Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Goldeck

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
 Goldeck « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
Age
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 03, 2007 5:03 pm    Naslov sporočila: Goldeck Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2007 11:51
Prispevkov: 695
Kraj: Ljubljana

Odločil sem se, da odprem temo Goldeck, ker sem našel na hrvaški spletni strani skijanje.hr novico o 35 milijonov Eurov vredni prenovi smučišča. Za naslednjo sezono 2008/2009 naj bi zgradili dve novi 4 sedežnici, 6 sedežnico in 8 sedežno kabinsko gondolo.
To je za nas Slovence zelo zanimiva destinacija za enodnevno smučanje. LJ-Goldeck 142 km, praktično vsa vožnja po avtocesti. Izredno lepo smučišče z off pistami in znano 8,5 KM črno progo v dolino, vendar z zastarelimi napravami. Upam, da bo res kaj, ker bo potem ta tema res zanimiva.
Za tiste, ki jih bolj podrobno zanima, kaj naj bi se zgodilo na Goldecku, je link: http://www.skijanje.hr/hr/skijanje/clanak.php?id=17091

A ima kdo kaj več informacij?

Lep pozdrav
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Age
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 04, 2007 1:39 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2007 11:51
Prispevkov: 695
Kraj: Ljubljana

Link za načrt prenove smučišča.

http://www.kaerntnerwoche.at/system/galleries/upload/kw/regions/spittal/26144/Karte.jpg
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jan
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 04, 2007 1:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Nov 2005 19:44
Prispevkov: 187
Kraj: Ljubljana

Če slediš temo na alpinforumu nisi kaj dosti zgrešil.

Dostopna žičnica je bila v načrtu/karti že leta 1995.
_________________
Sezona 09/10 - 40x: 16x Kranjska Gora; 8x Rogla; 6x Stari vrh; 5x Krvavec; 2x Cerkno, Vogel; 1x Kanin
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
miki
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 04, 2007 5:22 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

Res je, tole s prenovo smučišča na Goldecku se vleče kot jara kača in po zadnjih informacijah (ki jih imam z Alpinforuma) še tudi ni sigurno, da se bo prihodnje leto res začelo graditi. Potem ko je minilo kar nekaj let da so se zmenili okrog financiranja projekta (med deželo Koroško, občinami in zasebnim lastnikom), so si sedaj menda izmislili da je potrebno narediti študijo vpliva na okolje (z lepim nemškim imenom Umweltvertraeglichkeitspruefung ), pa čeprav gre bolj ali manj za nadomestne gradnje na obstoječih terenih in zelo malo novih posegov. To pa zna trajati vsej leto, pa je gradbena sezona 2008 fuč ...

Kak mesec nazaj sva se na poti z Moelltala ustavina v Mc Donaldsu v Spittalu, kjer si lahko podpisal tole peticijo za začetek izgradnje na Goldecku že v letu 2008:



Saj si ne domišljam da bo nekaj podpisov kaj premaknilo, lepo pa je vseeno videti, da se neka iniciativa enkrat za spremembo zavzema za nekaj in ne vedno in povsod zgolj proti ...

Originalna velikost: klikni tukaj!
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zelenec
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 05, 2007 12:19 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Sep 2005 14:17
Prispevkov: 192


Miki, a se nisi podpisal na peticijo???
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 06, 2007 8:02 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

Kakšno vprašanje - seveda ! Smučarske centre v njihovem pravičnem boju proti okoljevarstveni birokraciji podpiram vedno in povsod. Ampak fotko pa sem raje naredil prej ...
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 05, 2009 10:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

Med božično - novoletnimi prazniki sva končno uspela priti na tole malo znano, zaenkrat še zelo zastarelo smučišče na Spittalom ob Dravi. Glede na to, da sva v Spittalu najela apartma, iz katerega je bilo do spodnje postaje le slab kilometer, se je skorajda spodobilo vsaj en dan obiskati to mestno smučišče .

Tabla s planom prog. Iz Spittala na smučišče vodi nihalka v dveh odsekih, pri čemer je prvi odsek bistveno daljši od drugega. Drug možen dostop na smučišče je po gorski cesti do spodnje postaje dvosedežnice Seetal, levo na panorami. Na desni strani hriba so tri kar dolge vlečnice. Glavna atrakcija smučišča pa je seveda črna proga v dolino z višinsko razliko nad 1500 metrov. Z belo prebarvana mesta na tabli pričajo, da smučišču ne gre najbolje, v zadnjih letih sta izginili dve žičnici in ena varianta (skiroute):


Ob prihodu na spodnjo postajo šok: vrsta čakajočih se je vila iz spodnje postaje na cesto. Saj ni bila ne vem kako dolga, ampak premaknila se ni nikamor . Natančneje, vsakih 9 minut za 37 ljudi, toliko namreč sprejme kabina. Kot na Voglu pred menjavo nihalke ... Povrhu imajo smučarske šole svoj vhod in če pridejo 3 učitelji s svojimi vrstami, zasedejo celo kabino. Hudo! Na peklenskem mrazu sva stala natančno 55 minut, preden sva bila v kabini in na poti navzgor. Kaj takega nisem doživel že od časov, ko na Pohorju še ni bilo sedežnic in smo čakali na Vzpenjačo tja do odcepa na parkirišče ...

