Avtor |
Sporočilo
|
Don Rossi Carleone |
Objavljeno: Sob Okt 04, 2008 12:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pon Dec 2006 17:11 Prispevkov: 226 Kraj: Wič
|
Nove Slx so definitivno torzisko bolj sposobne kot slx iz prejšnih sezon.
Gre za čisto noviteto z popolnoma drugačnimi karakteristikami kot pa prejšni SLX
Slx in RC4 pa sploh ne morva primerjat v sezoni 08/09
V sezoni 07/08 sta pa bili zelo podobni.
Slx lah letos kr lepo uzameš višino 170 cm. V kolikor si izvrsten smučar, saj so te smuči namenjene le tem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ferrarist |
Objavljeno: Tor Okt 07, 2008 8:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Avg 2008 21:16 Prispevkov: 77 Kraj: Dolenska
|
Takole: danes sem se ustavil v tej trgovini Impulz in moram najprej omenit, da mi je trgovina zelo všeč. No potem pa glede smuči:
Nove Elanke Slx (waweflex 2008) so znižane iz 800? na 650? (ceno za SL sem pozabil)
Medtem ko je stari model Slx (2007) znižan iz 600? na 400?,
model Sl pa iz 500? na 330?.
Sedaj pa me zanima kaj mi priporočate? Aja pa cene so z vezmi...
prodajalec je rekel da se novi model razlikuje le po waweflex tehnologiji in po dodatni podlagi (pod vezmi).
Sedaj pa glede na to da je 650? malo prevelik zalogaj zame, bolj razmišljam o lanski seriji, odločam pa se še med Slx in Sl... Sedaj pa nevem... slx je mogoče kot pravite res malo pretrda, za sl se pa bojim da bo pa premehka... Ampak glede na to da moje znanje smučanja ni slabo, pa tud kondicija ni tako slaba bi vzel kar slx?
Sedaj pa edino vprašanje koliko bodo kaj spustili cene na januarskih razprodajah... Tukaj v Impulzu več kot za 30% skoraj zagotovo ne (s tem da lanskih modelov takrat najbrš že praktično ne bo več), zanima pa me kakšno ceno bodo postavili v hervisu? Kaj mislite?
Kaj mi priporočate?
...gre se mi tudi za to da bom dobil pravo velikost, ker tu v impuzlu mislim da nimajo več dosti zaloge.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Don Rossi Carleone |
Objavljeno: Tor Okt 07, 2008 9:14 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
Ker žal ne morem videti vašega znanja sem ocenil glede na vaša upašanja.
Na kratko. Elan Sl ne glede na sezono je definitivno čisto dovolj ali pa celo predobra smučka za vas.
Priporočam pa vam da ne premišlujte preveč kje jo boste ceneje dobil saj obstaja velika možnost da ne boste našel prave višine in konec koncev si boste ustvarili velik račun po nepotrebnem pa čeprav gre nafta dol |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ferrarist |
Objavljeno: Tor Okt 07, 2008 9:27 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
Don Rossi Carleone Se strinjam z vami Ko človek enkrat začne nekaj tako premišljevat, se potem teško odloči, tako da najbolje da grem kar čimprej v akcijo da jih res prej ne zmanjka... Hvala za nasvete
PS: Pa zdi se mi da bo nekje najboljša višina 170cm če bom še dobil kajne? (moja višina je tam nekje 183-184) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bobo |
Objavljeno: Sre Okt 08, 2008 8:23 am Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Čet Apr 2007 12:22 Prispevkov: 235
|
Sam bi na tvojem mestu gledal SL, dolžine 160 / 165. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rokxy |
Objavljeno: Sre Okt 08, 2008 8:47 am Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Čet Dec 2007 19:42 Prispevkov: 383 Kraj: Zreče
|
Za poln izkoristek SLX moraš met ne dokaj dobro kondicijo ampak Dobro kondicijo. Ni samo tehnika važna ampak že kar surova moč mišic. Jaz vozim SL-ke in so ravno primerne mojim sposobnostim, pa nisem ravno švoh. Ko se probal SLX sem parkrat zletel iz ovinka, ker moje noge enostavno niso prenesle pritiska. Mislim da ne moreš sfalit z SL. (Je pa res težko rečt, ker ne vemo za tvoje sposobnosti. Rekel si, da si jih lani testiral, pol si moral videt, ali so pretrde ali ne)
Jst mam 181, pa vozim 155 dolžino. Odlična za zelo hitre kratke zavoje, pa tudi za daljše zavoje - samo ti so zelo ekstremni, v vsakem zavoju grem že skoraj gor v breg (približno taki zavoji kot na kakšnem karving tekmovanju). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elan |
Objavljeno: Sre Okt 08, 2008 8:58 am Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2006 9:56 Prispevkov: 500
|
jst tud ne bil vzel 170 dolgih...
največ 165 za tvojo višino.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
samokham |
Objavljeno: Sre Okt 08, 2008 10:39 am Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Ned Maj 2007 11:47 Prispevkov: 349
|
Hm, jest mam SLX 160cm pa sm visok ene 174cm, pa so čist ok.
No, men se nezdijo kej preveč trde, zame glih prov za celodnevno smuko. Sam to s trdoto je dost subjektivna stvar: npr kolega (Učitel 3) začnejo noge v SLX kah bolet po 2-4 urah. On je pač lahk, pa še čist pravilne zavoje dela. Jet pa glih ne znam tapravga carvinga, kjer noge bl trpijo.
So pa vrjetn SL dile supr za večino dobrih smučarjev. _________________ www.khamikaze.net |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Don Rossi Carleone |
Objavljeno: Sre Okt 08, 2008 11:48 am Naslov sporočila: |
|
|

|
Priporočena višina -15cm na telesno višino. ker drgač je bolje da si vsi kupte blejde al pa big futke. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bobo |
Objavljeno: Sre Okt 08, 2008 12:15 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
To glede dolžine smučk je tako-tako, no... kaj potem priporočaš nekomu, ki je visok 2m? 185cm dolge dile z radijem okrog recimo 12m jaz ne poznam. Poleg tega je definitivno treba upoštevati tudi osebni okus posameznika. Nekomu pač ustreza v osnovi krajša smučka z manjšim radijem, spet drugi ima rajši malo več stabilnosti... Telesna višina za moje pojme definitivno ni enakomerno premo sorazmerna s priporočljivo dolžino smuči. Je osnova, ampak bolj kot to je pomemben način, želje, poudarki ter absolutno tudi znanje. Čeprav je primerjava definitivno neprimerna in nerelevantna, lahko tudi pogledamo v svetovni pokal - dolžina smuči tekmovalcev se niti približno ne določa na osnovi njihove telesne višine...
Še enkrat pa moje mnenje o nakupu dil razreda SLX itd - za 99% smučarjev je to metanje denarja skozi okno in pa obenem pomeni še oteženo učenje pravilnega smučanja oz. težje napredovanje v znanju. Takšna smučka zahteva telesno zelo dobro pripravljenega smučarja, z zelo dobrim znanjem. Tudi smučke razred nižje (SL...) so še vedno relativno zahtevne. Seveda v kolikor je tehnika smučanja pravilna. Za vožnjo po drsni ploskvi, oddrsavanje na robnikih itd. je pa SLX ravno tako primerna kot kaj iz MAG serije (če že govorimo o Elanu...). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ferrarist |
Objavljeno: Sre Okt 08, 2008 2:51 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
Ja glede trdote tanovih Slx... vozil sem jih eno uro, ampak res na pouno, pa sem mel se mal rezerve (ni blo glih mucno), ampak sem se odlocil da vseeno vzamem kar SL, glede dolzine pa... sedaj imam ene Fischerke 165cm pa se mi zdijo malenkost kratke (so super za srednje zavoje, pri dolgih pa mi malo zmanjka), no ampak ker je tale dila vsekakor boljsa od te ki jo mam sedaj, bi blo najbrs tud 165 vredu, sploh bolj za uzivancijo, pa tud daljse zavoje bi se mogl dat delat... No bom tud videl kaj bo se ostalo v Impulzu... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Don Rossi Carleone |
Objavljeno: Sre Okt 08, 2008 10:51 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
bobo je napisal/a: | To glede dolžine smučk je tako-tako, no... kaj potem priporočaš nekomu, ki je visok 2m? 185cm dolge dile z radijem okrog recimo 12m jaz ne poznam. Poleg tega je definitivno treba upoštevati tudi osebni okus posameznika. Nekomu pač ustreza v osnovi krajša smučka z manjšim radijem, spet drugi ima rajši malo več stabilnosti... Telesna višina za moje pojme definitivno ni enakomerno premo sorazmerna s priporočljivo dolžino smuči. Je osnova, ampak bolj kot to je pomemben način, želje, poudarki ter absolutno tudi znanje. Čeprav je primerjava definitivno neprimerna in nerelevantna, lahko tudi pogledamo v svetovni pokal - dolžina smuči tekmovalcev se niti približno ne določa na osnovi njihove telesne višine...
