|
Elan Speedwave |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
smitko |
Objavljeno: Sob Feb 23, 2008 7:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Mar 2006 10:11 Prispevkov: 235 Kraj: mb
|
mcsebi
ja če si tak navdušen nad sw14 potem kupi njo,ski selektor je kar objektivno zastavljen,sam sem probal 10,12,14 kupil sem gs ,je pa sigurno razlika med njimi meni osebno leži najbolj od sw10 in 12,za malo lagodnejšo smuko pa mam rajše gs,testiram pa trenutno dinastarke pa so noro dobre |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gogi2cv |
Objavljeno: Pon Feb 25, 2008 3:46 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Čet Nov 2007 15:06 Prispevkov: 259 Kraj: celje
|
No , jaz sem tudi danes nabavil elanke sw 14. Sem jih prejšnji teden probal na Golteh. Zlo razlika proti zdajšnjim. Zdej mam Fischer race, pa sem tud zlo zadovoljen bil. Juter pa prva fura na novih smučah  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mcsebi |
Objavljeno: Tor Feb 26, 2008 11:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Čet Feb 2008 21:46 Prispevkov: 73
|
smitko je napisal/a: | mcsebi
ja če si tak navdušen nad sw14 potem kupi njo,ski selektor je kar objektivno zastavljen,sam sem probal 10,12,14 kupil sem gs ,je pa sigurno razlika med njimi meni osebno leži najbolj od sw10 in 12,za malo lagodnejšo smuko pa mam rajše gs,testiram pa trenutno dinastarke pa so noro dobre |
Ja z Gs je bilo malo težje karvat in še daljši zavoji so kot z SW 14, s katero se lahko tudi "igraš" s krajšimi zavoji! Bom verjetno kar SW 12 168cm kupil, dolžina mi dosti bolj odgovarja kot 176. Hvala anyway! 
Nazadnje urejal/a mcsebi Pon Mar 03, 2008 3:56 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gogi2cv |
Objavljeno: Sre Feb 27, 2008 12:45 am Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Čet Nov 2007 15:06 Prispevkov: 259 Kraj: celje
|
Danes na Golteh sprobu sw 14, 168 cm.
So zlo zlo fajn smuče, držijo kot pribite na tla, tudi na ledeni progi, ki je bila danes na Golteh (Ročka). Malo se še morm navadit pol pa bo. Mi ni žal , da sm dal ta denar za smuče. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dedi |
Objavljeno: Sre Feb 27, 2008 10:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Okt 2005 20:42 Prispevkov: 204 Kraj: Ljubljana
|
Dedi že od septembra vozi nove SW 12, lahko rečem da ima vsaka smučka dobre in slabe lastnosti. Dobre: stabilna v zavojih, slabe: zelo počasna in prevelika cena
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smitko |
Objavljeno: Sob Mar 01, 2008 2:54 am Naslov sporočila: |
|
|

|
dedi o ceni smučke se strinjam ,kaj pa si mislu tisto o počasnosti |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mcsebi |
Objavljeno: Sob Mar 01, 2008 12:40 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
smitko je napisal/a: | dedi o ceni smučke se strinjam ,kaj pa si mislu tisto o počasnosti |
Ja, tudi mene to zanima, kaj si mislil s tem, da so poččasne?! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dedi |
Objavljeno: Sob Mar 01, 2008 2:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Okt 2005 20:42 Prispevkov: 204 Kraj: Ljubljana
|
Smučka je bolj šminkerska,dobro drži smer in ne spusti,ni pa hitra torej kar nekaj bremza in hoče da izpelješ elegantno zavoj do konca.V vsakem primeru moraš dilo dobr sprobat,več ur in različen sneg,ne samo testi ene par fur in dobro pripravljene smuči.O hitrosti ti povedo več tekmovalci saj oni vozijo tudi najhitrejše modele in ne elegantne,uživaške šminkrce.Meni počas in uživat kar paše, za nasljedno sezono ,pa še ene čist najbolj široke lopate kupim za dušo,mogoče tudi ženski model kjer so mi lepše.
23x sezona 07/8 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kris |
Objavljeno: Ned Mar 02, 2008 12:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 23:43 Prispevkov: 1
|
Mogoče tale primerjava ne bo na mestu, ker bom opisoval SW 14, pa vseeno.
SW 14 in verjamem, da tudi SW 12 so lahko zelo hitre smuči. Hitrost je zelo pogojena z našim zanjem, predvsem znanjem carving tehnike. Če z smučmi pravilno "zarezujemo" ovinke, se izognemo oddrsavanju, ter s tem posledično izgubi hitrosti. Seveda to velja za večino carving smuči in ne samo za SW.
