Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Primerjava parih modelov smuči

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
 Primerjava parih modelov smuči « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
Crownless
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 08, 2009 7:58 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Jan 2008 22:08

Če maš možnost pejt v soboto v Nassfield pa probi smučke.

Na podlagi testa se boš najlaži odločila kaj je zate.

C.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
elan
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 08, 2009 8:41 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2006 9:56

marelca je napisal/a:
ampak, če ski selektor pa elan pravta da bo 160 kul, pol je to najbrž res..
ma sej nevem, sam strah me je da bi si predolge kupla.

ja, najbolša varianta je da jih kje probaš.
če si dobra smučarka in maš rada malo daljše zavoje bodo 160 idealne
Nazaj na vrh
gorenc2
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 08, 2009 9:14 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Dec 2007 20:41
Kraj: Gozd Martuljek

Pjt u soboto v nasfeld pa jih probej!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Ski_Fanatic
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 08, 2009 9:48 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Čet Dec 2006 23:40
Kraj: Doma

Race varianta fišerc je bolj mehka in primerna za povprečne rekreativce, WC pa je trša, bolj agresivna in zahteva od smučarja veliko truda, da naredi to, kar lahko z manj truda narediš na Race varianti. Povem iz lastnih izkušenj, ko je moja boljša polovica vozila WC varianto, jaz pa Race, pa ni in ni mogla nadzorovati smučk tako kot bi želela. Pa sma pred tednom v BKK menjala smučki, pa je sedaj viden napredek pri njenem smučanju....sedaj zares lahko smuča v zarezni tehniki, meni pa je tako ali tako vseeno, ker sem pač malo bolj "divji", kar se smučanja tiče.
Moje nasvet za povprečne rekreativce je Race varianta.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
marelca
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 08, 2009 10:27 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Čet Jan 2009 17:45

hvala vsem za nasvete! pa velik smučarskih užitkov še naprej
Nazaj na vrh
Milko
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 16, 2009 11:22 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sre Feb 2008 22:26
Kraj: Radovljica

Poizkusi kaj najti zase http://www.skitest.net/
Da ne bo iz marelice marmelada
gore
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 17, 2009 7:24 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Sob Jan 2009 7:06

Da kot novinec na forumu izkoristim temo ...

Uf, po nekaj letih sem prodal smuči (imel sem Fischer worldcup SC RC4 - tiste črne ).
Po pravici povedano sem pri teh smučeh Fischer povsem zmeden od oznak. Mi ve kdo povedati kakšne so bile moje smuči?

Ski_Fanatic zgoraj omenja, da je race bolj mehka, WC pa trša. Iz moje oznake sem sklepal, da RC pomeni RACE, worldcup pa WC. Torej je to kakšna smučka - ali race ali worldcup?
Priznam - totalen laik. Smučko kupim in vozim - kdor zna, s kozo orje
Verjetno bom spet kupil kaj podobnega, pa sedaj res ne vem kaj.
Višina 185, teža pa med 120 in 130 kg, zarezno tehniko obvladam (no, če ni prestrmo in pretrdo), sicer pa nimam rad velikih hitrosti. Če je le možnost, rad zapeljem na pršič, kuclje ali jugovino.
Ker pa sem počasen, me spodaj tudi desetletni sin vedno čaka
Torej - kaj predlagate.
gorenc2
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 17, 2009 11:19 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Ned Dec 2007 20:41
Kraj: Gozd Martuljek

Jst pa pravm, da so Elan slx Waveflex race zakon!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
DeX
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 17, 2009 12:02 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Jan 2009 16:50

@gore

Par besed glede Fischerjevih oznak.

Očitno se od tvojih smučk dalje ni veliko spremenilo, ker take smučke, samo novejše še vedno dobiš.

Naj ti najprej objasnim, da oznaka RC4 označuje vse smuči iz Fischerjevega "race" razreda, v katerega spadajo tako Worldcup kakor tudi Race, ki jih omenjaš. Vsaka ta smuča pa je narejena v dveh izvedbah in sicer v slalomski in veleslalomski, kar pa je označeno z dodatnimi oznakami SC za slalom in RC za veleslalom.

V komercialni ponudbi Fischer smuči najvišjega razreda imaš torej na izbiro

Fischer RC4 WORLDCUP RC
Fischer RC4 WORLDCUP SC

Potem mehkejša izvedba

Fischer RC4 RACE RC
Fischer RC4 RACE SC

Ter še malce mehkejše nekje vmes med RC in SC

Fischer RC4 COMPETITION

Potem je na policah zaslediti tudi smuči RC4 razreda za juniorje, ki so podobno označene, le namesto RC oznake je GS in namesto SC je SL

Fischer RC4 WORLDCUP GS JUNIOR
Fischer RC4 WORLDCUP SL JUNIOR

ter nižji rang

Fischer RC4 RACE JUNIOR
Fischer RC4 COMPETITION JUNIOR

Potem imaš pa tu še prave tekmovalne slalomke, ki jih načeloma ni videt v prosti prodaji (tiste trgovinske Worldcup so zgolj komercialni približek)

Te pa nosijo oznako Fischer RC4 WORLDCUP SL, so seveda tudi primerno dražje in namenjene tekmovalcem in ne za celodnevno smuko

Upam, da ti je kaj bolj jasno.

Aja, imaš pa tudi kar ene par vmesnih variant smuči, ki nosijo oznako RC4 in ne spadajo v nobeno izmed gornjih serij, to so pa posebne serije za kakšne vele trgovce, ala Interpsort, Hervis in teh smuči drugače ni, jih Fischer naredi po njihovem naročilu. Tu je pa vedno vprašanje kakšna je dejansko ta smuča oziroma kateri je najbolj podobna in kam spada. Intersport vem da ima ene Fischer RC4 Race S, ki jih drugače ne boš nikjer našel.
Nazaj na vrh
gore
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 17, 2009 12:27 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala - super. Točno takšno razlago sem pogrešal. Da je človek vsaj malo na čistem kaj oznake pomenijo.

Torej bom iskal kar nekaj podobnega kot sem imel (Worldcup SC RC4) - pač malo novejši model. Načeloma mi kar ustreza - edino v pršiču (če ga je več) je to bolj tako tako ... ampak to pač ni smučka za to.

Žal mi je, da nisem zadnjič v Livignu preizkusil kaj smuči. Prav neverjetno koliko smuči so tam imeli za izposojo.
DeX
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 17, 2009 12:36 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Jan 2009 16:50

Ja te naštete Fischerjeve smuči so use smuči visokega razreda in narejene za top performance na urejenih progah. Za vožnjo po razriti progi, celcu, ipd, so pa precej bolj primerne kakšne druge smuči. Vendar sam najbolj veš kje največ smučaš, če prevladujejo urejene proge, potem pač potrpiš malce slabši performance u pršiču, pa imaš za urejeno smučišče res dobro smučo.

Drugače bi glede na tvoj opis vožnje, se pravi ne preveč hitro in ne po strmem terenu bile pomoje bolj primerne kakšne bolj mehke in manj agresivne smuče kot so Worldcup, ampak glede na imaš kar nekaj kg, ter da si jih sprobal in se obnesejo, je verjetno tudi to ok izbira.
Nazaj na vrh
gore
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 17, 2009 12:45 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imaš prav - ker smučam kar počasi sem tudi sam razmišljal o tem, da bi vzel stopnjo manj trde. Pa vendar - meni se Worldcup sploh ne zdi kaj posebej trdo. No, teža pač naredi svoje

Načeloma na bolj strmih delih vozim zelo na gosto, da me vsi čakajo. Naredim pa toliko zavojev - kot pravi Gorenc - da se smučarija res splača

Kolega naredi tri zavoje in me čaka, jaz pa dvajset in več in diham ... torej ena počasnela.
klemn
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 23, 2009 3:13 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Feb 2009 16:07

Mene pa zanima kakšna je razlika med

WaveFlex RACE SL, WaveFlex RACE SLX in Speedwave 12?

lp
Nazaj na vrh
elan
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 23, 2009 3:17 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2006 9:56

razlika med SL in SLX je v trdoti. geometrija je ista.
SLX so trše od SL. drugač je to slalomska smučka.
zelo odzivna...

speedwave 12, trdota v rangu SL. bolj primerna za daljše hitre zavojee.
Nazaj na vrh
klemn
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 24, 2009 8:36 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Feb 2009 16:07

Katera smučka je potem bolj primerna za kratke zavoje?

Primerjam namreč SL 160 cm dolžine, ki ima radij 12,1 m in pa SW12 kjer je navedeno, da ima radij 10 - 16 m.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja Stran 3 od 6

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Primerjava parih modelov smuči
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net