Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Turracher Höhe

Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 16, 17, 18  Naslednja
 Turracher Höhe « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
everts72
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 29, 2007 10:38 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Dec 2006 20:53
Kraj: na robniku

Pozdravljeni!

Ker vidim, da ste te dni smučali tu in to smučišče bolj poznate, me zanima, kako je kaj s progami..na slikah vidim da so proge kar položne (vsaj te ki sedaj delajo) kar mi ni všeč
Ali bi bil za nedeljo boljša izbira Nassfeld/Mokrine? Ali se bo tudi tam trlo ljudi?

lp

www.worldofwindsurf.com
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sernk
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 30, 2007 7:52 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Jan 2007 21:33
Kraj: Stanežiče

Kr sem pojdi ker je veliko snega in pa še proge so urejene pa kar strme še posebaj vlečnica ob Kronochbahnu in pa potem turracbahn samo ne vem če obratuje
mlavta1
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 03, 2007 8:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smučarski vaditelj
Smučarski vaditelj

Pridružen/-a: Tor Okt 2005 21:30

V soboto se odpravljam sem, kot sem pregledal vaše objave je kar vredu tako da upam da bo dobra otvoritev sezone
everts72
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 03, 2007 9:33 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sob Dec 2006 20:53
Kraj: na robniku

sernk je napisal/a:
Kr sem pojdi ker je veliko snega in pa še proge so urejene pa kar strme še posebaj vlečnica ob Kronochbahnu in pa potem turracbahn samo ne vem če obratuje

..hvala za odgovor, čeprav sem ga videl šele sedaj.
Na koncu smo se odločili za Katschberg in nam ni bilo žal..mogoče gremo pa naslednjič na Turracher

www.worldofwindsurf.com
Nazaj na vrh
PrispevekObjavljeno: Sob Dec 22, 2007 9:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2007 11:51
Kraj: Ljubljana

Ravokar sem se vrnil iz Turracha. Danes sem se odločil za smučanje na Turrachu predvsem zato, da preiskusimo novo pridobitev smučišča, sankaško progo Nocky Flitzer. Bil pa res pravi smučarski dan, temperatura ravno prava , sonček in ne prav veliko smučarjev. Naravnega snega malo, vendar so proge primerno zasnežene, tako da moraš imet smolo, da naletiš na kamen. Tak bolj mali Snow board park je narejen na vlečnici Wildkopf. Delujejo vse naprave in smuka je možna na vseh progah. Kar se tiče luksuza, kar dobro poskrbijo za smučarje (Veliko ležalnikov, restavracij, ski taxi, obezno peneče vino na vrhu Turachbahnu in Kornocka.....)

Sama sankaška proga sicer ni noben adrenalin, je pa svoje zelo zanimiva, ker moraš med vožnjo pritiskat na ročico, da dobiš največjo brzino. Če ročico spustiš pa avtomatično bremzaš. Obstajata pa dva skoka, samo moraš imet največjo brzino . Mislim, da je največja brzina 40 km/h in proga je dolga 1600m. Cena za vožnjo, če imaš smučarsko karto, je za odrasle 6 EUR in otroke 4 EUR.

Še par slikic nove sankaške steze in drugih obrobnih zanimivosti.

Jutranji pogled na spodnjo postajo Kornockbahna

Start Nokya, desno v leseni kočici, levo vlečnica za vračanje sani in še bolj levo zgoraj koča Panorama Alm ena boljših krmilnic na Turrachu.

Intermezzo: zanimiv detalj iz koče

Prvi 360 stopinjski ovinek zgoraj

Malo nižje drugi

Spust, naprej v gozdu pa skoki

Konec proge, pogled iz gondole

Popldansko vračanje sani na start

Še par drugih zanimivosti, ker proge so že drugi dobro poslikali

Še ena zelo zanimiva koča (krmilnica) pred spodnjo postajo sedežnice Sonnenbahn

Ski taxi na čez jezero na drugo stran smučišča

Obvezno poležavanje na vrhu sedežnice Turrachbahn ob kozarčku penečega vina

Še pogled na Panorambahn, Noky in Kornockbahn

V glavnem lep smučarski dan in Lep pozdrav
Nazaj na vrh
*marko*
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 26, 2007 7:02 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sre Dec 2007 18:57

ZANIMA ME KAKO ZGLEDA TISTI MINI PARK OB VLEČNICI? je še zmeri samo en rail al so dadali kaj novega
Nazaj na vrh
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 26, 2007 7:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2007 11:51

Jaz nisem bil prav pozoren na ta mini park, videl sem samo 2 skakalnici in eno manjšo so delali sami bordarji, tako, za mene pravo bordarsko.
Nazaj na vrh
baltic
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 23, 2008 5:10 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 13:00
Kraj: Kranj

V soboto bil gor.

