|
velik problem izbire smuči |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
peky08 |
Objavljeno: Sre Jan 12, 2011 1:10 am Naslov sporočila: velik problem izbire smuči |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Jan 2011 22:34 Prispevkov: 41
|
Pozdravljeni
Prosim vas za vaše predloge za nakup smuči! Imam velik problem, ker se ne obremenjujem tako s firmo smuči in zato imam veliiiiiiiiiko oz. preveliko izbiro in vas prosim za vaše predloge.
Drugače sem velik 174, imam 90kg in moja stopnja smučanja je učitelj 1in rad vozim ožji hodnik in kr hitro.
Bolj resno sem začel smučat zadnja 4 leta in sem zdaj imel smučka elan magfire fusion 6. Smučka sicer odlična, ampak se je moje znanje izboljšalo in mi je smučka prešvoh. Morem pa povedat, da nisem imel možnosti nikjer še stestirat kakšnih drugih smuči.
Predlagajte mi letošnje modele, ker mislim smuči kupit naslednjo zimo(takrat bojo cenejše)
Prosim vas za pomoč. Firma smuči ni problem(elan, rosignol, salomon, volkl, nordica,.......)
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
peky08 |
Objavljeno: Sre Jan 12, 2011 11:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
Kje ste mojstri, da mi pomagate?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
_nyc_ |
Objavljeno: Čet Jan 13, 2011 12:14 am Naslov sporočila: |
|
|
 Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Nov 2007 0:48 Prispevkov: 351 Kraj: kranj
|
če imaš rad hitre zavoje, in kratke, kakšna speedwave ali slalomco, ta vikend, 15.1 imaš na krvavcu rossignol in fida test smuči.
Lp _________________ sezona 07/08: Krvavec 69x
sezona 08/09: Krvavec 70x. Stari Vrh 2x
sezona 09/10: Krvavec 56x. Stari Vrh 1x
sezona 10/11: Molltal 2x. Krvavec 64x. Kranjska gora 4x
sezona 11/12: kaprun 2x, Krvavec 79x
12/13: Krvavec 110x, Rogla 1x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
peky08 |
Objavljeno: Čet Jan 13, 2011 12:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
_nyc_ je napisal/a: | če imaš rad hitre zavoje, in kratke, kakšna speedwave ali slalomco, ta vikend, 15.1 imaš na krvavcu rossignol in fida test smuči.
Lp |
Hvala. Jeb...., pa glih ta vikend, ko ne morem it!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kumr |
Objavljeno: Čet Jan 13, 2011 1:03 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Nov 2010 12:43 Prispevkov: 55 Kraj: stari trg
|
tudi sam imam problem..do sedaj sem vozil Head c105 smučko..vendar je postala premehka:S..rad bi malo bolj trdo smučko..odločam se za Elan WF 12.Velik sem 173 in teža 78kg..katero višino smuči izberem..zdaj imam smuči 163cm..ampk bi rad malo krajše..imam raje bolj slalom vožnjo..kratki ampak hitri zavoji..Bo WF posrbela za to?..Lp _________________ Powered by Elan SLX fis WC! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s1 |
Objavljeno: Čet Jan 13, 2011 1:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Feb 2010 15:58 Prispevkov: 187 Kraj: Gorenjska
|
ja izberi kere kol slalomke, malo probaj, ker res niso čist vse enake...
Preverjeno...Probaj Head isl, Blizzard slr, Fischer WC SC, Elan Slx...vse so dobre. Višina pa ene 15 cm manj, kot si velik, pa je taman...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
peky08 |
Objavljeno: Pet Jan 14, 2011 6:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
Spet jaz
Zdaj sem malo pogledal ponudbo raznih proizvajalcev in sem naredil en širok izbor(v prihodnje ga bom skrčil). Pa me zanima, če mi lahko kdo razporedi smuče v recimo 3 razrede(odvisno od znanja smučarja in trdote smuči).
Aja pa še to. Pri elanu, nekako vidimo s številko koliko je smučka trda, pri ostalih pa tega ni. Zanima me kako so trde ostale smuči, razen elana in pa koliko je elan race SL trša(če je) od WF13?
P.S.: Upam, da si bo kdo vzel 5 minut časa in razporedil smuči in mogoče še zraven napisal svoje mnenje katere smuči mi priporoča glede na moje lastnosti.
HVALA v naprej.
Smuči pa so: Salomon 24hours in 3v race, Fischer progresor 10+, Stockli SL in SC, Nordica speedmachine mach3 in doberman spitfire pro, Rossignol 9SL wc ti 8SL, Fida laser gold, Elan race SL, wf13, wf14 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejg |
Objavljeno: Pet Jan 14, 2011 6:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jan 2006 0:46 Prispevkov: 39 Kraj: ljubljana
|
Da boš lažje skrčil izbor si moraš določiti 2 stvari.Pojdi si sposodit enkrat na smučišču smuči da boš probal razliko med slalomko in allround smučo oz. med radijem 12m in 15m.Potem pa če je znanje dobro je treba še kondicijo pogledat oz. kaj pričakuješ od smučanja.Če si dobro pripravljen in želiš smučati agresivno vzemi tršo če ne pa mehkejšo varianto.So pa smuči ki si jih naštel v prvih dveh razredih po trdoti oz. po znanju in slalomke/allround. Smuči ki si naštel so vse dobre in če nisi nevem kakšen ekspert ponavadi med različnimi firmami istega tipa smuči niti ne ločiš.Velikokrat odloči kje lahko dobiš ceneje kakšen model. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s1 |
Objavljeno: Pet Jan 14, 2011 7:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Feb 2010 15:58 Prispevkov: 187 Kraj: Gorenjska
|
Fischerpo...kje pa si?? Tlele so šele nametal vse v en koš, pol si pa mene zezal v forumu od elank
Zdaj pa zares, skupaj si dal dvoživke pa slalomke, pa mehke pa trde??
Res moraš bolj zožat kriterij...
Jest bi med dvoživkami Stoeckli SC , med slalomkami pa Stoecki SL ali Fida laser gold pa dodajam seveda Head isl, ki jih nimaš na seznamu
Itak bo pa Fischerpro iz sun citya kej povedal, razen če ni šel nabirat regrat  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ales66 |
Objavljeno: Pet Jan 14, 2011 8:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sob Feb 2010 14:23 Prispevkov: 9 Kraj: LJ
|
peky08 predlagam, da obiščeš najprej nekaj spletnih strani proizvajalcev. Večina ima "ski selektor". Elan, Fischer in Nordica vem, da imajo. Potem pa, ko boš dobil pregled nad različnimi modeli pa malo spremljaj kdaj so na kakšnem smučišču testiranja in pojdi tja. O terminu testov dobiš info na tem forumu ali pa na spletnih straneh samih smučišč. Elan je imel en tak test decembra na Starem vrhu in so imeli res pestro izbiro za test. _________________ Sezona 2009/2010: 10x
Sezona 2010/2011: 3x Stari vrh, 1x Cerkkno |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dejan_007 |
Objavljeno: Pet Jan 14, 2011 9:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Dec 2009 12:12 Prispevkov: 41
|
Najbolje je smučke sprobat. Enemu pašejo Elanke drugemu Fischer tretjemu Atomic itd. Smuči moraš probat. Na krvavcu ima strel izposojo smuči in lahko vsako uro zamenjaš dilce. Ima nove modele dobro nabrušene in namazane. Pač daš 20E in lahko cel dan probavaš. Jaz sem izbral Fischer RACE sl. Zame super smučka, ker je dobro vodljiva ter te ne izmuči. So pa elaknke WF 12 tudi ok smučke. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
peky08 |
Objavljeno: Pet Jan 14, 2011 9:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
Hvala do zdaj. Eni me grajate, češ, da sem vse skupaj nametal, ja, saj vem, da so ene slalomke in druge allround, v glavi imam tudi nek izbor, ampak je to vse skupaj nič, ker še res nisem imel priložnosti nobene smučke probat na testu! Sam vem samo za test na rogli 1x marca za druge teste pa ne vem kdaj bodo kaj. Saj drugače, če bi imel kak datum testa smuči in po možnosti na smučišču na štajerskem, bi šel na test!
Ve kdo kakšne konkretne datume in kje??? Aja, kje pa na tem forumu so informacije o testih smuči?
Še 1x pravim, vem da sem vse na kup zmetal, zato pa sem hotel, da mi pomagate jih malo razvrstit po segmentih in potem po trdoti recimo. Ne vem namreč kako trde so smuči od salomona ali rosignola itd zato sem vas prosil za pomoč.
Prosil bi še za odgovor o trdoti med Elan SL in WF13?
Drugače pa tako kot sem že napisal, rad se peljem agresivno, hitro, ožji hodnik, ampak tudi kdaj podaljšam zavoje. Glede na moje kg rabim malo tršo smučko po mojem, znanje je dobro, moja pripravljenost je pa tudi kr na nivoju. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
peky08 |
Objavljeno: Pet Jan 14, 2011 9:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
Dejan_007 je napisal/a: | Najbolje je smučke sprobat. Enemu pašejo Elanke drugemu Fischer tretjemu Atomic itd. Smuči moraš probat. Na krvavcu ima strel izposojo smuči in lahko vsako uro zamenjaš dilce. Ima nove modele dobro nabrušene in namazane. Pač daš 20E in lahko cel dan probavaš. Jaz sem izbral Fischer RACE sl. Zame super smučka, ker je dobro vodljiva ter te ne izmuči. So pa elaknke WF 12 tudi ok smučke. |
Hvala za ta info. Trgovino ima na vrhu na smučišču? Hmm, to je odlična informacija, če me kdaj še pot zanese na Krvavec.
Aha, sem našel za Strela na Krvavcu. Ma 15 za pol dneva za isposojo smuči,no to bom pa 1x izkoristil! Bo treba it malo na izlet, ampak še boljše pa, če bo kak test tak direkt na smučišču, ker ti potem tam oni tipi še kaj povejo zraven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
peky08 |
Objavljeno: Tor Jan 18, 2011 9:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
peky08 je napisal/a: | Hvala do zdaj. Eni me grajate, češ, da sem vse skupaj nametal, ja, saj vem, da so ene slalomke in druge allround, v glavi imam tudi nek izbor, ampak je to vse skupaj nič, ker še res nisem imel priložnosti nobene smučke probat na testu! Sam vem samo za test na rogli 1x marca za druge teste pa ne vem kdaj bodo kaj. Saj drugače, če bi imel kak datum testa smuči in po možnosti na smučišču na štajerskem, bi šel na test!
Ve kdo kakšne konkretne datume in kje??? Aja, kje pa na tem forumu so informacije o testih smuči?
Še 1x pravim, vem da sem vse na kup zmetal, zato pa sem hotel, da mi pomagate jih malo razvrstit po segmentih in potem po trdoti recimo. Ne vem namreč kako trde so smuči od salomona ali rosignola itd zato sem vas prosil za pomoč.
Prosil bi še za odgovor o trdoti med Elan SL in WF13?
Drugače pa tako kot sem že napisal, rad se peljem agresivno, hitro, ožji hodnik, ampak tudi kdaj podaljšam zavoje. Glede na moje kg rabim malo tršo smučko po mojem, znanje je dobro, moja pripravljenost je pa tudi kr na nivoju. |
???? Mi bo kdo odgovoril kaj na vprašanja? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
junche |
Objavljeno: Tor Jan 18, 2011 9:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 22:06 Prispevkov: 509
|
Citiram: | Hvala za ta info. Trgovino ima na vrhu na smučišču? Hmm, to je odlična informacija, če me kdaj še pot zanese na Krvavec.
Aha, sem našel za Strela na Krvavcu. Ma 15 za pol dneva za isposojo smuči,no to bom pa 1x izkoristil! Bo treba it malo na izlet, ampak še boljše pa, če bo kak test tak direkt na smučišču, ker ti potem tam oni tipi še kaj povejo zraven. | Ne povedo glih velik zraven, kar bi ti bilo v korist. je pa cenej. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|