Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Lachtal

Objavi novo temo  Odgovori na to temo
 Lachtal « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
[BISI]
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 29, 2011 11:20 am    Naslov sporočila: Lachtal Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 18:55
Prispevkov: 264
Kraj: NSK Staat Maribor

Vceraj sem bil prvic v Lachtalu. Kar prijetno smucisce, na ugodni nadmorski visini (1.600 - 2.200m) in s precejsnjim potencialom za siritev. Fotke so malo slabse kakovosti, ker sem slikal z mobitelom.

Pa zacnimo na vrhu 6KSB Lachtal 6er, ki ponuja stiri variante: eno polozno progo, ki je hkrati povezava s Zinkenliftom, dve rdeci progi - od tega sluzi ena kot povezava z drugo sestsedo Schönberg - in eno rdece-crno progo.


Pa pogled proti Schönbergu (levo modra varianta in se eno sidro, desno glavna rdeca proga ob sedeznici), kjer je lanska novost 6KSB.


Desno od sedeznice se nahajata se dve rdeci progi in ena nesteptana modra proga ter se eno sidro (to je bila hkrati edina vceraj odprta ski route - pogoji na njej so bili mejni, ostale so zaradi pomanjkanja snega zaprte, kar skrci ponudbo smucisca za 1/4).


Pa se posnetek rdece proge, ki zavije proti Schönbergu.


Posnetek iz Schönberga proti najvisji tocki smucisca s Zinkenlifftom, ki so ga odprli pred dvema dnevoma, a je stvar res na meji uzitnosti, tako da niti nisem sel tja.


Pa malce nizje, kjer se zacne polozni del proge iz Lachtal 6erja. Nasploh je bilo v spodnjih delih smucisca vec snega, saj ga je v visjih legah razpihalo. Lachtal je ze tako ali tako zelo izpostavljen. Zato sem na tem ravnem (!) terenu povozil tudi kamen skrit pod kupckom snega - zahvaljujoc negi serviserja sem jo odnesel brez zanic smucke.


In za na konec se spodnji del smucisca (slikano iz Schönberga), ki ga povezuje Lachtal 6er. Bom se kdaj prisel, ko bo vec snega.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mihek
PrispevekObjavljeno: Pon Mar 13, 2017 12:20 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Jan 2012 21:52
Prispevkov: 122


V petek zanimiv smučarski dan na Lachtalu Ob začetku obratovanja je sicer bilo sončno, a na progah je bilo približno 15 cm novega južnega snega, ki je čez noč padel na že urejene proge. Posledično so bile proge kmalu uničene, a predvsem popoldne se je situacija izboljšala, saj je novozapadli sneg ˝padel skupaj˝, prav tako pa so ga do takrat že zvozili tudi smučarji, ki so bili zares maloštevilni. Se je pa proti popoldnevu bolj pooblačilo, tako da se je vidljivost poslabšala. Bolj zimski je bil sneg le ob najvišje ležeči žičnici.

Pa še nekaj fotografij:

Na odklopni šestsedi s pokrovi z zanimivim imenom Lachtal


Predvsem nekateri (sicer ožji) deli glavnih prog so bili tudi po sneženju zratrakirani - na fotografiji proga 2 z zratrakiranim levim delom


Ena izmed prog ob sedežnici Lachtal


Na odklopni šestsedi s pokrovi z imenom Schönberg-Schaukel


Na progi 9 - obe vlečnici, ki se vidita v ozadju, sta bili zaprti


Na progi 10 ob vlečnici Schönberg-lift


Zgornji del proge 6 z najvišje točke smučišča (Hoher Zinken - 2222 m)


Proga 6 v srednjem delu


Na težki progi 2a

_________________
Lep pozdrav!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
[BISI]
PrispevekObjavljeno: Pon Mar 25, 2019 7:59 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 18:55
Prispevkov: 264
Kraj: NSK Staat Maribor

V nedeljo sem bil za kratek čas v Lachtalu. Žal napačna izbira, ampak v takšni vročini bi verjetno marsikje naletel na pocaste proge - še posebej na smučiščih s podobno lego.

Daleč največji pocn je bil ob Lachtal 6erju. Tudi kamenčki so se kje našli...


Malo boljše je bilo v predelu Schönberg.


Položnejša varianta ob Lachtal 6erju.


