Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Hochrindl

Objavi novo temo  Odgovori na to temo
 Hochrindl « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Sob Mar 07, 2015 9:33 pm    Naslov sporočila: Hochrindl Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

Kar nekajkrat sem pregledal forum, ampak če nisem že popolnoma slep, se mi zdi da za Hochrindl še nimamo teme? Če sem kaj spregledal bom uredil, obljubim . Kakorkoli, danes dopoldan sva zavila na to malo smučišče, tudi zame je bila to šele druga smučarija na Hochrindlu v 8 letih odkar imava koroško sezonsko (prvič je bilo slabo vreme in nisem dal poročila).

Smučišče je sestavljeno iz 5 vlečnic in fiksne štirisedežnice (št. 2). Proge ob štirisedežnici so usmerjene proti jugu, ob vlečnicah 1 in 7 proti severu, ob vlečnicah 3, 5 in 6 pa proti vzhodu. Plan prog:


Začela sva pri vlečnicah 5 + 6 (Zirbenlifte), kjer je 'centralno' parkirišče z blagajno in WC-jem. Nekaj parkirišč je sicer še na drugih delih smučišča, recimo pri spodnji postaji štirisedežnice in tam kjer gre cesta v podvozu pod progo. Na smučišču sva bila celo 10 minut preden so vlečnice (točno ob 9. uri) pognali, iz Prevalj traja vožnja samo uro in pol. Vse prazno ... :


Prva fura po svetlomodri progi ob vlečnicah ... poezija:


Leva vlečnica ima sidra, desna krajša krogce:


Zoom na Simonhohe:


Na Kegelliftu (št. 3), od proge žal nimem uporabne slike, je pa kar solidna svetlordeča proga. Na splošno so bile proge zjutraj sploh na sončnih (južnih in vzhodnih) trde, ravno še toliko da ne bom rekel ledene, in tudi niso nič kaj spuščale:


Kratka povezovalna vrvna vlečnica od zgornje postaje kegellifta do štirisedežnice (posebej 'športni' se demonstrativno raje poganjajo ob vrvi):


Štirisedežnica in Kruckenlift v ozadju. Tu sva največ smučala, progi na Kruckenliftu sta se nama najbolj dopadli, gre za kar lepe temnordeče proge z dobrim snegom, na štirisedežnico pa sva hodila počivat:


Kot sem že zapisal, južne proge pod štirisedežnico so bile kar betonske, zgleda da so prejšnji teden že dodobro spuščale, danes pa zaradi hladnega severnika skoraj do 12. ure niso spustile nič, potem pa mogoče za en centimeter:












Na večini vlečnic, kot npr. tukaj na Kruckenliftu, so sidra montirana zelo na redko. Zato tudi na videz polna vlečnica ne pomeni polne proge:


Najlepša proga na Hochrindlu: fajn strma, trda z nekaj pršiča na vrhu, tako da se je izpod smučk lepo kadilo:




Spodnji postaji Kruckenlifta in štirisedežnice. Občasno smo čakali minuto, najpogosteje pa nič:


Izstop Kruckenlifta:


Za konec pa še Stoichartlift z lepo rdečo severno progo:


Tudi ta proga trda, ampak ne ledena (vsaj s sveže nabrušenimi robniki v mojem primeru in novimi smučkami pri boljši polovici ):






Ob enih zadnji spust ob Zirbenliftu:


(ne, dan še ni končan, sledi premik na ... no, malo ugibajte )
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jan
PrispevekObjavljeno: Tor Mar 10, 2015 3:12 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Nov 2005 19:44
Prispevkov: 187
Kraj: Ljubljana

Končno je dobilo tudi zadnje "večje" smučišče poročilo
_________________
Sezona 09/10 - 40x: 16x Kranjska Gora; 8x Rogla; 6x Stari vrh; 5x Krvavec; 2x Cerkno, Vogel; 1x Kanin
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
miki
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 12, 2018 8:03 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

Včeraj sva spet iskala eno 'penzionistovsko' smučišče za 4 ure mirne smučarije - kondicija še ni primerna za celodnevno smuko, predvsem pa sem se želel izogniti gneči na raznih Kornockih in Gartnerkoflih. Hochrindl je izpolnil vsa pričakovanja - odličen trd naravni sneg, gneče skoraj ni bilo, v glavnem dve ali tri sidra, edino na štirisedežnici se je med 11. in 12. čakalo minuto ali dve.