Upam da mi ne zamerite, ampak slik spodnje nihalke nimam, sem bil preveč tečen v tisti vrsti, pa še zeblo me je. Na drugem odseku (tam kabine sprejmejo 25 oseb, ampak zaradi krajše trase vozijo bolj pogosto kot 1. odsek, tako da ima pod črto nekoliko višjo kapaciteto kot prvi) nismo čakali, na vrhu sem bil nekoliko boljše volje in sem si celo vzel čas za eno fotko:


Pogled k vlečnicam na zahodno stran - te sva si prihranila za popoldne:


Za začetek sva se šla pogret na dvosedežnico, ta leži na jugovzhodnem pobočju in je na soncu že zgodaj zjutraj, pa tja preko poldneva. Panorama je enkratna, proga pa ena sama in ni bogve kaj, prva polovica je v bistvu cesta, nato sledi eno lepo, a kratko pobočje. Je pa nekaj možnosti za off - piste, ki sva jo glede na skromno ponudbo smučarije na urejenih progah z veseljem pograbila. Na tej strani je zgolj naravni sneg, a kljub temu ni bilo slabo, nobenih kopnin in/ali kamnov. Je pa dvosedežnica zelo zanimiva konstrukcija, saj ima na trasi dva ovinka za približno 45 stopinj :




Na tej fotki se vidi en rdeči količek, najverjetneje označuje steber načrtovane osemsedežne kabinske žičnice, ki naj bi v letošnjem letu zamenjala dvosedežnico (upajmo ... to je bilo obljubljeno že za leto 2008):


Ob pol enih pa težko pričakovan trenutek: smuka v dolino po 'najdaljši črni progi v Alpah' (citiram s spletne strani smučišča, preverjal nisem, sem pa pri teh avstrijskih superlativih rahlo skeptičen). Progo namreč odpirajo šele ob 12:30, da ne bi smučarji ki se vozijo v dolino še povečevali gneče na nihalki.


Proga je razgibana, niti ne zelo strma, ampak mestoma kar ozka. Malo spominja na Peco, prečnice širine enega ratraka ('ceste') se menjujejo s krajšimi strminami. Cela proga je na strmem severnem pobočju in decembra nikjer ni v soncu. In zelo dobro zasnežena, s kupom žiraf in nekaj propelerci:






Smuka ob pol enih po deviški progi, debelo zasneženi s puhastim umetnim snegom (temperature v Spittalu so bile vse pretekle dni med -5 in -12) je bila res perfektna. Proga se, kar se vidi na panorami, ne konča pri nihalki, temveč 'na travniku' slaba 2 km od Spittala, od koder te vozi nazaj tale starinski bus - prav dobro paše k smučišču :


Po nadaljnjih 25 minutah čakanja sva bila ponovno na nihalki, seveda spet vsa zmrznjena. Po pavzi v restavraciji na zgornji postaji (dobra hrana, v primerjavi z bolj znanimi koroškimi smučišči zmerne cene) sva si ogledala še proge ob vlečnicah na desni strani smučišča, te ležijo vse na zahodnih pobočjih in so na sončku cel popoldan. Tukaj je prišla slaba zmogljivost nihalke pozitivno do izraza - gondola je tako slaba, da nikakor ne more napolniti treh dolgih vlečnic, na nobeno sidro ni bilo treba čakati in proge so bile še popoldan perfektne:


Spodnja postaja najnižje vlečnice, imenovane Baerenbiss. Vse proge na zahodnem pobočju so lepe, široke, kar strme. Glavna proga se tudi zasnežuje, vsaj simbolično (ena linija žiraf na 100 m široki progi - ne vem kako bi kaj izgledalo brez naravnega snega ...). Z malo sreče bo prihodnje leto od tu do vrha peljala šestsedežnica, to bo prava stvar, s 600 metri viš. razlike zelo spodobno smučišče!


Najbolj desna vlečnica, imenovana Eggeralm, poleg strme rdeče proge (samo naravni sneg, brez enega kamna) je ob njej še nekaj neurejenega terena na desni strani:


Še pogled z vrha na zgornjo postajo 2. odseka nihalke:


In še drugič po črni progi v dolino, seveda ob pol štirih ni bila več 'nedolžna', ampak še vedno OK. Edino vidljivost na tem senčnem pobočju je ob tem času slaba:


Kaj naj rečem za konec? Če sem razočaran? Ne, nisem, saj tudi nisem nič posebnega pričakoval. Smučišče ima potencial in upam, da ga bodo tudi izkoristili in zgradili projektirane nove žičnice (gl. nekaj prispevkov višje). Priznam pa, da nisem pričakoval tako pošastnih vrst. Ko sem stal v vrsti pred nihalko, sem nekajkrat pomislil, kakšen butl sem - lahko bi smučal v katermkoli koroškem smučarskem centru, jaz pa rinem na najbolj nemarno in zastarelo smučišče. Zdaj pa mi ni več žal, da sem še enkrat doživel to nostalgično smuko - bom vsaj znal bolj ceniti tisto, kar se obeta čez dve leti. Torej: Goldecka v sedanji obliki ne priporočam, sploh pa ne za praznike ali vikend - morda kdaj čez teden? Priznam pa mu lep potencial, tereni so na treh straneh hriba, proge dolge, sploh tista v dolino. Ko bo od konca črne proge na vrh peljala sodobna kabinska žičnica, namesto vlečnic pa bo obratovala šestsedežnica (zamenjava dvosedežnice se mi v tej fazi ne zdi ravno nujna), se bom pa z veseljem vrnil !
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Age
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 05, 2009 11:08 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2007 11:51
Prispevkov: 695
Kraj: Ljubljana

@miki, tale tvoj podvig me zelo spominja na moje prvo in zadnje smučanje do zdaj na Goldecku (prvo leto koroške karte 2004/05).

Ista zgodba, 45 min čakanja na gondoli, mrzlo kot pes, počutil sem se kot na Voglu ob čakanju, ko je bila še stara gondola, takrat so bile še naprave zelo podobne, hehe.
Potem smo prišli pa gor, pa naraven sneg, pa še novo zapadel, sonček, bil sem pa malo pozneje konec februarja ali na začetku marca (manj senčno).
Isto sem običajno doživljal na Voglu, ko sem prišel gor, sem vse neprijetnosti pozabil ob lepi naravi in soncu.
Navdušila me je lega smučišča in prostranost, seveda črna proga v dolino in prijazni domačini, precej manj pa predpotopne naprave.
Ampak je vsaj še delala enoseda in zgornja vlečnica do gondole. Spomnim se še, da je tisti dan na smuku, ne spomnim se katerem, zmagal Avstrijec in so nas domačini častili ko nori,
to se mi je zgodilo v Avstriji samo takrat, edinkrat .
Vseeno, hvala za tale zgodovinski prispevek, hehe, bog ve katero lepo smučišče si žrtvoval za tole. Res upam, da se bo to leto, končno zares, kaj premaknilo na Goldecku,
ker je meni relativno blizu za enodnevno smuko, da ne govorimo o tomiju Jeseničanu .

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tomi
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 06, 2009 6:01 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18
Prispevkov: 1310
Kraj: Jesenice

Na tale Goldeck sem pa čisto pozabil, čeprav je res kar blizu in hitro dostopen. Pred nekaj leti sem bil gor kar nekajkrat, vendar nikoli nisem dosti čakal. Bo treba spet kaj obiskati ta muzej, dokler še je. Dobre proge se splača izkoristiti, z novimi napravami ne bo več tako. Sploh si pa ne predstavljam, kako bo ob množici smučarjev izgledala proga v dolino, ki je na nekaterih delih res ozka.

Še eno tako smučišče z muzejskimi napravami je Verditz pri Beljaku. Tam so tri zaporedne sedežnice, tako da malo spominja na Koblo, žal tudi glede pomanjkanja sonca.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tomi
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 20, 2010 10:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18
Prispevkov: 1310
Kraj: Jesenice

Pa je tudi tomi Jeseničan ( po Ageju ) po nekaj letih končno spet prišel na Goldeck. In kmalu bom spet tam. Današnja smuka je bila namreč odlična, perfekten sneg in dobre proge, nobene gneče, o vremenu pa da niti ne govorim. Na progah ob prvi vlečnici, kjer je umetni sneg pač klasika, a nobenega ledu. Ni mi pa jasno, kako so lahko tako dobro pripravili ostale proge, saj snega ni prav veliko. Ob pogledu na proge sem predvideval, da so vsaj podlago naredili z umetnim snegom, a ni nikjer videti nobenih topov, jaškov... Kamenja praktično ni, samo ponekod drobni kamenčki (predvsem na kratki strmini pred vstopom na novo sedežnico), samo na posameznih prečnih prehodih je izjemoma kakšen kanček rjavine.