Še enkrat pa moje mnenje o nakupu dil razreda SLX itd - za 99% smučarjev je to metanje denarja skozi okno in pa obenem pomeni še oteženo učenje pravilnega smučanja oz. težje napredovanje v znanju. Takšna smučka zahteva telesno zelo dobro pripravljenega smučarja, z zelo dobrim znanjem. Tudi smučke razred nižje (SL...) so še vedno relativno zahtevne. Seveda v kolikor je tehnika smučanja pravilna. Za vožnjo po drsni ploskvi, oddrsavanje na robnikih itd. je pa SLX ravno tako primerna kot kaj iz MAG serije (če že govorimo o Elanu...). |
1. Glede samega radija, to kar je napisan na smuči gre za deklaracijski radij.
2. Radij se zmanjšuje glede na našo silo, hitrost, sam nagib smuči in seveda tehniko, znanje itd
3. Kar se tiče tekmovalcev pa gre za popolnoma drugačno izbiro smuči, odvisno od tekmovalca. - tole bi blo predolgo da bi razpravljal
4. Ja če je nekdo visok 2 metra ( takih je bl mal ) pa seveda najdaljšo smučo v njegoem izbranem razredu smuči. Ni druge
5. Za pravilno izbiro smuči so pomembni nasledni faktorji. Znanje, Hitrost telesna teža, telesna višina, teren oz za kaj smučo potrebujemo.
6. Svetujem posamezniku v tem primeru Ferraristu
7. Kar se tiče tvojega spodnjega odstavka pa drži kot pribito razen če nimaš 150 kg |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bobo |
Objavljeno: Čet Okt 09, 2008 12:58 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
Se strinjam. Toda... Seveda se gre za deklaracijski radij. Pri nagibu pod kotom 45°, z določeno konstantno silo, hitrostjo... Ampak kakorkoli obrneš, manjši (pa naj bo deklaracijski...) radij pomeni bolj poudarjen stranski lok. Ne glede na vse. Tudi ob manjšem kotu, manjšem pritisku na samo smučko je radij še vedno manjši kot pri smučki z manj poudarjenim stranskim lokom. Cifre se seveda spreminjajo, razmerje pa ostane vsaj približno enako.
Pa da ne kompliciram preveč - jaz osebno v "pravilu": [telesna višina - 15cm] ne vidim neke hude logike.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Don Rossi Carleone |
Objavljeno: Čet Okt 09, 2008 1:11 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
E no se razumemo. teh okol - 15 cm ne velja seveda ćist za vsakega, ampak za navedne rekreativce pa kr, vsaj ene 80% |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rokxy |
Objavljeno: Čet Okt 09, 2008 3:35 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Čet Dec 2007 19:42 Prispevkov: 383 Kraj: Zreče
|
Teh -15 je tam zato, da kakšni kekci, ki sami ne vedo kaj bi radi ali nimajo pojma ne kupijo kakšne neumnosti. In takih je veliko (večkrat v kakem Hervisu vidiš ljudi, ki nimajo pojma pol jim pa še prodajalec prodaja nekaj v tri dni, ker je pač študent, ki se prav malo spozna na smuči).
Če sam veš kaj bi rad, si pač kupiš ustrezno dolge smuči. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|