Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Nove smuči

Objavi novo temo  Odgovori na to temo
 Nove smuči « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
lavigo
PrispevekObjavljeno: Ned Avg 01, 2010 7:58 am    Naslov sporočila: Nove smuči Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Avg 2010 7:20

Najprej lep pozdrav vsem skupaj.

Za to sezono si bom nabavil nove smuči in nove smučarske čevlje, sem pa v manjši dilemi.

Do sedaj sem smučal na Elanovih HCX smučkah ( rdeče ) in moram reči, da mi je super smučka za zmerno trd in gladek sneg. Če je pa podlaga trda in rebrasta, je pa smučka premehka, rob oz. smučka hitro izgubi stik s podlago. Sedaj pa me zanima naslednje. Ali je Elanova Race SL kaj bolj trda smučka ali bi bilo bolje, da vzamem RACE SLX? Enako dilemo imam pri Fischer smučki. Ali bi bilo bolje, da vzamem RC4 WORLD CUP SC PRO Flowflex ali je dovolj že RC4 RACE SC PRO?

Smučam nekje 15-20 dni na sezono po cca. 3 ure dnevno, rajši delam na smučki in se peljem na krajši razdalji, kot pa kar neki in drvim proti "cilju". Tehtam 88-90 kg, velik sem pa 187 cm. Prosim za pomoč pri izbiri omenjenih modelov smuči. Mislim, da tehniko carving kar obvladam.

Zanima pa me tudi index trdote pri čevljih. Glede na zgoraj opisane parametre mojega smučanja, katero trdoto naj izberem? Vem, da so razlike med temi indexi pri vsakem proizvajalcu, ampak okvirno, od do, pa mislim da se da oceniti. Sam razmišljam v smeri trdote od 95 do 110. Kaj pa vi misliti, kateri cifri se naj bolj približam? Za informacijo, Fischer-jev čevelj, ki ga gledam je index 95 ( Fischer SOMA Viron 95 2010 ), Tecnica pa index 110 ( Tecnica Dragon 110 Ultrafit 2010 )?

Zelo vesel bi bil za vsakršen odgovor in se vsem že vnaprej zahvaljujem za pomoč.

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
s1
PrispevekObjavljeno: Ned Avg 01, 2010 9:27 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Feb 2010 15:58
Kraj: Gorenjska

Če maš kondicijo kolkr tolk ok pol vzem SLX , sploh glede na težo. Sam moraš fejst delat , drgač pa SL , ista fora je pr Fischerju, k pa mislim, da je bl čudna dila...Jest prisegam na Head iSL...Trdota pa če se da nad 100, čevelj je treba dobr probat, ker so ful različni glede širine, pa višina narta ipd...

LP
Nazaj na vrh
lavigo
PrispevekObjavljeno: Ned Avg 01, 2010 7:09 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Avg 2010 7:20

s1 je napisal/a:
Če maš kondicijo kolkr tolk ok pol vzem SLX , sploh glede na težo. Sam moraš fejst delat , drgač pa SL , ista fora je pr Fischerju, k pa mislim, da je bl čudna dila...Jest prisegam na Head iSL...Trdota pa če se da nad 100, čevelj je treba dobr probat, ker so ful različni glede širine, pa višina narta ipd...

LP

A je SL kaj bolj trda kot stara HCX, ker HCX mi je absolutno premehka?
Nazaj na vrh
bobo
PrispevekObjavljeno: Ned Avg 01, 2010 10:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Čet Apr 2007 12:22

95% smučarjem s tvojo težo je SL dovolj. Približno enako velja tudi za HCX. To, da je nemirna med smučanjem, je lahko pa posledica precej drugih dejavnikov. In mehkoba (čeprav roko na srce nobena HCX ni ravno pretirano mehka, no...) ter "iztrošenost" dile nista nujno na prvem mestu
Če se problem pojavi le pri specifični podlagi, potem škripa pri tvojem znanju in ne v trdoti dile. Trša dila ne pomeni enostavnejšo vožnjo po ledu. Če je nemirnost odvisna od hitrosti in naklona, smo pa že bližje...
Kar se pancerjev tiče... Fajn jih je probat na snegu pred nakupom, a je to ponavadi problem. Kar pomeni, da jih kupiš na osnovi občutka v trgovini. Pri +30°C se čevelj lahko zdi udoben, mehek (včasih premehek?) in dobra izbira. Ko prideš na -20, ga pa ne upogneš več tako lahko... Potem je pa v igri še flex index, ki je zelo relativna zadeva. Odstopanja med proizvajalci so tudi tam do 50% - to pomeni, da je flex 100 pri eni firmi cca. enak kot flex 150 pri drugi firmi. Če torej gledaš 110, lahko to pri tecnici pomeni visoko rekreativen / nižji race model, pri kakšni drugi firmi pa vrh ponudbe, primeren le za tekmovalno uporabo. S ciframi si težko pomagaš tukaj... Če si smučar, ki se odloča med SL in SLX pa glej pancerje tam okrog 75%-80% maksimalnega, kar firma pancerjev ki jo kupuješ ponuja.
Nazaj na vrh
Sorty
PrispevekObjavljeno: Pon Avg 02, 2010 6:01 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sob Dec 2008 16:37

Sem 15kg lažji od tebe pa sem mel na nogi ta čevelj Viron 95..Nato pa še Progressor 100 (ki sem ga tudi kasneje kupil) Razlika je več svetlobnih let.Viron je klaso slabši čevelj in absolutno premehak za takšnega smučarja kot si ti..Svetujem ti da probaš nov model Progressor 110 ali pa celo 120..ne bo ti žal!
2009/2010: 20x
www.vikom.si

z GLAVO na glavo!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Stran 1 od 1

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Nove smuči
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu