Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Mašina za brušenje

Objavi novo temo  Odgovori na to temo
 Mašina za brušenje « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
luis
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 22, 2010 11:39 pm    Naslov sporočila: Mašina za brušenje Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pon Nov 2010 23:33

Živjo
Najprej en lep pozdrav vsem skupaj, sem nov na vašem forumu.
Kupujem manjšo mašino za brušenje smuči. Slišal sem, da naj bi tekmovalci imeli s sabo na tekmah neko majhno različico mašine za brušenje drsne ploskve. Mogoče kdo ve, kdo take mašine proizvaja Reichmann, Wintersteiger, Montana,.? Še boljše mogoče kdo pozna koga ki bi jo bil pripravljen prodati, pogoj pa je da je čim manjša, ker sem omejen z prostorom, ter da deluje na 230v.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Windy
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 22, 2010 11:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Avg 2007 11:13
Kraj: Maribor

Iščeš mogoče kaj takega?
http://www.tesmasport.si/tri-maxx-alpin/3
luis
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 23, 2010 12:02 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Zivjo

Ne iščem mašino, za brušenje "rajs" v smučki, sepravi mašino, ki zbrusi drsno ploskev da odstrani "rajse"

Nekaj takega, samo veliko manjšo , baje obstajajo neke mini varjante, da jo tekmovalci lahko vozijo sabo v kombiju na tekme.

http://cgi.ebay.de/Wintersteiger-Reichamnn-Profi-1-Wie-Neu-/150520571569?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item230bb9a6b1
Nazaj na vrh
kux
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 23, 2010 12:30 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 0:31

Hm, ti boš večjo škodo naredil kot korist če boš sam praske in poškodbe brusil..dilo boš tanjšal..najprej moraš zalit poškodbe z posebno maso..šele nato pobrusiš kolikor je potrebno..s tem ko brusiš drsno ploskev, brusiš tudi spodnji del robnika..se pravi boš moral naredit tud tuning, za kar potrebuješ še ostalo orodje..ti imaš v mislih nekaj takega (zadni stroj spodaj na spletni strani)-> http://www.kt-technic.com/Schleifmaschinen.29.0.html
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
luis
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 23, 2010 12:38 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

kux je napisal/a:
Hm, ti boš večjo škodo naredil kot korist če boš sam praske in poškodbe brusil..dilo boš tanjšal..najprej moraš zalit poškodbe z posebno maso..šele nato pobrusiš kolikor je potrebno..s tem ko brusiš drsno ploskev, brusiš tudi spodnji del robnika..se pravi boš moral naredit tud tuning, za kar potrebuješ še ostalo orodje..ti imaš v mislih nekaj takega (zadni stroj spodaj na spletni strani)-> http://www.kt-technic.com/Schleifmaschinen.29.0.html

Bravo!! Točno to iščem!! Ja to mi jasno, da moram najprej zalit smučko
Kante bom pa po brušenju plošče, brusil ročno.
Hm zdaj sem opazil "Output 380 Volts, 50 Hz" Obstaja kaj takega samo da je 230V? 380 žal nimam. Drugače pa iščem točno tako mašino.
Nazaj na vrh
pj
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 23, 2010 10:23 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43
Kraj: Malo tu, malo tam

Ali lahko cisto tako za info vprasam zakaj za hudica bi zelel nekaj takega? Ce res rabis nekaj podobnega, potem je edina uporabna stvar nekaj, kar uporablja kamen ne pa brusni papir. S smirglom se mojih dil (ali pa dil tekmovalcev za katere sem skrbel) nisem se v zivljenju dodatknil (razen za xc, kjer pobrusis del na katerega pride kick wax) in verjemi, da s to masino naredis vec skode kot koristi.
Drugace pa tekmovalci ne vozijo tega s seboj Masine za stone grinding so prevelike in pretezke, da bi se prevazale s seboj. Poleg tega se pa rabijo krepko premalo, da bi se to splacalo voziti naokoli. Za povrh pa je vsaj za tekmovalne stvari vecina tega narejena na "malce" drugacnih masinah kot so Wintersteigerji, ki jih imajo na povprecnih servisih. Tisto kar tekmovalci vozijo s seboj, so masine za brusenje robnikov (recimo Trione). Ampak tisto je cisto druga stvar.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Stran 1 od 1

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Mašina za brušenje
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net