Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Mnenje o smučeh Fischer RC4 RTUNE World Cup SC

Objavi novo temo  Odgovori na to temo
 Mnenje o smučeh Fischer RC4 RTUNE World Cup SC « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
stjepko
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 29, 2011 5:49 pm    Naslov sporočila: Mnenje o smučeh Fischer RC4 RTUNE World Cup SC Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pon Jan 2011 18:21
Kraj: Prevalje

Lep pozdrav!

Kupil sem rabljene smuči zgoraj omenjenega model, zanima me vaše splošno mnenje o teh smučeh..ker nisem ravno velik poznavalec smuči.
Zraven pa prilagam fotografijo.

1x Ivarčko-Ošven
1x Poseka
2x Rimski Vrelec
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kotulc
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 29, 2011 7:01 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 13:46

Moje mnenje: trda smuča, za ledene proge OK pri malo mehkejših progah pa lahko imaš težave. In neprimerljiva z novo Elan SLX waveflex - sem pred kratkim zaporedno testiral obe smuči in se mi zdi Elanka neprimerno boljša v vseh lastnostih (tudi na trdih podlagah), hkrati pa je Elanko dosti lažje postavit na kant (kar se še posebej pozna na mehkejših progah).
Nazaj na vrh
JeZn
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 29, 2011 7:25 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 18:24

Na mehkejši progi pa res ni nobene težko dat na kanto...
kotulc
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 29, 2011 7:49 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 13:46

V mislih sem imel mehke južne proge, kjer je z zelo trdimi smučami lahko problem, saj enostavno ne moreš toliko pristisnit, da bi normalno upognil smučo.
To, da se omenjena smuča ne obnese najbolje v južnem snegu sem slišal tudi od uporabnikov te smuča, pa tudi sam sem imel tak občutek, če jih primerjam z mojimi SLX, ki jih je bistveno lažje upogniti (so mehkjše) - pa kljub temu vsaj enako stabilne na trdi podlagi in pri visokih hitrostih.
Nazaj na vrh
pj
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 29, 2011 9:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43
Kraj: Malo tu, malo tam

kotulc je napisal/a:
(so mehkjše) - pa kljub temu vsaj enako stabilne na trdi podlagi in pri visokih hitrostih.

In upam, da ti je jasno, da to dvoje niti teoreticno, kaj sele prakticno, ne gre skupaj.
Nazaj na vrh
DeX
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 02, 2011 2:03 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Jan 2009 16:50

Načeloma to res nikakor ne more it skup. Ampak če je verjeti Elanu, je to teoretično deloma možno.. Njihov waveflex naj bi v primerjavi s konkurenco imel ravno to prednost, da je vzdolžna upogibnost smučke manj toga, oziroma je smučka bolj mehka in upogljiva, medtem ko je ohranjena zelo velika torzijska stabilnost (valovčki naj bi torzijsko smučko še utrdili), ki je veliko bolj pomembna na trdi podlagi in ledu...

Tako nekako je v teoriji

Nekih velikih pratičnih izkušenj z Elanom pa nimam, tako da ne bom nič pameten ali je res tako ali ne