Sonce se je ves čas skrivalo za oblaki, temperature pa so bile okoli 2 C. Obratovale so vse naprave ter tudi vse proge na katerih je bilo snega dovolj, izven prog pa sem kdaj pa kdaj tudi kaj začutil po dilami. Tudi ljudi ni bilo preveč, tako da se je dalo kar dobro smučati.
Sem pa prvič vozil s svojimi novimi dilami, ki so za razliko od prejšnjih karveric freeride model, toraj z majhnim stranskim lokom in dost dolge (nekaj čez 180cm, meni nekje do oči) in sem se nekaj časa kar navajal na novi način vožnje. sicer mi je malo žal da sem jih vzel, izven prog se sicer obnesejo boljše, ampak bom verjetno ob dnevih bolj revnih z naravnim snegom vseeno uporabljal stare dile.

link do slik:
http://baltic.moj-album.com/album/10779162/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
dedi
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 23, 2008 7:14 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Okt 2005 20:42

Zelo spemenljivo vreme,vse od sonca,vetra do snežnega meteža.Snežna podlaga dobra in malo zdrsana,vsled malega obiska.Spet nekaj novosti ki jih opišem in opremim s slikami jutri.
9x
Nazaj na vrh
stubai
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 31, 2008 12:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Ned Dec 2005 23:40

Včeraj je padla odločitev za Turrach. Vreme solidno, malo sonca, malo koprenastih oblakov. Razmere: proge solidno urejene, snega glede na snežno sušo na progah dovolj. Ljudi je bilo malo, pa še med temi so prevladovali gostje iz vzhodnoevropskih držav. Nikjer čakalnih vrst. Se pa povsod vidijo posledice nedeljskega viharja: polomljena drevesa, podrte smerne table, na gostišču ob Panoramabahn so prekrivali streho, saj je izgleda odneslo strešne plošče. Sneg v gozdu in delno po progah je intenzivno posut z vejicami in igličevjem. Proti BKK, kamor smo se odpeljali po smučanju na kopanje v Romerbad, je na Turrachu pravo zimsko vzdušje.
Slikce pa danes popoldne ali jutri.
Nazaj na vrh
stubai
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 01, 2008 8:16 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Par slikc od srede!

Panoramabahn:

Kornockbahn:

Pogled na jezero:

Turrachbahn, proga Adrenalin:

Turrachbahn, proga Eisenhut:

Podrto drevje ob progi, posledica viharja:

Sonnebahn:

Weitentallift:
Nazaj na vrh
stubai
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 09, 2008 8:18 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Včeraj ponovno na Turrachu. Ljudi kar precej, veliko Slovencev, največ se je čakalo na Kornockbahn in Zirbenwaldbahn, ni pa bilo hude krize. Glede na prejšnji teden se je snežna odeja odebelila skromno, manj kot na slovenskih smučiščih. Vseeno pa razmere kar solidne, sonce in ravno prav mraz.
Nazaj na vrh
dedi
PrispevekObjavljeno: Pet Mar 07, 2008 11:05 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Okt 2005 20:42

Včeraj malo ljudi,novega snega 20 cm,ki pa se ni še sprijel dobro s podlago,brez vetra vendar oblačno in mrzlo.Sneg pust in ne gre nikamor.
24x
Nazaj na vrh
martin20
PrispevekObjavljeno: Sob Mar 15, 2008 4:50 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Dec 2007 17:59

ravno smo prišli iz dopusta na turrachu.
Bilo je super. Gužve NIČ, sploh na turrachbahn ter zilberwaldbahn smo se cel teden vozili skoraj sami. Vremeje bilo cel teden na meji med sončnim ter snegom. V sredo je bilo zelo toplo in se je kar hitro omehčalo, v četrtek in petek pa so bile proge zjutraj kar fajn ledene.

Snega je še dovolj, poleg tega pa so za nasledni teden napovedane dodatne snežne padavine!
I love turrach:)
miki
PrispevekObjavljeno: Pon Mar 17, 2008 12:48 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

Sicer nisem bil na dopustu, sva si pa v soboto tudi privoščila dan Turracha: fantazija! Vreme mnogo boljše od napovedi, dosti sonca in nekaj oblačkov, snega dovolj, kljub spomladanskim temperaturam dobre proge. Enako kot martin 20 sem ugotovil, da sta Zirbenwaldbahn in Turrachbahn na pol prazni, medtem ko je na Kornockbahn bilo dopoldan treba počakati kakšno minutko (nimam pojma zakaj, osebno so mi bile proge ob prvih dveh bolj všeč kot tiste pod Kornockbahn, čeprav ležijo nekaj 100 višinskih metrov nižje, so bile zaradi svoje severne lege recimo opoldne manj ojužene kot zadnje pobočje na Kornockbahn, kamor zaradi vzhodne lege že od jutra 'nabija' sonce).

Dan smo začeli na Panoramabahn, žičnica zanimiva, proga pa ni ravno nekaj posebnega:

Nadaljevali smo na Kornockbahn, preden tukaj prevoziš res vse variante, mineta dve uri:

Preko Zirbenwaldbahn, ki sem jo žal pozabil slikati, , smo se nato prestavili na Turrachbahn. Proga FIS je bila prava fantazija, okoli poldneva je začela rahlo popuščati ... uživancija skratka:

Turrachbahn ima tri proge, poleg FIS še 'Adrenalin' (ta je narejena kar na nekoliko razširjeni trasi stare vlečnice in je sicer označena kot 'Skiroute', v resnici pa zasnežena in redno teptana:

Tretja proga, imenovena Eisenhut, sploh zadnja strmina je po pravici označena s črno barvo:

Prelep pogled na spodnjo postajo in enkratno zasneženo progo sredo povsem zeleno - rjave okolice:

Za konec še ena fotka zmrznjenega jezera s spodnjo postajo dvosedežnice Sonnenbahn:

Prelep dan, Turrach lahko s čisto vestjo priporočam za prihajajoče praznike. Uradno obratujejo do 1. maja (!), najverjetneje pa ne bodo do konca sezone obratovale vse žičnice.
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 16, 17, 18  Naslednja Stran 7 od 18

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Turracher Höhe
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net