Nekaj zimskih fotk, začetek na Zirbenliftih:


Pa malo bolj resna proga ob Kegelliftu:




Naravnega snega je malo manj kot na Peci (ampak vseeno dovolj), je pa bolje predelan in utrjen, skoraj idealen. Kante (7 ali 8 dni od zadnjega servisa) še povsod primejo, izpod smučk se kadi, je pa dovolj trdo da se tudi popoldan niso delale grbine.

Rdeča proga ob vlečnici Stoichard, kljub severni legi je sonce že dovolj visoko da je čez opoldan sončna. Sneg odličen, proga je za moj okus nekoliko dolgočasno trasirana naravnost ob vlečnici navzdol:


Idealne proge za karvanje pod štirisedežnico, bilo je dovolj mrzlo da kljub južni legi niso nič spuščale:


Položen iztek proti spodnji postaji, na nasprotni strani vlečnica Krucken s črnima progama (za moj okus malo pretirano, temnordeča bi bila bolj primerna):


Ob vlečnici Krucken sta najdaljši in najbolj resni progi na smučišču:


Najdaljša vrsta dneva ob pol dvanajstih na štirisedežnici. Začuda je bila kratka vrsta vedna samo na eni od žičnic, torej ali na štirisedežnici (in nič na vlečnici) ali obratno, pa sva pač zavila tja kjer ni bilo treba čakati. Po 12. uri pa vrst sploh ni bilo več:


Zoom z vrha Kruckna proti Osojščici in Julijcem:


Žalosten pogled na Falkert, odkar so opustili dolgo vlečnico na vrh me tja nič več ne vleče:


Megla se je ves dan izogibala smučišča, sicer se je občasno povsem približala (gl. 4 slike višje), nikoli pa ni dosegla prog. Ob pol treh ko sva zaključila se je privlekla točno do parkirišča :


Pod črto: še eno od mirnih 'vaških' smučišč v koroški karti, priporočam v glavni februarski sezoni predvsem tistim ki bolj cenijo prazne proge kot odklopne šestsedežnice.
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 22, 2020 9:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

Zgleda da bo tudi tretje poročilo s Hochrindla moje . Kaj dosti ni za povedat, cel dan je bilo sončno z občasno tanko koprenasto oblačnostjo, pa niti ne tako toplo kot bi človek mislil. Snega je malo, ampak dovolj da so odprte vse proge, nikjer ni kamenja in nikjer nič rjavo. Je pa trdo do ledeno, zasnežujejo že dolgo nič več, naravnega snega je samo za vzorec, na bolj odprtih delih pa se očitno še veter trudi da odpihne s prog vse kar bi lahko bilo mehko. Pravi užitek je bilo takoj zjutraj ko so bila na progi še rebrca, pa po pol dvanajsti na progah pod štirisedežnico ko so začele spuščat . Gneča ni bila omembe vredna, občasno če je pred nama prišla na žičnico večja skupina smo čakali nekaj sider ali 3 - 4 sedeže. Pod črto: soliden sončen dan brez gneče, sneže razmere pač 'zimi' primerne.

Začetek na Zirbenliftih (tudi danes nama je uspelo da sva bila na smučišču preden so zagnali vlečnico):


Levo zgoraj novost sezone, precej velika akumulacija za zasneževanje ki je letos zagotovo pomagala rešiti sezono:


Ob vlečnici Stoichard je bilo še za spoznanje bolj ledeno kot drugod in zaradi severne lege ni niti malo spustilo:




Največ časa sva, kot vedno, preživela na sončnih progah pod štirisedežnico. Kar nekaj časa je trajalo da so začele spuščat, tam nekje po pol dvanajsti je bil idealni putrček, pa tudi še od dveh ni bilo pretirano južno:




Na Kruckenliftu je bila žal lepša desna proga zaprta zaradi tekme, ampak leva je bila tudi čisto v redu za kratko vijuganje po robu, celo nekaj pršiča je bilo zgoraj:




Za zadnjo furo pa po desni progi, ko se je tekma končala:


Pod črto: kljub na videz visokim temperaturam za obisk ne potrebujete kopalk, pa tudi kamnožerk ne, zato pa zelo zelo ostre robnike .
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Stran 1 od 1

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Hochrindl
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB