Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Splošno o smučanju » Žičničarji ne bodo zmogli plačati kazni za kartelni dogovor

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 Žičničarji ne bodo zmogli plačati kazni za kartelni dogovor « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
dejvi
PrispevekObjavljeno: Čet Okt 21, 2010 12:54 pm    Naslov sporočila: Žičničarji ne bodo zmogli plačati kazni za kartelni dogovor Odgovori s citatom

Snemalec smučišč
Snemalec smučišč

Pridružen/-a: Sre Nov 2005 7:45
Prispevkov: 571


http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/zicnicarji-ne-bodo-zmogli-placati-kazni-za-dogovarjanje/242097

O tem smo že tudi sami nekaj razpravljali na tem forumu...
Človek sploh nima več besed, kaj naj si mislimo.
_________________
Video arhiv
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
boštl
PrispevekObjavljeno: Čet Okt 21, 2010 5:08 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Sep 2010 17:41
Prispevkov: 129


Kar se mene tiče,naj kar prec zaprejo štacuno,bo pa kak tuj investitor zadevo zagnal in izbolšal,pa verjetno nebo nič jamral, da ima izgubo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Čet Okt 21, 2010 5:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3454
Kraj: Maribor

Super, tak je prav! Dajmo jih za***at! Pa naj zaprejo! Tako nekako je slišati reakcije na portalu RTV SLO, bojim pa se da vsaj delno tudi v našem forumu. Za bruhat je stanje duha v tej naši kuri, res je pohvalno do bo šlo dva milijona neki paradržavni ustanovi namesto v investicije. Naj gre vse v maloro, samo da nekoga zašijejo! Včasih me je sram da sem Slovenec ...

Mimogrede, boštl: imeli smo po osamosvojitvi že dva tuja investitorja ki sta z velikimi besedami kupila slovenska smučišča (Golte in Kanin), pa sta se oba zelo neslavno tudi poslovila in štacuno spet prepustila domačinom. Samo v premislek ...
_________________
Sezona 2023/2024: 40 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, Osojščica, 2 x Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gost2
PrispevekObjavljeno: Čet Okt 21, 2010 5:31 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 17:45
Prispevkov: 678


http://www.delo.si/clanek/126093

Milijonska globa za kartelni dogovor žičničarjev
Šest slovenskih smučarskih središč v prvih odzivih zavrača ugotovitve UVK
Direktor urada za varstvo konkurence Jani Soršak ima trdne in nedvoumne dokaze o desetletnem dogovarjanju šestih slovenskih žičničarjev o cenah smučarskih vozovnic. Šest slovenskih smučarskih središč bo moralo plačati globe v skupni višini 800.000 evrov.

Blaž Račič, Miha Rubin, Marjana Hanc, Blaž Močnik, Brane Piano | čet, 21.10.2010 12:47
[natisni] | [pošlji] | A A
Kranjska Gora ? Šest slovenskih žičničarjev (RTC Krvavec, Unior Kovaška industrija, ATC Kanin Bovec, Hotel Cerkno, ŠC Pohorje in RTC Žičnice Kranjska Gora) se je po ugotovitvah urada za varstvo konkurence (UVK) deset let dogovarjalo o cenah smučarskih vozovnic, zato jim je izdalo globe v skupni višini 800.000 evrov, odgovorne osebe v teh podjetjih pa bodo skupaj morale plačati 120.000 evrov globe, je včeraj potrdil direktor urada Jani Soršak. ?Nad ugotovitvami in višino glob smo šokirani. Globe so tako visoke, da postavljajo v negotovost preživetje smučarskih centrov v Sloveniji, saj v nekaterih primerih presegajo letni prihodek, ki ga ti ustvarijo,? se je odzval Marjan Čuk, generalni sekretar Združenja slovenskih žičničarjev. Pred letom dni se je v postopku UVK znašlo šest slovenskih žičničarjev in združenje žičničarjev, maja letos pa je senat UVK odločil, da so omenjeni delovali kartelno pri določanju cen smučarskih vozovnic. Za takšno odločitev imamo močne in nedvoumne dokaze, je včeraj zatrdil Jani Soršak. Ko bodo dobili povratnice od žičničarskih podjetij, bodo dokumentacijo, predvidoma prihodnji teden, poslali tudi tožilstvu.

Višino globe so določili na podlagi podatkov o prodaji smučarskih vozovnic posameznega podjetja in je dosegla 5,5 odstotka te vrednosti. Gre za največji delež globe, ki so jih izrekli v primerih skupnega dogovarjanja podjetij za oblikovanje cen, je dejal Soršak in še poudaril, da so pri tem upoštevali tudi širše stanje v gospodarstvu. Konkretnih podatkov o višini globe za posamezna podjetja ni hotel predstaviti.

Za Marjana Čuka so globe nedopustne. ?Žičničarska dejavnost ni dobičkonosna. V tem času se večina žičničarjev bori za preživetje, ne za dobiček,? je zatrdil. Damjan Pintar, direktor Uniorjevega programa turizem in znamke Unitur, pod katero upravljajo tudi smučarska centra na Rogli in Krvavcu, je potrdil, da je njihova odvetniška pisarna prejela odločbo UVK, s katero pa se mu včeraj še ni uspelo seznaniti.
Kljub temu je Pintar dejal, da če gre morda za odločbo urada o morebitnem kartelnem dogovarjanju med žičničarji o cenah smučarskih vozovnic, bi lahko šlo za nesporazum. ?Trdim, da se o cenah vozovnic nismo dogovarjali. Smo pa imeli pogovore o skupni turistični smučarski vozovnici za vso Slovenijo po vzoru sosednjih Avstrije in Italije, ki bi bila veljavna na vseh slovenskih smučiščih,? je povedal Pintar.

Direktor RTC Krvavec Srečko Retuznik o odločbi in izrečeni globah včeraj ni vedel nič. ?Že dolgo je tega, kar so nas obtoževali usklajevanj in takrat smo bili ogorčeni. Če je to res, kar pravite, je to prava katastrofa. Slovenska smučarija, v kateri sem sam že 28 let, dobesedno leze po robu. Trdim, da se z drugimi podjetji nikoli nismo dogovarjali o cenah, vsak od nas se muči po svoje.?

V RTC žičnice Kranjska Gora so včeraj prejeli odločbo UVK, vendar je še ne komentirajo, je povedala Klavdija Gomboc . Na odločbo urada se bodo zagotovo pritožili. V Športnem centru (ŠC) Pohorje tiskovni predstavnik Matej Obu včeraj ni imel podatkov o globi, ki jih je doletela, direktor Drago Rataj pa ni bil dosegljiv. Ta je pred dnevi celoten postopek UVK označil kot popolnoma neupravičen.

Renata Bajt Kovač, direktorica Hotela Cerkno, ki upravlja Smučarski center Cerkno, je pojasnila le, da odločbe še nima in je ne more komentirati. Prokurist družbe ATC Kanin Robert Krkoč je potrdil prejem odločbe UVK, vendar je ni komentiral, ker še ni bil seznanjen z vsebino.

Jani Soršak pričakuje pritožbe na izdane odločbe, saj, kot je dejal, dosedanje izkušnje urada v zadnjih 12 letih kažejo, da so se na odločbe pritožili vsi tisti, ki so jim naložili plačilo globe.

Iz četrtkove tiskane izdaje Dela


http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/zicnicarji-ne-bodo-zmogli-placati-kazni-za-dogovarjanje/242097

"Žičničarji ne bodo zmogli plačati kazni za dogovarjanje"
Kazen naj bi znašala dva milijona evrov
21. oktober 2010 ob 11:39
Ljubljana - MMC RTV SLO/STA

Varuh konkurence je zaradi kartelnega dogovarjanja o cenah smučarskih vozovnic oglobil šest žičničarjev. V Združenju žičničarjev trdijo, da bodo nekateri razmišljali o zaprtju.

Generalni sekretar Združenja žičničarjev Slovenije Marjan Čuk je pojasnil, da bo skupna globa znašala okoli dva milijona evrov, ker se borijo za preživetje, pa bodo določeni smučarski centri razmišljali o prenehanju delovanja, saj kazni ni mogoče plačati, ker denarja ni.

Čuk je dejal, da so kaznovani zato, ker so dajali popuste, ne zato, ker bi kovali dodatne dobičke na račun cene vozovnic. Dodal je, da so se žičničarji dogovarjali le o enotni smučarski vozovnici za tekmovalce in trenerje, ki pa ni v komercialni prodaji. Kartelno dogovarjanje, kakršnega jih je obtožil urad za varstvo konkurence, je zavrnil in ugotovitve označil za konstrukt.

Cene dnevnih smučarskih vozovnic 2010/2011

Predprodaja Redna prodaja
Krvavec 26 evrov 29 evrov
Rogla 26 evrov 29 evrov
Pohorje 27 evrov 29,5 evra
Kr. Gora 26 evrov 29 evrov
Kanin 24 evrov še ni podatka
Cerkno 24 evrov 28 evrov

Žičničarji se bodo zoper odločbo urada pritožili, saj globe ni sposoben plačati nihče, saj denarja nimajo nikjer vzeti. Varuh konkurence je oglobil RTC Krvavec, Unior, ATC Kanin Bovec, Hotel Cerkno, ŠC Pohorje, RTC Žičnice Kranjska Gora pa tudi samo združenje, ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije. Po ugotovitvah urada je kartelno dogovarjanje trajalo deset let, ne izključujejo pa niti tega, da so se o cenah smučarskih vozovnic dogovarjali še dlje časa. Po nekaterih ocenah so morali smučarji plačevati tudi do četrtino dražje vozovnice, kot bi jih, če bi na trgu obstajala konkurenca.
A. Mu.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
boštl
PrispevekObjavljeno: Čet Okt 21, 2010 6:32 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Sep 2010 17:41
Prispevkov: 129


Zadeva,kakor razumem še ni dokončna,saj se bodo žičničarji pritožili,sploh pa morajo biti dokazi,saj sta tu dve plati.Pravim pa ,da če bo krivda dokazana,naj plačajo in poiščejo denar,seveda bi pa bilo bolj pametno vložit v posodobitve.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nikolaj
PrispevekObjavljeno: Čet Okt 21, 2010 7:14 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Feb 2007 17:09
Prispevkov: 133


1. Notarji, računovodje, računalničarji, pa še kdo, imajo svoje zbornice in priporočene cene. Očitno dogovorjene.
2. Če v Avstriji recimo na Bergfexu pogledaš smučišča (spisek), lahko že iz cene dnevne karte sklepaš na to, koliko in kakšne naprave imajo.

Torej, v Sloveniji je več kartelnih dogovorov, ki občutneje vplivajo na življenje Slovencev in v EU je očitno praksa, da imajo smučišča s podobno ponudbo podobno ceno (kar je po moje normalno).
UVK se dela norca, najprej iz Slovencev, potem iz teh, ki smučamo in nenazadnje in predvsem iz samega sebe.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
smitko
PrispevekObjavljeno: Čet Okt 21, 2010 9:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Mar 2006 10:11
Prispevkov: 235
Kraj: mb

[quote="miki"]Super, tak je prav! Dajmo jih za***at! Pa naj zaprejo! Tako nekako je slišati reakcije na portalu RTV SLO, bojim pa se da vsaj delno tudi v našem forumu. Za bruhat je stanje duha v tej naši kuri, res je pohvalno do bo šlo dva milijona neki paradržavni ustanovi namesto v investicije. Naj gre vse v maloro, samo da nekoga zašijejo! Včasih me je sram da sem Slovenec ...

Miki prav je tako ,zakoni se pišejo za vse enako,pa mi ti razloži kako so lahko prišli do enakih cen eni ponujajo več eni manj ,konkurence na žalost pri nas ni . 2 miljona bo pa šlo državni ustanovi-ne paradržavni, ki je to kazen določila in prav je tako,tudi mi ki delamo prekrške kazni plačujemo-torej naj jih plačajo tudi oni,je pa res škoda tega denarja za plačilo kazni se strinjam da bi bilo bolje naložiti v razvoj žičnic samo tega bi se gospodje morali prej zavedat,tudi jaz bi prej bremzal,če bi vedel da bom priletel v radar.pravljice poslušat da žičnice niso donosne zakaj jih pa potem upravljajo ne mi pravit
da so taki smučarski entuzijasti da za naroda blagor,žal bo pač dobička manj,pa verjami da jih tudi ta kazen ne bo streznila vsi bojo v 0,50 eura razlike,pa zopet bojo predragi za to kar ponujajo samo volk bo sit in koza cela,tega pa bi se lahko poslužili že prej če bi bili pametni,samo pohlep ne pozna meja
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
blajo
PrispevekObjavljeno: Čet Okt 21, 2010 9:55 pm    Naslov sporočila: kartel ... Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Jun 2006 23:54
Prispevkov: 213


eh ja ...

govor je o kartelu:

kartel kartél -a m (??) v kapitalistični ekonomiki združenje enakih ali sorodnih podjetij za dosego monopolnega položaja na tržišču: ustanoviti kartel / združevati se v kartele / mednarodni kartel / sladkorni, železarski kartel


UVK govori o kartelnem dogovarjanju - kako jim namerava to dokazati - ne vem ...

... če (!) so se res to šli, je kazen potrebna ...




lp, b
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
smitko
PrispevekObjavljeno: Čet Okt 21, 2010 10:05 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Mar 2006 10:11
Prispevkov: 235
Kraj: mb

če imajo vsi iste cene kaj je potem to kot kartelni dogovor ,razen če vsi ti direktorji hodijo k isti šlogarci,potem je pač ona kriva
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
blajo
PrispevekObjavljeno: Čet Okt 21, 2010 10:16 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Jun 2006 23:54
Prispevkov: 213


smitko je napisal/a:
če imajo vsi iste cene kaj je potem to kot kartelni dogovor ,razen če vsi ti direktorji hodijo k isti šlogarci,potem je pač ona kriva




eeee ...

... ne. Miki dobro gor izpostavlja tujce, ki so se že nasankali pri nas.
Kartele imamo - spomni se telekomunikacij v Sloveniji - ampak pri žičničarjih pa je morda vseeno malce za razmisliti ...

... kartel razumem kot dogovor, ki onemogoči kakršnokoli izbiro. Tega pri naštetih ne vidim - Ker obstajajo druga smučišča in druge cene (višje in nižje)

kakšno izbiro si imel / še imaš mimo Telekoma? (nekateri jo imamo, nekateri pa ne)

To da so na nekem področju praktično enake cene, še ne pomeni, da imamo kartel, in to da so na nekem področju cene produkt konkurenčnega klanja in nižanja tudi ne pomeni, da kartela ni.

Ne poznam odločbe UVKja. niti njihovega namena / cilja ...

... si pa težko predstavljam, da bomo sedaj uporabniki na boljšem, ker je UVK nekaj naredil ...


... kartel je bilo dogovarjanje elektrodistributerjev, in če se ne bi Pezdir aktiviral in jih zdrmal, bi nas pač strigli naprej. Enako velja za banke. Zanimivo, da tam pa ni toliko buke kot pri žičničarjih in bureku ...


... ampak to je samo moje mnenje ...

lp, b
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
smitko
PrispevekObjavljeno: Čet Okt 21, 2010 10:44 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Mar 2006 10:11
Prispevkov: 235
Kraj: mb

priznali ne bodo nikoli zmenjeno pa je bilo vsi štirje so se zmenili in to je to pohorci in kranjska gora je eno in isto,krvavec in rogla tudi,ostaja kanin in cerkno,primerljivih smučišč z njimi pa več ni v sloveniji,konkurence torej ni zato je to kartelni dogovor,ga pa najdemo še in še ,dela uvk ne bo zmanjkalo,jaz kot potrošnik pa bom zelo vesel čim večjih odkritij.
kar pa se tiče tujcev italjani na golteh ,francozi na kaninu prvi investitorji ,vendar z premalo znanja v slo biznisu -mazanje denarnic ne samo ležajev
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Marvin
PrispevekObjavljeno: Pet Okt 22, 2010 9:59 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sre Okt 2006 12:28
Prispevkov: 360


Naj bo kazen vzgojna: naj "grešnikom" naročijo, da morajo ta denar vložiti v nove naprave

Če so se res dogovarjali za cene, potem naj tudi nosijo posledice tega. Je pa res, da je UVK izjemno učinkovit pri "malih ribah" - lopato pa še vedno niso očistili. Ta dogovor smučiščem ni prinesel ne vem kakšnega dobička v primerjavi kaj je AC križ parim podjetjem.
_________________
...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gost2
PrispevekObjavljeno: Tor Okt 26, 2010 7:23 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 17:45
Prispevkov: 678


http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/kazen-za-zicnicarje-globa-ni-sorazmerna-skodi/242496

Kazen za žičničarje: "Globa ni sorazmerna škodi"
Kartelno dogovarjanje šestih žičnic
26. oktober 2010 ob 16:06
Ljubljana - MMC RTV SLO/STA/EPA

GZS opozarja, da je varuh konkurence žičničarje oglobil v najbolj neprimernem trenutku - tik pred začetkom sezone.
Zato bodo zaprosili za sodno varstvo.

Urad za varstvo konkurence je šest slovenskih žičničarjev oglobil za skupno 1,1 milijona evrov,
kazen pa je izrekel zaradi ugotovljenega kartelnega dogovarjanja.
Generalni direktor Gospodarske zbornice Slovenije Samo Hribar Milič je odločitev pospremil z besedami,
da so ugotovitve urada posredovali v najbolj neprimernem trenutku - tik pred smučarsko sezono,
nanašajo pa se na smučišča, ki so v zadnjih letih imela majhen prihodek ali celo izgubo.

'V tujini smučišča tudi tržijo skupaj'
Izpostavil je, da kazen ni sorazmerna s prihodki teh podjetji v preteklih letih,
ter da globa ni sorazmerna škodi, ki naj bi bila povzročena.
Sicer pa je poudaril tudi, da v tujini smučišča skupaj tržijo določene produkte.
"Poznamo ogromno smučišč, ki so med seboj povezana in med seboj v ponudbi sodelujejo s skupnimi produkti.
Brez skupnega trženja in skupne ponudbe ni prihodnosti," je dejal.
Ministrstvo za gospodarstvo je zato pozval, da zagotovi pravne okvire,
v katerih se bo lahko slovenski turizem tržil kot ena regija,
saj bomo samo tako konkurenčni.

Žičničarji: Naši dokazi so bili zavrženi
V Združenju slovenskih žičničarjev so ob tem dodali še, da so bili v samem postopku dokazi,
ki so jih predložili žičničarji, zavrženi, nekateri pa so bili izvzeti iz konteksta.
Takšen primer je po besedah predsednika združenja Aleša Uršiča Slovenska smučarska vozovnica,
ki je enotna za celo Slovenijo in je namenjena izključno tekmovalcem in trenerjem smučarskih klubov.

Vozovnice dražje ali ne?
Varuh konkurence je sicer odločbo o kartelnem dogovarjanju
družb RTC Krvavec, Unior Kovaška industrija, ATC Kanin Bovec,
Hotel Cerkno, ŠC Pohorje, RTC Žičnice Kranjska Gora in tudi proti združenju,
ki deluje v okviru GZS-ja, o cenah smučarskih vozovnic sprejel maja letos.
Kartelno dogovarjanje naj bi trajalo deset let, pri čemer pa ni izključeno,
da so se slovenski žičničarji o cenah smučarskih vozovnic dogovarjali dlje časa.

Po nekaterih ocenah so morali smučarji na slovenskih smučiščih zaradi tega dogovora
plačevati za četrtino dražje smučarske karte, kot bi jih, če bi na trgu obstajala konkurenca.
S tem se Hribar Milič sicer ne strinja, saj pravi, da so bile cene dnevnih
vozovnic za odrasle na slovenskih smučiščih v primerjavi s podobnimi
smučišči v sosednjih državah celo za 20 odstotkov nižje.

A. S.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matko8
PrispevekObjavljeno: Tor Okt 26, 2010 7:39 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Okt 2010 17:46
Prispevkov: 31


"gost2 " to da so cene na slovenskih smučiščih enake ali nižje kot na sosednjih približno istih se pa ne morem strinjati.
_________________
Matjaž
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Tor Okt 26, 2010 8:07 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34
Prispevkov: 3128


Turracher hohe, 14 naprav, 1 dnevna smučarska karta, za odraslega 38?
Nassfeld, nekoliko bolše smučišč, dnevna karta za odraslega 37?
Peca, 1 dnevna karta za odraslega 28? oz 27.50?
Osojščica, enodneva za odraslega 35.50?

20% cenejše? Se kdo strinja z menoj?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran 1, 2  Naslednja Stran 1 od 2

Kazalo po Smucisca.net forumu » Splošno o smučanju » Žičničarji ne bodo zmogli plačati kazni za kartelni dogovor
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB