|
Mariborsko Pohorje - aktualne informacije 2010/2011 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
Dardo |
Objavljeno: Tor Dec 28, 2010 7:40 pm Naslov sporočila: kl |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Feb 2009 23:15 Prispevkov: 152
|
dons so odprl progo pod šestsedežnico |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
uros_ |
Objavljeno: Sre Dec 29, 2010 7:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Jan 2010 15:37 Prispevkov: 143 Kraj: Maribor
|
danes so bile proge odlično pripravljene, vreme je bilo lepo in sončno, proti popoldnevu pa se je začela nabirati megla. Popoldan je bila proga v dolino že zelo ledena
Cojzerica odlično pripravljena, brez ledu.. leva stran gledano od zgoraj še ni popolnoma zasnežena.
Pisker so zasneževali ves dan.
Stadion je bil kar leden, popoldan so nastali manjši kupi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mariborcan18 |
Objavljeno: Sre Dec 29, 2010 8:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Dec 2009 19:04 Prispevkov: 67
|
mogoče ima kdo inf. kdaj bi naj odprli čopko in pa kdaj bi naj začeli zasneževat še ostalo progo od lukeja pa do trikotne  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jerman |
Objavljeno: Sre Dec 29, 2010 8:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 23:06 Prispevkov: 52 Kraj: Maribor
|
Jaz sem se danes odpravil peš po Čopki in sem res zadovoljen nad videnim. Sem pozabil fotoaparat doma, bom pa jutri verjetno spet šel kaj tam okoli in poslikal.Res trudijo se na vso moč odpret tudi Čopko in menim, da bi lahko bila že v petek odprta.
Lp  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
alenn |
Objavljeno: Čet Dec 30, 2010 5:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Sep 2009 16:36 Prispevkov: 198
|
evo že postavljajo tope od trikotne proti lukecu ) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jerman |
Objavljeno: Čet Dec 30, 2010 6:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 23:06 Prispevkov: 52 Kraj: Maribor
|
Danes nisem utegno na Čopko lahko pa povem, da 3 ratraki teptajo Čopovo progo. Mogoče pa jo bodo res jutri odprli??  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Fantastic |
Objavljeno: Pet Dec 31, 2010 12:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Čet Nov 2007 18:06 Prispevkov: 818 Kraj: wait city
|
Danes sem po čopki opravil 2 "furi" snega je v kupih res veliko,med kupi pa še je malo "škripalo".. _________________ Lp Georg! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
taurus |
Objavljeno: Ned Jan 02, 2011 3:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 14:54 Prispevkov: 45
|
alenn je napisal/a: | evo že postavljajo tope od trikotne proti lukecu ) |
Nekaj so jih po webcamu sodeč postavili nad trikotno jaso, kaj več pa ne.
Tako do odjuge verjetno ne bodo gotovi.
PS:Na pohorju sneži!!!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Ned Jan 02, 2011 7:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3673 Kraj: Maribor
|
Informacije iz prve roke:
- med sp. postajo Habakuka in trikotno jaso niso postavili samo nekaj topov, ampak vsaj 10, raje več - srednjega dela proge se ne vidi ne s trikotne jase ne od Luke. Če danes vklopijo, bi lahko bili gotovi nekje v sredo ali četrtek zjutraj ... kdaj bo že odjuga?
- prvi vtis nove spodnje postaje Vzpenjače: lepo, končno so na Pohorju zgradili nekaj res profesionalnega, brez tipično pohorskih improvizacij . Od urejenih sanitarij:
... tekočih stopnic:
... kafič s teraso na južni strani:
Zelo posrečen, vsaj za moj okus, je dodaten vhod na zgornji strani. To omogoča hitrejši vstop za tiste ki smučajo po Čopki, da ni treba vedno čisto dol na parkirišče in nato s tekočimi stopnicami spet gor:
Sicer pa solidna smuka, v dolini je bilo malo inverzije, na Arehu je že stiskal mraz, vmes (recimo med Luko in Trikotno jaso) pa še kar toplo, okoli ničle. Stadion odličen, dosti novega nastreljanega snega, zato ni pretirano ledeno. Tudi čez dan je delalo nekaj topov:
Mariborski slalom (pod Poštelo) je bil nekoliko bolj leden, sploh popoldan. Našel sem tudi dva kamna, ampak ni sile. Zanimivo se mi zdi, da niso zasneževali odseka proge levo od sedežnice, kjer je bil v prejšnjih letih štart VSL. Pomeni to, da bo letos start drugje?
