Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » velik problem izbire smuči

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5
 velik problem izbire smuči « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
uros_
PrispevekObjavljeno: Ned Nov 06, 2011 11:00 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Jan 2010 15:37
Kraj: Maribor

Tako ti mi ne moremo žal nič svetovati.. Pomembno je ketere modele si imel na nogi, koliko si visok in težak, kako dobro smučaš, kje smučaš ipd.
Sorty
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 07, 2011 11:51 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Dec 2008 16:37

tam če ni Atomic ipd. jim v nobenem primeru ne bo všeč. Zaupaj svojemu srcu pa boš izbral tisto pravo
2009/2010: 20x
www.vikom.si

z GLAVO na glavo!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sorty
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 07, 2011 3:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sob Dec 2008 16:37

pj ne bi se strinjal. Preden se je pojavila wave tehnologija Elanovih smuči skoraj da nisi videl pri nas. Prav tako lahko opažamo danes, da na smučiščih vidiš opreme "svako jake". Zase vem, da trenutno na noge ne pripnem nič brez wave-a, pa sem probal oz. lastil Volkl,testiral Atomic in preizkusil Fischer. Te debate so v stilu "katera avtomobilska znamka je najboljša?" tega se ne da določiti kajti vsak ima svoje poglede. Po čemu sklepaš da Elanke niso kvalitetne?
2009/2010: 20x
www.vikom.si

z GLAVO na glavo!
Nazaj na vrh
spaca157
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 07, 2011 4:59 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 20:59

Damjan-doc je napisal/a:
Si probal Amphibio?

Nisem še sprobal, jih bom pa letos če bom naletel na elanov test, sprobal bi 12 in 14 pa tudi slx bi sprobal bomo vidl kako bo.
Nazaj na vrh
Charlie Uno
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 07, 2011 5:33 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 18:09

Nisem prepričan, da je WF samo marketinški nateg. Nisem tako blizu profesionalnemu smučanju kot pj in niti ne vem, če je različna togost okoli različnih osi res tako potrebna, a zdi se, da so s to smučko zadeli v črno. Sicer pa konstrukcijske lastnosti valovite pločevine uporabljajo na drugih področjih že skoraj stoletje in pri Elanu so to idejo "vgradili" še v smuči; prečna togost in vzdolžna mehkoba. Samo z dimenzioniranjem stojine nosilca bi to precej težje dosegli.
Kakšna je situacija v Elanu danes ne poznam. Vem pa, da so pred leti izdelovali tako ali tako skoraj za vse ostale proizvajalce. Verjetno res da ne tekmovalnih smuči, za nas navadne smrtnike pa.
En del zgodbe pa je še tisti - kupujmo slovensko. Tudi zaradi davkov; da bomo imeli slovenske zdravnike, slovenske šole...
In ni vse tuje najboljše. Pred leti smo sredi Švice skoraj pomrli od smeha, ko je prijatelj razlagal, kako mora kupiti za teto čopič za kuhanje, ker se pri nas tako ali tako nič ne dobi, v tujini pa so seveda veliko bolj napredni od nas zahojencev. In ko nam je pokazal čudo, mu je nekdo takoj našel napis "izdelano v Sloveniji"...
Morda ostali proizvajalci novejše lastnosti smučke skrijejo v njeno notranjost in so zato zadeve pri Elanu videti bolj marketinške, a brez zadržkov lahko trdimo, da je to najbolj inovativen proizvajalec. In prepričan sem, da ima amphibio še precej prostora za razvoj.
Nazaj na vrh
Amater:)
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 10, 2011 9:36 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 22:01

c. je napisal/a:
hvala, predvsem fischerke so mi všeč, že nekaj časa si jih želim sprobati.

če ima še kdo kakšen predlog naj ga napiše prosim.

hvala

Danes sem v Intersportovem katalogu opazil Fischer Progressor 8+ za 264 EUR. Kot sem že omenil - letos so preimenovali Progressor serijo in so se dejansko lani prodajale za 500+ EUR, tako da bi bil tole pomoje kar best buy za tvoje potrebe, ker za tak denar ne dobiš take smuče.
13/14: 12x
Nazaj na vrh
SUSTI
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 10, 2011 11:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Okt 2011 22:49

Ja kot zgleda smo z izbiro smuči kar precej "diplomirali". Mogoče za človeka ki ni hudo težak in recimo srednje velik in z malo nadpovprečnim znanjem smučanja pa ob tem da smuča 10 x letno ,le niso potrebne vrhunske skoraj tekmovalne smuči. Kaj pa varianta rabljene smuči lepo servisirane in ne razbite testne , ki jih imajo včasih v Elanovi trgovini v Begunjah. Jaz sem kupil Spedwawe 12 in sem kar zadovoljen. Če pa še pogledamo tekmovalce, vidimo da že med njihovimi ni kakšne prida razlike, včasih jih je 20 v eni sekundi smuče pa čist različne.
Predvsem varno smuko vsem
Nazaj na vrh
uros_
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 10, 2011 11:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Jan 2010 15:37
Kraj: Maribor

Citiram:
Če pa še pogledamo tekmovalce, vidimo da že med njihovimi ni kakšne prida razlike, včasih jih je 20 v eni sekundi smuče pa čist različne.

To je vse res ampak ena sekunda v tekmovalnem smučanju pomeni zelo veliko in morda bo ravno tistih nekaj stotink sekunde hitrejša smučka odločila v tvoj prid.

Drugače pa tudi jaz menim da za rekreativnega smučarja ni izrednega pomena katere znamke je smučka ampak da se na njej dobro počuti in lahko z njo brez težav smuča.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5 Stran 5 od 5

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » velik problem izbire smuči
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net