|
Nasveti - Atomic GS9/SL9/Fischer RC4 Race SC |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
bobo |
Objavljeno: Ned Dec 02, 2007 6:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Čet Apr 2007 12:22 Prispevkov: 235
|
S tem da si vzel veleslalomko 160 cm si dosegel, da imaš kratko in relativno nestabilno smučko (-20 cm je absolutno preveč), s katero kratki zavoji še kar ne bodo lepo izvedljivi.
GS9 bi moral gledati vsaj 170 cm, idealka pa bi bila okrog 180 cm, če pa hočeš tako kratko smučko pa kupi nekaj z manjšim radijem.
Seveda pa je edino kar je važno to, da se ti počutiš OK na taki dili. Če si jo preizkusil, pa ti je bolj všeč kratka kot dolga, potem si seveda kupil pravilno. Če pa tega nisi storil, pa žal mislim da si se malo zaj***.
Res pa je, da se dostikrat po smučiščih vidi ljudi, ki smučajo na podobno kratkih dilah z velikim radijem. Kratke smuči so očitno zelo v modi, če voziš nekaj malo "daljšega" si takoj out. Pozablja pa se, da ni dovolj samo to, da imaš kratko smučko, ampak da je potrebno tudi da ima smučka ustrezno geometrijo, drugače si samo zmanjšaš stabilnost in popolnoma nič ne pripomoreš k lažjim zavojem. Po drugi strani pa svaka čast Hervisovim in Interšportovim prodajalcem, da jim uspe prodati vse te, za večino normalno visokih ljudi, prekratke dile iz zaloge  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sernk |
Objavljeno: Ned Dec 02, 2007 7:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Jan 2007 21:33 Prispevkov: 127 Kraj: Stanežiče
|
Jest s prekratko dilo ne morem smučat ker mi začne smule metat in so zato bolj dolge pa tudi če so trde _________________ Sezona 14/15 2x Stari vrh |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Niklass |
Objavljeno: Pon Dec 03, 2007 9:11 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Avg 2006 12:38 Prispevkov: 43 Kraj: MB
|
smucka mi pride do nosu..po tv-ju vidim te mahere da majo zelo visoke smucke za veleslalom, nekateri tudi prek glave, sam s tem jaz ne morem smučat , sem pa videl zadnjic Mario Matta, ki pa ima zelo manjse od vseh, tiste Fischerke,okrog nosu..
bomo vidli, sem imel Rossinglove enkrat dolge 172, pa mi ni nikakor ustrezalo.. Veliki sem drugace 178cm.
evo je: Atomic GS9 Race, 160cm, Radij 14
Produktdetails :
* Atomic Alpinskiset Race GS:9
* Modell der Saison 2006/2007
* Ski-Typ: Race-Carver
* B4 chassis, Aerospeed 2 topsheet, B4 race profile, Fibreglass, Power rods magnesium, UHMW electra graphite base, Dura edge
* Radius: 14m/160cm, 15m/170cm |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Pon Dec 03, 2007 9:52 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
Me zanima kakšno dolžino bi npr. vzel kake GS 12? Pri izbrani dolžini (takšno kot si ti izbral) bi ti prej priporočal kake SL 9.....Ta dila katero si ti izbral je prvenstveno namenjena hitrim GS zavojem, katere ne boš mogel potegniti, zato ker ti je smučka prekratka oz. jo bo začelo tresti (postala bo nemirna)....Ampak, če ti uživaš v njej bo pa tudi prav.....  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Pon Dec 03, 2007 9:57 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

|
bobo je napisal/a: | S tem da si vzel veleslalomko 160 cm si dosegel, da imaš kratko in relativno nestabilno smučko (-20 cm je absolutno preveč), s katero kratki zavoji še kar ne bodo lepo izvedljivi.
GS9 bi moral gledati vsaj 170 cm, idealka pa bi bila okrog 180 cm, če pa hočeš tako kratko smučko pa kupi nekaj z manjšim radijem.
Seveda pa je edino kar je važno to, da se ti počutiš OK na taki dili. Če si jo preizkusil, pa ti je bolj všeč kratka kot dolga, potem si seveda kupil pravilno. Če pa tega nisi storil, pa žal mislim da si se malo zaj***.
Res pa je, da se dostikrat po smučiščih vidi ljudi, ki smučajo na podobno kratkih dilah z velikim radijem. Kratke smuči so očitno zelo v modi, če voziš nekaj malo "daljšega" si takoj out. Pozablja pa se, da ni dovolj samo to, da imaš kratko smučko, ampak da je potrebno tudi da ima smučka ustrezno geometrijo, drugače si samo zmanjšaš stabilnost in popolnoma nič ne pripomoreš k lažjim zavojem. Po drugi strani pa svaka čast Hervisovim in Interšportovim prodajalcem, da jim uspe prodati vse te, za večino normalno visokih ljudi, prekratke dile iz zaloge  |
Nič nisi out z dolgimi GS skijami........samo skijat moraš znat.....kratke dile dajejo mnogim neverjetno potuho......potem pa ga žgejo kot ubrisani.....Me zanima kaj bi naredili na npr. starih sulicah dolžine 210 cm za GS....Po mojem bi bila pišurina na kvadrat...... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bobo |
Objavljeno: Pon Dec 03, 2007 11:10 am Naslov sporočila: |
|
|