Habakuk je že solidno zasnežen, steptan in uradno zaprt (s tablo, brez ograje). Ker pa bolj slabo vidim sem se nekajkrat peljal po njem, definitivno je bil boljši kot ledena proga pod Poštelo. Na nekaj mestih je snega bolj malo, kar prav da je še zaprto, če bi odprli bi takoj imeli kamne po celi progi. Pri spodnji postaji Habakuka (mimogrede, trase vlečnice ne zasnežujejo ... hvala Bogu) pa desno po 'cesti' pod Poštelo, povezava je tudi že zasnežena:
Čopka je sicer dobro zasnežena, kamna nobenega, je pa še precej grudasta in nekako neravno steptana ... ni mi ravno ustrezala:
Ob pol dvanajstih sem se z busom spravil na Areh: Pisker je v redu poštiman, tu in tam se sicer najde kak droben kamenček, predvsem na levi (gledano navzdol) progi ob Cojzarici, pa ni sile. Videl sem žičničarja, ki je pobiral večje kamne z roba proge, lepo! Recimo v Bad Kleinkirchheimu tega še nisem doživel, pa bi bilo tudi potrebno. Na Cojzarici delajo samo sidra, pod krogci ni snega. Naravnega snega je manj kot v Mariboru (beri: nič), celo Žigart je kopen! Levo Cojzarico in spodnji del Piskra so zasneževali ves dan:
Za konec sem naredil še nekaj voženj po Ruški (proga dobro zasnežena, niti ne preveč ledena, obratuje samo ena vlečnica, ker trasa druge ni zasnežena) in po povratku na Belvi še eno po Stolpu (nikjer nikogar, dobro zasnežena proga). Iz firbca sem se peš odpravil do Videca:
Ne vem kako bi komentiral, je to dobra ali slaba novica? Parkirani ob robu proge ti topovi zagotovo ne bodo nikomur koristili , pa tudi do odjuge nikoli in nikdar ne bodo zasnežili smučišča. Vseeno pa lepo, da niso povsem pozabili na Videc ... _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Damjan-doc |
Objavljeno: Ned Jan 02, 2011 9:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sre Nov 2005 23:31 Prispevkov: 370
|
miki, super report, nice pics. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
taurus |
Objavljeno: Ned Jan 02, 2011 9:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 14:54 Prispevkov: 45
|
ja, miki zares lepe slike.
Sicer pa se tudi meni nova postja Vzpenjače zelo dopade.
Glede proge od Luke do trikotne jase pa bo šlo zares zeloooo na tesno, vendar pa upajmo, da bo.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Fantastic |
Objavljeno: Tor Jan 04, 2011 6:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Čet Nov 2007 18:06 Prispevkov: 818 Kraj: wait city
|
Danes sem se spustil tudi od lukeja do trikotne,snega je kar nekaj,ampak zaenkrat še premalo da bi zdržalo odjugo+lisico,ko bo ta del proge najbol obremenjen.
Čez dan so stadijon več čas zasneževali z kakimi sedmimi topovi(morda kaki več/manj).
Morda še 2 majhni pripombici:Ne bi rad pretiraval ampak,danes dopoldan sem se počutil kot v starih časih,čas vožnje gondole je v treh furah bil 11 minut(Letos smo se vozili tudi že 8min ali pa še kako sekundo manj )Morda res nepomemben podatek,ali vseeno.
Pa še to,tako slabo steptane čopke pa še nisem doživel,morda že res da tudi tukaj ni snega na pretek ampak mislim,da bi se bolje dala pošlihtat. _________________ Lp Georg! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
speedwave |
Objavljeno: Tor Jan 04, 2011 8:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Nov 2008 12:43 Prispevkov: 14 Kraj: Šoštanj
|
Zdravo
Ali mi lahko kdo sporoči katere vlečnice in proge so odprte na nočni smuki.
Hvala in LP _________________ sezona 10/11: 4X
sezona 09/10: 10X
sezona 08/09:14X |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SiKT |
Objavljeno: Tor Jan 04, 2011 8:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Čet Nov 2006 20:55 Prispevkov: 264 Kraj: Lokovica
|
poglej si na uradni strani www.pohorje.org _________________ 2013/14: 1x Golte, 1x Obertauern
2012/13 : 20x
2011/12 : 28x
2010/11: 20x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
speedwave |
Objavljeno: Tor Jan 04, 2011 8:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Nov 2008 12:43 Prispevkov: 14 Kraj: Šoštanj
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|