Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Elan trgovinski race razred: Nove Amphibio smuči vs. navadne

Objavi novo temo  Odgovori na to temo
 Elan trgovinski race razred: Nove Amphibio smuči vs. navadne « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
DeX
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 24, 2014 3:30 pm    Naslov sporočila: Elan trgovinski race razred: Nove Amphibio smuči vs. navadne Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Jan 2009 16:50
Prispevkov: 211


Tisti, ki ste malce seznanjeni z Elanovimi smučmi vam modeli kot sta GS in GSX ki sta dolga leta označevala trgovinske veleslalomke in modela SL in SLX, kot oznaka trgovinski race slalomk, niso nepoznani.

GS, GSX, SL in SLX linija je bila relativno dolgo nespremenjena. Od sezone 08/09 (ko so uvedli Waveflex) so bile te smuči, razen drugačnih poslikav in lanske nadgradnje Fusion sistema, praktično nespremenjene.

Z letošnjo sezono 13/14 pa je prišlo do opustitve modela GS, pri veleslalomkah tako ostaja samo še GSX in kar je pomembneje, namesto Waveflexa je bila predstavljena Power Spine tehnologija in poleg tega, tudi te smuči so sedaj Amphibio.

Če je "tastara" SLX vsa leta dosegala zelo dobre rezultate na raznih testih (Worldskitest, etc) kjer je bila pogosto uvrščena med sam vrh slalomk, so se "tanove" v primerjavi s konkurenco odrezale nekoliko slabše. Ne, da so slabe, še vedno so bile ocenjene dobro, le da niso več na prvih mestih ampak bolj proti repu. Npr na letošnjem Worldskitestu je bil model SLX na 8. mestu od 10, model GSX pa na 9. mestu od 10.

Na podlagi tega se mi porajata dve vprašanji

1. Katere so boljše smuči, tanova Amphibio linija, ali stari preizkušeni modeli do vključno sezone 12/13

2. So slabši rezultati na testih v primerjavi s konkurenco posledica tega, da so novi modeli dejansko slabši, ali je pač konkurenca toliko napredovala, medtem ko Elan nekako stagnira in z novimi modeli ni naredil tistega pravega koraka naprej.

Je kdo že sprobal oboje, nove in stare? Kakšno mnenje? Jaz sem vozil praktično vse izmed naštetih ampak so bili pogoji tako zelo različni in velikokrat vse prej kot optimalni za test race smuči, da res ne morem podat neke pametne sodbe. Sploh ker nisem probal konkurence..


_________________
Powered by Elan SLX Waveflex Fusion, Elan GSX Waveflex Fusion, Elan 82XTI Amphibio, Fischer Worldcup SL & Fischer Worldcup GS Masters
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Cvajs
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 24, 2014 3:45 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Mar 2009 23:02
Prispevkov: 56


Imel SLX 08/09 in sem jih letos zamenjal z Amphibio SLX. Jaz osebno bistvene razlike ne opazim, mogoče so bile prejšnje malo bolj agresivne. Morda je to posledica, da imajo nove bolj široko geometrijo(pod čevljem 3mm). Bom pa enkrat probal v istih pogojih oboje, saj so stare ostale pri hiši.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Stran 1 od 1

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Elan trgovinski race razred: Nove Amphibio smuči vs. navadne
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB