and receipt (to pick up first at Montgenèvre sales point) and go to the sales point in the galaxie resort concerned to get your free skipass. Without the vouchers it will not be possible to get a free pass and Montgenèvre will not refound the pass. For the mily Way you don't have to gto to the sales point, your free day is already included in your ski pass keycard.

Tako popolne informacije še drugje nisem videl. Čeprav je napisano dvoumno, se meni zdi da je mišljeno ali/ali. Sicer pa boš to videl, ko boš hotel drugič pridobiti vavčer (če ni res dovolj samo račun). Je pa Montgenevre skupaj z italijanskim delom vsaj 2x večji od omenjenih smučišč in ga je kar dovolj za cel teden
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
JurijB
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2018 12:31 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15
Prispevkov: 941


Ja meni so z "blagajne" Montgenevre odgovorili da je in in in, le da lahko v vsakem centru smučaš zastonj le enkrat. Enako je pisal tudi Miki.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2018 3:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

marko je napisal/a:
Jaz dokler nisem sedel na sedežnici, nisem bil prepričan, če bom lahko smučal.
Ta je pa dobra, meni se je godilo enako, pa nisem vedel ali imam samo jaz tovrstne težave . Sicer pa sta itak že vse pomembno napisala, vsaj v primeru karte iz Serre Chevalier-ja je šlo za varianto 'in - in - in'.

@JurijB:lepo se imejte pa kakšne slikice prilepi ko se vrnete .
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gospodk
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 08, 2024 10:12 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pet Jan 2013 11:51
Prispevkov: 103


Po 4 letih ponovno v Franciji.
Trenutna situacija kaj lahko obiščeš s smučarsko vozovnico tega smučišča


Slike so iz sektorja Chalvet

Počasna sedežnica in zelo dobra proga

Pogled na črno progo in vlečnico, ki deluje odvisno od količine smučarjev na smučišču

Pogled na sektor Des Gondrans

Kombinacija rdečih in modrih prog v sektorju Des Gondrans


Urejenost prog je standardna francoska. Gneče kot ponavadi v tem času ni.

Italija tudi na meji z Francijo izvaja nadzor na meji. En policaj je bil danes sredi gozda in z daljnogledom opazoval dogajanje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gospodk
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 14, 2024 9:26 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pet Jan 2013 11:51
Prispevkov: 103


Posodobitev leta 2023. 10 sedežna gondola, ki pripelje na mejo med državama.


Po italijanski strani se smuča po progi 100.
Črna izvedba



Nadaljuje v rdeči izvedbi. Ta del smučišča nima zasneževanja in je smuka samo po naravnem snegu.



Smuka z iste gondole na francosko stran izgleda takole:







Smučišče je povezano z Vialattea (Sestriere). Po planu prog bi lahko smučal do gondole v Cesani a temu ni tako. Zadnji del se je potrebo peljati s sedežnicama, ker ni bilo dovolj snega.
Nekaj slikovnega gradiva povezovalnih prog do Cesane.



Kljub možnosti zasneževanja in dovolj snega niso vse proge odprte.

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Stran 1 od 1

Kazalo po Smucisca.net forumu » Francija » Montgenevre
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB