Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Mokrine

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 22, 23, 24  Naslednja
 Mokrine « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
PrispevekObjavljeno: Ned Dec 16, 2007 12:02 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2007 11:51
Kraj: Ljubljana

V soboto sem z družino odšel na resnično zimsko mrzle Mokrine. Prišel iz Ljubljane preko karavanškega tunela po autocesti do odcepa za Hermagor in pri Troepolachu gor na Nassfeld pass. Pri prihodu ob 9:15 na na parkirišče Troegl -10 stopinj celzija. Na vrhu še kakšno stopinji manj. Smučarjev ne prav veliko, vendar je bila med 11 in 12 uro do kosila kar gneča. Popoldan pa je mraz pokazal zobe in večina premraženih smučarjev je odnehala. Ob prihodu k avtu nazaj ob 15:30 je bila temperatura -9. Drugače je bilo cel dan sončno, razen zjutraj je bilo par nizkih oblakov. Samo sonce ni pomagalo pri tem mrazu, hehe.

Za tiste. ki greste naslednje dni gor, nabrusite smuči, ker je zelo trd umeten sneg , drugače boste imeli vaje iz odrsavanja. Cesta iz Ponttebe (italijanske smeri) je odprta.
Na njihovi spletni strani sem prebral, da je odprto 90 KM prog. Malo morgen. Gondoli Troglofelbahn in Zweikofelbahn dopoldan sploh nista delali, šele popoldan, ko so bile proge tam v senci. Proga v dolino jasno ne dela, dol še zasnežujejo. Na delujočih napravah pa nikjer niso odprte vse proge. Zasnežujejo pa vseh progah tudi podnevi.
Digitalca nisem imel s seboj, ker mi pri teh temperaturah zmeraj zmrzuje in crkuje, tako, da ni slikc.

Mislim pa, da bo naslednji vikend delalo vse. Informacija za tiste, ki uživate v Mokrinah smučat v največi gužvi na avstijskem Koroškem.

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MORIS
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2007 9:42 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2006 19:16

@Age: Sicer nevem kje si ti videl kakšno gužvo.
Mogoče je bila samo popoldne na Gartenkoflu,
ker je bilo edino tam sonce in pa neki Čehi so meli veselico
pa so se cel dan drli ob ene pol 4 pa so zapeli neko pesmico, ki je šla takole: ta,ta,ta,ta

No torej od petka do nedelje sem bil v Mokrinah. Bilo je kr fejst mrzlo,
u nedeljo je šele ob 12. prišlo na -11 stopinj popoldne pa se je spet ohladilo na -16 . O kakem kamenju ni ne duha ne sluha.
Proge so bile zelo trde, še najbolje je bilo na zweikofel in trogkofelbahnu. V nedeljo je bila odprta že proga pod trogkoflom,
ki so jo v soboto še na veliko zasneževali.
Vreme je bilo v petek in soboto brez oblačka ampak sem sevada slikal samo v nedeljo ko je bilo oblačno in megleno .

Garnitzen

Troglbahn

Gartenkofel

Fis 4-sb Čez vikend bo že obratovala

Mossern "warm up"

Trogkofel, kjer pridno zasnežujejo

Madritschen

Pa še ena slika za našega lenkota : he he

Lp
Nazaj na vrh
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2007 11:31 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

MORIS,

dopoldne v soboto med 11 in 12 na Garnitzenu I in II je bila fina gužva, pa je ponavadi najmanj smučarjev, tako, da sem smučal kar tam do kosila (sem mislil, da je drugje še huje). Potem sem ob 1 uri zamenjal strani je bilo vse prazno na Madritscten, Mossern in na vlečnicah Rudnigsattllift. Sem mislu, da je smučarje preveč zeblo hehe. Je pa res, da sem na Mokrine malo alergičen, ker je v polni sezoni med vikendi toliko ljudi, da popiz...

LP
Nazaj na vrh
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 17, 2007 11:38 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

aja MORIS ti si tud polušal njihovo odlično fušarsko izvedbo Country road (Siva pot). O bože mili, tisti Tatata so pa na koncu hehe.. Tile Čehi so prav hecni, samo, da jih slišiš kako govorijo, sam smeh
Nazaj na vrh
MORIS
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 18, 2007 8:41 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Aja Age a mate vi takega sivo xsaro picasso pa strešni kovček gor. Če ste pol sem vas vidu mi smo bli mal nižje pod vami.
Nazaj na vrh
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 18, 2007 8:59 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

MORIS, zadel si, pravi avto (pred prvim ovinkom) in se mi zdi, da sem ene Slovence isto vidu, da gledajo te hecne, pijane Čehe na robu ceste pred avti. Ste bli to vi? Jaz sem sicer šel vmes po nahrbtnik nazaj na vrh . Mi je pa všeč, da sem enega forumovca srečal ,pa čeprav sva šla mimo drug drugega.
Nazaj na vrh
MORIS
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 18, 2007 8:32 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Ja mislim da smo se srečali .
Nazaj na vrh
juventino
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 21, 2007 11:00 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pon Nov 2006 23:00

jutri pa v nassfeld na "otvoritev sezone"
Nazaj na vrh
Leopold
PrispevekObjavljeno: Ned Dec 23, 2007 11:03 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 12:28
Kraj: Mengeš

