Avtor |
Sporočilo
|
Kenda |
Objavljeno: Pon Dec 01, 2008 4:57 pm Naslov sporočila: freestyle smučanje |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 16:49 Prispevkov: 3
|
Živjo!
Prvo me zanima, če mogoče kdo ve v katerih trgovinah se da kupiti freestyle smuči. Zanimalo bi me predvsem za trgovine od Gorenjske do Ljubljane.
Ker bi po dolgem času spet začel s smučanjem me zanima še, če na slo smučiščih obstajajo kakšni urejeni freestyle parki? Če ja, kje? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
_nyc_ |
Objavljeno: Pon Dec 01, 2008 5:08 pm Naslov sporočila: Re: freestyle smučanje |
|
|
 Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Nov 2007 0:48 Prispevkov: 351 Kraj: kranj
|
smuci dobiš v elanu v begunjah.parki so pa na rogli.pa na voglu bi se tudi kaj najdlo _________________ sezona 07/08: Krvavec 69x
sezona 08/09: Krvavec 70x. Stari Vrh 2x
sezona 09/10: Krvavec 56x. Stari Vrh 1x
sezona 10/11: Molltal 2x. Krvavec 64x. Kranjska gora 4x
sezona 11/12: kaprun 2x, Krvavec 79x
12/13: Krvavec 110x, Rogla 1x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Windy |
Objavljeno: Pon Dec 01, 2008 5:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Avg 2007 11:13 Prispevkov: 670 Kraj: Maribor
|
Za trgovine ti nemorem kaj dosti povedati ...lahko pa ti svetujem spletno trgovino conrad sport iz Nemčije.Mislim, da imajo dokaj ugodne cene pa tudi poštnina ni tako zelo draga.
Od tam sem tudi sam danes dobil smuči.
Drugace pa glede parkov....v Sloveniji jih ni dosti najbolj znana sta na Voglu in Rogli, ki sta po mojem mnenju na zelo dobri ravni in se lahko brez pomislekov kosata s parki v tujini.Manjše parke imajo tudi Kope od letos tudi Kr. gora pa se kje se bi našlo kaj.
Drugace pa imaš blizu Slovenije res vrhunske svetovno znane parke recimo na Dachsteinu (pri Schladmingu)-park je največji v evropi...in tudi na Hintertuxu imajo zelo spodoben park...
Če imaš kakšno vprašanje pa kar vprasaj
Tukaj imaš še link do trgovine...
http://www.sport-conrad.com/index.asp?disp=stellenangebot_deu |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Kenda |
Objavljeno: Pon Dec 01, 2008 6:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

|
Zanimalo bi me še, če je še kakšna razlika v dolžini smuč napram bolj "navadnimi"? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Windy |
Objavljeno: Pon Dec 01, 2008 7:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

|
Ja zaj je čisto odvisno če potrebuješ...powder smučko, freestyle smučko ali tako imenovano all mountain smučko, ki se da uporabljati tako na smučišču kot v parku in na gori!
Powder smučka mislim da more biti enake višine kot ti ali celo večja.Za all mountain in park pa potrebuješ smučko ki je velika okoli 7-10cm manj kot ti.Drugače pa je to čist stvar posameznika eni raje vozijo manjše drugi večje..Če boš obračal neke akrobatske rotacije 720+ je pomoje bolje, da ne kupiš najmanjše smučke saj ti sama dolžina veliko pomaga pri rotaciji... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Kenda |
Objavljeno: Tor Dec 02, 2008 1:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

|
Najlepša hvala za odgovore!
Zanimam se za predvsem za freestyle izvedbe.
Kako pa je kaj s pancarjemi? Paše vse na vse?
Če ne:
Recimo da vzamem takšne smuči, pa recimo 2. vezi (Marker M 14.0 Free 07/ 08 ). Kakšen tip pancarjev paše nanj? Kaj pomeni oznaka M14?... Lepo prosim če mi kdo malo razloži te zadeve. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
markxx |
Objavljeno: Tor Dec 02, 2008 9:36 am Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Okt 2008 20:29 Prispevkov: 125
|
Sicer se ne spoznam na freestyle smuci, ampak M14 pri Marker avtomatih je vedno pomenila moc avtomata. Po navadi je imel tak model do DIN14. _________________ Sezona 2009/2010: 3xKatschberg, 6xKaprun/Zell am See, 6xKrvavec, 5xGolte, 1xVišarje |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
AZ |
Objavljeno: Tor Dec 02, 2008 12:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jan 2007 4:37 Prispevkov: 27
|
Točno tako. M14 ima din vrednost mislim da od 5 do 14. Se pa po raznih freestyle forumih govori, da ta M serija (predvsem M 11.0 in M 12.0) ni ravno najboljša za razne skoke in raile, ker rado prehitro odpre.
Drugače pa tele smučke ki si jih dal v linku....tudi jaz sem jih lani imel v ožjem izboru, sem jih celo imel priliko enkrat videti v živo, pa sem jih malo "prešlatu"...so kr trde, tak da če ti to paše, potem bi kr bile za tebe.
Pa mal še povej o svoji višini/teži/znanju, ker se ti potem lažje svetuje.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Windy |
Objavljeno: Tor Dec 02, 2008 4:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

|
Glede teh avtomatov je tako... tile markerji so v bistvu čitso navadne vezi s širšimi *štoperji* in drugačno barvo ter za nekaj malega reducirano težo...zaradi tega veliko freestylerjev uporablja popolnoma navadne vezi...
V ta avtomat pašejo vsi pancarji .V freestylu se drugace uporabljajo tako imenovani freestyle pancarji, ki so nekoliko mehkejši in bolj prožni samo teh pancarjev v začetku po mojem mnenju ne potrebuješ, razen, če se boš odločil, da se popolnoma vržeš v freestyle in boš v parku tako rekoč vsak dan.
Smučka ki jo gledaš pa je res ena najbolših all mountain smučk primerna tako za začetnike kot za zelo dobre freestyle smučarje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
agron |
Objavljeno: Tor Dec 02, 2008 5:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sre Okt 2006 16:14 Prispevkov: 10
|
zdravo
če te zanimajo smuči Amplid:
www.amplid.com
mi pošlji zs lahko ti jih zrihtam za 40-50% off, nove
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
burek22 |
Objavljeno: Pon Dec 22, 2008 7:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 18:22 Prispevkov: 62 Kraj: okol škofje loke
|
jst ti predlagam big footke(brez prstov na koncu) z njimi lohka delaš kar želiš, so poceni, lohka jih z lahkoto pospraviš v yugota če je treba, pa še lahke so za noset. jst jih mam sicer samo en teden ampak mi ni žal. _________________ živiš samo enkrat, zato uživaj  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
palcek |
Objavljeno: Pon Dec 22, 2008 8:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Feb 2006 20:48 Prispevkov: 268
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
burek22 |
Objavljeno: Pon Dec 22, 2008 8:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 18:22 Prispevkov: 62 Kraj: okol škofje loke
|
palcek je napisal/a: | big footke(brez prstov na koncu) ,reče se jim tudi SNOW BLADE |
sorry no se to vem sam pač sem razložu _________________ živiš samo enkrat, zato uživaj  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gk |
Objavljeno: Tor Dec 23, 2008 5:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Avg 2005 21:00 Prispevkov: 158 Kraj: Prlek!
|
burek22 je napisal/a: | jst ti predlagam big footke(brez prstov na koncu) z njimi lohka delaš kar želiš, so poceni, lohka jih z lahkoto pospraviš v yugota če je treba, pa še lahke so za noset. jst jih mam sicer samo en teden ampak mi ni žal. |
mislim da NI primerjave med "big footkami" in freestyle smučmi..
 _________________ Rumbiddieboo.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|