Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Hochkönig

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
 Hochkönig « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
Ki9
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 29, 2025 12:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2012 22:52

Zdravo. V casu svetovnega prvenstva v Saalbachu razmisljam, da bi se ob povratku domov sproti ustavil na tem smuciscu. Glede na velik razpon me zanima ce ima kdo predlog kje zaceti dan/ kje parkirati. Ali bi mii raje svetovali obisk smucisca nad Zellom?
Hvala, lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 29, 2025 5:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

Vsak ima svoje preference, ampak (ne vem sicer od kod boš prišel) bi na tvojem mestu vsekakor začel nekje na zahodu, torej ali v Maria Almu ali na spodnji postaji Abergbahna, in se počasi prestavljal proti Mühlbachu. Popoldan pa nazaj. Tako boš največ smučal na sončnih progah .
Sezona 2024/2025: 54 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 4 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Pon Apr 07, 2025 11:02 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

jurij7 je napisal/a:
Evo, kot je Miki napisal v prejšnjem postu se poročilo objavi nekje na 3 leta.

In spet so minila skoraj natančno 3 leta . V soboto, zadnji dan pred prihodom male ledene dobe, sem v poznospomladanskem vremenu presmučal Hochkönig, od vzhoda proti zahodu in nazaj.

Plan prog se od mojega poročila iz leta 2019 ni bistveno spremenil, razen da je desetsedežna kabinska žičnica (ki je bila tisto leto na pol dograjena) zamenjala takratno dvosedežnico na Gabühel:

Odprtega je bilo še več kot 90% smučišča, 'crknila' je skrajno leva na planu, črna 1 v Mühlbach ... :

... medtem ko je bila položna modra 1a še povsem dobro prevozna in zjutraj kar betonska. Ob robu proge pa idila:

Zjutraj so bile senčne proge kar pretrde, perfektni putrček pa na modri 4/4a ob kabinki King's Cab. Gneča pa ... poglejte sami:

Po betonski progi 14 v Dienten, na nasprotni strani na JV - pobočju pa globoko južna (in že malo 'flekasta') proga 21 pod prej omenjeno kabinko Gabühel:

Še ena proga ki je bila za smučat precej lepša kot za pogledat: rdeča 30 v Hintermoos. Zgleda da tukaj prav namenoma ne naredijo enake debeline snega čez celo širino proge, videlo se je, da je bila na višku sezone proga precej širša, zdaj pa je sneg samo še na enem robu. Za teh nekaj smučarjev ki vztrajamo do konca sezone, je več kot dovolj :

Prazna in ob pol dvanajstih še vedno perfektna proga 10:

Čisto zahodni konec smučišča na Natrunu nad Maria Alm (dve kabinki in nekaj vlečnic) je od 30. 3. dalje napovedano zaprt. Proga 9 pod kabinko Sonnbergbahn (!) je 'crknila' že malo prej, ne vem kdo bi letos obdržal jugozahodno progo z iztekom na 800 m pri življenju do aprila? Mogoče Kronplatz ?

Jurij7 v svojem poročilu omenja
Citiram:
konkretno črne proge, ki se jih ljudje kar bojijo in so zato ostale užitne čez cel dan
: podpišem! In ker sta črni 15 in 16 obrnjeni vstran od sonca, se jih tudi sonce 'ne prime', še ob dveh sta bili hrustljavi:

Topove imajo vseh barv: rumene, modre, zelene, in tudi enega 'Poljaka na stolpu':

Tudi na povratku sem bil 'v rožicah', pa ne od Apresa v kakem jurčku :

Štirisedežnica Wastlhöhe z 2941 m visokim pogorjem, po katerem je smučišče dobilo ime:

Pod črto: simpatično smučarsko popotovanje v lepi okolici, s pravo izbiro terenov se je dalo še do dveh loviti dobre proge. Da so bile nekatere proge - najbolj negativno je izstopala tista prej omenjena proga 21 pod kabinko Gabühel - popoldne že globoko gnile, ne mislim zamolčati. Kar nekaj sem jih videl, ki so se tam navzdol raje peljali s kabino. Tudi prav, manj smučarjev = manj zvožena proga. Meni - in seveda še bolj žičkotom - bi bilo najbolj všeč, če bi folk zjurtaj kupil karto za 70 in več ojrov, potem pa bi se cel dan vozil z žičnicami gor in dol. Prihranek pri teptanju in zasneževanju bi bil izjemen !
Sezona 2024/2025: 54 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 4 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Pon Apr 14, 2025 12:31 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

Miki, ali ti je jasno, zakaj je to smučišče tako redko obiskano med slovenskimi smučarji? Zanimivo in veliko smučišče je dokaj blizu. Tudi jaz sem bil tam samo enkrat, pa mi je bilo kar všeč.
Nazaj na vrh
Smucar9
PrispevekObjavljeno: Pon Apr 14, 2025 4:58 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2018 14:17

in Miki, a je bila to tvoja smuč.sezona življenja ali ne ?
Kupiš (ali si jo že) naslednjo sezono spet SCC ? (verjetno zdaj z dodatnim popustom)
2018/19: Nassfeld,Turracher,SanPellegrino,Obereggen,Canazei,Arabba,Civetta...
2017/18: Flachau,Eben,Filzmoos,Schladming,Katschberg,Krvavc,Rogla...
2016/17: Gerlitzen,Kronplatz,AltaBadia,Marmolada,Kr.Gora,Golte...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2 Stran 2 od 2

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Hochkönig
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net