Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Francija » Novosti Francija 2014-2015

Objavi novo temo  Odgovori na to temo
 Novosti Francija 2014-2015 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Sre Jul 23, 2014 11:14 am    Naslov sporočila: Novosti Francija 2014-2015 Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

Za Francijo se mi ne da pisat tako podrobnega pregleda kot za sosede, razen tega pa imajo odlične informacije na njihovem forumu:
http://www.remontees-mecaniques.net/forums/index.php?showtopic=19037&st=0

Od zanimivejših smučišč padejo v oči kar 4 nove naprave v Portes du Soleil, po dve v Avoriazu in Chatelu (s tem da sta fiksna in odklopna štirisedežnica v Chatelu menda napravi ki jih bodo zamenjali v Avoriazu ... lepo se mi zdi da manjša smučišča v isti dolini uporabijo še povsem solidne žičnice ki za 'večjega brata' niso več dovolj zmogljive).

Predvsem pa so se izkazali v 3 dolinah s kar petimi novimi žičnicami in pol. Po vrsti:

Courchevel: odklopna šestsedežnica Foret (s kupolo, kar je za Francijo že kar nadstandard) iz Le Praza proti zgornji postaji kabinske žičnice iz La Tanie. Skupaj s predlani zgrajeno šestsedežnico Bouc Blanc bo ta linija nadomestila stara jajčka Foret, ki jih pravkar podirajo (sicer ne maram fraze 'jajčka' kot splošni izraz za kabinske žičnice, ampak Foret pa si res ne zasluži drugega imena; to je bila v 3 dolinah zadnja klasična Pomina štirisedežna kabinska žičnica s tistimi malimi neudobnimi pisanimi jajčastimi kabinami kot so bile nekoč tudi na Kaninu in še prej na Krvavcu ... nič je ne bom pogrešal). Prav tako odklopna šestsedežnica Aiguille du Fruit bo zamenjala kar dve napravi, in sicer istoimensko odklopno trisedežnico in vzporedno (krajšo) fiksno štirisedežnico:


Les Menuires: odklopna štirisedežnica Bettex iz najnižjega dela naselja bo nadomestila prastaro dvosedežnico. Podaljšana trasa bo omogočila da se bo od zgornje postaje dalo prismučat do vseh glavnih žičnic v naselju - od zgornje postaje stare žičnice si po položnih cestah lahko prismučal samo do spodnjih postaj sedežnic Tortollet in Rocher Noir:


Val Thorens nadaljuje z gradbeno ofenzivo; po dveh novih šestsedežnicah lani sledita dve tudi letos, in sicer Portette (zamenjava odklopne štirisežnice) in Plan de l'Eau (namesto fiksne štirisedežnice). Trasa Portette bo malenkost spremenjena, tako da bo spodnja postaja poleg Moraine, medtem ko bo Plan de l'Eau precej podaljšana navzgor - žal pa ne čisto do zgornje postaje Boismint. Torej je tudi VT že začel demontirat odklopne štirisedežnice prve generacije - pri tem me sicer malo preseneča da so Portette zamenjali prej kot nekaj let starejšo in vsaj na videz precej bolj iztrošeno Boismint . Mimogrede, Portette naj bi po obnovi postavili na novih terenih nad Plein Sud (modra črta); še konec aprila je bilo predvideno da se bo tudi to zgodilo še letos, trenutno pa je predvideno da bo to v letu 2015:


Tako, to je pet novih žičnic. Ampak prej sem napisal pet in pol . No, kot polovičko štejem predelavo štirisedežnice Loze iz fiksne v odklopno. V Mottaretu bodo pričeli z 'betonskim' delom izgradnje šestsedežnice Combes, ki bo v letu 2015 po podaljšani trasi (modra linija) zamenjala istoimensko odklopno štirisedežnico in fiksno sedežnico Table Verte:

_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Leopold
PrispevekObjavljeno: Sre Jul 23, 2014 10:48 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 12:28
Prispevkov: 1205
Kraj: Mengeš

Še jaz dodajam par pomembnih novosti:

La Plagne: odklopno 4 sedežnico Colosses s kapacitieto 2400os/h (in še dve vlečnici) bo zamenjala 8 sedežnica s kapaciteto 4400os/h (dolžina 1500m). Vlečnica Leitchoums se premakne na novo lokacijo za dostop do obstoječih prog.


Sedežnica ne ponuja ravno atraktivnih prog, je pa pomembna povezava. Spodnja slika pokaže pravi razlog za zamenjavo

Kapaciteta vseh naprav na sliki je že sedaj 12000os/h!

Les Arcs:staro odklopo 4 sedežnico Villards bo zamenjala mnogo krajša kabinka za 8 oseb. To je prvi korak pri preurediti območja Arc1800, naslednej leto sledita Dahu in Carreley.



Chamonix: zelo zanimivo 4 sedežnico Plan Joran bo anmestila 10 sedežna kabinka na podaljšani trasi dolžine 2300m.




Vir slik: remontees-mecaniques
_________________
Sezona 21/22: 5x Krvavec, 4x Kranjska gora, 1x Vogel, Stari Vrh, Cerkno
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Stran 1 od 1

Kazalo po Smucisca.net forumu » Francija » Novosti Francija 2014-2015
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB