Avtor |
Sporočilo
|
nalacram |
Objavljeno: Sob Nov 20, 2010 9:28 am Naslov sporočila: Težave z platfusom |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sob Nov 2010 9:22 Prispevkov: 2
|
Pozdravljeni!
Imam težave z zunanjimi deli stopal pri smučanju. Pri nakupu pancerjev sem jih preizkusil ogromno po cca 20 min. Skoraj vsi so mi bli ok in to brez niti malo bolečini, kljub temu da sem skakal gor pa dol po trgovini. Za vsak slučaj sem še dodatno izbral najširše pancerje. Zdaj pa problem nastane tu...
Imam namreč platfus ali plosko stopalo. Ko pridem na smučišče mi noga ob določenih gibih začne kar precej peči (zunanja dela stopal, nekoli bolj v sprednjem predelu). Bolečine so kdaj res neznosne, da daljšo progo si praktično ne upam privoščiti, ko pridem na sedežnico in noge spustim dol iz naslonjala... neverjetno olajšanje. Preizkusil sem že z več vloški za v pacer.... malenkost pomaga... ampak ne dovolj. Težave so se mi pri smučanju začele pojaviti nekje po puberteti, ko se mi je ustavila rast stopala. Tako da pancerji niso krivi, saj sem jih preizkusil že ogromno...
Sedaj nevem več kaj napraviti, dodatno uširiti pancer?!?!?
Ima kdo kakšno idejo ?
SE ZAHVALJUJEM! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
d0m3n |
Objavljeno: Sob Nov 20, 2010 10:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 21:34 Prispevkov: 9
|
Si poskusil z mehkejšimi smučmi? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nalacram |
Objavljeno: Sob Nov 20, 2010 4:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sob Nov 2010 9:22 Prispevkov: 2
|
Ja poskusil sem use... z mehkejšimi še slabši...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rbreznik |
Objavljeno: Sob Nov 20, 2010 6:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Dec 2008 17:42 Prispevkov: 25 Kraj: Maribor
|
Kaj pa če manj zategneš zaponko v predelu narta? Meni pomaga, ko me peče peta. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tim |
Objavljeno: Sob Nov 20, 2010 6:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pet Jan 2007 22:49 Prispevkov: 799 Kraj: Birmingham, UK
|
Jaz imam tudi kar hud platfus, pa še nisem imel težav. Imam jih pa recimo pri teku.
Si poskusil dati v pancer podložek za stopala? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Age |
Objavljeno: Sob Nov 20, 2010 6:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2007 11:51 Prispevkov: 695 Kraj: Ljubljana
|
nalacram je napisal/a: |
Sedaj nevem več kaj napraviti, dodatno uširiti pancer?!?!?
|
Jaz bi na tvojem mestu šel širit pancer v predelu, kjer te boli. To danes dela kar nekaj servisov v Sloveniji. Problem širitve je v tem, da ti pancer širijo v toplem prostoru, smuča se pa zunaj na mrzlem, tako da je stvar treba vcasih ponoviti. Mehkejši pancerji sigurno niso rešitev, če dobro smučaš, z mehkimi nimaš pravega občutka v zavoju. Imaš še možnost izdelave vložka po tvojem stopalu/ nogi, pa izdelavo celega notranjega čevlja po meri (kar je drago 60,70 EUR).
Evo ti kontakt: Lojz(Koala) 041 791 888, pokliči ga, ti bo svetoval kar precej možnosti. Ima vse možne naprave za take primere.
Če ti ne odgovarja njegova lokacija (Ivančna Gorica), mislim da je še nekaj drugih, ki ti lahko tako pomagajo, jaz ne vem za njih, mi je pa Lojz pravil, da je nekaj takih,ki se ukvarjajo s tem v SLO.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
moby d*** |
Objavljeno: Sob Nov 20, 2010 11:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Nov 2009 18:50 Prispevkov: 18
|