|
Očitno si out, ja. S tem tudi slučajno ne mislim na smučarske sposobnosti, ampak na to, da vsi hočejo biti "moderni" in imeti kratke smučke, ne glede na to kako se na snegu potem te dile obnesejo. Preberi si še 1x kaj sem napisal
@Niklass: Trenutna FIS pravila določajo za tekme svetovnega pokala v veleslalomu min. dolžino 185 cm in min. radij 27m. Kar sicer niti ni preveč pomembno, sam tolk za info... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Niklass |
Objavljeno: Pon Dec 03, 2007 11:12 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

|
jaoo , ocitno bi mogo vzet sl9 ja..bom probal menjat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Pon Dec 03, 2007 11:30 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

|
bobo je napisal/a: | Očitno si out, ja. S tem tudi slučajno ne mislim na smučarske sposobnosti, ampak na to, da vsi hočejo biti "moderni" in imeti kratke smučke, ne glede na to kako se na snegu potem te dile obnesejo. Preberi si še 1x kaj sem napisal
@Niklass: Trenutna FIS pravila določajo za tekme svetovnega pokala v veleslalomu min. dolžino 185 cm in min. radij 27m. Kar sicer niti ni preveč pomembno, sam tolk za info... |
Glej, jaz sem te (vsaj mislim), dobro razumel.....Ti dobro preberi moj odgovor...Govorim iz lastnih izkušenj (GS 11, 181 cm).......In še enkrat dobro razčleni moj zadnji odstavek? Kaj misliš, kaj sem hotel s tem povedat?? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bobo |
Objavljeno: Pon Dec 03, 2007 11:34 am Naslov sporočila: |
|
|

|
Rajši se zamisli, kakšno smučko potrebuješ (=kakšen način smučanja ti najbolj ustreza). Če rabiš GS dilo, vzemi malo daljšo. Če želiš kratke zavoje, oz. če iz kakršnihkoli razlogov pač hočeš imet smučko ki bo kratka, potem seveda vzemi slalomko z ustrezno majhnim radijem.
Idealno pa bi seveda bilo, če bi pred nakupom stestiral par dil pa boš tako najlažje videl, kaj ti ustreza. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Pon Dec 03, 2007 11:36 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

|
Če bi imel možnost(beri iberžn denar), bi imel GS in SL dilo......Po potrebi, kak bi mi bilo........  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bobo |
Objavljeno: Pon Dec 03, 2007 11:54 am Naslov sporočila: |
|
|

|
Moj odgovor je bil sicer namenjen Niklassu... Malo zmede
Vem kaj hočeš povedati, ja. Samo carving tehnika za moje pojme ni potuha. Je pač nov način smučanja. Ki je hitrejši, enostavnejši in bolj sofisticiran kot stara sonožna tehnika. Samo ljudje malo pozabljajo, da za novo tehniko niso dobre samo ekstremno kratke "slalomske" dile, ampak da so ravno tako OK tudi take malce daljše (dolžina telesne višine, mogoče še kak cm zraven). Vse je pač odvisno od načina smučanja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Pon Dec 03, 2007 12:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

|
Me veseli, da se strinjava...Potuha...ja hotel sem povedati, da stara klasika nič ne škodi, še več carving jo uspešno nadgrajuje. Gledam pa ljudi, ki izhajajo iz carvinga (ne govorim za vse) in ga pogojno obvladajo na neki ne prestrmi progi v idealnih razmerah. Potem pa pride model na en popolnoma leden snežni stadion in se.......je po domače userje in odabruča v dolino.....E vidiš tu je zame potuha carvinga........ne znajo vozit po kanti oz. po spegalni progi, ki ni strma zna vsak dodl..... na ledu in strmini je pa prava štala oz. pride do izraza znanje.....Tu pride znanje klasike (od prej) ša kako prav.....Na to sem mislil..... Oprosti za (si nisem mogel pomagati, da ne bi napisal)..... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
samokham |
Objavljeno: Pon Dec 03, 2007 1:07 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Ned Maj 2007 11:47 Prispevkov: 349
|
Bobo, jest se nebi strinju s tem, da je klasika manj sofisticerana, ampak je samo drugačna tehnika. Se pa velikokrat zelo dopolnjuje z karvingom, sploh če je majhn bl strmo, z odrsevalno tehniko "bremzaš". V strmini naj bi v zavoj odrsav(sicer to res ni klasika ampak nov način) iz zavoja pa odkravou. No, sam nad cca 25-30stop. strmine še obenega nism vidu samo karvat, je tisto smučanje, na strminah dost bl podobno klasiki. Kar pomen, da s klasiko lahko velik več terena presmučaš, to je zdej vpr kaj je bl sofisticeran. _________________ www.khamikaze.net |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Pon Dec 03, 2007 1:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

|
samokham je napisal/a: | Bobo, jest se nebi strinju s tem, da je klasika manj sofisticerana, ampak je samo drugačna tehnika. Se pa velikokrat zelo dopolnjuje z karvingom, sploh če je majhn bl strmo, z odrsevalno tehniko "bremzaš". V strmini naj bi v zavoj odrsav(sicer to res ni klasika ampak nov način) iz zavoja pa odkravou. No, sam nad cca 25-30stop. strmine še obenega nism vidu samo karvat, je tisto smučanje, na strminah dost bl podobno klasiki. Kar pomen, da s klasiko lahko velik več terena presmučaš, to je zdej vpr kaj je bl sofisticeran. |
Daj, če ti ni pretežko, pa še v razumljivem jeziku napiši...... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Niklass |
Objavljeno: Pon Dec 03, 2007 1:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

|
kupi kdo smučko  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|