Avtor |
Sporočilo
|
ferrarist |
Objavljeno: Tor Mar 03, 2009 11:06 pm Naslov sporočila: Diagonalna peta (Elan eld (11) |
|
|
 Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Avg 2008 21:16 Prispevkov: 77 Kraj: Dolenska
|
Že nekajkrat sem po spletu iskal informacije, za kaj vbistvu gre pri tako imenovani "diagonalni peti" pri elanovih vezeh. Originalen naziv te lastnosti je če se ne motim "Full diagonal system". To zadevo imam tudi sam na svojih smučeh, pa bi prosil če mi zna kdo kaj povedati o tem. Med smučanjem nekako še nisem opazil da bi se zadeva kaj gibala (mogoče so to tako majhni premiki?), pri odpeti smučki pa se peta močno giblje, če pa jo recimo ročno zaprem je z roko ne morem premakniti.
Ali zadeva kako pripomore k boljšemu vijuganju ali kaj?
Prosil bi za kako informacijo o tem, če vam le ni odveč... _________________ 10-11: 1x Krvavec
08-09:12x ; 09-10:14x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Crownless |
Objavljeno: Sre Mar 04, 2009 1:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Jan 2008 22:08 Prispevkov: 26
|
Sistem naj bi zagotavljal boljšo varnost, ker naj bi se zadnji del pete lažje odpel ob padcu. Ni mišljeno, da vpliva na smučanje. Tako kot se spredaj pomaknjeta tista dela ob strani v stran ali pa rahlo navzgor se zadnja peta obrne.
C. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ferrarist |
Objavljeno: Sre Mar 04, 2009 10:21 am Naslov sporočila: |
|
|
 Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Avg 2008 21:16 Prispevkov: 77 Kraj: Dolenska
|
Ahaaa torej to le pripomore k lažjemu odpenjanju v primeru padca... Zanimivo... Sem pa mislil da ima kako funkcijo tudi pri smučanju. Hvala za pojasnilo  _________________ 10-11: 1x Krvavec
08-09:12x ; 09-10:14x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
samokham |
Objavljeno: Sre Mar 04, 2009 1:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Maj 2007 11:47 Prispevkov: 349
|
Ja naj bi bile bolj varne, ker se prej oz. pod večjim kotom odperajo. Je pa ta diagonal že stara zadeva cca 20 let. _________________ www.khamikaze.net |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|