Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Katere elanove smuči?

Objavi novo temo  Odgovori na to temo
 Katere elanove smuči? « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
mr.teddy
PrispevekObjavljeno: Pon Okt 20, 2008 7:09 pm    Naslov sporočila: Katere elanove smuči? Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pon Okt 2008 18:39

Lep pozdrav!

Odločam se za nakup novih elanovih smuči, vendar sploh ne vem katere naj uzamem,da se ne bom spet z.....l, tako kot lani ko sem poslušal prodajalca v hervisu. Namreč lani sem se po 10-ih letih spravil nazaj na smuče in tako po nasvetih prodajalca uzeu elan cross cx. Po 6-ih obiskih Rogle in Krvavca sem hitro obnovil znanje in se tako spravil tudi na strmejša smučišča in tam pri malo večji hitrosti ugotovil, da smuča postane zelo nemirna. Iz tega razloga sem se letos odločil zamenjati smuči, ker mislim da so te smuče premehke zame. Imam 190 cm in 93 kg, hitrost smučanja je zmerna, (ne divjam),sem rekreativec in mislim to sezono preživeti okoli 14 dni na smučišču. Zagledal sem se v model magfire in tudi v elanu so mi za moje potrebe (velikost, težo) svetovali to smučo in sicer trdoto 12. Zanima me kaj menite o tej smuči,bo ta smuča in predvsem trdota (upam da ni pretrda in da ni utrujajoča za smučarja) uredu ali naj pogledam raje za kakšnim drugim modelom.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nikolaj
PrispevekObjavljeno: Pon Okt 20, 2008 9:02 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Feb 2007 17:09

Jaz sem bil zadnji dve leti v enaki dilemi.
Ski selector mi je vedno ponujal magfire 12, ali pa sw 12. Kasneje sem šel še na test ene druge firme, kjer sem testiral ta rang smuči. Ta "nižji" model je bil lahkoten, pa nemiren ko je šlo malo hitreje, ta "višji" model pa je bil garaški. Ko se ga pritisnil je šlo noro, samo kaj ko več moči kot za tri zavoje nisem imel.
Pregledal sem stokrat vse, na koncu sem bil v Avstriji, kjer so imeli ultra popuste (pa cene po defaultu tako visoke, da so bili absolutno predragi), ko sem imel vsega zadosti pa šel v MB po elanke (magfire 12).
Smuča je izredno vodljiva, uboga in je mirna vedno, ali po uniorčku pri učenju hčerke, ali po Jurgovem ko je prazno in polno ledenih plošč in kupov, ...
V glavnem vsestranska smuča, s katero lahko uživaš strašno počasi, kje pa je zgornja meja pa nisem uspel ugotoviti (si ne upam ;-) ).
Z njimi se je vozil tudi sin (10 let), in bil navdušen in žena, ki je več ali manj začetnica, pa je takoj občutila nezahtevnost za upravljanje.
Imam dolžino 176 cm, velik sem 186 cm, in imam skoraj 100 kg.
Vozil sem še SW mislim da 11 (intersport model) dolžine 168 cm, pa je za nežno smučanje OK, pri malo višjih hitrostih pa je "plapolala", ampak vseeno bolj predvidljivo in vodljivo kot konkurenca.

Upoštevaj edino, da je magfire precej široka, da jo zvrneš je treba malo več "poguma" oz gibljivosti v gležnjih.

Še edit: Smučal sem od 10.00 dopoldne do 16.00, potem šel na pico kar v pancarjih, pa nazaj na nočno, kjer sem zaključil okrog pol devetih. Pa se nisem mantral. Rogla.
Nazaj na vrh
elan
PrispevekObjavljeno: Tor Okt 21, 2008 7:17 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2006 9:56

nikolaj je napisal/a:

Še edit: Smučal sem od 10.00 dopoldne do 16.00, potem šel na pico kar v pancarjih, pa nazaj na nočno, kjer sem zaključil okrog pol devetih. Pa se nisem mantral. Rogla.

pol pa ne pritiskaš kj dost
Nazaj na vrh
Don Rossi Carleone
PrispevekObjavljeno: Tor Okt 21, 2008 3:10 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pon Dec 2006 17:11
Kraj: Wič

1. koliko so dolge Cx
2. Glede same trdote pa bolj kot sama hitrost vplivajo sile težišča in zvračanje še sploh pa sama podlaga, kjer smučamo.
3. Katera Magfire vas zanima
Nazaj na vrh
mr.teddy
PrispevekObjavljeno: Tor Okt 21, 2008 3:54 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Zanimam se za lansko magfire 12 168 cm, katero mi je elanova prodajalka svetovala, glede na moje kile in višino. Nisem nek hud in zahteven smucar, tako da moj edini pogoj je da je smuča čimbolj mirna in lahka za upravljanje. Gledal pa sem tudi speedwave 10, zato me zanima a je to tudi vsestranska smuča ali je namenjena predvsem za carvanje. V elanu mi je prodajalka predvsem dala vedeti to,da je s speedwaveom lahko kar problem smučat na naših smučiščih, kjer se proge hitro uničijo, medtem ko za magfire to ne predstavlja noben problem.

Te smuči imam dolge 168.
Nazaj na vrh
nikolaj
PrispevekObjavljeno: Tor Okt 21, 2008 7:57 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

elan je napisal/a:
nikolaj je napisal/a:

pol pa ne pritiskaš kj dost

Zato pa sem si take smuče kupil, da lahko maksimalno uživam. Če bi hotel pritiskat, bi si kakšen drug model izbral. Menda tudi trendi v svetu vodijo k širšim smučkam za rekreativce. Pa Elan ve smuče delat, pa je kak je.

Z magfire mi je bilo vseeno, ali sem letel skozi kup snega, ali je bila vmes ledena plošča, je bil sneg umeten ali naraven, v glavnem v razmerah, kjer mi je s tastarimi sulicami trgalo smuče iz nog se magfire pelje kot po tračnicah. Brez nekega velikega napora.
Nazaj na vrh
Don Rossi Carleone
PrispevekObjavljeno: Sre Okt 22, 2008 12:06 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

1. Smučke so mal prekratke sajMag12 je smuča z veleslalomsko geometrijo.
2.Mag 12 ne delajo že dve sezoni zamenjala jo je Magfire Magma oz letos Magfire 82 xti
3. Ne kej preveč poslušat prodajalk in prodajalcev, saj ti vsi svetujejo po nekem ski selektorju, vozil je pa nikol niso.
Nazaj na vrh
nikolaj
PrispevekObjavljeno: Sre Okt 22, 2008 3:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Lani (2007/0 so bili modeli 8, 10 in 12 in magma (12 in magma z speedwave)
2006/07 pa so bili modeli od 6 do 12, vsi brez SW.

Letos pa je na Elanovi strani vse.
Nazaj na vrh
mr.teddy
PrispevekObjavljeno: Sre Okt 22, 2008 8:07 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Don Rossi Carleone je napisal/a:
1. Smučke so mal prekratke sajMag12 je smuča z veleslalomsko geometrijo.
2.Mag 12 ne delajo že dve sezoni zamenjala jo je Magfire Magma oz letos Magfire 82 xti
3. Ne kej preveč poslušat prodajalk in prodajalcev, saj ti vsi svetujejo po nekem ski selektorju, vozil je pa nikol niso.

Don Rossi Carleone kaj potem najbolj priporočaš od elana, za normalnega rekreativca velikosti 190 cm in 93 kg ? Misliš da bi bilo bolje pogledat za kakšnim speedwaveom ali še kaj drugega?To kar sem prej napisal mi je svetovala prodajalka v elanu in rekla da tudi sama vozi magfire ,pred tem pa je mela speedwave jih jih je zamenjala ravno s tem razlogom,da se po razritem smučiču dosti težje vozi kot magfire pri nas so pa itak proge takoj razrite.
Nazaj na vrh
Don Rossi Carleone
PrispevekObjavljeno: Ned Okt 26, 2008 11:06 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Veš zlo težko je tkole določt kaj je najbol, mogu bi te vidt smučat ampak glede na nekaj dobljenih informacij bi ti lahko priporoču
Magfire 78 Ti 182cm ali 176
Speedwave 12 176 cm
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Stran 1 od 1

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Katere elanove smuči?
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net