Počasnost smuči, ki je bila opisana v prejšnjem "postu", je verjetno posledica premajhne agresivnosti samega smučarja. Zavedati se je potrebno, da SW 12 vsebuje Titanuim lamele, SW 14 celo dvojne Ti lamele. To od smučarja zahteva precej več, kot zgolj zvračanje kolen v ovinek. Če želite imeti nad SW 12, še bolj pa od SW 14 popolno kontrolo, je potrebno smučati "na moč". Več moči, ki jo ta smučka dobi, bolj vam vrača z zanesljivostjo in ugodjem med smučanjem. SW 14 je pri velikih hitrostih izredno stabilna smučka (seveda, je ta trditev pogojena z dolžino smući), pri manjših hitrostih pa potrebuje še več smučarjevega dela in znanja.
Če želite od teh smuči hitrost, je potrebno kolena pošteno pritisniti tudi na "jezik" smučarskega čevlja. Seveda pa mora biti za tako smučko tudi smučarski čevelj ustrezne trdote, vendar pa jo to že druga tema. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smitko |
Objavljeno: Ned Mar 02, 2008 10:11 am Naslov sporočila: |
|
|

|
ej dedi zdaj pa ga že malo biksaš,elagantni zavoj,ali tehnično dovršen zavoj |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mcsebi |
Objavljeno: Pon Mar 03, 2008 3:44 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
kris je napisal/a: | Mogoče tale primerjava ne bo na mestu, ker bom opisoval SW 14, pa vseeno.
SW 14 in verjamem, da tudi SW 12 so lahko zelo hitre smuči. Hitrost je zelo pogojena z našim zanjem, predvsem znanjem carving tehnike. Če z smučmi pravilno "zarezujemo" ovinke, se izognemo oddrsavanju, ter s tem posledično izgubi hitrosti. Seveda to velja za večino carving smuči in ne samo za SW.
Počasnost smuči, ki je bila opisana v prejšnjem "postu", je verjetno posledica premajhne agresivnosti samega smučarja. Zavedati se je potrebno, da SW 12 vsebuje Titanuim lamele, SW 14 celo dvojne Ti lamele. To od smučarja zahteva precej več, kot zgolj zvračanje kolen v ovinek. Če želite imeti nad SW 12, še bolj pa od SW 14 popolno kontrolo, je potrebno smučati "na moč". Več moči, ki jo ta smučka dobi, bolj vam vrača z zanesljivostjo in ugodjem med smučanjem. SW 14 je pri velikih hitrostih izredno stabilna smučka (seveda, je ta trditev pogojena z dolžino smući), pri manjših hitrostih pa potrebuje še več smučarjevega dela in znanja.
Če želite od teh smuči hitrost, je potrebno kolena pošteno pritisniti tudi na "jezik" smučarskega čevlja. Seveda pa mora biti za tako smučko tudi smučarski čevelj ustrezne trdote, vendar pa jo to že druga tema. |
Res je. Sam sem si za teden dni sposodil SW 14, dolžine 168 cm, in bolj "tišiš" dilce po robniku, hitrejše in stabilnejše so. Moraš pa res biti na "jeziku" pancarjev, sam sem bil toliko, da mi je precej ožulilo (odrgnilo) "piščal" tako, da če sem hotel naslednji dan smučati, sem si moral narediti bandažo na obeh nogah. Samo, letelo pa je ko "smrad". Sem v dilemi za naslednje leto, ko bom menjal dilce - SW 12 ali 14?!
Predlogi?!
Nazadnje urejal/a mcsebi Pon Mar 03, 2008 3:48 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Don Rossi Carleone |
Objavljeno: Pon Mar 03, 2008 3:47 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Pon Dec 2006 17:11 Prispevkov: 226 Kraj: Wič
|
dedi dedi a ste kdaj za kak vosek slišal
Glede zarezovanja zavojev je pa zdeva odvisna od samega načina ali jih delamo bližje/dlje od upadnice. Uglavnm z zarezno tehniko pridobivamo hitrost in ne izgubljamo, z odrsom oz vrtenjem smuči pa kontroliramo oz izgubljamo hitrost |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smitko |
Objavljeno: Pon Mar 03, 2008 4:25 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
don rosi sej dedi ne rabi voska sam mal nej se nagne pa se do penzije ne bo ustavu |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
whistler |
Objavljeno: Pon Mar 03, 2008 6:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Sep 2006 10:09 Prispevkov: 612
|
Sam sem preizkusil SW 10 in sem enakega mnenja. V zavoj je treba vložiti precej več energije kot z navadnimi smučmi. Pa tudi zaključevanje zavoja in kratki zavoji so se mi zdeli težji. _________________ Forum namenjen izključno žičnicam: www.zicnice.mojforum.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Don Rossi Carleone |
Objavljeno: Pon Mar 03, 2008 11:40 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Pon Dec 2006 17:11 Prispevkov: 226 Kraj: Wič
|
Ja pri vsakemu zavoju se troši energija, saj gre za šport. To je tko kot bi rekel, adidasovo žogo je težje brcat kot Nike žogo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|