|
 |
|
Planneralm |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
smitko |
Objavljeno: Ned Mar 16, 2008 8:21 pm Naslov sporočila: Planneralm |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Mar 2006 10:11 Prispevkov: 235 Kraj: mb
|
še eno manjše smučišče ker sem bil blizu sem ga obiskal nori snežni pogoji od 120-190cm snega,pa še lepo vreme,no pa še nekaj slikic in link http://www.planneralm.atPlanneralm
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
svere |
Objavljeno: Pon Mar 17, 2008 8:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Feb 2007 14:44 Prispevkov: 22
|
kje pa je to smucisce & kolike je visoko? _________________ L. 2008
Krvavec: 2x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jan |
Objavljeno: Pon Mar 17, 2008 9:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Nov 2005 19:44 Prispevkov: 187 Kraj: Ljubljana
|
Avstrijska Stajerska od Schladminga se kaksno uro proti vzhodu. Smučišča so visoko 1.600 - 2.200m. Letosnjo sezono so imeli več kot 1m naravnega snega ze konec novembra ob odprtju. _________________ Sezona 09/10 - 40x: 16x Kranjska Gora; 8x Rogla; 6x Stari vrh; 5x Krvavec; 2x Cerkno, Vogel; 1x Kanin
Nazadnje urejal/a Jan Tor Mar 18, 2008 9:14 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smitko |
Objavljeno: Pon Mar 17, 2008 10:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Mar 2006 10:11 Prispevkov: 235 Kraj: mb
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Čet Dec 26, 2024 10:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3667 Kraj: Maribor
|
Ko sem ugotovil, da na Riesneralmu (kjer bi sicer z lahkoto zdržal ves dan, lahko tudi dva) ne bom videl več kaj dosti sonca, sem se prestavil po dolini do sosednjega Planneralma. Kljub precej športni vožnji traja s sezuvanjem in obuvanjem pol ure, ampak se je splačalo :
Smučišče je sicer (vsaj za moj okus) za maksimalno pol dneva, sestavljeno je iz treh žičnic ki se zvezdasto širijo iz naselja:
https://www.bergfex.com/planneralm/
Kot zanimivost, ki je ni treba razumeti: sredinska žičnica, najkrajša od trojice, je odklopna štirisedežnica:
Leva, malenkost daljša, je fiksna, in temu primerno počasna. Ampah ob treh mi je bil bolj pomemben sonček in lepa okolica kot nabiranje višincev:
Desna, najdaljša in najbolj strma, pa vlečnica. Ko da bi žičniški sistem projektirali Pohorci (ali Kranjskogorci) . Je pa tista vlečnica, ki so jo odprli ravno na današnji dan, sploh v zgornjem delu konkretno strma, zato ima pred zadnjo strmino izstop 'za šibkejše smučarje). Na sedežnicah ni bilo gneče, je pa bil zaseden skoraj vsak sedež. Na vlečnici pa nikjer nikogar:
Pod črto: sonček, naravna idila in še manj folka kot na Riesneralm. Ampak: dolga vožnja iz doline, kratke proge in skromna izbira. Cel dan bi težko zdržal ...
Še zanimivost: Planneralm je zelo dolgo trmasto vztrajal kot 'Naturschneeparadies' brez zasneževanja, ker ga kao ne rabijo. Nekaj let nazaj pa so obupali, izkopali jezero in zdaj zasnežujejo proge ob sedežnicah:
... medtem ko se ob vlečnici še vedno smuča samo na naravnem snegu, ki pa ga je zdaj tam skoraj dovolj, edino na prvi strmini se je našel kak kamenček ali gruda zemlje, komaj omembe vredno. _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Smucar9 |
Objavljeno: Čet Dec 26, 2024 11:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2018 14:17 Prispevkov: 655
|
miki je napisal/a: | Ko sem ugotovil, da na Riesneralmu (kjer bi sicer z lahkoto zdržal ves dan, lahko tudi dva) ne bom videl več kaj dosti sonca, sem se prestavil po dolini do sosednjega Planneralma. Kljub precej športni vožnji traja s sezuvanjem in obuvanjem pol ure, ampak se je splačalo : |
To vse "obdeluješ" na SCC ? _________________ 2024/25: Flachauwinkl,Saalbach,Kitzbuhel,SkiWelt,Peca,Goldeck...
2023/24: Kals-Matrei,Tuxertal-Zillertal,Sillian,Kope,MB/Areh...
2021/22: Moelltal,Višarje,Zoncolan,BKK,(Speier/Groß/Ain)eck,Piancavallo...
2018/19: Nassfeld,Turracher,SanPellegrino,Obereggen,Canazei,Arabba,Civetta...
2017/18: Flachau,Eben,Filzmoos,Schladming,Katschberg,Krvavc,Rogla...
2016/17: Gerlitzen,Kronplatz,AltaBadia,Marmolada,Kr.Gora,Golte... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Pet Dec 27, 2024 12:01 am Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3667 Kraj: Maribor
|
Ja, tudi ti dve smučišči sta v SSC. Brez te karte mi na kraj pameti ne bi prišlo, da plačam 56 ojrov za dnevno (ali 50 za tri ure) za tri kratke žičnice na Planneralmu, pa če je še tako lepo sončna ... no way . _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Pet Dec 27, 2024 12:02 am Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3277
|
Zdaj vemo po kom si naši bližnji jemljejo cenovno politiko .
Hvala za poročila iz "eksotike".  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
 |
|
Stran 1 od 1 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|