Danes bil gor, vreme lepo (sonce in nekaj visoke oblačnosti in občasno malo močnejša sapica, temperatura okoli 0). Ljudi ravno toliko da se ni čakalo, se najde kar nekaj kamnov, predvsem na trasi vlečnic Rudnigsattel, okoli prog skoraj ni snega. Sneg je trd in na precej mestih je ledeno (nabrušene kante obvezne), proti koncu je bilo že kucljasto. Proga v dolino je odprta a nismo šli dol. Še največji problem je v višini sonca saj je velik del smučišča v senci, ampak vseeno je bilo odlično.

4sedežnica Trogl (ko se je enkrat ustavila smo se kar lepo gugali ):

Panorama:

Urejen je park desno od pajpa:

Sonnelieten (žal je večinoma v senci):

Reševalci so imeli kar precej dela:

juventino
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 24, 2007 12:27 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V soboto prekrstil sezono. Kondicija je totalno v pizdi, že ob pol dvanajstih sm mel vsega dost. No, nekak sm zdržu do enih pol pa dam.

Drgač pa vreme super, okoli -5, skoraj brez oblačka. Nobene gužve, kar je čudno, glede na to da so počitnice. Proge pa kar trde in ledene. Dobr da so ble kante nabrušene.

Sicer sm pa vidu da se tm, k se mer hitrost, ne bo več dal ograje odpirat, da bi imel hitrost okoli 100 km/h. So na izletni stezi posadil ena grmovja, in preprosto ni šans da bi se ob 100 km/h pravočasno ustavil, saj jst vem da se ne bi

Drgač pa vseeno fajn za prvič. Sam kondicijo bo pa treba mal dvignt
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 24, 2007 1:02 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

Citiram:
V soboto prekrstil sezono. Kondicija je totalno v pizdi, že ob pol dvanajstih sm mel vsega dost. No, nekak sm zdržu do enih pol pa dam.
Oprosti, a lahko vprašam po starosti? Jaz se približujem štiridesetemu, jeseni malo planinarim in občasno naredim kako krajšo turo z gorskim kolesom, v fitnesu še svoj živ dan nisem bil, pa se ne spomnim da bi kdaj smučišče zapustil pred pol četrto . Samo tako, v razmislek ...

Pa sorry zaradi OT sporočila .
juventino
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 24, 2007 10:38 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hehe, sm okol 2x mlajši. Jaz sem tud ponavad do treh, pol štirih, vendar me je v soboto dobesedno zmlelo. Ne vem, mogoče je tud to da sem samo spal 3 ure. Sicer pa, jaz vedno smučam na polno do enih pol dveh brez pavze, (na smučišču sem med prvimi, vsaj pol ure predn se odpre žičnca), potem itak proga rata "nikakva", pa grem raj v kafano za dve urce na Sam se mi je tko spal v soboto da sem jo kr dam popihu. Ob štirih, ko se zapira nasfeld, sem glih v stanovanje stopu

Sicer pa, se spomenm par let nazaj, ko smo šli oktobra na moelltal, in bli uzun prejšnjo noč, špilal odbojo na mivki. Praktično brez spanja šli na moelltal. Na sedežnici pa smo dobesedno spal, en je pa dežuru kdaj bo treba dol it, LOL
Nazaj na vrh
jaka
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 25, 2007 8:23 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Okt 2007 7:50

V četrtek me ima da bi šel gor.
Bo huda gužva proge so utrjene?

6.12.07 je bilo smučišče ob 16.00 tako kot ob 9.00 in še prazno po vrhu.Tako kmalu spet ne bom smučal..Pa vseeno bi šel...

Če ima kdo boljši predlog za smučanje se priporočam.
Nazaj na vrh
mariborcan
PrispevekObjavljeno: Tor Dec 25, 2007 8:42 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 3:45
Kraj: Maribor

jaka je napisal/a:

Naravnega snega menda tu okoli ni kaj dosti, zato znajo biti proge kar trde/ledene, kot so nekateri tudi že poročali. Če ti to ne ustreza, idi raje kam bolj severno, kjer ni samo umetni sneg. Recimo Katschberg, Obertauern, Mölltal, Heiligenblut, Zauchensee, Flachau, Schladming,...
Nazaj na vrh
juventino
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 26, 2007 1:04 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jaka je napisal/a:
V četrtek me ima da bi šel gor.
Bo huda gužva proge so utrjene?

6.12.07 je bilo smučišče ob 16.00 tako kot ob 9.00 in še prazno po vrhu.Tako kmalu spet ne bom smučal..Pa vseeno bi šel...

Gužva - dvomim, jaz sem bil v soboto in prazno. Sem pričakoval naval zarad počitnic, ampak ne vem zakaj ni bilo folka. Proge so pa dost trde, velik kamnitih plošč, tko da morš obvezno kante nabrust
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 22, 23, 24  Naslednja Stran 16 od 24

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Mokrine
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net