Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Splošno o smučanju » Smučarska nezgoda - mnenja

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 Smučarska nezgoda - mnenja « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
pero10
PrispevekObjavljeno: Sre Apr 02, 2008 8:23 am    Naslov sporočila: Smučarska nezgoda - mnenja Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 8:01

Pozdravljeni!

Pred kratkim mi je na Krvavcu nepazljiv smučar, ki ni upošteval oznak za zmanjšanje hitrosti ob vstopu na sedežnico zapeljal čez smučke in mi eno z robnikom močno poškodoval (dobesedno odrezal 1/3 širine do spodnje plasti. Ker je bil smučar mladoleten, je poklical očeta, ki pa se je začel zgovarjati, da sem za nesrečo gotovo kriv tudi sam. Po pregovarjanju sva se zmenila, da se odpeljeva do servisa, kjer bo poravnal stroške za popravilo, vendar je serviser dejal, da je smuča uničena in popravilo ni možno. Oče krivca mi je sicer ponujal nek minimalni znesek, na katerega nisem pristal. Torej mi ni preostalo drugega kot, da pokličem nadzornika in naredimo zapisnik. Tu je bilo ugotovljeno, da je krivda povsem na strani mladoletnika ter naj pravico iščem preko sodišča.

Zaradi takšnega odnosa očeta povzročitelja sem se odločil, da to tudi storim.
Čeprav so bile smuči stare 4 sezone, nameravam zahtevati povračilo stroškov za nove, enake kvalitete, saj bom konec koncev moral kupiti nove.

Zdaj pa me zanima, kakšno mnenje imate drugi o teh rečeh in ali ima že kateri od vas podobno izkušnjo?

Lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Marvin
PrispevekObjavljeno: Sre Apr 02, 2008 9:10 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sre Okt 2006 12:28

ne verjamem da ti bo uspelo dobiti takšno odškodnino, da boš kupil nove smuči. V najboljšem primeru boš dobil nadomestilo za škodo, ki bo enakovredna vrednosti tvojih starih smuči.

Tudi če se zaleti nekdo v tvoj avto ti kasko ne da toliko denarja da kupiš nov avto, ampak vrednost ustrezno starosti avtomobila.

To je samo moje mnenje ...
mungo
PrispevekObjavljeno: Sre Apr 02, 2008 9:39 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Dec 2006 16:10

mogoče dobiš še kaj za duševne bolečine... če se z očetom res ni dalo ničesar zment, imaš prav.. ampak saj veš kako je s slovenskimi sodišči
Nazaj na vrh
Verona
PrispevekObjavljeno: Sre Apr 02, 2008 10:24 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Mar 2006 23:18
Kraj: železniki

Jst mislem, d bos mel vec stroskov in pozrtih zivceh, kt pa 'dobicka'.
Nazaj na vrh
bobo
PrispevekObjavljeno: Sre Apr 02, 2008 1:06 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Čet Apr 2007 12:22

Na sodišču se zna to vleči zelo dolgo, v najboljšem primeru pa bo po mojem toženec moral kriti stroške dejanske vrednosti smučk. Zdaj ker za smučke ne obstaja eurotax , bo to težko izračunati, verjetno pa bo "izkupiček" na koncu smešno majhen.

Moj predlog je, da pusti vse skupaj in pač kupi nove smučke. Sodišča ti znajo požreti res veliko živcev...
Nazaj na vrh
kux
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 15, 2009 12:57 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 0:31

Živjo, pred kratkim se je zgodila nesreča mojemu prijatelju v Avstriji. Poškodba je bila tako huda, da so ga prišli iskat z helikopterjem. Zanima me, če ima kdo izkušnje oz. če pozna kak primer, kako se to rešuje z zavarovanjem, ker se je pač nesreč zgodila v tujini. Moj prijatelj je zavarovan, sam pomislke imam glede euro kartice. Ali v končni fazi to naša zavarovalnica pri kateri je poškodovanec zavarovan to rešuje? Lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
bobo
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 15, 2009 1:06 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Čet Apr 2007 12:22

V kolikor ni imel sklenjenega kakšnega zavarovanja, ki tovrstne stroške krije, lahko pričakuje v kratkem na dom račun za helikopter (strošek ponavadi ni ravno nizek). Če so bili vmes še kakšni prevozi z rešilcem, bo dobil zaračunano tudi to.
Nazaj na vrh
stubai
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 15, 2009 1:33 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Ned Dec 2005 23:40

Kar zadeva zdravstveno zavarovanje pri poškodbah v tujini: CORIS ali ELVIA.

Ne se zanašat na obvezno zdravstveno zavarovanje oz. evro kartico, ker to povrne le stroške, ki so priznani v SLO.

Če se voziš veliko off-piste, priporočam zavarovanje preko OAV (avstrijska planinska zveza), ker zgoraj omenjeni zavarovanji ne pokrivata reševanja izven urejenih smučišč ali nezgode pri turnem smučanju.

Glede na dosedanje izkušnje kolegov: račun za reševanje in zdravljenje vedno pride, vprašanje pa je, kdo ga bo pokril. Tudi v zdravstvenih ustanovah (privatnih ali državnih) vedno povprašajo po zavarovanju.
Nazaj na vrh
Fantastic
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 15, 2009 1:44 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Čet Nov 2007 18:06
Kraj: wait city

Kaj pa nisi starega po gobcu?
Ker drugače pri nas v tej prelepi sloveniji sploh ne gre!
Bandaa.
kux
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 15, 2009 5:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nesreča se je zgodila na smučišču, ne na neurejenih strminah. Zdej kako točno zavarovanje ima ne vem, vendar mislim, da bi blo prav, da zavaovalnica krije, saj jih zelo dobro plačujemo..se vidi kake nagrade se izplačujejo, poleg tega smo pa v evropski uniji, ki bi mogla bit tud prednost v takih zadevah, vem pa, da se vedno konča pri denarju za kar ponavadi na "jeb." mi zavarovanci..slišal sem,da gre ponavadi za težavo, če se opravi po neseči operacija, da take posege ne krije zavarovalnica. Hvala za odg. Lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
pj
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 15, 2009 6:37 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43
Kraj: Malo tu, malo tam

Evropska kartica oz. kakorkoli se ze rece tej kartici obveznega zdravstvenega zavarovanja, ne krije helikopterskega resevanja in podobnih stvari. V realnosti zares ta stvar ne krije nic, razen aspirina pri glavobolu. Pri nas je na zalost prepricanje, da smo s to kartico preskrbljeni in nam ni potrebno skrbeti za nic drugega. Zunanja ministrstva drugih drzav (recimo Finsko, da ne bom na splosno) priporocajo za vsako potovanje v tujino (tudi po EU) ustrezno zavarovanje. Te stvari zares sploh niso tako prekleto drage. Coris pride okoli 300eur ce se prav spomnim, Generali ima, ali pa je vsaj imel, ko sem kaksne pol leta nazaj obnovil polico, letno zavarovanje za 70 ali 80eur (dvojno kritje). S temi stvarmi imas po celem svetu bolj kot ne pokrite vse stroske pri problemih, katere bi lahko imel... vkljucno s helikopterskim resevanjem. Se pa strinjam, da bi bilo lepo, ce bi to avtomatsko krilo obvezno in dodatno zavarovanje, za katerega mesecno zmecemo ogromno denarja.
Torej... ce je tvoj prijatelj imel zgolj to kartico, potem lahko v bliznji prihodnosti pricakuje racun za 10.000+eur za helikoptersko resevanje, katere bo moral poravnati sam.
Nazaj na vrh
kux
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 15, 2009 6:45 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

10.000 eur? ker ga je helikopter odpeljal iz smučišča v bolnico? to mi je malce pretirano..mislm nespremljivo ali pač?
Nazaj na vrh
pj
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 15, 2009 6:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43
Kraj: Malo tu, malo tam

Kolikor vem ima pri nas vojska ceno za helikoptersko uro nekje okoli 3000eur, pa moras racunat, da nimajo trzne cene. Kot helikopterska ura, se pa steje ze priprava posadke na let, tako da je par ur zelo hitro naokoli.
Ampak ce povem po pravici, sem te cifre potegnil iz spomina, tako da so lahko v resnici danes cisto drugacne. V nobenem primeru, pa stvar ni poceni.
Nazaj na vrh
kux
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 15, 2009 6:59 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No hvala..upajmo na najboljše
Nazaj na vrh
blajo
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 15, 2009 8:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sre Jun 2006 23:54

kux je napisal/a:
10.000 eur?

nekaj je tule: http://cekin.si/clanek/zavarovanja/zavarovanje.html

Drugace pa prenasam informacijo kolegice, ki se bolj spozna:

V nekaterih primerih je ze enojno kritje asistence premalo. Nasi severni sosedje zelo radi poklicejo helikopter, v nekatreih primerih je to zaradi "prenosa odgovornosti", ceprav bi se morebiti dalo tudi drugace ...

prav mozno je, da bo racun krepko presegel 10.000 eur.

A je s kolegom vse v redu? Kaj si je poskodoval?

lp, b
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran 1, 2  Naslednja Stran 1 od 2

Kazalo po Smucisca.net forumu » Splošno o smučanju » Smučarska nezgoda - mnenja
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net