Avtor |
Sporočilo
|
__Ziga__ |
Objavljeno: Pet Nov 26, 2010 6:04 pm Naslov sporočila: Ski-karta La Grave+ Galaxie |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pon Avg 2010 10:18 Prispevkov: 361
|
Lep pozdrav.
Mene pa zanima, če obstaja na netu kje kakšna karta smučišča (ski map) La Grave?
Sicer nism Francoz oz ne znam francosko, vendar žal je ne najdem.
Pol me pa še zanima, če kdo mogoče ve, glede karte Galaxie-ali sta smučišči Montegenevre in Sestriere eno smučišče ali v bistvu 2 smučišči? Vem da sta povezani, vendar me zanima zaradi te karte Galaxie ali lahko tam smučaš skupaj samo 1x ali lahko v vsakem od teh dveh centrov po 1x.
Hvala  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Griha |
Objavljeno: Pet Nov 26, 2010 6:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Nov 2010 17:04 Prispevkov: 23
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
__Ziga__ |
Objavljeno: Pet Nov 26, 2010 8:20 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
To sm tud jst najdu......sam a to je vse? Jst sm nek prebral 250 km prog.
Klele pa zgleda bl mal...pa vse neki bl za freeride  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
junche |
Objavljeno: Pet Nov 26, 2010 8:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Čet Feb 2009 22:06 Prispevkov: 509
|
__Ziga__ je napisal/a: |
To sm tud jst najdu......sam a to je vse? Jst sm nek prebral 250 km prog.
Klele pa zgleda bl mal...pa vse neki bl za freeride  |
Ja 250km z les2alps skupaj. lagrav so 3 žicnice katere te potegnejo na cca 3000m potem pa hropeš kako uro peš da prideš v sistem les deux alps. Večina jih gre v Lagrave ker je famozen, ampak več kot en dan nimaš kaj počet tam.
glede Sestriera pa http://en.wikipedia.org/wiki/Via_Lattea
Medtem ko je Claviere-Montgen?vre prav fino smučišče me je Sestriere hudo razočaral glede na pričakovanja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
__Ziga__ |
Objavljeno: Sob Nov 27, 2010 11:13 am Naslov sporočila: |
|
|

|
No sej zato me zanima, ker januarja gremo v Puy Saint Vincent pa nameravam 2 dni smučat tam (doma) ostale 4 dni -seveda odvisno od vremena pa na drugič smučiščih (skipass Galaxie), vsak dan seveda na drugem smučišču.
Zato me zanimajo predvsem izkušnje kam se splača iti, ker dobivam različna mnenja. Trenutno kaže na Serre Chevalier, Montgenevre, Les 2 Alpes, za zadnjega pa še mal kolebam..... Tko da predlogi z utemeljitvami kam-priporočeni.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
junche |
Objavljeno: Sob Nov 27, 2010 11:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

|
potem lahko laGrave mirne duše spustiš , so pa smučišča dovolj velika za dva dni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
k.r.e.g.l |
Objavljeno: Pon Jan 24, 2011 8:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Okt 2010 20:07 Prispevkov: 31 Kraj: Slovenj Gradec
|
pojdi obvezno v Le deux Alpes, Alpe 2 Huez, Serre Chevaliere, Montgenevre in Sestriere se šteje skupaj kot 1x vstop s tvojo karto (obvezno mej zraven račun za karto, ker drugače ti je ne bodo hotli zamenjat!!!), ti pa predlagam, da si izberi ali Mongenevre ali Sestriere. Skupaj je to huda varianta. Če startaš na Montgenevru boš potreboval veliko časa, da boš prismučal do Sestriera (samo po plavi progi, druge variante ni). Zato je bolje, da če imaš namen smučat v Sestrieru, da se zapelješ čez prelaz Montgenvre v Italijo v dolino in tam začneš smuko do Sestriera. _________________ 10/11: 42x
Moelltal 5x,Heiligenblut 2x,Peca: 3x,Gerlitzen 4x,Nassfeld 2x,Kope 15x,Turracher Hohe 2x,Rogla 1x,Puy st.Vincenc 3x,Les deux Alpes 1x,Alpe d'Huez 1x,Serre Chevaliere 1x,Koralpe 1x,Katschberg 1x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Amater:) |
Objavljeno: Pon Jan 24, 2011 8:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 22:01 Prispevkov: 487
|
k.r.e.g.l je napisal/a: | pojdi obvezno v Le deux Alpes, Alpe 2 Huez, Serre Chevaliere, Montgenevre in Sestriere se šteje skupaj kot 1x vstop s tvojo karto (obvezno mej zraven račun za karto, ker drugače ti je ne bodo hotli zamenjat!!!), |
+ en osebni dokument...  _________________ 10/11: 21x
11/12: 16x
12/13: 13x
13/14: 12x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
juremihamojca |
Objavljeno: Pon Jan 24, 2011 9:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Dec 2008 14:19 Prispevkov: 128
|
Amater:) je napisal/a: | k.r.e.g.l je napisal/a: | pojdi obvezno v Le deux Alpes, Alpe 2 Huez, Serre Chevaliere, Montgenevre in Sestriere se šteje skupaj kot 1x vstop s tvojo karto (obvezno mej zraven račun za karto, ker drugače ti je ne bodo hotli zamenjat!!!), |
+ en osebni dokument...  |
Osebni dokument je brezpredmeten, brez njega itak ne smeš po svetu hodit. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Leopold |
Objavljeno: Pon Jan 24, 2011 9:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 12:28 Prispevkov: 1216 Kraj: Mengeš
|
Iz Montgenevra v Sestrier in nazaj v enem dnevu je kar malo huda. Že Montgenevre + Claviere je super za en dan. _________________ Sezona 24/25: 5x Obertaurn, 4x Krvavec, 1x Vogel, Kranjska Gora, Pokljuka, Jezersko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Objavljeno: Pon Jan 24, 2011 9:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

|
juremihamojca je napisal/a: | Amater:) je napisal/a: | k.r.e.g.l je napisal/a: | pojdi obvezno v Le deux Alpes, Alpe 2 Huez, Serre Chevaliere, Montgenevre in Sestriere se šteje skupaj kot 1x vstop s tvojo karto (obvezno mej zraven račun za karto, ker drugače ti je ne bodo hotli zamenjat!!!), |
+ en osebni dokument...  |
Osebni dokument je brezpredmeten, brez njega itak ne smeš po svetu hodit. |
Ni brezpredmeten, ker brez njega ne dobiš karte. Tehnično gledano brez njega tudi v Sloveniji ne smeš ven iz bajte, pa dvomim da imamo vsi nonstop osebno/potni list pri sebi. _________________ 10/11: 21x
|
Nazaj na vrh |
|
 |
junche |
Objavljeno: Pon Jan 24, 2011 11:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

|
Leopold je napisal/a: | Iz Montgenevra v Sestrier in nazaj v enem dnevu je kar malo huda. Že Montgenevre + Claviere je super za en dan. |
Se kar strinjam , to konec koncev le niso vaška smučišča(razen laGrava). pa tudi pri vsej tej izbiri je sestrier vsaj meni precej antipatičen. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
__Ziga__ |
Objavljeno: Tor Jan 25, 2011 7:30 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
Hvala.
Prejšnji teden, ki smo ga preživeli s Puy-u, smo šli 2x smučali "doma", ostalo pa po enkrat v Les deux Alpes, Alpe de Huez, Serre Chevaliere, in potem skupaj Montgenevre/Sestriere. Osebnih dokumentov niso hoteli nikjer, glede smučišč Montgenevre/Sestriere pa lahko smučaš vsakega po en dan, v kolikor ne uporabiš povezave. Že na blagajni te vpraša ali boš smučal na obeh ali samo na enem. Če pa smučaš na obeh (torej s povezavo), lahko smučaš en dan.
Cel teden je bilo lepo jasno vreme skoraj da brez oblačka, na začetku zelo toplo, na koncu se je malo ohladilo. Pozitivno me je presenetil "domač" Puy, edino tiste tri nove 4-sedežnice bi bile lahko ta hitre oz.odklopne, ne pa čist "podrte" oz.počasne. Sneg in proge pa skoraj da najboljše.
Razočarala sta me malo Alpe de Huez in Sestriere, kje bilo po mojem mnenju skoraj da pol prog zaprtih. V slednjem so na polno delali umeten sneg. Najboljši razgled pa vsekakor v Alpe de Huez, ..., drugače pa nikjer nobene gužve oz.zelo prazno.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Leopold |
Objavljeno: Tor Jan 25, 2011 11:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 12:28 Prispevkov: 1216 Kraj: Mengeš
|
V Sestrieru je bilo svetovno prvenstvo invalidov, zato je bila zaprta smuk proga. Pa tudi dosti treningov je bilo... Moram še napisat poročilo . _________________ Sezona 24/25: 5x Obertaurn, 4x Krvavec, 1x Vogel, Kranjska Gora, Pokljuka, Jezersko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Objavljeno: Sre Jan 26, 2011 12:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

|
__Ziga__ je napisal/a: | Hvala.
Osebnih dokumentov niso hoteli nikjer, |
Ja, fino. Jaz namreč poznam primer, ko je človek prišel v Sestriere brez osebnega dokumenta in se je lahko samo obrnil... mogoče so pa spremenili politiko.  _________________ 10/11: 21x
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|