Avtor |
Sporočilo
|
brad |
Objavljeno: Sob Dec 17, 2005 12:48 pm Naslov sporočila: Vaša najhujša nesreča |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Dec 2005 11:51 Prispevkov: 25
|
Katera je bila vaša najhujša nesreča pri smučanju? Ste se poškodovali?
Jaz sam sem doživel že nekaj hudih padcev, pri katerih se na srečo še nisem huje poškodoval. Najhujša nesreča se mi je zgodila lani na Ceknem. Na progi Lom1 sem, tam kjer se razcepi proti sidrom zavijal tja. Neki smučar pa se je ravno ko sem ga po levi strani prehiteval odločil, da bo zavil levo, naprej po progi, ki pripelje do 6.sedežnice. Tako se mi je od strani pribil v mojo smučko, ravno v tistem predelu, kjer so pancerji. Njega je le malo vrglo, jaz pa sem (predvsem zaradi hitrosti) zletel in pristal z nosom v zamrznjenem snegu in nato drsel in se kotalil po smučišču skoraj do sider. Posledice padca: Razbit nos, zaradi katerega imam zdravstvene komplikacije(zelo oteženo dihanje...) in uničenje novih smučk. Zgodilo se je nekaj neverjetnega. Pritisk udrca smučke ob smučko je bil tako močan, da mi je vrglo robnik, sku paj z plastično maso ven...(še zdaj ne razumem, kako je to mogoče).
Zavedam se, da sem za nesrečo kriv predvsem sam(da me ne boste zdaj napadli ) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bole |
Objavljeno: Sob Dec 17, 2005 4:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Dec 2004 15:01 Prispevkov: 874 Kraj: Maribor
|
auuu to je moglo pa bolet. Jst nism imel ravno kake hujše poškodbe, kdej pa kdej sm bil plav, to pa tudi use. Morm potrkat po lesu
PS: bi mogu imet čeladu ki zaščiti nos  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Sob Dec 17, 2005 6:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3278
|
...
Nazadnje urejal/a lenko Pet Feb 23, 2007 7:38 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SaMmY |
Objavljeno: Ned Dec 18, 2005 4:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Kolesar

Pridružen/-a: Tor Dec 2004 20:53 Prispevkov: 178 Kraj: Maribor
|
ledenko1!
daj lepo te prosim, da pišeš razumljivo. ko berem tvoje poste imam občutek kot da ga je napisal tarzan. ("jaz ljubiti Jane...uauauauuaau" ) _________________ It never get`s easier... you just go faster! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bole |
Objavljeno: Ned Dec 18, 2005 5:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Dec 2004 15:01 Prispevkov: 874 Kraj: Maribor
|
sammy, sm čaku da bo drug kaj reku, da nebom edini
verjetno se je tok poškodoval da ne more razumljivo pisat  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Lux |
Objavljeno: Tor Dec 20, 2005 10:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Pet Dec 2004 0:06 Prispevkov: 516 Kraj: Mozirje
|
O moji najhujši nesreči sem enkrat že pisal na drugem forumu.
Na kratko: padec in zlom nadlahtnice.
Skopirano, če koga zanima kako je bilo...
Lux je napisal/a: |
Na veliko noč, 11. aprila (2004) je bil prečudovit sončen dan. Smučarija na Golteh pa še vedno odlična in seveda sem oz. smo izkoristili še ta dan obratovanja - zaključek sezone je bil napovedan za 12. april. Ker nas - tako kot miki reče - takšnih fanatikov, ki bi zagnano smučali tudi aprila, ni ravno veliko, na smučišču seveda ni bilo veliko obiskovalcev. Naprave so ustavili ob 14.00.
Okoli pol 2h sem (že kar dobro nasmučan) sedel v ležalniku na vrhu Starih Stan in se grel na sončku. Odločil sem se, da naredim še eno 'furo' po Starih Stanih. Smučalo se nas je več skupaj. Ostali, ki so bili rahlo pred menoj, so zavili proti Ročki. Rekel sem si ˝Pa grem še jaz.˝ Prečkal sem smučišče, naredil zavoj v desno in potem kar na enkrat (še sam ne vem kako se je zgodilo) hop v zrak....potem je sledilo 'premetavanje' po smučišču in končno sem se cel totalno zmeden ustavil. V roki sem imel čuden občutek - nisem točno vedel kaj je (ključnica, nadlahtnica, pomislil sem da je morda samo močan udarec v mišico,...). Bolečina pa seveda velika in 'nepoznana' (rekli so mi, da sem čisto bled). Ležal sem na smučišču, poleg mene pa vsi (ne)poznani, nadzornik itd. Poklicali so reševalca potem pa so me z ruto okoli vratu s sankami odpeljali do hotela (zapisnik). Nato pa vožnja z gondolo in naprej proti Celju v bolnišnico (v upanju da bom dobil gips in odšel domov). Po pregledu in slikanju so ugotovili da gre za kar kompliciran zlom nadlahtnice. (v zraku me je nagnilo na stran --> padec na desno roko) Zadržali so me v bolnišnici. Zvečer so mi dasault zamenjali z obteženim mavcem - 2 kg (kosti so bile zamaknjene in so jih hoteli spraviti v normalni položaj). Ker to ni najbolj pomagalo, je v sredo sledila operacija (skozi ramo so mi vstavili tri igle - kot klini za šotor , ki so naravnale kost). V bolnici sem ostal do petka. Po štirih tednih so mi igle in desault odstranili. Sledilo je še 14 dni mitele (zanke) potem pa delovna in fizio terapija ter nekaj tednov brez večjega obremenjevanja roke. K sreči sem okreval zelo hitro in tudi posledic hvala bogu ni.
Tako se je zaključila moja - sicer zelo dobra - sezona 2003/04. Sreča v nesreči je bila, da se je ta poškodba zgodila na koncu sezone in ne kje na začetku, ker drugače res ne vem kako bi zdržal (že tako mi ni bilo najbolj prijetno, ko sem se 2.maja namesto s smučmi s sedežnico peljal peš ).
Prijetno smuko (pa seveda brez poškodb)!
|
Še zdaj pa vem na pamet svojo takratno diagnozo (če je tukaj kak zdravnik) : Zlom proksimalnega dela humerusa z dislokacijo v smislu anagulacije 80°. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Tor Mar 21, 2006 4:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3278
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Roadrunner |
Objavljeno: Pon Feb 19, 2007 10:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pon Feb 2007 19:53 Prispevkov: 89 Kraj: povsod me je dost :D (črnuče)
|
Zgodilo se je pred dvemi leti na Cerknem, točneje na Lomu. Malo sem pretiraval in me je šesamnevemkako obrnilo in sem padel na desni komolec. Tisti moment me niti ni tako bolelo, tako, da sem šel še kakšni dve furi. Kmalu me je malo bolj bolelo, zato sem se odpravil do avta, kjer pa nisem več mogel sleči puloverja, saj mi je roka tako zavtekla... Ker sem zelo trmast in imam kar visok prag bolečine, sem z urgenco odlašal vse do jutra. Zdravnik mi je povedal, da imam počeno komolčno kost, gipsa pa mi po razmisleku niso dali, saj so se bali, da bi se mi kost narobe zarasla...
No na koncu je vse dobro in upam da se mi še dolgo oziroma nikoli ne bo pripetilo nič hujšega... _________________ beep!!! beep!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jazbec |
Objavljeno: Pet Feb 23, 2007 10:09 am Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Jan 2007 10:18 Prispevkov: 152 Kraj: kobarid
|
v ponedeljek na Kaninu doživel trk - prvi v dolgoletni smučarsko - borderski karieri...in posledice...zlomljena ključnica...na smučišču je bilo še kr dosti ljudi, ampak ker bordam (race) in delam večje zavoje počakam da nastane "luft" na progi in pole se spustim...tudi zaradi mojega sineka, ki sem ga zapeljal na zasluženo smučanje med počitnicami...pač na enem izmed zavojev zagledal smučarja, ki je zavil proti meni, jst proti njemu in TRESK... sm ga zagledal in on mene praktično 2m pred usodnim trkom...ker sem pač bil v borderski poziciji- nagnjen, on pa bolj stoječ me je verjetno z kolenom al s kolki butnu v glavo in rame...njega je vrglo preko mene, potreboval je kake 2 min da je prišu k sebi, ampak ni mu bilo nič...jst pa samo obsedel..postalo mi je slabo in vretelo se mi je ...kake 5 min...pole mi je pomagal vstat...sem počas zapelajl do C postaje (ker se nism upal it na sedežnico)..z gondolo na D postajo k dežurnemu zdravniku..obvezal, poklical policaje,zapisal in čao..srečno pot v bolnico...tam slikanje in oprt....in to je to...3 tedne - minimum...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Roadrunner |
Objavljeno: Pet Feb 23, 2007 6:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pon Feb 2007 19:53 Prispevkov: 89 Kraj: povsod me je dost :D (črnuče)
|
vso srečo pri okrevanju  _________________ beep!!! beep!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jazbec |
Objavljeno: Čet Mar 15, 2007 8:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

|
Roadrunner je napisal/a: | vso srečo pri okrevanju  | ..kokr tolk že okrevan... sneg itak šele pride, tko da nism kej dost zamudu  _________________ www.jazbec.eu
Ne me sili na smučke, ker sem trmast! Ko bom star vam bom že pokazal kako smo smučali nekoč!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
janmarin |
Objavljeno: Čet Mar 15, 2007 10:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Nov 2006 18:53 Prispevkov: 61 Kraj: Libeliče
|
Moj padec se je končal dokaj srečno;
Na Poseki v Ravnah so delavci bili (in so še) vedno pozorni da ja ne bi kdo zapeljal za nalašč iz proge v gozd. Seveda smo s prijatelji našli lepo gozdno potko daleč od oči delavcev in smo se seveda vedno vozili po njej. Nisem si pa mislil, da bo to moja zadnja vožnja po tej potki usodna za moje smuči in skoraj tudi za zapestje; ko smo se peljali (jaz v ozadju) smo naleteli na velike grbine. Začelo me je metati in izgubil sem nadzor nad smučmi. Takrat sem vedel da me čaka padec, zato sem se pripravil, a prepozno. Vrglo me je iz potke v zrak in kakšne 3 metre sem letel po zraku, dokler nisem z levico udaril ob drevo. Takrat me je še obrnilo in po trebuho sem se speljal po bregu. Smučke, ki so se mi ob poletu odpele s pancerjev so zletele v drugo drevo. Ena na žalost tako, da je dobila pol centimetra širok in dva milimetra globok ris po vsej dolžini smučke. Sam sem se ustavil kakšne 20m po katastrofalni grbini. V zapestju me je bolelo in bolečine nisem mogel kar tako skriti. Še najhuje pa je bilo to, da me prijatelji niso videli in so odšli naprej. In ker sem čakal tam v snegu, so kmalu za mano pripeljali pravi "razbojniki". Še sreča, da so me videli, drugače bi se vse nagnilo v še hujše poškodbe. Na srečo pa se me spravili na noge in ker me je bolela le levica sem se s poškodovanimi smučkami lahko za silo odpeljal v dolino. Zaradi težav, ki bi si jih lahko nakopal z delavci, nisem šel po prvo pomoč; sem pa končal s smuko z mojimi prijatelji in odšli smo do avtomobila, kjer me je pregledala prijateljeva mama. Na srečo le natrgana mišica v zapestju. Malo ledu in kakšen teden okrevanja.
Naj tudi jaz potrkam po lesu, ker še nisem imel hujše poškodbe kjerkoli in kadarkoli.  _________________ Letošnja sezona: 5 dni na smučeh
3X Poseka
2X Koralpe
S Koralpami najbrž zaklučujem to sezono
www.snemanja.mojforum.si
Oglejte si (po možnosti celo prijavite)
www.skie.mojforum.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jazbec |
Objavljeno: Tor Mar 27, 2007 5:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

|
Roadrunner je napisal/a: | vso srečo pri okrevanju  |
..smo že nazaj .....in sezona še ni končana  _________________ www.jazbec.eu
Ne me sili na smučke, ker sem trmast! Ko bom star vam bom že pokazal kako smo smučali nekoč!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
doppelmayr |
Objavljeno: Pet Apr 13, 2007 9:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Tor Apr 2007 13:36 Prispevkov: 561 Kraj: Maribor
|
Moja najhujša nesreča je bila no cojzarici ko se je v mene ena ženska zabila _________________ Sezona 2009/10: 12xMB Pohorje 3xKope
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dverbnik |
Objavljeno: Sre Maj 30, 2007 8:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Serviser

Pridružen/-a: Sre Avg 2005 18:40 Prispevkov: 335
|
Ja moja najljubša nesreča na smučišču je bila ko sem eno deklici matral v gondoli za krvavec. Še stara gondola in tudi stara dobra deklica ali pa da rečemo -- dobri srari- TISTI ČASI ,ko so ble vse za111111111 _________________ 041/311769 Dare |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|