Na sidrih nisem bil - ponekod je bilo vse skupaj že zelo na meji. Skratka, treba se bo počasi odločiti kaj želijo narediti s tem nesrečnim Lachtalom. Ali bodo povlekli še kakšno sedežnico in izboljšali zasneževanje, ali pa ga zaradi mene zaprli in odpeljali obe sedežnici drugam.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
miki
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 09, 2023 11:47 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

Prvič v življenju (!) sva včeraj obiskala tole simpatično štajersko smučišče. Iskal sem (a) smučišče ki bi bilo dovolj daleč od SLO da se ne bo poznal Prešernov dan (razne Pece in Osojščice na tak dan navadno niso najbolj priporočljive ) in (b) smučišče dovolj daleč proti SZ da do njega ne bi segla megla/nizka oblačnost ki je pritiskala od JV. Prva želja se mi je uresničila, druga le delno: začeli smo sicer v prekrasnem sončnem vremenu, žal pa je megla sredi dopoldneva kar pokvarila smučarski vtis. Večina fotk je posledično iz prve ure in pol.

Plan prog:
https://lachtal.at/der-berg/pistenplan/

Parkirišče, blagajne, urejeni WC-ji in trgovina/izposojevalnica opreme so pod spodnjo postajo žičnic Lachtal, Hebert 1 in Hebert 2. Nekaj minut do devetih sva parkirala 20 m od žičnice, nakup kart tudi ni trajal več kot minuto. Poleg dveh klasičnih blagajn imajo tudi dva sodobna avtomata za nakup, prvi vtis zelo pozitiven (če dan začnem s čakanjem za nakup kart, po možnosti pred edino odprto blagajno, ker so upravljalci preskopuški da bi za 2 uri na dan zaposlili eno frkljo/mlajšo upokojenko ki bi v konici pomagala prodajat karte, in preveč konzervativni da bi nabavili avtomat, mi to že v osnovi pokvari smučarski dan).

Omenjene 3 žičnice. Edino na tej šestsedežnici smo okoli 10. ure počakali nekaj minut:


V zgornjem delu šestsedežnice Lachtal. Vse proge na tem delu so obrnjene direktno na jug, spomladi verjetno ne najbolj optimalno, v trenutnih razmerah idealno:


Z vlečnico Zinkenlift na najvišjo točko smučišča:


Med stebroma se vidijo proge nekoliko bolj znanega Kreischberga:


Sneg je bil ravno pravi, že kar dovolj predelan da se proge niso razrile, pa nikjer betonski ali celo leden:




Na desni strani smučišča, žal ne več v idealnem vremenu. Tukaj je glavna naprava šestsedežnica Schonberg, direktno ob njej je proga 8, z malo vožnje po povezovalnih cestah pa z nje dosežeš tudi proge 7, 9, 10 in 11. VSE proge ki so vrisane na planu prog, tudi dejansko obstajajo in so bile odlično urejene (da ne bo kdo mislil da nakladajo kot kak Schultz, ki že desetletja v plane vrisuje neke proge ki jih ni še nikoli nihče videl ):




Vlečnici Tanzstatt in Schonberg sta skoraj nepotrebni, ker se da 90% prog presmučat tudi s šestsedežnice. Posledično sta obratovali bolj ali manj prazni:


Za konec še vlečnica Dietrichalm, ta leži na nasprotnem pobočju in ima edina severno lego. Tu so bila dobesedno še ob pol enih rebrca, mislim da nas je tam takrat smučalo 5. Nizka oblačnost se je medtem dvignila nad najvišjo točko smučišča (raje sem nad meglo kot pod njo, ampak raje pod meglo kot v megli ), in vidljivost na progi je bila prav dobra:


Pod črto: zelo pozitivno presenečenje 2 uri vožnje od MB, če bi sonček zdržal ves dan bi bil še bolj navdušen. Odličen sneg in preparacija, predvsem pa odlično razmerje med kapaciteto žičnic in površino prog. Vsaka od šestsedežnic ima 4 - 5 prog, tako da je na progi vedno dovolj prostora. Priporočam.
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bronco
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 10, 2024 1:09 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 11:31
Prispevkov: 176
Kraj: Maribor

Pozdravljeni, kaj menite, se splača prihajajočo v soboto obiskati Lachtal?
Zanima me predvsem glede aktualnih razmer in pa gužve? Naj izberemo raje kaj drugega? Kreischberg recimo? Hvala in lp vsem
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Stran 1 od 1

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Lachtal
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB