Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Primerjava parih modelov smuči

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
 Primerjava parih modelov smuči « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
matkeg
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 03, 2009 2:56 pm    Naslov sporočila: Primerjava parih modelov smuči Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Dec 2008 19:35

Smučam nekje 3leta v carving tehniki in sicer za začetek sem imel FISCHER CX 2.2!Velik sem 177 in imam 78kg zanimam pa se za nakup Fischer RACE SC ;Fischer WC SC in Elan WF12!
Od teh smuči sem probav ELAN WF12 in Fischer RACE SC in sta oba modela super, zanima me kdo je probav recimo še model Fischer WC SC in če je res tako velika razlika v TRDOTI in s tem zahtevnosti smučanja?!
Namen pa imam kupiti lanski model!
hvala
p.s:srečno novo leto želim vsem
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matkeg
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 03, 2009 3:06 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Zraven bi dodal še model Fischer WC SL, kakšen razre smuči je to glede na ostale 3 že omenjene!lp
Nazaj na vrh
DeX
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 03, 2009 4:57 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Jan 2009 16:50

Pozdravljen

Kolikor so meni znani Fischerjevi modeli smuči, oznako SL nosijo smuči razreda junior. WC SL je torej junior varianta slalomke WC SC.

Drugače pa jaz vozim Race SC in sem zelo zadovoljen z njimi. Sem sicer bolj kot ne povratnik na smučeh po kar dolgoletni pavzi ampak imam rad malce bolj dinamično smučanje in mi te smuče res ustrezajo, čeprav bi verjetno moji trenutni kondiciji bolj pasale kakšne čisto rekreativne. WC pa še nisem vozil, tako da ne poznam primerjave z Race. Ampak kolikor sem slišal od drugih, je za dobrega rekreativca, ki bi rad užival v celodnevni vožnji boljša izbira Race kot WC.
Nazaj na vrh
rupa
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 03, 2009 5:03 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Mar 2008 19:14

SL oznaka je za tekomovalne smuči, katere se ponavadi ne dobi v trgovinah.
Za rekreativno vožnjo je vsekakor boljša race, drugače bi pa sam rajš vzel Elan SW
Nazaj na vrh
DeX
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 03, 2009 5:11 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Jan 2009 16:50

Aha možno, tega nisem vedel..

Ampak kar se tiče komercialne Fischerjeve ponudbe, torej smuči, ki so na voljo v trgovinah nam smrtnikom, oznako SL nosijo slalomke junior.

Za odrasle imaš v Race razredu WC RC in WC SC za otroke pa WC GS in WC SL.

Za odrasle:

Za juniorje:

Nazaj na vrh
rupa
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 03, 2009 5:23 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Sam sem mel v mislih to:

http://cgi.ebay.de/Fischer-RC-4-SL-Worldcup-Lochski-NEU-2009-155-165-cm_W0QQitemZ200291804714QQcmdZViewItemQQptZSport_Skisport_Skier?hash=item200291804714&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1231|66%3A4|65%3A12|39%3A1|240%3A1318

Za razliko me JR in SR modeli pa moraš na repu gledat ikonce (slikce) ob napisu dimenzije. JR model ma eno slikco manj.

Tok je veljalo za prejčnje modele, ne vem pa točno za letošnje
Nazaj na vrh
matkeg
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 03, 2009 5:38 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

jaz osebno sem bolj naklonjen FISCHERJU čeprav sem bil res zelo zadovoljen z modelom ELAN SW 12, ja
Fischer WC SL sem imel recimo vmislih ta model
http://www.bolha.com/oglas2154024/smuci-fischer-rc4-sl-165cm-06-07-ugodno-
Sej drugač smučam mislim da nekje na lestvici od 1-10 nekje ocena7zihr, tko da možno da bi imel probleme s Fischer WC SC!
Nazaj na vrh
Rudi
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 05, 2009 4:12 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Čet Avg 2006 10:19
Kraj: MB

Fischer rc4 wc SL je tekmovalna dila...se je ne da kupiti v trgovini. Fischer rc4 wc SC pa je "trgovinska" izvedenka le-te.

Jaz ti odsvetujem nakup SL različice, ker to je smučka namenjena tekmovalcem, ki v polni pripravljenosti in z vrhunsko tehniko odsmučajo svoji dve minuti, kaj šele da bi smučal z njo cel dan, to je zame čisti mazohizem.

Če obvladaš zarezno tehniko in si dobro telesno pripravljen vzami raje worldcup SC ali race SC model! Razlika med race in wc je v tem, da je race malo manj zahtevna (tanjša plast titanal ojačitve) in nima flowflexa.

Elanove speedwave pa so malo drug razred, vsaj zame, malo premalo agresivne, drugače pa vsekakor odlične smučke (12 in 14).

Sam smučam na rc4 wc SC...moje mnenje: Najboljše kar sem dosedaj vozil
rupa
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 05, 2009 6:08 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

fischerce so res fajn, sam od slalomskih smuči men osebno so najboljše Voelkl Racetiger SL
Nazaj na vrh
Sorty
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 05, 2009 7:25 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Dec 2008 16:37

@rupa se popolnoma strinjam s tabo.Prej sem imel Fisher in sem bil navdušen nad mehkobo.Zdej mam pa Voelkl in jih neki časa ne bom menju..Star model Voelkl Racetiger SL dobiš za 300?
2009/2010: 20x
www.vikom.si

z GLAVO na glavo!
Nazaj na vrh
Fantastic
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 05, 2009 7:52 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Čet Nov 2007 18:06
Kraj: wait city

Evo,danes sem se odločil,da grem malo vstran od elana.Zdaj ko je akcija so se mi zaluštale te:http://www.hervis.si/index.cfm?index.cfm?CFID=1482210&CFTOKEN=19906895&http://www.hervis.si/hervis_si/cfm/index.cfm?CFID=1275643&CFTOKEN=45622623&fuseaction=Sportwelten.detail&hauptgruppe_id=518&gruppe_id=810&untergruppe_id=1204

kaj pravite???jih ma gdo?
uros55
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 05, 2009 7:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Jan 2007 15:31
Kraj: Ljubljana

raje model smuči napiši, ker tile linki ravno ne delajo
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Fantastic
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 05, 2009 7:55 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Čet Nov 2007 18:06
Kraj: wait city

OPROSTITE gre za to zadevo:

ROSSIGNOL Zenith Z1 Oversize
Namenjene vsem dobrim rekreativnim smučarjem, ki želijo vsestranske smuči z odličnim oprijemom na vseh snežnih podlagah.
Material: Sestava iz steklenih vlaken ter vložki bazalta, ki naredijo smuči stabilnejše in natančnejše v zavojih.
Tehnologija: ?IPS H CARBON? neodvisni sistem obremenjevanja, ki omogoča boljši oprijem smuči v zavoju. ; ?OVERSIZE? tehnologija omogoča lažji in hitrejši vstop v zavoj, večjo stabilnost smuči v zavoju ter večje udobje med smučanjem. ; ?INTERANAL VAS? tehnologija, ki zagotavlja mirnejše in udobnejše smučanje
Velikost/Radij zavoja: 146cm | 154cm | 162cm | 170cm/16m
Vezi: Axium 100 TPI2 | DIN: 3,5 ? 10 ; Glava: Dual Action II, Peta: Axium

Cena v Hervisu:

349,99 EUR

Pričakujem vsaj tri konkretne potrditve
rupa
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 06, 2009 12:39 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Sorty je napisal/a:
@rupa se popolnoma strinjam s tabo.Prej sem imel Fisher in sem bil navdušen nad mehkobo.Zdej mam pa Voelkl in jih neki časa ne bom menju..Star model Voelkl Racetiger SL dobiš za 300?

ja star model se da kar ugodno dobit pa še nobene razlike ni razen par detajlov v dizajnu zgornjre ploskve
Nazaj na vrh
tomek
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 06, 2009 12:53 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Mar 2008 22:56
Kraj: Maribor

js bom tut tak reku ko rupa pa sorty, Fischer RC4 WC SC je fajn, ampak Völkl Racetiger SL je pa zakon Če se slučajno kdo odloča med tema dvema;)
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja Stran 1 od 6

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Primerjava parih modelov smuči
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net