|
 |
|
Freeride smuči za turno smuko |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
MiLi |
Objavljeno: Ned Feb 01, 2009 11:41 pm Naslov sporočila: Freeride smuči za turno smuko |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Nov 2007 21:51 Prispevkov: 29
|
pozdrav.
zanima me, če se lahko freeride smuči uporabijo tudi za turno smuko. to mislim predvsem "twin tip" freeride smuči. mislim, da vezi ne bi predstavljale problema. problem najbrž nastane pri koži, ki se mora nekako namontirati na smučko.
ali morda uporablja kdo FR smučko za turno smučanje in kateri model bi bil najbolj primeren? ni ravno nujno, da je "twin tip" pomembno je le, da se gre za FR smučko, ki je dovolj široka za "plavanje" po celcu.
hvala za odgovore
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
samokham |
Objavljeno: Pon Feb 02, 2009 12:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Maj 2007 11:47 Prispevkov: 349
|
Lp
Jest uporabljam svoje freerideke za vse, spadajo sicer v rang mid-fat, saj so 88mm (Head M88) pod pancarjem. Z turnimi vezmi načeloma ni problema, le če skačeš cliffe in zelo agresivno smučaš, jest sm že zlomu ene. Glede turnih vezi je tut zloo odvisen katere vzameš (Marker, Fritschi, Naxo, Dynafit, G3, Silvretta v glavnem je tot to). Predusem pa je to bisveno težja oprema kot turne smuči, jaz sem mel lan ene (vezi+smuči) 6,6kg, kar je pri dalših turah kr mal moteče, sploh če je potrebno smuči nesti na ruzaku več ur.
Moje dilce sicer niso čist "twin tip", uporabljam pa kr navadne kože in vrejtno bi se dalo, tut na twin tip dile namesti ta sistem od zadaj kavelj, spredaj guma, mislm pa da se dobi tut take prav za "twin tip".
Jaz se z Headom zelo zadovoln, drugače pa je, zaradi "lahkote" zanimiva kkšna široka turna smučka od Dynafita.at, nevem pa kok so kej torzijsko trde. _________________ www.khamikaze.net |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Gunter |
Objavljeno: Pon Feb 02, 2009 9:48 am Naslov sporočila: |
|
|
 Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Dec 2007 17:32 Prispevkov: 100
|
Mili
Vse se da. Pridi kaj okrog, da rečema katero na to temo in pogledama na kontretnem primeru.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MiLi |
Objavljeno: Pon Feb 02, 2009 11:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
samokham je napisal/a: | Lp
Jest uporabljam svoje freerideke za vse, spadajo sicer v rang mid-fat, saj so 88mm (Head M88) pod pancarjem. Z turnimi vezmi načeloma ni problema, le če skačeš cliffe in zelo agresivno smučaš, jest sm že zlomu ene. Glede turnih vezi je tut zloo odvisen katere vzameš (Marker, Fritschi, Naxo, Dynafit, G3, Silvretta v glavnem je tot to). Predusem pa je to bisveno težja oprema kot turne smuči, jaz sem mel lan ene (vezi+smuči) 6,6kg, kar je pri dalših turah kr mal moteče, sploh če je potrebno smuči nesti na ruzaku več ur.
Moje dilce sicer niso čist "twin tip", uporabljam pa kr navadne kože in vrejtno bi se dalo, tut na twin tip dile namesti ta sistem od zadaj kavelj, spredaj guma, mislm pa da se dobi tut take prav za "twin tip".
Jaz se z Headom zelo zadovoln, drugače pa je, zaradi "lahkote" zanimiva kkšna široka turna smučka od Dynafita.at, nevem pa kok so kej torzijsko trde. |
hvala za nasvet. M88 res fajn zgledajo. sem najprej mislil, da so twin tip. mi je pa bolj pomembno, da plavajo navzdol,kot pa dodatna teža navzgor, zato bom rajtam kar na FR dilah pristal. pa še lepš zgledajo
kolk te je pa stal cel sistem? imaš tudi turne pancerje?
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MiLi |
Objavljeno: Pon Feb 02, 2009 11:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
Gunter je napisal/a: | Mili
Vse se da. Pridi kaj okrog, da rečema katero na to temo in pogledama na kontretnem primeru.
LP |
pol ko bo konc sezone mi boš pa že mogu kaj poceni zrihtat boma šla na kak pir, da mi bolj razložiš zadeve
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
samokham |
Objavljeno: Tor Feb 03, 2009 1:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Maj 2007 11:47 Prispevkov: 349
|
Lan sem po 5. letih turnega smučanja prešaltu iz tekmovalnih alpskih na turne pancarje. No, niso glih klasični turni pancarji, saj so pač posebna izvedba, ker so bistveno trši. V zadnjem času so vse firme za turne pacarje, začele ponujat freeride modele, ki so nekak bistveno trši od navadnih turnih pancarjov. So pa zato manj odoben za hojo, sicer imajo možnost walk, ki kr pomaga in večina jih ima zamenljiv podplat: guma oz. iso alpski. Kljub vsemu temu, pa sm se moral navadit na te mal mehkejše pancarje, ampak se da supr smučat vse od ledu do paudra. Newem, kolk poznaš firme za turne pancarje: Garmont, BD (Black Diamond), Dynafit, Scarpa, Nordica, Dachstein, Lowa ...
Kupoval sem vsako stvar posebaj, tako da bi mogel mal poračunat, vendar to kljub popustom ni glih pocen roba - žal.
Faj kup pa velik powdra in seveda čim manj oz. nič plazov ti želim,
Lp _________________ www.khamikaze.net |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MiLi |
Objavljeno: Tor Feb 10, 2009 9:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
samokham je napisal/a: | Lan sem po 5. letih turnega smučanja prešaltu iz tekmovalnih alpskih na turne pancarje. No, niso glih klasični turni pancarji, saj so pač posebna izvedba, ker so bistveno trši. V zadnjem času so vse firme za turne pacarje, začele ponujat freeride modele, ki so nekak bistveno trši od navadnih turnih pancarjov. So pa zato manj odoben za hojo, sicer imajo možnost walk, ki kr pomaga in večina jih ima zamenljiv podplat: guma oz. iso alpski. Kljub vsemu temu, pa sm se moral navadit na te mal mehkejše pancarje, ampak se da supr smučat vse od ledu do paudra. Newem, kolk poznaš firme za turne pancarje: Garmont, BD (Black Diamond), Dynafit, Scarpa, Nordica, Dachstein, Lowa ...
Kupoval sem vsako stvar posebaj, tako da bi mogel mal poračunat, vendar to kljub popustom ni glih pocen roba - žal.
Faj kup pa velik powdra in seveda čim manj oz. nič plazov ti želim,
Lp |
hvala še enkrat za odgovore.
tudi tebi želim čim manj nevšečnosti na turcah.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
 |
|
Stran 1 od 1 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|