Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Elan: Speedwave ali Magfire?

Objavi novo temo  Odgovori na to temo
 Elan: Speedwave ali Magfire? « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
rok2205
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 12, 2010 12:35 pm    Naslov sporočila: Elan: Speedwave ali Magfire? Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Jan 2010 12:30

Živjo. Kupujem smuči in se odločam speedwave12 in magfire 78 ti orange fusion.Iščem smučke z katerimi mi bo užitek smučati tudi ko proga ni najboljša in smuči ki niso preveč zahtevne
lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sernk
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 12, 2010 8:13 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Jan 2007 21:33
Kraj: Stanežiče

Če res želiš smučat ko proga ni najboljša, potem je najbolje magfire ker je allmountan smuča. Je dovolj široka pod čevljem da omogoča dober pristanek ko pskočiš čez kakšen kup, sicer je razlika med širino pod čevlejm samo 6mm ampak se pozna. Mogoče bo kdo rekel da govorim neumnosti, ampak smuče sem sprobal na ravno takem smučišču. In osebno mi je bolj pasal magfire
Robi
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 12, 2010 10:09 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Dec 2009 11:19

Magfire so pod čevljem široke 78 mm, kar je dokaj veliko. Večina smučarjev je navajena smuči do 70 mm, zadnje čase je res vedno več modelov s 70 ali 72 mm širine pod čevljem, a 78 mm je veliko. Zaradi tega smučko veliko težje spravimo iz enega na drugi robnik, je manj okretna, manj odzivna, nekateri bodo rekli da kar malo nerodna. Zaradi večjega volumna je tudi težja od Speedwave, kar se med smučanjem zagotovo pozna. Če večino smučaš na urejenih smučiščih, pa če tudi so slabo poteptana, boš veliko lažje in bolje smučal s SW. Če pa večkrat zaideš izven urejenih prog, v celca, potem pa pride v poštev Magfire. Če boš z Magfire vozil le po smučiščih, je ne boš izkoristil in ne boš zadovoljen.
Nazaj na vrh
ozi
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 13, 2010 8:41 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2010 20:36
Kraj: Ljubljana

odlično!
prav tako vprašanje sem hotel zastaviti sam.

imam pa še eno, nekoliko podrobnejše vprašanje.
razni "poznavalci" me svarijo, da v primeru izbire SW ne izberem 14, ker mi bo absolutno pretrda dilca. zanimajo me mnenja? recimo med 12 in 14?

moj oče, ki je zame eden najboljših smučarjev (vsaj kar jih poznam), pa je že kar v letih, je po dilcanju na magfire ostal brez besed - da je smučka zelo odzivna in da se po naših "naritih" smučiščih obese vrhunsko.

sam še nisem imel priložnosti testiranja pa tudi v nobeni izposojevalnici jih ne najdem.

bom pa, če bo vse po sreči v petek testiral SW 14.
hvala za mnenja.
Nazaj na vrh
bober
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 13, 2010 8:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Feb 2009 10:34

Evo nekaj terminov kjer boš zagotovo lahko stestiral kar ti poželi srce od elana

23.01.10 - Kranjska Gora, SLO
30.01.10 - Cerkno, SLO
30.01.10 - Katschberg, A
13.02.10 - Badklinekirchheim, A
6.03.10 - Višarje (Monte Lussari), I
Nazaj na vrh
rok2205
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 14, 2010 10:43 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Jan 2010 12:30

Kupil in včeraj na Krvavcu smučal z speedwave 12. Smuči so noro dobre. Prej sem imel elan sl in so bile prezahtevne zame.Speedwave so zakon, noga trpi manj, smuča je bojl stabilna in lažje je delat zavoje.
Amater:)
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 17, 2010 8:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 22:01

bober je napisal/a:
Evo nekaj terminov kjer boš zagotovo lahko stestiral kar ti poželi srce od elana

23.01.10 - Kranjska Gora, SLO
30.01.10 - Cerkno, SLO
30.01.10 - Katschberg, A
13.02.10 - Badklinekirchheim, A
6.03.10 - Višarje (Monte Lussari), I

Za Katschberg in BKK sta zamenjana datuma.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Stran 1 od 1

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Elan: Speedwave ali Magfire?
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net