Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Elan SLX z Fusionom ali brez?

Objavi novo temo  Odgovori na to temo
 Elan SLX z Fusionom ali brez? « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
stol
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 06, 2010 6:16 pm    Naslov sporočila: Elan SLX z Fusionom ali brez? Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Nov 2008 8:46

Razmišljam o nakupu elanove SLX.

Ker mi je že dosti kolegov (učiteljev smučanja) reklo, da slx s fusionom grabijo samo dokler so odlično nabrušene, potema pa popustijo in so "mehke", me zanima če ima kdo kakršnekoli izkušnje s tem.

Kakšna pa je situacija pri slx brez fusiona (WC serija)?
Jih je možno sploh kupit v elanovih trgovinah?

Torej vprašanje: tekmovalne ali trgovinske (fusion) slx?

Hvala za odgovore.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Matic
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 06, 2010 6:36 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Admin
Admin

Pridružen/-a: Pet Mar 2005 22:15

World Cup serijo se da dobiti v Elanovih trgovinah (Mb, Begunje).
Je trša od ("trgovinskega") SLX-a s Fusionom, kar (je verjetno jasno da) pomeni več dela, ampak seveda tudi več "dobiš" od nje.
Odvisno, zakaj jih rabiš in kako rad imaš svoja kolena.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Crownless
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 06, 2010 7:22 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Jan 2008 22:08

Vse smučke grabijo samo ko so dobre nadrušene.... Nevem zakaj bi biu Elan kej drugačen. Če pa ciljaš na Fusion tehnologijo je nnjegova naloga čisto drugačna.

Definitivno pa navadne SLX. WC so primerne za res vrhunske smučarje z odlično kondicijo in zelo dobrim znanjem. Vsi drudi vržejo denar stran, ker smučke ne izkoristijo.
Nazaj na vrh
markxx
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 06, 2010 7:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Okt 2008 20:29

14 dni nazaj sem bil v Impulzu, LJ/Rudnik, pa so jih imeli tudi tam. Cena je malo visja kot s fusion sistemom.
Sam sem imel do pred kratkim SLX stare 5 let s tekmovalno plosco, ampak ne WC veryije. Takrat pac se ni bilo fusiona.
Sem pa probal letos od kolega letosnje SLX s fusion, pa je rs obcutek bil malo drugacen. Z moji se mi je zdelo da bolj drzijo v zavoju, ampak to je po moje bolj zato, ker sem jih bolj navajen in ce bi z onimi smucal cel dan, bi tudi imel drugacen obcutek.
bobo
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 06, 2010 8:47 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Čet Apr 2007 12:22

Nabrušenost robnikov in "mehkost" smučke nimata popolnoma nobene zveze.
Drugače pa - za nadpovprečnega rekreativca ponavadi tudi SL več kot zadostuje
Nazaj na vrh
stol
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 06, 2010 11:43 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Nov 2008 8:46

bobo je napisal/a:
Nabrušenost robnikov in "mehkost" smučke nimata popolnoma nobene zveze.
Drugače pa - za nadpovprečnega rekreativca ponavadi tudi SL več kot zadostuje

s tem se seveda strinjam. res je, da sem se malo nerdono izrazil. želel sem samo povedati, da smučka popusti takoj ko robniki niso več optimalno nabrušeni. če pa je smučka že v osnovi trša pa lahko to pomankljivost do neke mere odpravi. (SLX v primerjavi z SL)
sicer pa nisem ekspert- za to pa tudi sprašujem na forumu za nasvete.

Drugače pa ne kupujem SLX zaradi izgleda na smučišču al samo zaradi tega, da lahko rečem da jo imam (kot večina idiotov na slo smučiščih). Zavedam se, da je moja tehnika smučanja še zdaleč od popolne, nekaj malega pa vseeno vem o zadevi, saj sem po izobrazbi (aktivni) učitelj alp. smučanja II. stopnje.

Cilj je, da kupim par smuči, s katerim bom lahko normalno smučal še 3. dan, ne da bi mi pri tem odnašalo repe smuči.
Nazaj na vrh
bobo
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 06, 2010 11:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Čet Apr 2007 12:22

stol je napisal/a:

želel sem samo povedati, da smučka popusti takoj ko robniki niso več optimalno nabrušeni. če pa je smučka že v osnovi trša pa lahko to pomankljivost do neke mere odpravi.

Še 1x prosim?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Stran 1 od 1

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Elan SLX z Fusionom ali brez?
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net