Takole je ob prvi vlečnici:






Proge ob novi šestsedežnici, več o njej je v temi Novosti 09/10:













Pogled na najhujšo vrsto, na vlečnicah je bilo še bolj prazno. Zanimivo: pred nobeno zgornjo žičnico ni kontrole kart:



Zadnja vlečnica ni delala, ker si s sedežnico delita isto progo:



Pogled na južno stran, tja nisem šel izgubljat časa :



Zgornji del proge v dolino, to je še čisto na vrhu:



Progo v dolino odprejo šele ob 12.30, prvi skibus odpelje ob 12.45 in potem vsakih 15min, menda vse do 17.30 Bil sem eden prvih, pa tudi zadnjih, ki so danes smučali po njej in med prvo vožnjo in zadnjo (tretjo sem zaključil ob 16.30 ) proga ni bila bistveno drugačna. Suh utrjen umetni sneg, nobenega ledu in res izjemoma kašen centimetrski kamenček.



Začetek spusta v globino:



Za danes je dovolj, s slikami s te proge bom nadaljeval jutri, treba bo spat

Lp, Tomi
_________________
Sezona 2009/10: 19x Moelltal, 13x Turrach, 5x Osojščica, 3x BKK, 2x Mokrine, 1x Tromeja, 1 x Goldeck
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Age
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 21, 2010 8:47 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2007 11:51
Prispevkov: 695
Kraj: Ljubljana

@tomi lepa reportaža, imam tudi sam namen to sezono obiskat tole zanimivo mestno smučišče, zdaj ko imajo novo sedežnico, se vsaj na eni napravi lahko spočiješ. Kolko si pa čakal spodaj na gondoli, to je še vedno rak rana smučišča. Verjetno med tednom ni sile , ali pa, nobene slikce gondole ni, hehe.

LP


Nazadnje urejal/a Age Čet Jan 21, 2010 4:19 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tomi
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 21, 2010 9:08 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18
Prispevkov: 1310
Kraj: Jesenice

Gondole pa res nisem slikal. Lahko pa verjameš, da je še vedno taka, kot lani, ali pa pred 10, 20, 30... leti . Čakal nisem skoraj nič, prišel sem malo pred enajsto. Je pa tako: kot sem napisal, skibus vozi redno na četrt ure. Za gondolo pa reda ni: na začetku smo v polni kletki pred vstopom čakali na vozni red (na pol ure), kasneje pa je odpeljala napol prazna izven reda po prihodu busa, ko bi po voznem redu morala, pa ne.
Če prideš za vikend zjutraj, pa se mogoče ni slabo zapeljati do dvosedežnice in se tako izogniti gneči na gondoli.
Še to: v soboto je dirka s turnimi smučmi Champ or Cramp in bo proga v dolino odprta šele ob 13.30.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 21, 2010 6:27 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3437
Kraj: Maribor

Tudi od mene hvala našemu Jeseničanu za tole izčrpno reportažo in predstavitev novosti. Ves prihodnji teden sva v tistem koncu in sem itak planiral en dan na Goldecku, samo ves čas me je malo skrbelo v kakšnem stanju so proge - vemo da naravnega snega ni prav dosti, zasneževanje na Goldecku pa z izjemo proge v dolino tudi ni ravno bogve kako sodobno. No, zdaj sem pomirjen, bom lahko šel s čisto vestjo preizkusiti eno od večjih novosti letošnje smučarske sezone !
_________________
Sezona 2023/2024: 39 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, 2 x Osojščica, Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tomi
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 21, 2010 8:01 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18
Prispevkov: 1310
Kraj: Jesenice

Še obljubljene slike proge v dolino. Čisto na vrhu lahko začnete na teptani ruti št. 9 (na tabli sem sicer sigurno videl št. 6, lahko pa da je bila obrnjena na glavo - ne jaz, tabla )





Ta se potem priključi progi 2, ki se nadaljuje s črno progo 8. Predzadnja slika kaže edino mesto, kjer je potrebno paziti, ratrak je namreč pri obračanju izven proge nanjo nanesel nekaj peska. Na zadnji sliki pa spodaj že čaka avtobus. Še to: vidljivost tudi ob zadnji vožnji sploh ni bila tako slaba.













Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tomi
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 26, 2010 1:27 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18
Prispevkov: 1310
Kraj: Jesenice

Še nedeljska izkušnja: ob 12h brez čakanja na gondolo in takoj po še nedolžni progi v dolino. Proga je ostala dobra vse do konca, dol se je vozilo zelo malo ljudi, mogoče zato, ker je bil vmes ozek pas megle. So se pa na večih mestih pojavili drobni kamenčki.
Tudi zgoraj, skozi prosojne oblake je sijalo sonce, ljudi ni bilo veliko, vlečnice so bile prazne, nekaj več obiska je bilo na sedežnici. So bile pa proge že nekoliko zdrsane, a še vedno brez ledu. Kamenčki, tudi kakšen večji, so se pojavili tudi tu.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja Stran 1 od 3

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Goldeck
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB