Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Novice » Zaprtje smučišč zaradi korona virusa

Objavi novo temo  Odgovori na to temo
 Zaprtje smučišč zaradi korona virusa « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
KAKŠEN NAJ BI BIL USTREZEN ODZIV SLOVENSKIH SMUČIŠČ ZARADI KORONA VIRUSA?
Naj ne obratuje dokler se zadeva ne umiri
72%
 72%  [ 18 ]
Naj obratuje normalno naprej
12%
 12%  [ 3 ]
Obratuje naj samo, če se uvede dodatne preventivne higienske in varnostne ukrepe(razkuževanje, 1m in pol odaljenosti, dva na sedežnici/gondoli)
16%
 16%  [ 4 ]
Skupaj glasov : 25
Avtor Sporočilo
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Sob Mar 14, 2020 1:56 am    Naslov sporočila: Zaprtje smučišč zaradi korona virusa Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


ZAPRTJE SMUČIŠČ ZARADI KORONA VIRUSA

V luči epidemije novega koronavirusa so z obratovanjem prenehala tudi nekatera slovenska smučišča, druga pa bodo ob poostrenih ukrepih za preprečevanje širjenja okužb vsaj še nekaj časa delovala. Naprave so že ustavili na Kaninu in Voglu, na Pohorju bodo ta konec tedna še smučali, odprta pa ostajata Kranjska Gora in Krvavec. Konec je tudi smučarske sezone v Avstriji.

Kot sporočajo s Kanina, je zaradi trenutnih razmer, nevarnosti okužbe s koronavirusom, smučišče do nadaljnjega zaprto. Nihalko so zaustavili tudi na Voglu. Kot so sporočili z Občine Bohinj, kjer so zaradi epidemije odločno zaprli številne ustanove in zavode, od kulturnih do turističnih, je na podlagi priporočila župana zaprto tudi smučišče Vogel, poroča STA.

Iz Velike planine so sporočili, da zaradi nevarnosti širjenja koronavirusa svoje poslovanje do nadaljnjega zapirajo to soboto. Zapirajo se žičniške naprave, blagajna nihalke in dva gostinska objekta. Tako od danes dalje prevoz z žičniškimi napravami na Veliko planino ne bo več možen, prevoz tistih obiskovalcev, ki te dni bivajo na Veliki planini, bo potekal le še v dolino, in sicer samo še to soboto in nedeljo, piše STA.
Pohorje odprto še ta vikend

Pohorje bo ta konec tedna še odprto za smuko, potem bodo zaradi pomanjkanja snega in problematike širjenja koronavirusa zaprta vsa smučišča tudi na Arehu, so sporočili iz Marproma, kjer bodo zaradi trenutne situacije v ponedeljek začeli izvajati tudi spomladanski remont na krožno kabinski žičnici na Mariborskem Pohorju, ki je bil sicer prvotno planiran za april, navaja STA.

Že preko vikenda pa bo veljala omejitev vstopa na krožni kabinski žičnici, tako da bosta v posamezno kabino lahko vstopila največ dva potnika. Ista omejitev bo veljala za sedežnico Pisker, kjer se bosta na posameznem sedežu za šest lahko peljala dva smučarja.
Odprta ostajajo smučišča v Kranjski Gori, Krvavcu in Rogli

Podobne ukrepe izvajajo tudi v Kranjski Gori, kjer po priporočilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje vse obiskovalce smučišča naprošajo, naj v vrstah na blagajnah in napravah upoštevajo medsebojno razdaljo enega metra in pol. Na sedežnicah se tako lahko vozita le dve osebi na maksimalni medsebojni razdalji.

Tudi smučišče na Krvavcu še naprej obratuje. Kot so pojasnili za STA, upoštevajo vsa navodila, ki jim jih odredijo pristojne institucije. Sprejeli so dodatne preventivne higienske ukrepe, vsi obiskovalci imajo na vstopni postaji, pa tudi v gostinskih in nastanitvenih obratih, na voljo sredstva za razkuževanje, prav tako jih opozarjajo, naj se izogibajo tesnim stikom ter naj v primerih, ko pri sebi opazijo znake, ki nakazujejo na okužbo, ostanejo doma oz. ne obiščejo smučišča.

Dodatne preventivne higienske in varnostne ukrepe so uvedli tudi na Rogli. Kot poudarjajo, skrbno spremljajo priporočila in ukrepe vlade ter pristojnih institucij v povezavi s širjenjem okužbe s koronavirusom in sprejemajo ustrezne ukrepe.
Zaradi koronavirusa tudi Avstrija ustavlja žičnice

Smučarske sezone v Avstriji je konec: smučarska središča bodo v nedeljo ustavila naprave. Vlade avstrijskih dežel Tirolska, Predarlsko in Salzburg, kjer je največ smučišč v državi, so odločitev sprejele že v četrtek zvečer. Uradna sporočila Štajerske, Koroške ter Zgornje in Spodnje Avstrije se pričakuje še danes. Italijanska smučišča samevajo že nekaj dni, smučarsko sezono so za letos končali tudi že na Češkem in Slovaškem. Na francoskih smučiščih omejitev za zdaj ni.

Tirolska je bila prva zvezna dežela v Avstriji, ki se je v četrtek zvečer odločila zaključiti smučarsko sezono. Vsa smučišča in tudi vsi hoteli bodo od ponedeljka dalje zaprti. Na Tirolskem se je doslej z novim koronavirusom okužilo 141 ljudi, v celi državi po podatkih na današnji dan 428. Število okužb se hitro povečuje.

Veliko število okužb so potrdili v enem od barov v Ischglu, ki leži na zahodu Tirolske blizu meje s Švico. Zaradi tega bodo Ischgl in še tri smučišča v okolici (Kappl, See, Galtür) zaprli že v soboto. Preostala bodo obratovala še v nedeljo.

V četrtek zvečer je tudi deželna vlada na Salzburškem sporočila, da bodo z namenom zajezitve širjenja novega koronavirusa zaprli vsa smučišča in hotele. Naprave bodo obratovale še do nedelje, hoteli pa bodo odprti še v ponedeljek, da bodo lahko goste pospremili domov. Zaprtje tudi na Salzburškem velja za vse namestitve, poleg hotelov torej tudi za penzione, počitniške hiše in ponudnike zasebnih namestitev.

Tirolski in Salzburgu je v četrtek pozno zvečer sledilo tudi Predarlsko. "Zdravje naših gostov, sodelavcev in občanov je za nas na prvem mestu," je dejal deželni glavar Markus Wallner. Smučarske naprave bodo na podlagi zakona o epidemijah ustavili v nedeljo, namestitvene zmogljivosti pa zaprli v ponedeljek. S tem bo zagotovljena urejena pot gostov domov.

VIR
https://siol.net/novice/slovenija/vrata-zapirajo-nekatera-slovenska-in-vsa-avstrijska-smucisca-520791
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
winni
PrispevekObjavljeno: Ned Mar 15, 2020 12:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Mar 2013 19:37
Prispevkov: 145


Ne vem kje ti živiš, vendar v Sloveniji se vse ustavlja.

Danes sledi odlok:
Prepoved prevoza z žičnicami in vzpenjačami
Poleg tega odlok prepoveduje prevoz oseb z nihalnimi žičnicami, vzpenjačo in krožno kabinskimi žičnicami. Ta prepoved ne velja v primerih nujne oskrbe, medicinske pomoči, zaščite in reševanja in za osebe, ki so prevoz s kabinsko žičnico že opravile in se morajo po uveljavitvi odloka npr. vrniti v dolino.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Ned Mar 15, 2020 10:36 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


Žičniške naprave se morajo po odloku nujno zapreti šele jutri. Do danes pa so imeli upravljalci žičniških naprav vse tri možnosti, ki so navedne v anketi.
Nekateri so naprave zaprli že v petek in soboto. Golte in Krvavec pa sta danes še obratovala.

Krvavec bi obratoval še naprej, če ne bi bilo vladne uredbe, da se ustavijo tudi kabinske žičnice in nihalke. Ironija pa je to kar so napisali na njihovi spletni strani
Citiram:
Pazimo nase in svoje zdravje, bodimo odgovorni, #ostanidoma, saj bomo le vsi skupaj, kot to Slovenci znamo in smo večkrat že dokazali, zamejili širitev virusa in tako zdravi vstopili v poletno sezono

Sprašujem se koga imajo tu za norca.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Pon Mar 16, 2020 2:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


V nedeljo so se zaprla tudi francoska smučišča. Ob tem pa vlada pravi kaos.

https://www.theguardian.com/world/2020/mar/15/coronavirus-chaos-as-30000-british-tourists-told-to-leave-french-ski-resorts
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Pet Mar 20, 2020 11:58 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


Izgleda je je bilo smučarsko središče Ischgl na avstrijskem Tirolskem eden od epicenterov širjenja virusa ne samo v Avstriji ampak tudi v Evropi.

Več v spodnjem linku.

VIR
https://www.irishtimes.com/news/world/europe/ibiza-of-the-alps-ski-resort-blamed-for-spread-of-coronavirus-1.4207324
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Wca z Bca
PrispevekObjavljeno: Pet Mar 20, 2020 4:10 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pon Feb 2016 22:10
Prispevkov: 800


Neverjetne obtožbe na račun mondenega avstrijskega smučarskega centra Ischgl

Ischgl je eno najbolj imenitnih avstrijskih smučišč, znano tudi po tekmah na najvišji ravni, predvsem pa znano po kombiniranju dnevnega smučanja z divjimi nočnimi zabavami. "Alpska Ibiza" pravijo mondenemu centru predvsem v Nemčiji, Skandinaviji in na Otoku - no ravno tamkajšnji mediji pa v teh dneh razkrivajo pravcati škandal v povezavi s širjenjem koronavirusa. V Ischglu se je namreč v prvem tednu marca okužilo več tisoč ljudi, čeprav so odgovorni za nevarnost menda vedeli.

Pomislite, na Norveškem je kar 40 odstotkov od 1400 okuženih neposredno ali posredno povezanih s smučarji v Ischglu, medtem ko je na Švedskem primerov, ki izvirajo iz tega avstrijskega centra že več kot 1000. Veliko število okuženih iz Ischgla pa imajo tudi na Danskem, na Islandiji, v Veliki Britaniji in na Irskem. Ravno Irish Times je o tem napisal enega najbolj odmevnih člankov, v katerem navaja vse te neverjetne podatke.

"Zabavljaška mašinerija se je v Ischglu nemoteno nadaljevala, tudi ko bi se morala že davno ustaviti. Škandal je v tem, da so že teden dni prej vedeli za posamični okužbe, a so to zadevo povsem ignorirali. Zabave so potekale v gneči v zelo tesnih prostorih, za nameček so po mikrofonih stresali šale o koronavirusu," je povedal nemški novinar, ki je bil v tistem času v tem mondenem mestecu. Avstrijski mediji pa gredo celo korak dlje.

Pravijo, da je odgovorne treba obtožiti za namerno širjenje virusa za ceno profita. "Pohlep je prevladal nad skrbjo za zdravje prebivalcev in obiskovalcev," je zapisal sloviti Der Standard.

VIR
https://ekipa.svet24.si/clanek/drugi-sporti/zimski-sporti/5e748f5ea527e/norost-nalasc-okuzili-vec-tisoc-smucarjev-s-korono-kje-kako-podrobnosti-zmrazijo
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Stran 1 od 1

Kazalo po Smucisca.net forumu » Novice » Zaprtje smučišč zaradi korona virusa
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB