Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Zillertal

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
 Zillertal « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 24, 2009 4:23 pm    Naslov sporočila: Zillertal Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Prispevkov: 2838
Kraj: Ljubljana

Prejšnji teden smo bili v Zillertalu. Ker o tej dolini še ni ene celovite predstavitve, bom napisal kaj več. Dolina združuje 3 srednjevelika smučišča: Zillertal arena ( Krimml, Gerloss...), za katero že obstaja samostojna tema, Mayrhofen (Mayrhofen, Finkenberg) in Hochfugen-Hochzillertal. Potem je tu še Tux in nekaj manjših smučišč (Eggalm, Ahorn, Gerlosstein, Spieljoch. Odličen zemljevid smučišč je tule:
http://ski3.intermaps.com/zillertal/index.asp?chn=zoom0&lang=en
Smučarske karte nad 3 dnevi veljajo za celo dolino.

Običajni dostop je čez Lienz, Mittersil in Gerlosspas. Tunelnini za Felbertaern (10 EUR) se je najbrž težko izogniti, za plačilo za Gerloss (7,5 EUR) pa obstaja več variant. Ena je nakup smučarske karte, druga neka gozdna cesta. V skrajnem primeru na povratku pokažete račun in dobite 3 EUR popusta. Možne so tudi poti čez Gstein (avtovlak), Flachau, Bischofshofen, ali po avtocesti čez Salzburg.

Tokrat sem smučal le na smučiščih Hochzillertal-Hochfuggen. Ker grem letos tja še enkrat, lahko pričakujete poročilo tudi iz drugh smučišč. Tule je shema smučišča:

http://ski3.intermaps.com/zillertal/index.asp?chn=zoom2&Reg=zmP2&Lang=de&Aktuell=Lifte

Smučišče je prijetno, razgibano, dovolj veliko za 2-3 dni, tudi če proga v dolino ni odprta.

Najboljši dostop je s kabinko iz Kaltenbacha, kjer velika garažna hiša priča, da zna biti na smučišču v sezoni tudi velika gneča.


Avstrijci so me zelo razočarali z varčevanjem s topovi. Pri -10 do -20 stopinjah so z izključenimi topovi čakali na boljše pogoje , čeprav je bilo ponekod na progah kamenje (resda bolj izjemoma), proga v dolino pa zaprta. Tale delujoči top je bil bolj izjema, popoldne pa so ga obrnili tako, de je sneg metal v glavnem na spodaj stoječe avtomobile.


Najdaljša proga (v dolino), ki je ena boljših prog, je bila zaprta (menda do 24.12.), čeprav je bilo snega za vikend dovolj, pa tudi smučarjev je bilo veliko. Na sliki proga sicer izgleda v redu, vendar so jo očitno namerno poteptali na tak način, da so bile na smučišču velike grude in jarki, da so tako onemogočili smuko. V spodnjem delu proge pa so pustili nekaj odsekov povsem nezasneženih.


Obe vzporedni kabinki sta vozili brez prekinitve, čeprav ni bilo ljudi niti za polovico. Toliko o ekologiji.

Tole je predel za začetnike. Dve relativno ozki progi s 6 vlečnicami, vmes pa švigajo še smučarji, ki so namenjeni na eno najbolj obljudenih sedežnic Sonnenjet. Tokrat je bila sicer proga prazna.


Pod vrhom Sonnenjeta, proga številka 5.


Če se ne motim je to pod Ofelerjochom. Široka proga, zelo primerna za rekreativce. Desno je vlečnica, čez njo še ena proga, levo pa ena stara sedežnica, ki po moje ne dela več. Sploh je na tem smučišču posejanih še kar nekaj starih naprav, ki so ostale po tem, ko so postavili nove. Nekatere očitno že dalj niso v funkciji, kar se vidi po grmovju na trasi vlečnice.


Tole je pa že Hochfugen, žičnica 8er Alm. Tale slika je nastala na drugače dokaj sončen dan, vendar je to smučišče v tem času in verjetno tudi januarja praktično cel dan v senci. Ta žičnica je najzanimivejši del Hochfugna. Ob njej je 5 lepih dolgih prog različnih težavnosti. Zgoraj je nekakšna kotajnasta planina, kjer je vlečnica za začetnike in ena dolga počasna sedežnica. V senci in blagem vetrcu pri -20 je to po Mikiju viseči zmrzovalnik.


Ponoči in zjutraj (19.12.) je padlo kakih 10 cm snega in podoba ob žičnici je bila takale:


V soboto so se napolnili hoteli z božičnimi počitnikarji. Pričakoval sem gnečo na smučišču in se odpravil na manjše smučišče Spieljoch. To me je vabilo tudi z najdaljšo progo v dolino v Zilletalu, kar je sicer povsem običajna avstrijska laž, saj je na istem prospektu spust v Kaltenbach ali pa v Aschau občutno daljši. Proga je bila seveda zaprta in "pripravljena" na podoben način kot v Hochzillertalu. Smučišče je tako bolj ubogo. Od zgornje postaje kabinske žičnice prejšnje generacije gresta dve progi. Levo na kratko novejšo sedežnico in desno proti dolgi stari in počasni trisedi, ki gre prav na vrh Onkeljocha (2050m) in naprej proti vmesni postaji kabnike.


Proga do vmesne postaje je kar zanimiva, za naprej ne vem.


Nad zgornjo postajo kabinke je planina z dvema vlečnicama. Čez njo gre tudi tista dolga stara sedežnica.


Na drugi strani Onkeljocha je še ena stara sedežnica. Leži povsem na soncu, a ob nekoliko močnejšem vetru in sibirskem mrazu vožnja z njo ni bila poseben užitek. Iz tega smučišča se vidi pogled v dolino Fugen oziroma proti smučišču Hochfugen. Smučišče sploh ni daleč. Zdi se mi, da bi povezavo lahko naredili z eno samo srednje dolgo sedežnico in dvema gozdnima potema v stilu mariborskih povezav. Ob novi sedežnici bi bilo tudi precej zanimivo smučišče.


Dobri opazovalci bodo na tej sliki na srednjem grebenu (malo bolj levo) videli stebre žičnice na Hochzillertal.


Smučišča sem se hitro naveličal in se popoldne vrnil h kolegom na Hochzillertal. Medtem se je malo segrelo. Na vrhu je bilo sicer hladneje, ampak vseeno znosno.


Tu je bila gneča po pričakovanju večja. Največ se jih je gnetlo na Sonnenbahnu. Ime pove zakaj. Tudi drugje je bilo treba čakati.


Sem kar malo z nostalgijo gledal na Spieljoch, še posebej zato, ker se je ta še dolgo kopal v soncu. Tu se lepo vidi proga ob Geolsbahn nad gozdnim robom. Na vrhu na manjšem sedlu pa se vidita hišici. Tam se stikata obe stari sedežnici na Onkeljochu (Spieljoch).
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
denis11
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 25, 2009 10:20 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Nov 2007 21:23
Prispevkov: 39


Lepe slike!

Sam še nisem bil v Zillertalu, ampak zgleda zelo lepo. Kak je pa kaj z dostopom do smučišč (če si npr. v apartmajih, hotelu), ki niso direkt na smučišču?

Sem se malo razvadil v Saalbachu, kjer si lahko našel cenejši apartma, pa si še vedno bil blizu smučišč!
_________________
sezona 09/10 še malo pa Saalbach
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 28, 2009 10:51 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Prispevkov: 2838
Kraj: Ljubljana

Po dolini vozi ozkotirna žekeznica, ki se ustavi v večjih vaseh, ampak je lahko do postaje tudi malo dlje. Vozi tudi čuda nekih ski-busov, ki imajo bistveno več postaj. Ski-bus vozi celo do Krimmla (prelaz). jaz vsega tega nisem uporabljal, menda je s karto zastonj. Sicer pa je cestna povezava zelo dobra, del je celo hitra avtomobilska cesta. Malo bolj problematično je le smučišče Zillertal Arena. Če hočeš začeti iz Gerlosa ali celo iz Krimmla, se je treba kar pošteno povzpeti na Gerlospass.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 03, 2010 2:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Prispevkov: 2838
Kraj: Ljubljana

Pred enim mesecem sem bil ponovno v Zillertalu in z malo zamude bom opisal še nekaj smučišč v dolini. Mogoče to komu pomaga pri izbiri počitniške destinacije za drugo leto.

Termin konec januarja je bil odličen, saj je bilo za februar praktično nemogoče dobiti pametno prenočišče. Apartma sem dobil brez predplačila, za poljubno število dni in bistveno ceneje. Žal so bila tudi v januarju smučišča precej obljudena.

Prvi dan smo se odpravili v Zillertal areno. Slik nimam kaj prida, saj je bilo prvi dan napovedano oblačno vreme in sem pustil foto doma, v nepričakovano lepem dnevu pa se mi s telefonom ni dalo preveč slikati. Smučišče si lahko ogledate na interaktivni karti:
http://ski3.intermaps.com/zillertal/index.asp?chn=zoom3&Reg=zmP3&Lang=en&Aktuell=Lifte
Smučišče povezuje kraje-smučišča Zell am Ziller, Gerlos in Krimml. Veliko parkirišče v Zellu in 2 vsporedni krožnokabinski zagotavljata hiter dostop na smučišče. Na osrednjem delu smučišča so 3 moderne sedežnice in dve starejši. Prog je veliko in se med seboj prepletajo. Tole je posneto iz sedežnice Hanser (ali pa Kreuzjoch, kdo bi vedel)

Proge so zelo lepe in po mojem okusu, saj so zelo raznolike in razgibane, med seboj se lepo prepletajo. Tudi priprava prog je bila odlična. Mnogi se sploh ne premaknejo iz tega dela smučišča. Ker smučišče vodi evidenco, koliko višinskih metrov je bilo prevoženih s katero karto, sem našel človeka, ki je bil tu na dopustu okoli novega leta 14 dni in prav vsak dan od jutra do večera drgnil praktično le dve sedežnici in dnevno vsak dan naredil po 40 voženj in čez 20.000 višinskih metrov.

Mi seveda nismo bili tako vztrajni in smo se odpravili proti Gerlosu. Pot čez Ubergangsjoch in Teufelttal smučarsko ni pretirano zanimiva, narava pa je tam čudovita. Posebej zanimiva je sedežnica Krimml expres. Zanimivo je že ime, saj je Krimml čisto drugje, sedežnica pa je zanimiva zato, ker ima kar pet vstopnoizstopnih postaj. Pelje na en hrib gor, na drugi strani dol, pa malo po ravnem in spet na drug hrib, vmes je še en ovinek. Dolga je skoraj 3 kilometre. Se mi zdi približno tako, kot da bi na Rogli sedežnico Jurgovo podaljšali do Mašinžage, potem bi se pa ista sedežnica nadaljevala še namesto Mašinžage pa še gor do hotela. Tole je ena od vmesnih postaj:


Smučišča nad Gerlosom niso nič posebnega. Prodi Isskoglu sta dve moderni sedežnici s položnimi progami. Iz Gerlosa gre do pol hriba moderna 8-sedna kabinka, proga pa je na posameznih odsekih izvrstna, vmes pa so odseki ceste. Za zahtevnejše je sedežnica Krumbach, vendar se po tej progi mučijo tudi začetniki, ki se poskušajo prebiti na Konigsleitenspitze in Krimml. Temu primerno je proga vedno že zgodaj uničena. Proga je sredi slike po gozdu.Konigsleiten je marsikomu najbolj priljubljen del Zillertala. Naši sosedje v apartmajih-Rečani so bili v dolini 14 dni (ali grejo v Zilleertal res vsi za 2 tedna) in menda vsaj 7 dni prebili na Konigsleitnu. Meni je tam bolj všeč zahodni del, ki predstavlja 3 zaporedne sedežnice.

Če je spodnja bolj za dostop ima srednja dve lepi gozdni progi,


zgornja nad gozdno mejo pa eno bolj stmih prog
Osrednji del Konigsleitna mene ni povsem prepričal. Vzdušje na sicer zelo prijetnem hribu (gori) nekoliko pokvarijo starejše naprave. Fiksne štiri ali celo dvosede so izredno polčasne. Kljub temu, da so relativno kratke gor dobesedno zaspiš. Teren je zmerne strmine, nekoliko valovit.


Na drugi strani ceste je Krimml. Hrib pade v oči, ker je za razliko od drugih špičastih vrhov v okolici ta edini pri vrhu lepo zaobljen. Mene malo spominja na Kronplatz, če bi se proge končale nad gozdno mejo. Proge so položne in zelo široke, naprave sodobne, gneče ni. Je pa ob našem prihodu bilo na nekaterih progah precej kamenčkov.
pogled nazaj proti Konigsleitnu:


Pa še proti Gerlosu
.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Čet Mar 04, 2010 8:59 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Prispevkov: 2838
Kraj: Ljubljana

Če nadaljujem z naslednjim smučiščem Hintertux-om:
http://ski3.intermaps.com/zillertal/index.asp?chn=zoom6&Reg=zmP6&Lang=en&Aktuell=Lifte

Na nekoliko toplejši dan smučišče ni bilo posebno obljudeno. Sobota pač, ko se večina že pelje domov. Parkirišče pol prazno, dela le novejša od obeh vzporednih krožno kabinskih žičnic.


Žičnica je v treh delih. Ne samo, da je potrebno prestopiti, pri zgornji si je za dobrih 50 metrov potrebno celo nadeti smuči. Pogled iz 3250 metrov je čudovit, povsod okoli same visoke gore.


Vlečnici Olperer s progami.


Sedežnica Schlegeis z ledeniškimi stebri.


Topovi delajo tudi nad 3000 metri, vodo pa prodajajo po 4 EUR.


Tale slika mi je pa res všeč. Vlečnici Gefrorene wand. Pred grebenom stara sedežnica z istim imenom, na grebenu kabinka. Precej bolj se lahko nasmučaš, če se po isti progi voziš s kabinko 3. Zanimivo pa, da jih je mnogo več smučalo ob 2. kabinki, čeprav je bil tam sneg mnogo slabši (led, grude, kuclji).


Tule se ne vidi najbolje, ampak na ledeniku so bila velika območja, katera so ratrakisti uredili kot zorana polja. Ni mi čisto jasno, čemu naj bi to služilo, mogoče temu, da ne nosi snega po ledeniku, ali pa le temu, da smučarji ne vozijo vsepovsod, ampak le po progi?Vlečnica Hollscharte je tudi ena najlepših.Na obeh straneh sta lepi povsem ravni progi, strmina je hujša, kot izgleda tule in je proti dnu vedno večja, tako da imaš občutek, da voziš v prepad. Ob smučiščih je ogromno celca. Celc nad 3000 m je bil precej drugačen kot na nižjih smučiščih. Četudi že kar nekaj dni star, je bil še vedno suh in puhast in lahek za vožnjo. Vožnja po celcu tako kljub redkemu zraku ni bila ne vem kako utrudljiva.Od zgornje postaje enke gre še sedežnica Tuxerjoch, iz vrha te pa gre proga tudi v dolino, ki ima slabih 1000 metrov višinske razlike, torej manj kot proga iz vrha trojke do vrha enke. proga je sicer označena kot ski-rute, ampak je povsem urejena proga z umetnim zasneževanjem.

Če potegnem črto, kljub majhnosti, vlečnicam itd. je Tux zame eno najlepših smučišč. Seveda v lepem vremenu. KO smo bili tam decembra, je bilo menda gor -40 stopinj.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Čet Mar 04, 2010 9:05 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Prispevkov: 2838
Kraj: Ljubljana

Na kratko še iz petega smučišča: Mayerhofna. http://ski3.intermaps.com/zillertal/index.asp?chn=zoom4&Reg=zmP4&Lang=en&Aktuell=Lifte

Naj takoj povem, da mi je to smučišče od vseh še najmanj všeč. Smučišče je najbolj obljudeno od vseh smučišč v regiji. Je nekakšno statusno smučišče za mlade Nemce in se sem vozijo tudi samo za posamezen dan. Tu se morajo ne glede na znanje nujno preskusiti na Devil's runu in na Harakiriju. Ob mojm obisku je bil tudi sneg najslabši od vseh smučišč. Že zjutraj je bilo ponekod ledeno, ponekod pa povsem mokasto in to kljub solidnim temperaturam par stopinj pod ničlo. Ali je kriva prenatrpanost prog in način smučanja, ki zliže sneg ali pa je problem v vzdrževanju, ne vem. Tudi okolica mi ni všeč. Če ostala smučišča v dolini ležijo bodisi nad gozdno mejo in so vsa v belem ali pa ležijo pod gozdno mejo in so proge v gozdu, je tukaj v glavnem naokoli ruševje, ki napol gleda iz snega. Kljub lepemu vremenu sem imel občutek, kot bi bil na smetišču.

Na smučišče se pride z eno od 3 oz 4 kabink. Tale iz središča mesta je kar malo grozljiva. Upam da so stebri trdnejši kot v Mariboru.


Mi smo sicer prišli z drugo (iz Schvendaua) in takoj uzrli mravljišče.


Devil's run, strma črna proga, je bil že zgodaj zjutraj zlizan, na sosednjih progah ob sedežnicah Gerent, Unterbergalm in Schnekar pa gneča.


Mravljišča na drugem bregu se ne vidi, ampak proge Rastkogel in Penken (na desni strani) so preobremenjene so čisto prezasedene, saj se na njih stekajo smučarji treh naprav. Še najbolje je na Harakiriju (sredi slike), saj se tu večina spusti le po enkrat, da so opravili nalogo.
http://www.shrani.si/f/2e/Mx/3y0DdGoV/slika-077.jpg

Harakiri je res kar hud (naklon 78%), naj bi bil najstrmejše urejeno smučišče v Avstriji. Ampak ni problema tudi za srednje dobr smučarje, sploh ker je spodaj lep iztek. Nevarno je samo zato, ker večkrat kakšen mulc pade že na vrhu hriba in gre potem dol kot metek. Tole sliko sem danes že objavil pod nekim drugim topikom.


Tale gondola mi je hecna, ker nima nobene prave postaje. Sem se spraševal, če sploh vozi. Tux 150 je kar velika škatla, na nasprotnem bregu pa imajo tako za 180 ljudi in se hvalijo, da je največja v Avstriji.Pod njo je ful veliko pobočje, primerno za prosto smučanje. Zanimivo, da celc sploh še ni bil zvožen. Izgleda, da je tam za običajne obiskovalce prestrmo, ali pa so drevesa pregosta. mogoče pa samo jaz nisem vedel za nevarnost plazov.


Smučali smo tudi na Rastkoglu, kjer je nekaj prijetnih položnih naprav, ki se popoldne nastavljajo soncu. Možnost tudi smučanja zunaj prog. Na Eggalm žal nismo prišli, tako da tisti del smučišča ostane za drugič.

Všeč so mi bile tudi proge ob nihalki Finkenberg, saj so dovolj široke in tudi sneg je bil tam boljši.

Splošni vtis: precej nagneteno s smučarji, ki se precenjujejo, sem se počutil kot na Mokrinah ali Cerknem.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tomek
PrispevekObjavljeno: Ned Dec 19, 2010 1:29 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Mar 2008 22:56
Prispevkov: 181
Kraj: Maribor

Včeraj smo se odpravili v Zillertal Areno, prvič po dolgem času je bila napoved ugodna (razen mraza, v senci je bilo po moje tudi okoli -20). Že vožnja čez Zillertal je razkrila, da v nasprotju s prejšnjimi dnevi na progah ne bo praznine, dokaj gost promet, večinoma nemške tablice. Parkirišča že tudi dokaj polna, ampak na srečo samo ob stari kabinki, ob Karspitzbahnu pa dokaj prazno.

Gneče na napravah ni bilo, je pa bilo občasno rahlo problematično na nekaterih progah, ob 10ih so bile v Zellu že večinoma zelo zvožene, medtem ko se je dalo v Gerlosu in Königsleitnu še ob 14ih perfektno carvat

No pa še nekaj na temo novih naprav v Areni, letos so postavili 4 nove osemsedežne kabinke, 3 z ogrevanjem sedežev (ki so se v včerajšnjem mrazu lepo izkazale ), s katerimi so večinoma nadomestili stare dvosedežnice, še posebej Dorfbahn v Königsleitnu, sploh si nočem predstavljati, kako je bilo na starih sedežnicah v dnevih kot je bil včerajšnji.

Proge so bile v Zellu prekrite z nekaj cm novega snega, ob snežnih topovih pa je bilo tudi nekaj svežega umetnega, ki pa je bil zelo počasen, tako da je bilo na nekaterih predelih kar nevarno zaradi nenadnih upočasnitev. Na vrhu Königsleitna in proga ob novi kabinki Falschbachban so bile polne kamnov, verjetno zaradi vetra, saj so bila tudi področja ob progah zelo spihana.

Zgornja postaja Karspitzbahna II (ena od štirih novih kabink, edina brez ogrevanja sedežev)


Štiriseda Teufeltal, prva iz področja Gerlosa, proizvajalec POMA


Še enkrat Teufeltal, v ozadju Krimml X-press, povezava med Zellom in Gerlosom, ob pol štirih zelo "uživaško" pri -15 in senci, pa še ustavljala se je vsaki 2 minuti


Proga 39 iz vrha Falschbachbahna proti Gerlosu in Fussalm X-Pressu


Proga 38 proti Gerlosu, v ozadju Gerlos


Pogled z vrha Krummbach X-Pressa proti Königsleitnu

_________________
15/16: 3x Obertauern
14/15: 13x 13/14: 11x 12/13: 23x 11/12: 12x 10/11: 63x
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tomek
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 05, 2011 9:11 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Mar 2008 22:56
Prispevkov: 181
Kraj: Maribor

Danes sem po dveh tednih počitnic doma in enem vmesnem smučarskem dnevu na Osojščici ponovno začel drgniti po Tirolskih smučiščih, tako je danes na vrsto prišlo še zadnje od večjih središč v Zillertalu - Mayrhofen-Penken. Že takoj po izvozu z avtoceste je postalo jasno, da so minili decembrski časi praznih smučišč, približno pol ure smo se vozili v koloni do prihoda na spodnjo postajo Horbergbahna, kjer so bila že skoraj vsa parkirišča polna, prevladovali so nemški avti, veliko pa je bilo tudi Rusov in Ukrajincev, njihova glasnost je prevladovala tudi na smučišču in napravah.

Vreme brez oblačka, temperatura med -12 do +2 (na soncu), sneg izjemno trd, po 14. uri dosti ledenih predelov, vendar pa se je povečini dalo še dobro smučati, še ob pol štirih so bile nekatere proge popolne za karvanje So bile pa boljše proge, ki so bile cel dan v senci.

Pogled navzgor po progi 7 proti šestsedežnici Gerent


Pridobitev letošnje sezone - Kombibahn Penken, kombinacija osemsedežnice in desetsedežne kabinske žičnice, moram priznati, da desetsedežne kabine po mojem mnenju ne zgledajo ravno najboljše


Pogled iz osemsede Horbergjoch na smučarje (med njimi sem bil tudi sam ), ki so zaradi slabih označb zašli iz prog na "freeride teren," ki pa je bil ob pomanjkanju naravnega snega bolj samomor za smuči


Množica smučarjev, ki se spuščajo proti zgornji postaji Horbergbahna, na vožnjo v dolino smo čakali približno 15-20 minut


Pa še pogled na zloglasni Harakiri, danes ga sicer nisem preizkusil, bom raje počakal na ugodnejše snežne pogoje


Glede smučišča se pa kar strinjam z oceno, ki jo je podal marko, prevladujejo prepotentni smučarji, s slabim znanjem, letos so se jim žal pridružili tudi Rusi in Ukrajinci.
_________________
15/16: 3x Obertauern
14/15: 13x 13/14: 11x 12/13: 23x 11/12: 12x 10/11: 63x
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
smrkec88
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 06, 2011 1:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 12:42
Prispevkov: 136
Kraj: šmartno pri litiji

Hvala lepa za odlično reportažo
_________________
sam da se smuča
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Amater:)
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 06, 2011 2:41 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 22:01
Prispevkov: 487


tomek je napisal/a:

Pa še pogled na zloglasni Harakiri, danes ga sicer nisem preizkusil, bom raje počakal na ugodnejše snežne pogojeTo je proga na sredini slike, kjer se končuje zračna sled letala?

Izgleda precej nevarno... dokaj ozka, povsod okrog drevesa... kaj pa vem, no... če smučarji res tako serijsko padajo tam, imajo reševalci delo 9-16...
_________________
10/11: 21x
11/12: 16x
12/13: 13x
13/14: 12x
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tomek
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 06, 2011 8:27 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Mar 2008 22:56
Prispevkov: 181
Kraj: Maribor

Ja, tisto je Harakiri, na vrhu je res dokaj ozko, se pa nato lepo razširi, tudi strmina se mi zdi, da je malo manjša (nisem pa prepričan, glede na to da sem jo videl samo iz sedežnice). Sem pa videl, kako je enega borderja sredi strmine vrglo in se potem še lep čas ni ustavil.
_________________
15/16: 3x Obertauern
14/15: 13x 13/14: 11x 12/13: 23x 11/12: 12x 10/11: 63x
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 07, 2011 10:40 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Prispevkov: 2838
Kraj: Ljubljana

V resnici je to največja nevarnost Harakirija. Smučarji, ki padejo na vrhu in potem nenadzorovano letijo po hribu kot sneta sekira so zelo pogosti. Smučišče ni posebno ozko, tako izgleda le na sliki.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tomek
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 29, 2011 7:22 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Mar 2008 22:56
Prispevkov: 181
Kraj: Maribor

Danes sem se vrnil z enotedenskih počitnic z družino v Zillertal Areni. Stanovalli smo v Königsleitnu, v hotelu Ursprung, ki se nahaja 50 m od spodnje postaje nove kabinske žičnice Dorfbahn. Hotel toplo priporočam, vrhunska hrana, prijazno osebje, dobra lokacija

Po prihodu v soboto, nas je v nedeljo čakalo sončno in mrzlo vreme, torej popolno za smučanje, tako da smo v nedeljo presmučali od Königsleitna, do Zella in nazaj. V ponedeljek je močno snežilo, občasno pa tudi še v torek in sredo, tako da v teh dneh nismo pretiravali s smuko, medtem ko je bilo v četrtek in včeraj spet jasno in mrzlo. Zapadlo je približno 40-50 cm novega snega, presenetljivo pa so bile proge v ponedeljek kljub ogromno novega snega polne ledenih plošč in kamenčkov.

Prvi dan, pogled s Krumbach X-pressa na Isskogelbahn in Arena Center, tu je bila največja gneča, predvsem zaradi smučarskih šol


Karspitz X-press


Končni del Sportabfahrta in vmesna postaja Karspitzbahna


Ponedeljek, torek in sredo smo nato zaradi slabega vremena večino časa smučali v Königsleitnu in Krimmlu, slik je bolj malo, saj se mi zaradi megle ni zdelo preveč smiselno slikati.

Megla in Plattenkogel X-press 2


Dorfbahn


Še enkrat Dorfbahn in pripadajoča proga 1 v dolino.


Plattenkogel X-press 2 tokrat v soncu


Pogled proti Gerlosu


In pa par slik od zadnjega dneva.

Königsleiten 2000, stara fiksna štiriseda, žal je takih naprav na področju Königsleitna in Gerlosa zaenkrat še preveč.


Larmach, še ena od naprav, ki potrebujejo zamenjavo, še posebej, ker ima zraven tako simpatično progo.


Zoom proti Mayrhofnu


Dokaj soliden smučarski teden, Arena se mi je kar prikupila, še posebej Zell (Karspitz Sportabfahrt ) in pa del med Gerlosom in Königsleitnom.
_________________
15/16: 3x Obertauern
14/15: 13x 13/14: 11x 12/13: 23x 11/12: 12x 10/11: 63x
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
polh
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 29, 2011 10:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 3:52
Prispevkov: 280


Na Hoch-Krimmlu si bil? Predpostavljam, da je tam nekaj lepih modrih carving prog, sicer pa je meni Gerlos tudi precej simpatičen.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tomek
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 30, 2011 1:34 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Mar 2008 22:56
Prispevkov: 181
Kraj: Maribor

Da, sem imel v mislih Hochkrimml ko sem napisal Krimml, pardon Proge so dokaj položne na desni strani če gledaš iz Königsleitna, bolj kot pa se pomikaš proti levi, bolj strme postajajo. Vendar pa so bile proge vse dni, ko smo smučali tam mehke zaradi novega snega, tako da je bilo kar zahtevno carvat
_________________
15/16: 3x Obertauern
14/15: 13x 13/14: 11x 12/13: 23x 11/12: 12x 10/11: 63x
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja Stran 1 od 4

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Zillertal
Pojdi na:  Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB