Avtor |
Sporočilo
|
stjepko |
Objavljeno: Sob Jan 29, 2011 5:49 pm Naslov sporočila: Mnenje o smučeh Fischer RC4 RTUNE World Cup SC |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pon Jan 2011 18:21 Prispevkov: 4 Kraj: Prevalje
|
Lep pozdrav!
Kupil sem rabljene smuči zgoraj omenjenega model, zanima me vaše splošno mnenje o teh smučeh..ker nisem ravno velik poznavalec smuči.
Zraven pa prilagam fotografijo.
 _________________ _________________________________________
2010/2011
3x Črna na Kor.
1x Ivarčko-Ošven
1x Poseka
2x Rimski Vrelec |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kotulc |
Objavljeno: Sob Jan 29, 2011 7:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 13:46 Prispevkov: 886
|
Moje mnenje: trda smuča, za ledene proge OK pri malo mehkejših progah pa lahko imaš težave. In neprimerljiva z novo Elan SLX waveflex - sem pred kratkim zaporedno testiral obe smuči in se mi zdi Elanka neprimerno boljša v vseh lastnostih (tudi na trdih podlagah), hkrati pa je Elanko dosti lažje postavit na kant (kar se še posebej pozna na mehkejših progah). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
JeZn |
Objavljeno: Sob Jan 29, 2011 7:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 18:24 Prispevkov: 76
|
Na mehkejši progi pa res ni nobene težko dat na kanto... _________________ Nordica Dobermann Spitfire EDT XBI CT | Lange RS | Leki | Boeri | Swans | Hestra | Dainese |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kotulc |
Objavljeno: Sob Jan 29, 2011 7:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 13:46 Prispevkov: 886
|
V mislih sem imel mehke južne proge, kjer je z zelo trdimi smučami lahko problem, saj enostavno ne moreš toliko pristisnit, da bi normalno upognil smučo.
To, da se omenjena smuča ne obnese najbolje v južnem snegu sem slišal tudi od uporabnikov te smuča, pa tudi sam sem imel tak občutek, če jih primerjam z mojimi SLX, ki jih je bistveno lažje upogniti (so mehkjše) - pa kljub temu vsaj enako stabilne na trdi podlagi in pri visokih hitrostih. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pj |
Objavljeno: Sob Jan 29, 2011 9:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43 Prispevkov: 761 Kraj: Malo tu, malo tam
|
kotulc je napisal/a: | (so mehkjše) - pa kljub temu vsaj enako stabilne na trdi podlagi in pri visokih hitrostih. |
In upam, da ti je jasno, da to dvoje niti teoreticno, kaj sele prakticno, ne gre skupaj.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DeX |
Objavljeno: Sre Feb 02, 2011 2:03 am Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Jan 2009 16:50 Prispevkov: 211
|
Načeloma to res nikakor ne more it skup. Ampak če je verjeti Elanu, je to teoretično deloma možno.. Njihov waveflex naj bi v primerjavi s konkurenco imel ravno to prednost, da je vzdolžna upogibnost smučke manj toga, oziroma je smučka bolj mehka in upogljiva, medtem ko je ohranjena zelo velika torzijska stabilnost (valovčki naj bi torzijsko smučko še utrdili), ki je veliko bolj pomembna na trdi podlagi in ledu...
Tako nekako je v teoriji
Nekih velikih pratičnih izkušenj z Elanom pa nimam, tako da ne bom nič pameten ali je res tako ali ne  _________________ Powered by Elan SLX Waveflex Fusion, Elan GSX Waveflex Fusion, Elan 82XTI Amphibio, Fischer Worldcup SL & Fischer Worldcup GS Masters |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Rudi |
Objavljeno: Čet Feb 03, 2011 2:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Čet Avg 2006 10:19 Prispevkov: 82 Kraj: MB
|
DeX imaš prav. Bistvo waveflex-a je ravno v tem, da dosega lažjo upogljivost smuči in večjo vzvojno trdnost.
Še video, če koga zanima:
http://www.youtube.com/watch?v=b5M4vDRpYsg _________________ In the Edge we trust ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|